Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


HALLÅ!

Vill bara berätta att jag är hemma igen. Har haft det toppen hos Mommo och Moffa och hund polarna basseten Dagmar och Mopsen Ebba. Har lekt, lekt och lekt med Dagmar typ hela dagarna. På nätterna har hon varit min surrogat matte. Hon är så mjuk och go att sova brevid. Hennes långa mysiga öron har jag användt som täcke... du är så go du Daggan;) Nu hemma igen är jag helt slut ligger mest och sover och är som ett plåster på matte... har saknat henne och hon mig, såklart;)

Pussar, Håkan=) 

Ps, Matte har haft det jätte bra i Göteborg också och hon köpte en present till mig... en gosestruts... så skoj=) Kolla in bilderna!

Måste ju kolla in vad det är för konstig sak först... lever den?!

... verkar lugnt... wow, den är ju riktigt rolig att ha dragkamp med;)... strutsen har inte en chans... hehe=)

30 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 3 kommentarer
Veterinär & Frallarus!

I går var jag med Anna och Lilleman hos veterinären när matte jobbade. Lilleman skulle vaccinera sig och jag följde naturligtvis med som moraliskt stöd. Var tanken i allafall väl där så stal jag hela showen. Tyckte att Lilleman fick alldeles för mycket uppmärksamhet. -Hallå, ni glömmer väl inte mig!!! Så jag satt sig på veterinärens fötter och hoppade och hängde i " sjuksystrarnas" kläder... vad gör man inte för lite uppmärksamhet.

I dag har jag rusat med två söta fralla tjejer. Vi var på hemma plan och jag hade sååå skoj! Först rusade jag med Indie... vi bara sprang och sprang.... och sen sprang och sprang vi igen... jag var så klart snabbast! Sen kom Doris... jag fortsatt leka lite tills Doris lillmatte tog fram muffins... då glömde jag allt vad lek heter och ställde in mig hos lilltjejen och bara ville ha de goda muffinsarna... tur för mig så var hon vädigt generös och jag fick smaka massor... blev matad som en fågel. Frallatjejerna lekte på och jag var med och lekte med några pinnar... annars tyckte jag att det var roligare att hänga med 2 beningarna... hoppa och klänga... och hoppas på muffins, eller något annat gott. Jag fick ett nytt smeknamn... muffinsmannen... undra vad det menar med det... fnrr, fnrr!

I morgon åker jag till mommo och moffa. Ska bo där några dagar eftersom matte ska till Göteborg och roa sig... och jag får inte följa med

Kolla in bilder från ruset, Pussar Håkan

                                       

                                  Söta Indie!

                                och söta Doris!

         

                     och så jag, såklart!

26 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 3 kommentarer
EXAMEN!

Då har man tagit examen, då. Ni vill förstås höra hur det gick. Jo, jag blev 5:a... av fem hundar Embarassed... fnrr, fnrr! Jag var på toppen humör= Full med bus. Platsliggningen gick väll inte så bra... jag reste mig upp flera gånger och hade ingen lust att ligga där i gräset de långa 2 minuterna... tråkigt! Tanvisningen gick ganska bra... jag gick med på att visa några tänder... så de blev nöjda... men sitta ner gjorde jag inte... någon måtta får det vara. Under linförheten fick jag frallabus i hela kroppen och hoppade upp och ner som en jojo... kul! Läggandet hoppade jag över... matte sa "ligg" och jag stod kvar.... - Va! sa du ligg? Jag trodde du sa stå?! Inkallningen gjorde jag jätte bra, men jag satt mig lite snett och matte lade in ett dubbelkommando... inte mitt fel. Hoppa över hindret gjorde jag också jätte bra... men matte blev så glad när jag hoppade så bra så hon sa: -Bra! och vips så fick vi ett dubbelkommando till. Ställandet gick okej och Apportbocken stirrade jag bara på... den hade ingen lust att ta i munnen... nä, finns de inte med köttbullesmak på dem! Helhetsintrycket fick jag i allafall en 10... jippi! Dom tyckte att jag var väldigt duktig för att vara en fralla... vad de nu menar med det. Matte tycker också att jag var duktig. Hon tycker att jag lärt mig mycket under kursens gång och visst är jag rätt duktig... det kan jag hålla med om. Det här är ju trots allt min första "tävling".

Min bedömning: Betyg 1-10             

Platsliggning 2 min: 0  -Ställer sig upp

Tandvisning: Betyg: 8 (8 poäng) - Skyggar

Linförhet: Betyg: 5 (20 poäng) - Många hopp, gör om halt, sitter ej, dubbelkommando, styr med koppel.

Läggande: Betyg: 0 - Ligger ej

Inkallning: Betyg: 8 (24 poäng)- Dubbelkommando, sitter snätt, bra tempo.

