Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


igen

känner det igen
en känsla
krypande
suktande och vacker
känns över hela mig
i mig
denna längtan efter att vara där
igen
se er alla igen
känna alla lukter
se alla ljus
höra alla ljud
uppleva allt igen
höra gruset under skorna igen
höra isen spricka upp igen
höra era glada skratt igen
se morgonen rodna igen
se himlen spraka om kvällarna igen
se alla blommor och alla människor
alla djur
känna doft av mat
av bullbak
av damm och blommor
av pepparkakor
rök och vin
komma tillbaka igen
uppleva allt igen
älska
hata
vara rädd
glad och ledsen igen
ledsen att få skiljas
men glad att få leva
glad att få vara med igen
en del av allt
saknar er så
det är en känsla bara
som knottrar min hud
som suger i mina ådror
vill tillbaka
tillbaka igen
31 Augusti 2006  | Länk | folkhögskolevibbar | 0 kommentar
julpyntets vänner

långt till jul (flera månader). Inget julpynt framme någonstans, det är då för bedrövligt. Ett varuhus i London har redan börjat skylta med julsaker, tror jag. Det borde alla affärer alltid göra. Julen är en fantastisk högtid. Spektakel på hög nivå. Häromdagen så jag Die Hard med Bruce Willis, det gjorde mig glad för på filmen var det jul. Men de hade inte så mycket julsaker framme, fy skäms. Jag måste påpeka att vi som är medlemmar av julpyntets vänner får alla skriva på den här hemsidan. Hur många vi är avslöjar vi inte och inte heller vilka som skriver och när. Men alla tycker likadant så det är ingen skillnad ändå.

God Jul

Julpyntets vänner
25 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
Sven-Rutgers dikt

här är en dikt jag skrev idag:

Taket är vitt
golvet är av trä, brunt
sängen är mycket blå
vit och har klatschigt täcke
bokhyllan är vit och full med böcker
jag ligger här bland kuddar
ser mig omkring
med stora blå ögon
ler med min stora mun
livet är märkigt ibland
och härligt
jag har flätat mitt gula hår
jag tror jag tar mig en lur
snark
25 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
Larsa Lejonborg skriver:

Nu är jag upprörd. Jag försökte rita av mig för att Linda inte har skaffat någon digitalkamera än. Hon har för lite pengar säger hon. Om inte rött hade funnits hade hon haft pengar hävdar jag. Linda säger att hon är röd ut i fingerspetsarna och uti tårna. Jag förstår henne inte. Mycket förstår jag men inte hennes politiska uppfattning. Sven-Rutger tycker att jag ska ansa mina ögonbryn men jag vägrar. De ska vara svarta och vildvuxna, det blir så vackert till mitt gråa hår. Majbjörn är lyrisk över cirkustältet hon såg. Jag frågade henne om det var rött. Det var det, men blått också vilket jag kan vara lite glad över. Annars är jag upprörd. Väldigt upprörd.

Med vänlig hälsning och på återseende!

Larsa Lejonborg
25 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
Majbjörn rapporterar

tjao, eder vän Majbjörn är här igen. Skulle rapportera att jag tog en sväng ut idag och vad fick jag se? Ett cirkustält. Några har rest ett cirkustält. Jag stod länge och stirrade på tältet och vågade sedan närma mig. Tältet var enorm, vackert och randigt. Jag gick närmare och kände på det. Det var en skön känsla som jag inte kan beskriva. Jag ville gå in i tältet. Letade upp öppningen. Tittade in. Då kom en karl fram till mig och jag frågade om jag fick gå in. Han tittade förvånat på mig men han svarade inte. Han kanske inte kunde svenska. Jag stod kvar men han sår mer och mer irriterad ut och sa något konstigt som jag inte förstod. Då förstod jag att det nog var bäst att gå därför vände jag på klacken och gick. När jag kom tillräckligt långt från tältet för att inte vara i vägen ställde jag mig och tittade på det länge, suckade lite och gick hem. Tält är underbara.

vänligen
eder Majbjörn
25 Augusti 2006  | Länk | vänner | 1 kommentar
julpyntets vänner

jag tillhör en föreningen som heter julpyntets vänner. Jag vill inte säga vad jag heter eller hur många vi är. Men vi älskar julpynt och vi vill ha julpynt framme jämt. En gång gick jag på en skola där julpyntet stod framme i mars och jag blev glad så glad. Därför gjorde jag ett litet tackkort av en pappershandduk på vilken jag skrev:
- Tack för att ni låter julpyntet vara kvar en dag till /Julpyntets vänner
Problemet var att julpyntet (en elljusstake) och pappershanduken som jag lagt bredvid var borta dagen därpå.

