Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Kalabalik i kojan !

Igår blev det ännu 1 dag med BAD vid Kollsjön bland Familjen Kvack samt 1 å annan skum 2-bening - och med lite flax så blir det 1 sväng till samma sjö även idag. Men det var inte om detta jag tänkte uffa om. Nej...utan snarare om kalabaliken som blev här i kojan efter badet. Vad som hände?

(Tyvärr hade jag ingen kamera som kunde föreviga det hela så jag får uffa om det och lägga in 1 gammal bild på mina sambokissar å MOI istället.)

 

- Det började med att matte tyckte att hon fick världens smartaste idé i värmen. Uhum. Så när det bidde kväller och det var svalare ute än inne så satte hon upp kompostgallret vid balkongdörren för att få in lite mer kylig luft i kojan. Och så långt var det ju 1 smart idé, förstås. Men. Naturligtvis så skulle ju denna dära Sol-Britt börja klättra på gallret, vilket givetvis resulterade i att det for ner med 1 brak över det lilla livet. Heja Heja Heja, uffade jag *fnrr*..tills Torsten kom farandes mot MOI och tyckte att det var MITT fel att gallret skrämde Sol-Britt. UHUM! Och som den hjälte jag är så hoppade jag ju så klart upp till matte i soffan för att skydda henne mot allt å inget. Jomenvisst! Så Sol-Britt for in under soffan - Torsten for efter MOI - och själv så hoppade jag alltså upp till matte med raketfart. Och där satt jag tills det hela lugnade ner sig. Trodde jag i alla fall. För vad hände? Joooo givetvis så hände samma sak 3 gånger och varenda gång så tyckte Torsten att det var MITT fel att Sol-Britt fick gallret över sig. Jösses..katter, uffar jag bara. Uhum! Men därefter så fick matte nog och tog bort gallret. Och stängde balkongdörren. Mmm..uret var trots allt vid midnatt och man får ju tänka på grannarna. I alla fall ibland *fnrr*

 

*FnattFnatt* från Sture

31 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Vilodag i kojan

Idag har det inte hänt så mycket i mitt mopsiga liv. HUUU för denna värme asså! Så jag har mest varit inne i min koja och försökt att hitta någon kall plats att ligga på. Det gick väl lite si å så ända tills matte fick tipset av rott-Almas mams om att hon borde ta fram min RÅSA kylfilt och lägga på golvet. Och den blev ju perfekt att ligga på, må jag uffa! Synd bara att hela dagen hann gå och att matte inte kunde komma på det själv liiiite tidigare liksom. Typiskt. Uhum! Nåväl, jag ligger på den just NU och alldeles brevid står även min fläkt som blir liksom 1 prick över i-et i det hela. Så nu är det ändå ganska svalt i mitt mopsiga liv, med andra uff.

Igår däremot var jag till Kollsjön och badfnattade igen. Det var SKÖNT även om vi inte stannade så länge. Men jag hann i alla fall både simma med flytisen och uffa på 1 mysko gubbe (2-bening) som verkade lite...underlig. Här är 1 bild på MOI där jag står på span samtidigt som jag vilar lite efter badfnattet...

 

Och varje gång som vi har varit där vid Kollsjön så har även samma Familj Kvack dykt upp och hälsat. Jag har uffat HELLUU till dem vid nåt tillfälle, men de tycks inte bry sig om mig så länge jag inte är för nära. Konstiga flygisar, om ni frågar mig. Här är 1 bild på Familjen Kvack...

Javisst, ja. Fabbo Åskar å tant Blixt kom ju också på besök vid Kollsjön igår - och de har även varit på besök i mitt Gbg idag. Fast tråkigt nog så har det inte kommit något regn. Inte mer än några droppar. Inte där jag har varit i alla fall. Förhoppningsvis kommer även regnet på besök för så snart det har regnat - så bör ju även kantarellerna växa! HEPP!

