|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Augusti (2007) |
|
|
|
(2) |
|
(1) |
|
(24) |
|
(9) |
|
(9) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(7) |
|
(11) |
|
(43) |
|
(6) |
|
(19) |
|
(3) |
|
(13) |
|
(13) |
|
(4) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(16) |
|
(10) |
|
(10) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(53) |
|
(24) |
|
(76) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(71) |
|
(89) |
|
(93) |
|
(48) |
|
(68) |
|
(91) |
|
(121) |
|
(39) |
|
(61) |
|
(30) |
|
(40) |
|
(43) |
|
(21) |
|
(5) |
|
|
(13) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(6) |
|
(36) |
|
(1) |
|
(34) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(0) |
|
(36) |
|
(12) |
|
(3) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(3) |
|
(14) |
|
(24) |
|
(15) |
|
(12) |
|
(9) |
|
(0) |
|
(4) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(65) |
|
(18) |
|
(8) |
|
(6) |
|
(4) |
|
(355) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(95) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(0) |
|
(5) |
|
(14) |
|
(485) |
|
(13) |
|
(11) |
|
|
|
|
Inlägg: 1362 |
Kommentarer: 605 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Drakblod med avhuggna händer
2 l jordgubbssaft 0,5 l Fruktsoda Jordgubbar
Gör så här:
Blanda 2 liter jordgubbssaft (färdigblandad) med 0,5 liter fruktsoda. Garnera eventuellt med färska jordgubbar eller med andra bär.
Kul tips! Köp gummihandskar på apoteket och fyll med färgat vatten. Använd exempelvis röd karamellfärg. Knyt en gummisnodd runt handsken och placera i frysen och låt dem stelna. Lägg ner ”händerna” i bålen innan servering.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Spöklik inälvssoppa
Pumpan är ett måste på Halloween. Många karvar ur den och sätter in värmeljus – men vad göra med pumpaköttet? En ljuvligt len pumpasoppa är vårt förslag.
För 6 personer
800 gr pumpa 400 gr sötpotatis 6 msk olivolja 7 st schalottenlökar 4 vitlöksklyftor 1,5 msk paprikapulver 2–3 msk timjan 2 tärningar grönsaksbuljong 1 liter vatten 1 dl vitt vin 5 dl vispgrädde Salt och peppar Rostade pumpafrön och/eller brödkrutonger Gör så här: 1. Gröp ur pumpan och hacka pumpaköttet. 2. Rensa ur alla pumpafrön och torrosta dem i en stekpanna. 3. Skala och hacka schalottenlök. Skala vitlök och sötpotatis. Tärna sedan potatisen. 4. Fräs löken lätt i olivolja. Pressa över vitlök och krydda med paprika och timjan. 5. Häll ner pumpakött och potatis. Puttra 15–20 minuter tills det mjuknat. 6. Strö över buljongen och häll på så mycket vatten att det täcker allt. Koka upp. 7. Sänk sedan värmen och sjud någon kvart. Smaka av med salt och peppar innan du mixar allt med mixerstav till en krämig konsistens. 8. Häll i vinet. Vispa 4 dl av grädden och vänd ner i soppan. Låt allt bli varmt. 9. Vispa grädden som är kvar och spritsa ett spöke på ytan precis före servering. Strö sedan över lite rostade pumpafrön eller krutonger direkt på tallrikarna.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Småhjärnor
2 dl vatten 3 dl socker 25 g smör 200 g valnötskärnor
Tillagning:
1. Koka samman vatten, socker och smör i en tjockbottnad liten kastull. Häll ner valnötterna när blandningen blivit ljusbrun.
2. Rör runt så att alla nötterna täcks, fiska upp dem med en hålsil och låt nötterna stelna på ett bakplåtspapper. 3. Bryt isär dem vid behov och servera som snacks.
Recept: Alice Brax Foto: Katja Kristofferson
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Svart pasta med saffrans- och skaldjurssås
2 st Schalottenlök 2 burk rökta musslor 1 burk räkor på burk 1 st röd paprika 2 klyfta vitlöksklyftor 1 paket saffran 1 dl vitt vin, torrt 8 msk crème fraîche, lätt 0,5 kg svart tagliatelle parmesanost, riven cayennepeppar paprikapulver salt svartpeppar
Tillagning:
1. Hacka lök och vitlök och strimla paprikan. Fräs lök, vitlök, paprika i lite av oljan från musslorna. Krydda med lite cayenne, paprika och saffran. Låt allt svettas på låg värme i ca 5 minuter.
2. Klicka i crème fraiche och tillsätt vin. Låt allt koka ihop i ca 5 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
4. Precis innan rätten ska serveras; tillsätt räkor och musslor och låt allt bli varmt.
5. Garnera med parmesanost och lite fler larver (räkor).
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Ostsås
75 g smör 5 msk mjöl 0,7 l mjölk 2 dl riven ost 1 krm muskotnöt, malen 1 krmpeppar
Tillagning:
1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 min. Rör då och då så det inte bränner.
2. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Trollhår med björnpluttar och lite blod
Trollhår med björnpluttar och lite blod Om ostsåsen inte gillas – använd ketchup!
Trollhår med björnpluttar och hostsås Det är nog inte så många barn som har provat svart pasta. Om du gör vanliga köttbullar, men formar dem till avlånga små "pluttar" så lär det bli fnittrigt kring bordet. För en extra läbbig upplevelse – gör en ostsås och färga den grön med några droppar karamellfärg.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Blodiga fingrar
Hur enkelt som helst, men likväl fantasieggande. Stek små prinskorvar (fingrar) och servera ett litet glas med ketchup (blod) till. För enkelhetens skull kan man lägga upp ett helt fat med korvar och ställa glas vid varje plats. Sedan får barnens fantasi göra resten.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Spindelmuffins.
Blir ca 12 st 100 g smör el margarin 0,75 dl mjölk 1,5 dl socker 2 ägg 0,5 g saffran 2,5 dl vetemjöl 2 msk potatismjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 näve russin GLASYR 50 g smält smör 1–2 msk apelsinjuice 3,5 dl florsocker Kanel efter smak 1 tub tårtdekor choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Rör i saffran. 2. Vispa ägg och socker luftigt en skål. 3. Blanda allt mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål innan du vänder ner det i äggskålen. 4. Rör om samtidigt som du häller i smörblandningen. 5. Rör i russinen och fyll muffinsformarna till tre fjärdedelar. 6. Grädda mitt i ugnen i 12–14 minuter. Låt svalna på galler. GLASYR 1. Blanda ihop glasyren så den blir blank. 2. Ta en stor sked och skeda glasyr över muffinsen. 3. Låt svalna innan du ritar ett nät med chokladdekoren
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Spindelvävstårta.
Ger ca 12 bitar 200 g margarin 2,5 dl strösocker 3 ägg 4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 msk kakao 1 msk vaniljsocker Ev lite kallt kaffe GLASYR 2 dl florsocker 1,5 msk vatten 1 msk smält smör 2–3 droppar pepparmint Vit tårtdekor på tub Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. 2. Rör socker och rumsvarmt margarin poröst i en skål. Rör i äggen. 3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och häll ner det i skålen. Stänk över några skedar kaffe. 4. Rör ihop allt och häll i formen. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 6. Låt kakan svalna lite innan du stjälper upp den. GLASYR 1. Blanda ihop ingredienserna till glasyren till en lagom tjock smet. Bred smeten på den kalla kakan med en slickepott och låt stelna i kylskåp. 2. Värm dekortuben i handen innan du börjar rita cirklar utanför varandra på tårtan. 3. Drag sedan med en kniv från mitten ut mot kanten för att få ett ”spindelnät”. Fyll i med vit dekor.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Mögliga likmaskar
För 6 personer 1 kg risoni (vanlig pasta går också bra) 1 liter vatten Salt Grön karamellfärg Gör så här: 1. Koka upp saltat vatten. Häll i risoni. 2. Sänk värmen och koka cirka 11 minuter. 3. Häll av vattnet i ett durkslag och spola risonin hastigt i kallt vatten. 4. Häll tillbaka 3/4 av risonin i kastrullen. Droppa i grön färg och blanda så att det mesta tar färg. 5. Häll i resten av risonin före servering, så skiftar ”möglet” i färg