mvh
Julpyntets vänner
23 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
fortsättning på Wik

höst - blåsten minns jag, och löven som föll den där hösten. Lukterna och de modiga rådjuren som vågade sig fram på morgonen när jag och min Wik-kamrat Madde gick ner mot matsalen på morgonen. Första tiden visste jag inte hur jag skulle hitta men det löste sig fort, området var inte så stort.
vinter- vitt, allt var vitt och vi tränade på julspelet. Det var En Julsaga av Dickens. Jag hade ingen större roll men däremot var jag skolans lucia. Kronan gjorde ont och jag hade inget skydd för mitt långa hår. Jag var jättenervös. Kläderna var sydda av någon elev och "gick i arv" från år till år. Musikklassen sjöng och jag stod och var vacker. Uppträdde i slottets källare.
våren- torra löv täckte marken och prasslade när jag gick. Snart började blommorna komma och fåglarna kvittra och jag var så lycklig. Jag fyllde år och fick en halv skorpa av en som bodde i samma hus, Tobias. Av Ulla fick jag chokladtryffel, det var inte så gott men det mättade en hungrig mage. Vi fick ju inte mat på kvällen, och inte på helgen.
sommar- fick jag egentligen inte uppleva men det fanns några varmna majdagar då vi spelade kubb och blev bitna av mygg. Vi satt ute sent på kvällarna och några rökte och drack vin. Jag nyttjar inte några droger (inte heller alkohol eller cigaretter) och gjorde inte det då heller men dofterna känns ändå trevliga i dessa sammanhang.
23 Augusti 2006  | Länk | folkhögskolevibbar | 0 kommentar
Larsa Lejonborg

Goddag, mitt namn är Larsa Lejonborg. Jag har ett kall och det är att vi måste förbjuda allt som är rött, till exempel jordgubbar. Tillsammans med några partikamrater lade jag fram detta förslag i riksdagen. Det var ingen som brydde sig om den frågan, om jag ska vara ärlig. Men jag kommer att samla på mig betydande argument så ingen kommer tacka nej tillslut. Jag tror att det kan bli en bra valfråga. Med den valfrågan kommer mitt parti att vinna. Jag har en vision om att det på stadens torg kommer finnas valaffischer med sloganen:
- Förbjud allt rött. Rött är inte sött.
Jag inser att det finns röda saker som är söta, såsom jordgubbar. Men de sakerna måste vi ta bort med en gång så ingen kan ifrågasätta mig. Majbjörn gillar röda sparkcyklar, jag kommer därför inte så väl överens med henne. Blir jag stadsminister, vilket jag någon gång ska bli, ska jag minsann förbjuda röda sparkcyklar i synnerhet.

på återseende

med vänlig hälsning

Larsa Lejonborg
23 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
Sven-Rutger 2006-08-23

jag heter Sven-Rutger Bängtsson. Jag kommer att lägga ut en bild på mig så får ni se hur fin jag är. Grön och vacker. Har blå ögon och röd stor mun. Gillar att sova med öppna ögon för jag kan inte stänga dem. Pussas tycker jag också om, det är väl därför man har en stor mun kan man väl tänka. Ofta ligger jag på golvet och tittar upp i taket och filosoferar. Dagens tanke är:
- Varför se världen som en rund boll, den kan ju lika gärna vara en fyrkantig boll eller trekantig. Det beror ju på om man anser att det är så och om vi kan komma överens om det. Blir vi lyckligare av att tänka att jorden är rund? Det tror inte jag. Tänk vad kul det skulle vara med fyrkantiga eller trekantiga jordglobar. Fast då kanske man inte kunde kalla dem för globar längre. En glob är ju rund eller hur?