 

*FnattFnatt å SniffSniff* från Sture

29 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
Oknorrade 4-beningar å 1 missat bad. UHUM!

Idag var det fortfarande lika varmt här i mitt Gbg som det har varit de senaste dagarna. HUUU! Med andra uff trodde jag alltså att jag skulle få komma iväg till Kollsjön och badfnatta även idag. Så det såg jag fram emot!
Men..näää då. Inte bidde det nåt badfnattande idag, inte. Murffs! Istället fick jag stanna hemma å båddyguarda rott-Alma medans hennes mams å min matte åkte iväg själva med MIN bil. Uhum!

Anledningen till det hela visade sig vara att tanterna skulle åka iväg till 1 annan tant som föder upp 4-beningar som heter Australian Cattle Dog. Själv har jag aldrig sniffat på 1 sån pingla, men de har visst 1 lika mjuk pälsastass som jag har. Och för er som kanske inte vet hur såna 4-beningar ser ut så kommer det 1 par bilder här..

Under tiden som tanterna var där fick alltså jag stanna hemma å vara båddyguard. Och inte blev jag gladare efteråt när jag fick höra att 1 av pinglorna där löpte..Med andra uff så gick jag alltså även miste om 1 sniff idag. UHUM!

Nåväl. Bara det inte flyttar hem nån 4-bening som inte har 1 knorr i MIN koja, uffar jag bara! Och får jag sen åka å bada imorron så är dagens missade sniff glömt. Tror jag. Jag ska i alla fall sova på saken *fnrr*

 

*Uff Uff* och på återuffande från Sture

27 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
1 BadDag i Mitt Gbg !

Huffa Huffa så snuskigt varmt det är i mitt Gbg just nu. HUUU! Det enda jag egentligen orkar göra under dylika dagar är att simma å att badfnatta. Så idag har jag varit å plaskat vid 1 ställe där jag aldrig har varit tidigare. Sjön heter Kollsjön och det bästa av allt är att även vi 4-beningar är välkomna där!

Att simma är bra för både kondis å mukkler, men eftersom att jag ännu inte har tagit Simborgarmärket i guld *fnrr* så tar jag det lite vackert ibland. Här har jag ex.vis hittat 1 tant som jag kunde vila lite på mitt under simturen. Perfekt!

 

Fast även om jag har 1 ganska bra kondis så brukar jag ändå kunna bli lite trött efteråt. Men att lägga sig ner och sova på 1 STEN?! Never ever att jag skulle göra nåt dylikt asså! Så jag satt på knorren å blundade lite istället *fnrr*...

 

Men nu måste jag nog vila lite mer. Mmm..det gäller att samla lite kraft för imorron ska vi tillbaka till samma badfnattarsjö - och då ska vi visst grilla KORV också. Jag längtar!

 

*FnattFnatt...ZzZZzZz...* från Sture

25 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
SEMESTER igen....

Idag jobbade matte sista dagen - så nu väntar SEMESTER! Inte för att tanten har några planer, men jag ska allt se till att det blir både badfnatt, kantarellsniff och grillade gotter. Bland mycket annat skojsigt. HEPP!

Jag tror att tanten är ledig i ca 3 veckor så jag kommer att återkomma här på Noggen med ojämna mellanrum och uffa om vad jag hittar på!

 

*Uff Uff* och på återuffande från Stollen

24 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 1 kommentar
MIN BIL !

Se så fin MIN bil har blivit efter det att jag tog med mig tant Asta å rott-Alma ut i garaget under helgen!

Mmmm..den har blivit tvättad å vaxad å dammsugen å putsad både här å där. Nåt mer? Jo, jag såg till att 2-beningarnas stolar fick lite kläder på sig också *fnrr* Och så funkar visst elektroniken till ena fönstret som var trasigt igen!

...och så här säkert å fint sitter rott-Alma å MOI bak i skuffen!

Men även om det har varit skojsigt i helgen så är jag "lite" trött nu så..ZzzzzzzZZz..jag återkommer när jag har vilat knorren 1 stund!

TACK till tant Astas paps å rott-Almas mams som hjälpte MOI att göra bilen SÅÅÅ FIN!

*FnattFnatt..ZzZZzZZ..* från Sture

21 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 3 kommentarer
Min Kommande Helg

Under helgen som kommer så ska jag boddyguarda tant Asta å rott-Alma. Jomenvisst! Anledningen är att matte ska jobba och under tiden så passar alltså jag på att ta hand om dessa 2 små gottesniffande pinglisar *fnrr*

Det finns 1 gammal film på oss 3 tillsammans, men eftersom att jag inte vet hur man gör för att lägga in 1 film här så kommer det 2 bilder istället. Först 1 bild på tant Asta...

..och sen 1 bild på rott-Alma å MOI (som togs förra året)

Vad jag ska hitta på med dessa pinglisar vet jag inte riktigt...Men som den MAN jag är så ska jag i alla fall ta med dem ut i tant Astas garage. Där ska jag se till att MIN bil blir fin och att pinglisarna sköter sig *fnrr*

VAD SKA NI ANDRA GÖRA I HELGEN, TRO?

 

*FnattFnatt* från Sture

18 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 6 kommentarer
Utmaning !

Idag lämnar jag över tangenterna till matte eftersom att hon har blivit utmanad av ligan från Hudiksvall *fnrr*

*FnattFnatt* från Sture

----------------------

Beskriv först reglerna. Svara på alla frågor. Välj ut sex personer som du vill ska svara, utmana dem i sina bloggar och be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig få veta när du har svarat på din.


5 saker som finns på din att-göra-lista idag:

- Börja dagen med att ta ut Sture på morronpromenixen
- Diska
- Träna med Sture i skogen
- Få Sol-Britt att äta mer torrfoder och mindre nötfärs *s*
- Försöka somna tidigt. Arbetsdag imorgon...För tio år sedan gjorde jag...

-Pluggade. Hade ingen hund - "bara" Siivert, Hjördis och Signe bodde här i hemmet då. Sen minns jag nog inte så mycket mer. Tror jag. Hmmm.Ställen som jag har bott på:

- Fagersta
- Sala
- Östersund
- Norrköping
- Arboga
- GöteborgFem saker som jag skulle göra om jag vore biljonär:

- Köpa 1 litet hus..vill gärna bo i skogen - nära en sjö där jag skulle ha 1 liten träeka så att jag kunde åka ut å fiska när jag ville. Och så skulle jag 1 lyxhus någon annanstans där jag kunde semestra och där skulle det finnas 1 helikopter och någon som fixxade trädgården samt städade åt mig *s*
Sluta jobba och börja plugga igen. Eller göra något annat.
Placera pengar i värdepapper o.dyl
Och så skulle jag skänka pengar också - till behövande vänner och till organisationer som jag vill ge gåvor/donationer till.Sex personer som jag vill veta mera om:

Prästbacken-mams, Våffel-mams, Ville Långnooos-mams, Dullan-mams, Pennan&Ringo-mams och Hedda&Ettan&Simon-mamsen!


Lycka till med utmaningen !


Själv blev jag utmanad av Hudikligans mams :)
17 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 2 kommentarer
Krig i Kojan !

NU är det kokta fläsket stekt, uffar jag bara! Asså - här kommer jag hem efter 1 skojsig eftermiddag i skogen och vad möts jag av? Jo, 1 st Sol-Britt som har lagt beslag på MIN biabinge! HUUUUUU!

 

Är det inte det ena så är det det andra, med andra uff. Dvs är det inte Torsten som lägger beslag på min RÅSA snuttebinge så är det alltså denna Sol-Britt som tjyvar min biabinge. UHUM! (Fotot här nedan är taget vid 1 tidigare tillfälle)

VAD SKA JAG GÖRA???

 

*Fnööös* från Sture

15 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Mitt Första Möte Med Sol-Britt...

Idag när jag kom hem till MIN koja märkte jag först ingenting och sen ingenting och sen möttes jag av 1 ynkligt litet *fräääs* Asså vadan detta, tänkte jag?! Jo, det var visst SOL-BRITT som ville hälsa. Eller nåt. Uhum!

 

Jag tänkte först ta mig 1 litet sniff, men jag hann inte tänka längre än så förrän Torsten-katt kom fnattandes. Tydligen ville han beskydda sin "lillasyster" så det vara bara för mig att backa bakåt lite. Uhum! Asså ASSÅ de har visst redan hunnit gadda ihop sig mot MOI! Hur ska detta sluta? Jag bara undrar asså. UHUM!

 

Så med andra uff har jag ännu inte sniffat av det lilla livet. Men här kommer i alla fall 1 bild på oss 2 i soffan. Kolla in Torsten i bakgrunden som övervakade oss hela tiden...*fnrr*

 

Och just nu ligger visst Sol-Britt och Torsten uppe i sitt utkikstorn och smider planer igen. Det gäller alltså bara för mig att förekomma dessa 2 och visa vem som bestämmer *fnrr* Men först måste jag nog sova lite på saken...ZzZzzzZz...så jag återkommer senare och uffar om hur det går. Hepp!

 

*FnattFnatt* från Sture

 

14 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 4 kommentarer
Välkommen SOL-BRITT !

 

Igår flyttade min nya sambokisse SOL-BRITT in i kojan. Matte var till en början lite nervös över hur det skulle funka mellan Torsten och Sol-Britt, men som ni kan se så funkar de utmärkt tillsammans!

 

Själv har jag inte haft den stora äran (UHUM) att få träffa Sol-Britt ännu, men så snart jag har gjort det så återkommer jag med bilder och uff!

 

*FnattFnatt* från Sture (som bor hemma hos rott-Alma 1 par dagar).

12 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 5 kommentarer
Aktiveringskurs i intensivformat

Under 2 heldagar har jag varit ute i skogen och gått på kurs! De övriga 4-beningarna som också gick kursen visade sig vara 1 pitbull, 1 labrador, 1 flatcoated retriver, 1 nakenhundsblandning samt 1 bichon frisé-blandning. Här är 1 kort på MOI där jag sitter å väntar på att få börja...

Dag 1 började med spår under förmiddagen. Matte la 1 ganska långt spår med 2 vinklar, vilket jag klarade galant! Liiite svårt var det väl på slutet pga terrängen, men till slut så hittade jag fram till spårslutet där min snutteapa låg och väntade. SnuttSnutt! Under eftermiddagen skulle vi sedan köra vattensök, vilket inte var det lättaste...Men tack vare att matte fick många goda råd från tant Instruktören så trillade polletten ner till slut. Dvs att MOI fattade att jag skulle sniffa efter gotten ovanför vattenytan innan jag därefter körde ner trubbisen under ytan och fick tag på gotten. Det var svårt, men med "lite" mer träning så ska jag nog kunna fixxa detta!

Dag 2 Under förmiddagen var det vardagsaktivering. Vi fick bl.a lära oss lite olika cirkusövningar såsom att sitta fint, snurra runt, backa, hopp, få ut gotter ur 1 aktiveringskub etc. Vi fick även gå på 1 aktivitespromenix med olika stationer där vi fick leta gotter på marken, gå på rätt sida av trädstammar, ha kontaktövningar, hoppa upp å sitta/ligga på stenar, söka gotter på trädstammar, hitta leksaker längs promenixen etc. Alltihop var väldans skojsigt och här kommer 1 bild från godissöket...

Efter lunchen var det sedan dax för sök i 1 stor ruta som 2-beningarna hade vallat ordentligt innan. Det gick ju alldeles strålande att söka/hitta matte som gömde sig bakom stora stenar å liknande, men när jag sedan skulle söka efter tant Instruktör så gick det inte alls. Uhum. Då ville jag liksom hellre stanna kvar hos matte, om jag uffar så. Mammagris...MOI? Tsss *fnrr* Men med lite hjälp så hittade jag ändå tant Instruktör till slut. Uhum. Därefter skulle vi köra något som heter uppletande. Då la matte ut min snutteapa i 1 ruta - och min uppgift var att hitta snutteapan i denna ruta. Det hela gick faktiskt riktigt bra även om jag inte ville bära tillbaka den till matte efteråt då förstås..Uhum. Dagen avslutades med att leta efter 1 godisburk där belöningen skulle vara att få gotten som låg i burken. Och efter denna dag så såg jag ut så här...dvs jag var TRÖTT *fnrr*

Jag har alltså haft 2 jättekuliga dagar i skogen där både matte å MOI har fått lära oss 1 massa nya å braiga grejjer! Avslutningsvis bara måste jag få visa 1 av mina kurskompisar - Matrix! Han var 1 cool kille som tydligen gillar både strass och RÅSA! Visst ser han cooool ut med sina skultafjun?! *fnrr*

 

Men nu är jag så trött så....ZzzZZzz...jag återkommer 1 annan dag....ZzZZzzz...och uffar mera...ZzzZzzzz../ Sture

 

8 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer
Min resa till 08 tur å retur!

I torsdags åkte rott-Alma å MOI med våra mamsor till den Kungliga Hufvudstaden 08! Tanterna skulle visst dit och kolla på nån världsvinnardans, men själv var jag inte ens anmäld. Uhum! Vi skulle sova hemma hos 2 schäferpinglisar + deras flock å innan dess så skulle vi även besöka rott-Almas 2-benta morfar. Sagt å gjort!

Men i vanlig ordning (grrrr) så strulade matte med kameran när mopsarna dansade så alla bilder bidde alldeles för mörka. Men mopsen som vann och blev BIR var i alla fall mattes absoluta favorit - Tangetoppens Damien Dream O´norway. GRATTIS Damien!

Den enda bild från utställningen som inte blev för mörk togs utanför ringarna *fnrr* Det är 1 bild på 1 ras som matte aldrig har sett tidigare. Rasen heter Saarloos wolfhound. Visst är de stiliga?!

Matte lyckades även shoppa lite *fnrr* Bl.a köpte hon 1 stor RÅSA kylfilt till MOI som jag ska ha i bilen/buren när det är varmt. Perfekt! Och så köpte hon 1 skojsig leksak samt 1 ny spårlina till MOI också! Nåt mer? Låt se....jo, hon hittade visst även 1 regnställ från Arrak Outdoor till sig själv. Däremot så köpte hon inte 1 endaste gotte till MOI. Huuur kunde hon bara glömma det??? Jag bara undrar asså. UHUM!

Och efter utställningen så blev det REJS vid 1 ställe som heter Flaten! Det var 1 kuligt gäng från 08, den coola ligan från Hudiksvall samt MOI som träffades. Det rusades å rejsades å sniffades å så badade vi också! Här kommer 1 bild från vårt rejs...

Därefter blev det dax för hemfärd till mitt Gbg och jag zzZzzzZZzov hela vägen hem. Jag piggnade dock till lite när jag kom hem till MIN koja å hälsade på Torsten-katt, men nu har jag slocknat igen. Mmmm..borta bra, men hemma bäst *fnrr* även om det så klart va skoj att få lämna lite visitkort där uppe i den Kungliga Hufvudstaden 08. Har ni märkt dem..mina små visitkort..ni 08-or? *fnrr*

*FnattFnatt...ZzZZzzzz*.....från Sture

 

5 Juli 2008  | Länk | Uff! Uff! *fnrr* | 9 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sture Nilsson                                             Skaffa en gratis hemsida