Ställande: Betyg: 7 (21 poäng)- Nosar, dubbelkommando, dåligt avslut.

Apportering: Betyg: 0  - Vill ej

Hoppa över hinder: Betyg: 9 (18 poäng) - Dubbelkommando vid ingång

Helhetsintryck: Betyg: 10 (10 poäng)

101 poäng = 3:e pris

Nu ska jag ha lov under höst och vinter. Till våren ska jag börja på Rallylydnad igen. Det var lite mer min och mattes grej.

Ha det gott, HÅKAN... för han har tagit studenten... fy F-n vad han är bra!

25 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Slutprov i morgon!

I helgen har matte varit i skogen typ hela tiden... och hör på den här... jag fick inte följa med. Hon har varit på Mulle kurs med jobbet och det var tydligen hundfritt... orättvist va!Jag fick vara hemma med Anna och Lilleman... skoj det med i och för sig... men ändå  I morgon tar jag min examen på min tävlingslydnadskurs. Det blir till att lägga sig tidigt. Så man är pigg och fitt for fight. Snackade med polarna på kursen om de ville hänga med på champange frukost... fnrr,fnrr! Nu får vi hoppas att jag klarar slutprovet så jag kan bada i fontänen också!

Trevlig söndagskväll och håll tummarna för mig nu/ Håkan

23 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 0 kommentar
Myskille ;)

Stammbytet börjare närma sig sitt slut. Nu har vi kakel på väggarna och klinkers på golvet. Toalett och dusch är också på plats. Nu är det bara lite små saker kvar. Så snart flyttar vi hem igen... fast jag gillar att bo kollektivt.Cool Antingen ligger jag hos "moster" Anna och sträcker ut mig i hennes säng... hon tycker att jag är en täcketjuv.Shocked Hon vet inte hur jag bär mig åt... men varje natt när hon vaknar till har jag tagit täcket och pluffsat till det som en härlig tron... som jag ligger uppe på, gärna på tvären i typ hela sängen. Ligger jag inte hos Anna så campar jag med matte på madrass i vardagsrummet... samma process där... jag regerar över madrassen också... så matte får tillbringa mesta delen av natten på golvet... ops! 2 beningarna undrar om jag verkligen är en liten fralla... de tror jag är en grand danios... ME!!!Whistle

I kväll tar vi det coolt och har fresdagsmys. Trevlig helg, Pussar HåkanPDT_Love_07

 

 

                  

 

 

 

 

 

               Så här mysigt har jag det när jag "campar"

21 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Skola, träning och strandpromenad=)

Nu har matte satt mig i hårdträning.Rolling Eyes På måndag är det slut prov på min hundkurs. Då ska vi bli bedömdas som man gör på lydnadsklass1 på tävlingar. Matte är redan nervös... men jag tar det coolt.Cool Antingen sopar jag banan av alla eller så gör jag precis vad jag vill =Nosar, kollar in andra hundar eller blandar i hop alla momenten. Matte tror på det senaste alternativet... och jag har inte bestämt mig än... man är ju fralla och gör precis vad jag vill... fnrr, fnrr!Wink På kursen igår gick de rätt bra. Förutom platsliggningen och tandvisningen. Där vi blev nollade. Men hallå! Skulle ni ligga kvar om en mygga kom och bet er... ja, det är faktiskt sant och ingen bortförklarning... när myggan flygigt bort såg jag en rolig fjäder som låg en bit i från mig som jag bara ville ha... vem har tid att vänta i 2 minuter då. Tandvisningen talar vi fortfarande tyst om *katastrof*.Embarassed Fast idag när vi tränade klarade jag att ligga i de låååånga 2 minuterna... trots att det kom cyklar och folk som gick förbi. Första gången jag klarat det... duktigt, va!Applause Efter träningen körde jag och Lilleman race.... jippi! Så skoj... Lilleman jagade mig... men jag var snabbare och gjorde snygga finter så mig fick han inte tag på... jag är snabb som blixten. Fast jag måste ju säga att han hängde med bra ändå och kom nästan i fatt mig.

Innan kursen i går var vi på Dalarö och gick en härlig strand promenad. Jag passade på att ta årets sista tassbad.

Kolla in bilderna här!

Mysigt va! Puss HåkanPDT_Love_25

18 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Middag & kloklippning!

I dag har jag varit hemma hos Mommo och Moffa=) De hade rensat vinden och matte skulle titta igenom kartongerna med hennes gamla leksaker och skolböcker och se vad som skulle sparas. Naturligtvis så var jag med och hjälpte till. Hittade några mysiga nallar som jag tog hand om... som jag och Daggan sen hade dragkamp med... kul!

Vid middagen höll jag mig till Moffa och hoppades på något gott... och det fick jag ... Moffa kan man lita på=) Efter maten fick 2 beningarna för sig att de skulle klippa alla hundars klor. Dumt att förstöra det roliga=(... nu när vi hade så trevligt. Matte har gjort en lista på vem som var duktigast på klippningen idag... inte min ide´!

  1. Lilleman - Guldstjärna till dig!
  2. Dagmar - Rätt duktig du med
  3. Ebba - duktigare än Håkis i allafall 
  4. Håkan... fortsättning följer här under

Som ni ser hamnade jag längst ner på listan... hmmm.... Det började med att Mommo höll i mig. Matte förvarnade och sa att jag var jobbig vid kloklippning. -Va! Jag! Mommo kontrade med:- Han är ju inte så stor det här klarar jag. Hon ångrade sig snabbt då jag ålade runt i famnen och sprattlade. Hon kom fram till att jag var stark som en oxe... Jajamensan... det är jag det;) Sen tog de till moffa krafter... Visst är han stark och orkade hålla mig... men matte kunde inte klippa när jag sprattlade... hehe! Så Anna kom med en skinkbit och höll framför min nos... Då höll jag mig lugn... glömde liksom bort vad de gjorde och koncentrerade mig bara på skinkan. Tänk att det tar 3 st tvåbeningar när jag ska klippa klorna;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag till och med anlitade Ebba så att hon kulle ta tången och gömma den... med 2 beningarna hittade den... *suck*

Nu är jag hemma hos Anna igen och ligger på soffan och sover... helt slut. Då är det skönt att ha en god vän att luta sig mot efter dagens bravader.

Puss på er, HÅKAN=)

15 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 3 kommentarer
Strumpor!

I dag har matte varit och shoppat "Håkan" strumpor. Hon hade tänkt att köpa ett par till sig själv. Men hon hittade bara i herr storlek. Så det fick bli en present till Moffa från mig. När matte skulle betala strumporna sa tjejen i kassan att strumporna var väldigt fina och att hon också hade en fralla... vilket samman träffande, va!;)

Visst är vi lika... hunden på strumporna och jag. Man skulle kunna tro att jag har stått model... och vem vet jag kanske smyg jobbar som just model;)

Måste säga att de ser väldigt goda ut... går de att äta,tro?

Hoppas ni får en mysig helg=) Pussar Håkan

14 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 3 kommentarer
Donken & träning!

I dag har jag varit med Mommo & Moffa på Mc Donken. Moffa är så snäll han. Han beställer inte en naturellburgare som matte gör... utan av honom fick jag en cheeseburgare (men löken tog de bort ska tydligen inte vara bra för en liten fralla mage)... måste ju säga att det här var ännu godare... och osten smälte fint i munnen... Go moffa!12 Det här har ni inte gjort för sista gången.... men, du nästa gång kan jag tänka mig en Big Mac. Matte tränade lydnad med mig i dag och hör på den här UTAN KÖTTBULLAR19... Hallå! Jobbar ni gratis eller.... Jag kräver betalt och helst i köttbullar... okej, korv går också bra. När vi var på väg hem kom en kille gående bärandes med en pizzakartong... Gissa om jag gick fot med honom... Helt klockrent... Han gav mig ett leende och sen gick han bara vidare och kvar stod jag med långnäsa... min lön då... jag kunde väl i allafall fått 1 pizzaslice 

Ha det gott, Håkan

              Jag är puppy (9veckor) och har dragkamp med Lilleman

12 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Tävlingslydnad, gång 4

Skola i går. Inte så att jag vill skryta... men, jag skötte mig faktiskt riktigt bra... och andra sidan var köttbullarna jätte goda=) Min lärare sa att jag sätter mig lika snabbt som en bordercollie vid halterna... skulle det vara något possitivt att sträva efter, eller? Jag är en FRALLA och sätter mig lika snabbt som just en fralla...*grymt*. Platsliggningen gick bra... ja, i allafall i 1 minut... nu när jag äntligen lärt mig att ligga still i denna låååånga minut förlänger dem det till 2 min.. fattar noll... 1 min kan jag ställa upp på... men, när det nu blev längre orkade jag inte vänta (känns ju som timmar)... så jag gick fram till mamsen och köttbullarna. Tandvisningen vill jag helst prata tyst om...*skäms*... kniper i hop fint och tänker inte visa några tänder inte!... Tyvärr gick det inte så bra då läraren lyckades lätta lite på läppen och skåda en liten tand... så hon blev rätt nöjd och jag kom av mig... var det inte värre och hon hade inte ens en tandborste med sig *pust*

Sov gott, HÅKAN

                  Lilleman världens bästa sovkamrat

11 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
I nya kojan=)

Ville bara tala om att jag har installerat mig väldigt väl i nya lyan. Trivs som fisken. I natt svek jag matte och madrassen och bestämde mig för att nanna i  den mjuka härliga sängen tillsammans med Anna och Lilleman24... men, hallå vem skulle inte göra det valet en hård madrass vs mysig säng8... valet är väl självklart.29 Fast jag var ändå tvungen att gå upp en gång på natten och titta så att matte låg kvar... jag tänkte: -Okej jag sover väl här en stund så hon blir glad... snurrade ett varv på madrassen och tänkte precis lägga mig... då jag ångrade mig... jag skuttade tillbaka till sängen... ni förstår nog! 

