Linda från Wik med fleras hemsida
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


bananflugorna har kommit tillbaka

Bzz Bzz!

Det var ett tag sedan jag hörde av mig. Ja, så länge sedan så ni kanske inte minns mig. Jag är en fluga, en attackfluga, som gillar att attackera människor. Nu har jag bjudit in min vänner bananflugorna till en trevligt stund i köket. De är så välkomna mina vänner. Dock är det en sak som är lite jobbig. Linda, hon som bor här, dammsuger upp mina vänner när hon har chansen. Det tycker jag är lite grymt. Men vi flugor är många och mina vänner bananflugorna är ännu fler... eller något sådant. Hehe.

Bzz Bzz

Attackflugan
23 September 2009  | Länk | vänner | 0 kommentar
Pladder

I dagens Sverige ska saker och ting analyseras. Det ska ältas och ältas och bökas och stökas i. Det där bökande och stökandet i allt gör mig lite... ja jag ska inte säga rädd men lite störd. Alltså allt ska vädras och ventileras och jag vet inte vad jag tycker om det. Det är okej att prata om saker. Jag gillar när man diskuterar saker och ting men när diskuterande ska finnas på alla platser och i alla sammanhang kan det bli lite svårforcerat. Jag menar till exempel i tv-program. Alla tv-program av idag ska ha minst 30% diskuterande och dividerande. Ofta så rör det sig upp mot 80% och då pratar vi om äventyrsprogram och lekprogram. Kommer du ihåg det där programmet som Lotta Bromé höll i? Jag tror att det hette Experterna eller något sådant. Det var några tävlingsgrenar som återkom program efter program. Resten av tiden gick ut på att prata och prata och prata om vad deltagarna tyckte och hur de resonerade om de olika uppgifterna. Detta pratande sackar ner tempot rejält. Och allt behöver inte analyseras heller. Jag tänker på de där tillfällena när några har fått en inredare till sitt hem. Inredaren inreder och husägarna berättar inför kameran om sina känslor för inredarens närvaro och så vidare. Det hela verkar så regisserat och det som sägs är oftast fruktansvärt ointressant och kunde lika gärna tas bort helt och hållet. Men av någon anledning fortsätter momenten av "människor som är med ska komma till tals". Oavsett program. Ett annat exempel på detta snackande är Kändisdjungeln som går just nu. Det ska snackas om de andra deltagarna, det ska snackas om vem som ska göra vad och hur. Oavsett det gäller matlagning, tvätt eller tävlingar. Det värsta är dock när deltagarna pratar om hur de andra är. Det är oftast detta som jag retar mig mest på och det är detta som gör att jag oftast undviker dokusåpor. Jag vill inte veta vad andra tycker om varandra. Det blir så mycket pajkastning. Har man inget trevligt att säga kan man hålla tyst tycker jag. Dessutom är det fullständigt ointressant med sådant pladder. När det blir för mycket pladder slutar människan snart att lyssna. Det är viktigt att vi lyssnar på varandra. När vi lyssnar på varandra kan vi lära oss att förstå varandra. Men om alla pratar om allt jämt orkar vi inte ta in det som sägs och vi förstår inte varandra. Och om vi nu går tillbaka till tv-programmens värld så är det som jag påpekade förut pladdret som gör att programmet inte flyter på. Det blir ständiga avbrott för ett onödigt pladder. Det finns så mycket mer att säga men nu ska jag inte säga mer här på ett tag... ni riskerar att inte ta in allt jag skriver annars. Puss och kram på alla utan de som pladdrar för mycket. De får en ravioliburk istället.

eder

Sven-Rutger Bängtsson
23 September 2009  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar
Dubbning

Jag vill inte säga att jag hatar men jag kan säga att jag inte överhuvudtaget förstår varför man vill se på dubbad film. Det stör mig något kopiöst när jag ser utländska skådespelare dubbade till svenska i en svensk film. Det stör mig extremt mycket när man ser munrörelser som inte stämmer med orden. Eller när man ser på tv och ljudet och munrörelserna är helt osynkade. Det kan förta en hel upplevelse av en film, serie eller bara ett vanligt på tv inspelat samtal. Man tänker inte på det när det fungerar alltså när ljud och rörelser stämmer överens. Men när det inte fungerar... då blir det väldigt väldigt märkligt. Just nu visas en filmatisering av Mari Jungstedts böcker på TV4. Serien är tydligen tysk fast den ska utspela sig i Sverige. Både tyska och svenska skådespelare medverkar och de tyska skådespelarna är dubbade till svenska. Jag försökte hitta en förklaring på nätet till varför detta dubbningskaos har inträffat. Det jag har hört tidigare är att tyskarna tydligen är väldigt intresserade av svenska kriminalhistorier och vackra svenska bilder. Ibland brukar det vara någon tysk som dubbas med i historierna. Men den här gången är det väldigt mycket tyskar och några kända svenska skådespelare för att locka den svenska publiken (antar jag). De tyska skådespelarna lockar föga. Och efter vad jag har kunnat läsa på nätet så verkar det som att de flesta är skeptiska mot denna serie. Många hade sett fram emot den men när de såg det första avsnittet blev de en aningens besvikna. Jag hittade till exempel kommentarer på följande sida:http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5511526

"Vilken dynga! Skådespelarinsatserna är under all kritik, först trodde jag att det var fel på min TV, då läpparna inte hängde med i talet, men förstod när jag läste i programförklaringen att det var dubbat..."

"Allt tal i filmen lät som hämtat ur en reklamfilm för tvättmedel. Dubbat från tyska? Vi tittare i Sverige är inte mogna för denna typ av kvalitetssänkning. I alla fall inte jag. Ljudet/talet gjorde att filmen fick karaktär av B-film. Slutade kolla lagom till nyheterna, då stod jag inte ut längre!.."

TV 4 försvarar sig med att säga att det är en tysk produktion som anpassats till svenska tittare i efterhand. Först inspelat på svenska, sedan dubbat till tyska och sedan dubbat till svenska igen. Märkligt.

en ravioliburk till dubbningsverksamheten

eder

Sven-Rutger Bängtsson
14 September 2009  | Länk | Sven-Rutgers betyg | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Linda s                                             Skaffa en gratis hemsida