det var allt för nu!
kram och puss från Sven-Rutger Bängtsson
23 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
majbjörn 2006-08-23

tjena, det är jag som är Majbjörn Styrbjörn, jag antar att Linda har berättat lite om mig redan. Jag gillar att spela alfapet på nätet. Jag gillar datorer och egentligen borde det vara jag som hade hand om denna sida, men Linda ville ha sitt namn först naturligtvis. Jag har kort mörkt hår i flätor eller en pagefrisyr, stora glasögon med mörka bågar. Jag gillar polotröjor, gärna gröna. Annars är mina favoritprylar röda och blå sparkcyklar och tält i varierade former. Vilket kan tyckas konstigt men det är inte så konstigt. Tänk bara på sparkcykelns utformning, dess metall och dessutom färgad i blå eller röd... mm. Behöver väl inte säga mer om det va? Ni fattar väl? Varför är jag så intresserad av tält då? Jo tält kan man krypa in i och leka att man är någon helt annanstans. Det är skönt att höra ljudet av regn mot tält också. Det finns väl inget negativt med tält... nej jag kan inte komma på något... jag återkommer kära vänner!

cyberhälsningar från eder vän Majbjörn
23 Augusti 2006  | Länk | vänner | 0 kommentar
folkhögskoletankar

jag har gått på Wiks folkhögskola 1999/2000 samt Bona folkhögskola 2000/2001 och 2002/2003. Det år som betydde mest för min personliga utveckling måste jag ändå säga var det fösta året. Helt underbart. Platsen var för det första helt magisk. Jag bodde i huset Sparre omringat av husen Horn och Bjelke. Där bodde jag på ett internat och fick mat 3 gånger om dagen ungefär i skolans matsal som låg vid slottet, precis när man kör in till Wik. Jag hade i stort sett inte lämnat mitt hem innan jag for till Wik, kommer ursprungligen från Axvall. Men när jag väl var på Wik utanför Uppsala så reste jag nästan aldrig hem. Det fanns även andra hus på Wik där man kunde bo men i de hyrorna ingick inte matpriset för de som bodde i dessa hus lagade maten själv. Jag växte under tiden på Wik. Den underbara miljön med det gamla slottet och hela omgivningen svepte in mig i historien. Jag tror jag fick tillgång till hela spektrat av känslor under min tid där. Jag levde i naturen och med naturen. Gick långa promenader och lät den underbara stämningen av årstidernas skiftande vagga mig till sömns varje natt och vara i alla mina ådror. Vad allt kunde man inte göra där. Jag har aldrig varit så bra på teater som jag var när jag var där ute. Jag har aldrig varit så lycklig. Jag träffade så underbara personer och hade fantastiska lärare. Speciellt min teaterlärare Ulla. Denna kvinna var en inspiraitonskälla som heter duga. Hon fick mig att aldrig ge upp, TACK ULLA! Tack alla andra också alla ni som gjorde mina dagar fantastiska och underbara. Det här kan verka väldigt högtravande och så men jag känner ibland att det som hände detta korta skolår är något som jag kommer att bära med mig under resten av mitt liv. Detta år var något så fantastiskt och jag är så oerhört tacksam att jag fått uppleva det. Under detta år var jag både skolans lucia och fick huvudrollen i slutproduktionen och detta trodde jga heller aldrig att jag skulle få uppleva. Jag har aldrig vågat åka tillbaka till detta ställe. Detta underbara Wik. Men jag återvänder i mina drömmar och då är det annorlunda. Det får det inte vara. Därför kan jag inte åka tillbaka. De sista dagarna på Wik gick jag runt och fotograferade men till mina stora besvikelse blev det aldrig några bilder för bildrullen satt fel. Men de bästa bilderna finns i mitt hjärta. Kärlek till er alla!
23 Augusti 2006  | Länk | folkhögskolevibbar | 0 kommentar
Linda Sirestams blogg 2006-08-23

tröttnade på alla tråkiga chattsidor så jag startade upp denna hemsida av och med mig själv och mina märkiga bekanta. Kanske kommer jag få hjälp av min kära pojkvän att driva denna sida, beror på om vi tycker det samma. På denna sida kommer olika "vänner" att finnas med. Olika karaktärer som kommit till mig under årens lopp. Här följer en kort beskrivning av de som finns nu:

Majbjörn Styrbjörn
kvinna
född 1979
intressen: röda och blå sparkcyklar samt tält i varierande former, intresserad av alfapet speciellt på nätet. En nördig och trevlig kvinna.

Sven-Rutger Bängtsson
Man
född någon gång på 1990-talet
intressen: att ligga och sova lite överallt med öppna ögon och stor mun

Larsa Lejonborg
Kvinna
född ?
intressen: att kritisera allt som är rött. Larsa Lejonborg är en kvinnlig variant som pratar nästan som Lars Lejonborg fast mer kvinnligt.
23 Augusti 2006  | Länk | vänner | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida