Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2018)
>>


GOTT NYTT ÅR!!

Nu önskar jag att alla mina vänner och alla andra som jag känner, får ett gott slut på 2006 och ett gott nytt år 2007!!

31 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 1 kommentar
Kamera

Jag fick en ny kamera i julklapp av min man. Förut hade jag en enkel digital kamera som man bara siktade och tryckte, så fotade den. Den hade bara lite zoom.

Men nu fick jag en med lite flera finesser som jag håller på att lära mig.

Tex zoomen går så fort att när jag ska fota Bobby så blir det så nära att öron och sånt inte blir med, mera träning med den nya kameran behövs, men roligt är det, det går inte förneka.

Här är några test bilder jag tagit med olika inställningar av kameran, bilderna i föregående blogg var också tagna med min nya kamera.

När det hade blivit lugnt igår kväll hittade jag Bobby i lillhusses säng och våran katt Elmos i lillmattes, sovande i godan ro.




Våra katter Grolle och Elmos.



Bobby och jag ute igår och leker.



Jag har inte riktig kommit på hur kameran ska vara inställd när Bobby kommer i full fart springande, blev lite suddigt.




Dessa provade jag fota i mörkret igår kväll ute på Bobby.



Bobby igen. Han är som bra att testa kameran på, för man vet aldrig vad han hittar på, sitter han still eller springer han runt.

Han är roligast att fota när han själv inte vet det, när han leker eller springer tycker jag, men det är också svårast.




Solen, fotat vid Kira´s by.


30 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 4 kommentarer
Patrik´s Färsgratäng från Iren

Port: 4

2 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
½ gul lök
1 tsk salt
½ tsk malen ingefära
½ tsk vitlökssalt
2 krm svartpeppar
500gr blandfärs

Gratängsås:
2 gula lökar
1 msk smör
3 msk russin
1 tsk curry
2 dl matlagningsyoghurt el creme fraiche
2 dl riven ost

Gör så här:

Ströbröd och vatten sväller i 10 min.
Tillsätt ägg, riven lök, ingefära, vitlökssalt, svartpeppar och färs.
Bred ut den i en lättsmord form.
Grädda mitt i ugn 225 grader, ca 20 min.

Skala och skiva lökarna tunt.
Fräs dem knappt mjuka i smör.
Tillsätt russin och curry, rör om.
Blanda i matlagningsyoghurt , lite i taget.
Häll röran över färsen. Strö över osten.
Sätt in formen igen och grädda ytterligare ca 20 min.

Serveras med kokt ris och isbergssallad med citrontärningar.

30 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Torsdag 28/12

Idag har man arbetat, men jag har hunnit med att fota lite ändå, på min lunch tog jag dessa foton.





Ingen Bobby idag, men lite natur och en ren blev det senare på dagen.





Här finns resterande Natur  bilder från idag.
28 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 1 kommentar
Ethel och Leif ´s Grahamsformar med blåbärsfyllning.

ca 12 st

2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl socker
150 gr smör
1 ägg

Fyllning:
3 dl blåbär
1 ½ tsk potatismjöl
3 msk ljus sirap

GÖR SÅ HÄR.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smörj och mjöla en muffinsplåt med tolv fördjupningar.

3. Mät upp vetemjölet, grahamsmjölet, bakpulvret och sockret. Tillsätt
matfettet och hacka samman till en smulig massa. Blanda ner ägget och arbeta
snabbt ihop till en deg.

4. Forma degen till en tjock rulle som skärs upp i skivor. Platta ut varje
skiva lätt i handen och lägg ner i fördjupningen i formen. Tryck upp degen
en bit sa att den täcker ca 2/3 av kanten.

5. Lägg bären i en platspåse och tillsätt potatismjölet. Skaka om lätt så
att mjölet fördelar sig jämnt. Lägg bären i mitten på kakorna.