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fladdermusvingar och mögliga likmaskar
Fladdermusvingar För 6 personer 1 kg frysta färdiggrillade kycklingvingar Gör så här: 1. Sätt in i ugnen eller mikron den tid som anges på påsen. 2. Servera
Mögliga likmaskar För 6 personer 1 kg risoni (vanlig pasta går också bra) 1 liter vatten Salt Grön karamellfärg Gör så här: 1. Koka upp saltat vatten. Häll i risoni. 2. Sänk värmen och koka cirka 11 minuter. 3. Häll av vattnet i ett durkslag och spola risonin hastigt i kallt vatten. 4. Häll tillbaka 3/4 av risonin i kastrullen. Droppa i grön färg och blanda så att det mesta tar färg. 5. Häll i resten av risonin före servering, så skiftar ”möglet” i färg
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kolsyreis
Kolsyreis håller en temperatur på -78 grader. Risken för skador är stor. Använd alltid tång eller skyddshandskar och lägg inte isen direkt i dricksglasen. Vill du ha rök i glasen finns särskilda ”Spacecups” att köpa. I paketet ingår is och tång. Ett partypaket med 60 Spacecups, bottenbehållare, istång och 5 kilo is kostar 398 kr. Säljs av Aga i Stockholm och Bräcke åkeri i Göteborg
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Mormors kvarglömda gom – för de små
För 6 personer 1,5 liter fruktsoda 3 msk limejuice 3 Festis med kaktussmak Godislöständer 1 partypack ”Spacecups” Gör så här: 1. Med specialgjorda partyglas får du det att ryka även ur glasen. Placera kolsyreisen i glasens bottenplatta. 2. Blanda läsk, Festis och lime i en tillbringare. 3. När gästerna är på väg att sätta sig till bords häller du upp läskblandningen och smyger ner löständerna så att de döljs i röken. När röken skingras får sig gästerna en liten överraskning.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Varmblodig välkomstbål – för de stora
Varmblodig välkomstbål – för de stora. För 6 personer 3 burkar tomat- eller grönsaksjuice 4 cl vodka* 2 msk Worcestershiresås Tabasco 2 tsk citronsaft Sellerisalt Salt och peppar 1 msk riven pepparrot Gröna oliver med pimiento TILLBEHÖR: Plasthandske Röd karamellfärg Två skålar som går i varandra Kolsyreis Gör så här: 1. Häll vodka, Worcestershiresås, citron och sellerisalt i en skål. 2. Fyll upp med juice, stänk över lite Tabasco och rör om. 3. Riv över pepparrot och smaka av med salt och peppar. 4. Lägg försiktigt ner oliverna. Vill du få dem att flyta på en gång, låt dem torka lite innan badet. Effekter: 1. Död mans hand – vill du ha en djupfryst hand som sticker upp ur bålen, måste du fylla en plasthandske med vatten och frysa in den ett dygn före festen. Lite röd karamellfärg gör den blodig. 2. Rök – kräver lite förberedelse. Kolsyreisen ska helst köpas samma dag för att inte ånga bort i förväg. För att inte riskera brännskador när du dricker behövs två skålar. En yttre med lite vatten och den inre som du gjort bålen i. När alla är på plats tar du en tång och släpper ner isbitarna i den yttre skålen. Det börjar ryka och bubbla direkt. Tyvärr är det kortvarigt, så var beredd att fylla på med mer. * Vodkan går att utesluta om man vill ha en alkoholfri bål.
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Häxans avhuggna fingrar
ca 10 st
1 pkt Fingers med chokladöverdrag 500 g mandelmassa 10 skållade och skalade mandlar Röd karamellfärg Gör så här: 1. Dela mandlarna på längden. 2. Häll upp karamellfärgen i en liten skål där du doppar ena sidan av mandlarna. 3. Har du en bakpensel kan du pensla på den röda färgen som nagellack. Låt dem ligga och torka. 4. Rulla in ett fingerkex i mandelmassa och forma till ett finger. Fäst en mandel som nagel och doppa den ”avhuggna” sidan av fingret i färgen
|
1 November 2007
| Länk
| Halloween recept & annat
| 0 kommentar
|
|
|