I dag blir det nog en slappardag... ligga på soffan och äta gotter. = Regn ute27 Fast det är klart jag måste ju kombinera det med mitt dagliga arbete. Nämlingen att vara dörrvakt. Jag har fortsatt  mitt jobb här... så fort någon går utanför sätter jag på sirenen och skäller... nu vill jag tala om att det är ännu mera  jobb här... för här springer de som galningar utanför... jag är helt slut... ingen rast, ingen ro... pust!28

Pussar/ HåkanPDT_Love_04

Eftersom jag bor hemma hos Lilleman nu tänkte jag bidra med en bild på honom som "Supermops"21

9 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Flytt!

Så har man flyttat... ja, bara tillfälligt... och bara två portar i från... men ändå. Just nu kvartar jag hemma hos Lilleman och Anna. Nu har de börjat med stammbytet i våran lägenhet och då drar vi... man vill ju kunna sova på morgonen och slippa ha öronproppar på dagarna... dessutom så vill inte matte gå på toa i vardagsrummet i en skogstoa och heller inte duscha i källaren. Ja, dusch klarar jag mig utan och mina toabestyr sköter jag ute... men jag hänger med matte ändå... för hon klarar ju sig inte utan mig. Här campar Matte och jag på en madrass i vardags rummet. MYSIGT tycker jag... men, matte gnäller. Hon tycker att jag snodde typ hela madrassen och hela täcket och inte nöjde jag mig med det utan efter ungefär halva natten intog jag kudden. Rullade ihop mig till en liten korv och sov så sött... matte pressade jag ner på golvet. Matte hade ställt en hundkorg så fint brevid madrassen som hon trodde att jag skulle sova i ... tjii, fick hon. I natt jobbar Anna natt så då tänker matte inta sängen... och självklart hänger jag med... fnrr, fnrr=) På dagarna har jag en annan favorit plats här. En jätte härlig kubbe som jag ligger på... Nu kräver jag att matte köper en sådan hemma också... så mysig=)

Trevlig helg på er, Puss Håkan=)

 

            Denna mysiga kubbe=)                                      

7 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 0 kommentar
Busig kurs och lek!

Hundkurs i går. Matte tycker att jag var så duktig så. Det är klart jag var FULL AV BUS emellan de olika övningarna. Jag hoppade och skuttade på matte och naffsade henne i händerna... matte undrade om jag svalt en studsboll... fnrr, fnrr... för jag var helt bananas... Jag hoppade till och med upp på min fröken och busade med henne typ flera gånger... så nu måste matte ta med sig ett äpple nästa gång... fnrr, fnrr! Fast jag har till och med lyckats charma läraren som är en riktig schäfer människa... hon tycker att jag är riktigt cool... jag kan inte annat än att hålla med *flört*. Men, sen skärpte jag till mig när det var min tur att visa vad jag kunde och klarade momenten med klart godkänt=) Synd bara att det var så kallt... burr! Matte hade inte tagit med min tröja... och hon gnällde att hon frös... men, hon hade ju i allafall kläder på sig... Inte konstigt att man hoppade som studsboll... man var ju tvungen att hålla värmen så gott det gick.

I dag har jag haft besök av Mommo, Moffa, Ebba och Dagmar. Självklart så blev det MASSA bus med Dagmar... hon är ju bara för rolig hon=) Sätter in en bild på gulliga Dagmar, när hon slappar i min soffa... hon är så härlig *Puss*/ HÅKAN

4 September 2007  | Länk | Håkan 7 | 1 kommentar
Fototävling & födelsedag=)

Jippi! Jag har vunnit fototävlingen på frallaforumet=) Sååå skoj!Temat var bästa vänner och självklart skickade jag in en bild på mig och min bästa polare Lilleman och så vann vi... tjo hej=) Bilden kommer nu att synas på Frallasidans startsida och jag får även min egna fralla-profil... inte illa=) Det blir dubbel firande i dag. För inte nog med detta... utan jag fyller också 1 1/2 år i dag... det där halva året är väldigt viktigt... eller hur;) Grattis till mig!

Trevlig Lördag, Pussar Håkan=)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         Vinnar bilden... vilka goa polare, va!

1 September 2007  | Länk | Håkan 6 | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Frallan Håkan                                             Skaffa en gratis hemsida