6. Ringla sirapen över bären och grädda kakorna i nedre delen av ugnen i
12-15 minuter.

7. Låt de nygräddade kakorna svalna en stund i formen innan de försiktigt
lossas.

Låt väl smaka Hälsningar Ethel och Leif


28 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Fotat första fågeln.


Nu har jag försökt mig på att vara naturfotograf.
Men det blev bara en fågel, den första jag någonsin kunnat fota.


Några kottar fick också vara med.


Sen Bobby, han är mitt favorit motiv, fast han är svår att ha som fotomodell, han vill inte stå stilla när jag vill det.







27 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 2 kommentarer
Peter´s tortilliapizza

Grund receptet:

2 tortillia bröd till varje pizza
passerade tomater
rökt skinka
ost
pizza kryddor

1. Ta ett bröd, bred på lite av dom passerade tomaterna.
2. Lägg på skivor av rökt skinka.
3. krydda
4. lägg på riven eller skivad ost.
5. Lägg på det andra tortillia brödet.

Värm en stekpanna, lägg i hela pizzan, stek i torr panna tills bröd sidan fått färg, vänd då och stek på andra bröd sidan.

Klart att servera.

Man kan ha vad som hälst i mellan, svamp, ananas, salami det man gillar, men det är osten som håller ihop brödet, viktigt att steka i torr panna.
27 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Englund´s Alá Englund

500 g pasta
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
Tärnat bacon eller skinka eller kassler. (Bacon paket 3 st)
3 st burkar a 2 dl lätt Créme fraiche
blå mögelost castrello (1 st halvmånes paket)


Koka pastan enligt anvisningen på paketet.

Medan stek köttet du valt. Stek löken och champinjonerna.
Blanda ner lätt Créme fraiche och mögelosten, värm.

När pastan är klar, häll bort vattnet, blanda sedan ihop allt.
Servera med en sallad

27 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Bosses och Birgittas Morotssoppa

4 personer

1 liter vatten
2 st fiskbuljongtärningar
4 st stora morötter el, fler
½ gul lök
1 msk smör
225 gr Räkost i förpackning 17 % (ej mager)
2 dl creme fraiche
salt
peppar
½ - 1 krm cayennepeppar
(eventuellt) Dill finhackad
Några räkor att garnera med.

Gör så här:
1.Riv morötterna i korta strimlor. Skär löken i mycket fina bitar.
Fräs allt i smöret.

2.Mät upp vattnet och koka upp buljongen.

3.Blanda samman morötter, räkosten och creme fraichen i buljongen.

4.Smaksätt med kryddorna, men var försiktig med cayennepepparn.

5.Tillsätt ( eventuellt ) dillen.

6.Några räkor som lägges fint mitt i soppan när den serveras.

27 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 1 kommentar
Pynta klassrummet tävlingen

Nu har jag resultaten av ”pynta klassrummet tävlingen”.
Klass 7 C segrade över lillhusses klass 7F.

Men bara för att 7C´s lärare och elever klätt ut sig till tomtar, men det var inte det tävlingen gick ut på, utan snyggast pyntat klassrum.

Men lillhusses klass blev två i alla fall.
25 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 0 kommentar
Julafton

Nu har vi haft en trevlig julafton, den var mycket gemytlig.
Började med att titta på Kalle anka.

Sen julglögg före middagen. En kall variant som både barn och vuxna kan dricka.

Som vanligt åt man nästan för mycket till middagen, för allt var så gott.

Alla fick sig en julklapp, en del flera julklappar, så som Bobby. Men är man så stilig som han, så ska man ha flera julklappar.

Alla var nöjda och glada över sina julklappar.

Bobby öppnade sina julklappar och fick smaka jul köttbullar.


Bobby skickar en stor blöt puss till Kira ,

som tack för sin julklapp, -Den var mumsig!



På kvällen spelade vi ett spel som man skulle ha en mycket snabb reaktion för att inte förlora.

Man håller i handtag, sen är det en lampa som blinkar rött, när den blir grön ska man trycka på knappen på sitt handtag den som trycker sist eller trycker före lampan blivit grön får en stöt i handen, och jag kan säga det känns.

25 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 0 kommentar
Bobbys kull syster

Bobbys kull syster Biksa. Men hon kallas Raija och bor i Norge.
25 December 2006  | Länk | Bobbys släktingar | 0 kommentar
Annette´s Kalla julglögg

Vitglögg ,is kall
Lime sockerdricka, is kall
Isbitar
Limefrukt

Fyll ett glas med hälften kall glögg och hälften kall lime sockerdricka.
Lägg i två isbitar.
Skiva limen och lägg i en skiva.

Klart att servera.

Snyggt om man dekorerar glaset med tex en polkagris stav eller annat juligt.

25 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
EFIT- Lördagen 23/12-06

Min första dag som jag är med i EFIT. (Ett foto i timmen)
Kommande EFIT-dagar kommer att ligga under en egen bloggkategori.

Jag tog kameran direkt när jag vaknade. Så min dag såg ut så här.

6,00
Bobby tittar yrvaket på mig, ska vi gå ut nu?

7,00
Gör mig klar att åka på jobbet.


8,00
Tog jobbets lilla bil och åkte iväg, för att börja arbetsdagen.

9,00
Stannade bilen, fick se denna fina soluppgång.


10,00
Åkt vidare på dagens uppdrag, var 2 mil från där jag var 9,00, solen gått högre upp.


11,00
Åter på vägen, såg detta ute på sjön.


12,00
Slutat arbeta för idag, Var in och handlade på ICA.


13,00
När jag kom hem så hade min man och barnen bestämt vi skulle äta, tortilla pizza, så jag fick sätta mig vid dukat bord. (Jag han börja äta innan klockan blev 13,00.)


14,00
Ute med Bobby. (Bobby hade varit med husse hela dagen)

15,00
Slog in dom sista julklapparna.


16,00
Mitt i vårat godis kok.


17,00
Julskinkan i ugnen och äggen på spisen.

18,00
Julpyssel med barnen, vi dekorerade julgransbollar.


19,00
Umgås med Bobby.


20,00
Barnen har klätt granen klar, så fin dom gjort den.


21,00
Sitter vid datorn.


22,00
Sitter fortfarande vid datorn.


23,00
Stänger av datorn, för idag. Dags att göra natt. Först en Bobby promenad.



24 December 2006  | Länk | EFIT - Ett foto i timmen. | 2 kommentarer
EFIT

Jag ska prova på att vara med i EFIT - Ett foto i timmen.

En viss förut bestämd dag vaje månad, tar man ett foto varje timme där man är just då, på det man gör eller ser.


Min första dag var 23/12-06.

Kommande EFIT dagar

2007 är det 2 dagar att välja på:

- Lördag 13 januari och/eller Tisdag 23 januari
- Onsdag 14 februari och/eller Söndag 25 februari
- Torsdag 8 mars och/eller Söndag 18 mars
- Lördag 7 april och/eller Torsdag 19 april

24 December 2006  | Länk | EFIT - Ett foto i timmen. | 0 kommentar
23/12

I morgon är det julafton. Det ska bli riktigt spännande att se vad man får för något i julklapp i år. Samtidigt ska det bli kul att se hur dom andra reagerar på julklapparna vi köpt till dom. Jag hoppas att alla blir nöjda och glada.

Idag har man jobbat på förmiddagen, slutade vid12,00. Kom hem för att göra det sista rycket inför julafton. Vi gjorde lite godis, slog in sista julklapparna, gjorde julskinkan klar.

Men före det så var jag ute med Bobby, det är ett mycket tråkigt väder, blåser och inte mycket till snö.

Men morgonen var fin, en mycket fin soluppgång. Fotat 9,00 ett och det andra 10,00, på ett annat ställe 2 mil bort.


Sen dekorerade vi julgransbollar, med glitter, dom är nu på tork, men sen ska ni få se resultatet av det pysslet.

Bobby tyckte vi var lite tråkiga, han tog igen sig på golvet i köket.


23 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 0 kommentar
Godis med rispuffar

100g smör
200g Ljus block choklad (en förpackning)
5 dl Ris puffar

Smält smör i en stor kastrull, bryt chokladen i bitar, lägg ner i smöret.
Smält chokladen i smöret.
Häll ner ris puffarna, rör om.

Lägg upp i pappersformen mellan storleken.

Man kan ta mörk eller ljus choklad, det man gillar bäst.
23 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Godis med corn flakes

100g smör
200g Mörk block choklad (en förpackning)
5 dl corn flakes

Smält smör i en stor kastrull, bryt chokladen i bitar, lägg ner i smöret.
Smält chokladen i smöret.
Häll ner core flakes, rör om.

Lägg upp i pappersformen mellan storleken.

Man kan ta mörk eller ljus choklad, det man gillar bäst.
23 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Tävlingen om vackras pyntat klassrum.

Tyvärr har jag inget resultat från tävlingen. (Jag är jätte nyfiken hur det gick.)
För det hade regnat och frysigt till på alla vägar hos oss under natten, så skolbussen fick problem.

Det var så att skolbussen halkade tvärs över vägen i en kurva innan den kom fram till oss för att hämta lillhusse.

Bussen ska vara hos oss 7,19 på morgonen, men när den inte kommit vi d 7,40 så ringde jag skoltaxi som visste att bussen befann sig tvärs över vägen i en kurva. Men sand bilen var på väg, när den sandat skulle bussen komma och hämta alla.

Det blev en lång väntan, ingen buss och klockan var 9,20. Två timmar men ingen buss.

Sen så hade lillhusse kort dag i skolan så bussen hem skulle gå 11,00, och resan till skolan tar 1 timme en vanlig dag.

Så han fick stanna hemma för 9,30 ingen buss, lägger man då på restid, och lite till pga. väglaget så skulle han missa skolbussen hem, om han åkte senare än 9,30 till skolan.

Så han blev hemma, så resultatet får vi vänta med tills han har skaffat fram det.

Lillhusse blev lite besviken för han ville verkligen till skolan denna dag, men han fick nu en dag extra jullov pga. bussen.


22 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 2 kommentarer
Granris tomtar

Igår var vi en tur till skogen och plockade granris, vi skulle göra tomtar.

Bobby njöt av att springa om kring, det hade fallit lite snö, och var några grader kallt, toppen väder, men det hade hunnit bli mörkt så vi hade med ficklampor.

Tänk vilken syn, tre stycken som står med ficklampor och plocka granris, och en hund som springer om kring och luktar på allt han hittar, men det gick bara bra.

Lillhusse och jag gjorde lite större tomtar en som han tog till skolan, för dom skulle tävla med en parallell klass om vem som pyntade sitt klassrum finast.

I morgon får vi veta vilken klass som vann, jag hoppas på lillhusses klass. Sen gjorde vi en tomte till min mor, och en till oss själva, för dom är så fina att ha på bron.


Lillmatte gjorde en liten, som hon gav till sin fröken.


20 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 2 kommentarer
Björn´s, Stinas´s Falukorv i ugn

Port, 4

400 g falukorv
1 gul lök
1 äpple
2 msk senap
Gör så här:
1.
Skär skåror i falukorven och lägg i en ugnssäker form.

2. Skala och skär löken i klyftor. Skala, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Fördela lök och äpple i skårorna. Bred senap på korven. Stek i ugn i 200°C, ca 20 min.

3. Man kan göra barnvarianten med ost, ketchup bostongurka och senap i mellan.

4. Servera med potatismos och en blandad sallad.
20 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
Åsa´s Saffranslängd med vit choklad

Ingredienser till 2 längder

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran à 1/2 g
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg och pärlsocker till garnering


Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.


Går att göra småbullar i pappersformar också. Rulla då ihop degen inte vik två gånger. Grädda då kortare tid.

18 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 1 kommentar
Ja, vad har vi då pysslat med under denna tid?

Äntligen fungerar det igen, vad vi har saknat alla våra vänner här på noggen, det har varit trist när det inte fungerade, men jag tror att det går fortare nu, så något bra var det med denna långa väntan.

Ja, vad har vi då pysslat med under denna tid?
Julen, bullbak, där Bobby hoppades att bullarna skulle ta ett skutt ner på golvet till honom, men han varken tiggde eller tog någon, bara iakttog bullarna och väntade, lika var det med pepparkakorna vi bakade.


Rävskabben har börja ge med sig, nästan inget kliande, någon enstaka gång, och pälsen börjar ta sig, blir tjock och härlig, jätte skönt för Bobby att eländet är borta. Bobby fick sin sista kur i fredags, så nu är det klart, hoppas vi aldrig behöver ha rävskabb igen, men nu vet vi ju mera, så nästa gång känner man igen symtomen.

Så nu när klådan är borta kan man ta sig tid att riktigt mysa med Lillmatte, det var svårt när man måste klia sig hela tiden.



Ligga på rygg hos Lillmatte och bli kliad på magen är ju riktigt mysig, så det gör Bobby när han får en chans.


Sen har det regnat hela denna tid som noggen var borta, men nu så kommer kylan som vi väntat på så länge, vi riktigt njuter av att det biter i kinderna, och att gräset har frost i sig.
Vi eldar i vår ved spis, när vi varit ute på bus i kylan, då så kommer värmen tillbaka fort.


I regnet gick det inget bra att fota, så några bra bilder har jag inte.


Bobby han har tur han som redan nu fått sig en tidig julklapp, en ny gul leksak, en gul mjukis ”flodhäst”.


En morgon var det uppehåll i allt regnande, och solen försökte titta fram, tog då denna bild över sjö vid mitt arbete.


Våran stiliga Bobby.


17 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 1 kommentar
Julklappar med korv???

Det är mycket nu före jul. Vi har slagit in julklappar SmileyCentral.com och Bobby var med, lillmatte och han hade hur kul som helst, för Bobby puttade ner alla på golvet som han kunde komma åt med sin nos.


För han ville nog att dom skulle vara till honom och inne hålla tex korv. SmileyCentral.com



Men inga paket var ju till Bobby så då gav han upp detta med att slå in julklappar.



Regnet bara öser ner, eller duggar så man blir genom fuktig, och dimma är det så man inte sin hand framför sig, ja inte riktigt så men nästan. Mycket tråkigt, Bobby hinner knappt torka mellan gångerna vi går ut.

Sen har jag äntligen smakat av Kiras mattes Dumlekakor, inte dom hon bakat utan andra, bakade med hennes recept, super goda, så sådana blir det att baka till jul.
Dumlekakor

SmileyCentral.com

6 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 1 kommentar
Bobby

En bildfilm om Bobby.

En länk till filmen: Klicka här: http://media.putfile.com/Mr-Bobbey-the-man
3 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 2 kommentarer
1:a Advent

Julgranarna är hämtade och våran står stolt där ute med sina blå ljus, ja husse ville ha dom blåljusen i granen i år.

 

Förra julen hade vi blå lampor i ett stort pilträd vid sidan av huset. Men en granne blev jätte förskräckt, han trodde att en brand bilen var hos oss, så han var tvungen att komma och kolla så inte vårat hus stod i lågor. Så i år blir det blå lampor i granen och en slinga som hänger över våran utfarts väg, så vi inte skrämmer våra grannar.

                                                  

Sen upp med dom färgglada karamell lamporna på husgavlarna, så var julpyntet ute klart för i år.

              

Kanske man vet aldrig om det dyker upp något mera julpynt i trädgården.

  Så var det den årliga julmarknaden i vårat samhälle. Jag och lillmatte var dit och handlade några små saker bra.


Det viktigaste var Kiras mattes mandelnougat.   

                          

3 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 0 kommentar
Julklappar och pepparkaks paj.

Idag har vi handlat julklappar och bakat en pepparkaks paj.
Jag och min dotter bakade och testade den på husse, han gillade den.

Ingredienserna.


Först Smörar man formen.
Sen i med päronen och lite av saften.

Sen på med sockerkaks mix med pepparkaks smak   

Sen hyvlas smöret över mixen.


Gräddad och klar, att ätas med vanilj glass.


Hela receptet finns på Mat & Bakverks i Recept Pepparkaks paj


Bobby har varit en sväng hos barnens mormor medan vi handlade julklappar för det är för tråkigt att följa med och göra.

Imorgon bär det iväg till skogen för att hämta hem julgranen som ska stå utomhus, en till oss och en till mormor.

2 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 0 kommentar
Annette´s Pepparkaks paj

1 burk Konserverade päron
1 paket Sockerkaks mix pepparkaka smak
Smör som hyvlas


• Smörj en form med smör
• Lägg i dom konserverade päronen och lite av spadet, inte så mycket.
• Häll sockerkaks mix pulvret över päronen.
• Hyvla smör och lägg över mixen, så mixen täcks.

• Grädda i 225c i ca 20-30 min, eller tills kakan är klar, tiden är beroende på hur stor form man har.

• Servera med vanilj glass till.


Man kan ha vilken konserverad frukt man vill, och vilken sockerkaks mix smak man vill.
Men till jul passar päron och pepparkaka bra ihop.
2 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar
1 december


Bobby i Vemdalen sommaren 2006, vi är längst uppe i en skidbacke, där var det jätte fint. Man kan behöva en sommar bild i detta tråkiga väder.

Fredag, äntligen. Fortsatt att tänka på julen. Jag har slagit in fyra julklappar, som jag lade på golvet. Jag glömde dom där och fortsatte med mitt i köket, såg Bobby komma och hörde att det började prassla, tittade dit och tänkte: -Ja ha, det är du Bobby. Sen gjorde jag klart mitt.

Då såg jag en av julklapparna på mattan i köket, öppnad. Det var en leksak till min systerson på fyra år. Den låg prydligt på mattan utan papper, papperet låg bredvid, men ingen fanns i köket, jag fattade, prasslet var Bobby som öppnade paketet, men han hade inte rört leksaken, bara tagit bort papperet och gått därifrån.

Jag får skylla mig själv som när det prasslade inte kollade vad det var. Så jag slog bara in paketet igen, så var allt frid och fröjd igen.

Där ser man, att Bobby gillar paket lika mycket som jag, och är lika nyfiken på innehållet.

Han kunde inte hålla sig, var tvungen att kolla in om det var något roligt, men han gillar nog inte blå snöskotrar i plast, som man kan dra bakåt så kör den iväg själv.

Då vet vi det, då ska han inte få någon sådan i julklapp.

Sen har Bobby arbetat med att knyta upp knutarna på tuggbenet han fick när han hade klåda som mest, nu är benet en ända lång remsa, så han lyckades till sist.


2 December 2006  | Länk | vardagsbloggen | 1 kommentar
Anna´s Gott bröd med flingsalt på

25g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
½ dl olivolja
1 msk hackad rosmarin
6 dl vetemjöl (special)
olivolja, flingsalt


1. Rör jästen och en del av vattnet. (Fingervarmt)
2. Tillsätt resten av vattnet och saltet och olivoljan.
3. Hacka rosmarin tillsätt det och det mesta av mjölet.
4. Arbeta degen i 5-10 min.
5. Täck degen med duk, jäsa i 40 min.
6. Arbeta degen, tryck ut till en stor platta ½ cm tjock på smord plåt.
7. Låt jäsa i 30 min.
8. Gör små gropar med fingret, pensla på olivolja och strö på flingsaltet.
9. Grädda i 200 c, ca 15 min.
1 December 2006  | Länk | Mat & Bakverk | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Kim Jönsson                                             Skaffa en gratis hemsida