|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
December (2018) |
|
|
|
(2) |
|
(1) |
|
(24) |
|
(9) |
|
(9) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(7) |
|
(11) |
|
(43) |
|
(6) |
|
(19) |
|
(3) |
|
(13) |
|
(13) |
|
(4) |
|
(10) |
|
(8) |
|
(16) |
|
(10) |
|
(10) |
|
(23) |
|
(11) |
|
(14) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(53) |
|
(24) |
|
(76) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(71) |
|
(89) |
|
(93) |
|
(48) |
|
(68) |
|
(91) |
|
(121) |
|
(39) |
|
(61) |
|
(30) |
|
(40) |
|
(43) |
|
(21) |
|
(5) |
|
|
(13) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(6) |
|
(36) |
|
(1) |
|
(34) |
|
(1) |
|
(6) |
|
(0) |
|
(36) |
|
(12) |
|
(3) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(3) |
|
(14) |
|
(24) |
|
(15) |
|
(12) |
|
(9) |
|
(0) |
|
(4) |
|
(6) |
|
(2) |
|
(65) |
|
(18) |
|
(8) |
|
(6) |
|
(4) |
|
(355) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(95) |
|
(3) |
|
(7) |
|
(0) |
|
(5) |
|
(14) |
|
(485) |
|
(13) |
|
(11) |
|
|
|
|
Inlägg: 1362 |
Kommentarer: 605 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fisguiden
1. Prutten Den vanliga, korta, ofarliga och lätt komiska varianten. Roar små barn. Blir pinsam i kyrkor och andra tysta lokaler. Döljs med lätt hostning.
2. Smygaren Ofarlig. Tyst och luktfri. Inleds med magknip och kan därför planeras och dras iväg omärkligt genom att man vrider lite på kroppen. En harkling döljer lätt eventuella ljudeffekter. Uppträder när man sitter ensam och ser på fotbollsextra eller bingolotto.
3. Lönnmördaren Lömsk, tyst och dödlig. Varnar med magknip och förväxlas därför lätt med "smygaren" men överraskar sedan med sin dödliga lukt när det är för sent. Avslöjar dess bättre inte den skyldige. Dyker upp när man har gäster eller själv är gäst.
4. Äggmöken Liknar "lönnmördaren" och "smygaren", är oväntat illaluktande och dessutom ljudlig, så att ingen misstar sig på den skyldige. När man tror att man lugnt kan dra iväg sin fjärde "smygare" för kvällen, så förvandlar den sig blixtsnabbt till en "äggmök". Kan ej döljas med hjälp av en hostning.
5. Stänkfjärten Överraskande och ytterst otrevlig. Kräver omedelbart toalettbesök och kalsongbyte, men inträffar givetvis när toaletter är svåråtkomliga och när närmaste rena kalsong finns 10 mil bort. Pendeltåg, biosalonger, småbåtar m.fl är vanliga ställen där "stänkfjärten" helst förekommer. Har en otrevlig bieffekt att lukta länge.
6. Alkolåset Har sitt ursprung i mäktiga jäsningsprocesser. Långvarig och ljudlig. Känns av i god tid och varnar även med konstiga ljud. Kan därför lämpligen avsläppas utomhus eller på muggen om man föredrar spännande eko-effekter.
7. Ärtsoppan Tar aldrig slut. Påminner mest om tungt artilleri. Kommer sig av olämplig föda. Kan därför undvikas genom god planering. Medför annars inställda middagar och biobesök. Uppträder oväntat då vännerna bjudit på "något exotiskt från Turkiet" till middag.
8. Knallskottet Rolig effekt vid nyårsfirande. Annars inte rolig. Oftast luktfri, men desto ljudligare. Avslöjar direkt den skyldige med sitt skarpa ljud. Åtföljs av fnitter eller rena gapflabb. Dyker oväntat upp vid ansträngning, framåtböjningar, t.ex. när man skall hjälpa en vacker flicka med hennes bagage på Landvetter, eller stiga in i en taxi med Hanna Graf.
9. Brakskiten Överraskar och är ljudlig som "knallskottet", men är mer utdragen. Låter helt enkelt otrevlig. Behöver inte lukta illa. Väcker i allmänhet kommentarer i stil med: "För h-e! vad håller du på med? Gå på muggen för f-n!"
10. Benvärmaren En klassiker. Innehåller ofantliga mängder varm naturgas. Sprider sig långsamt nedåt. Kan vara skön att lägga av utomhus kalla dagar, annars obehaglig.
11. Slappröven En märklig och lite ovanlig variant. Utdragen. Varierar i tonhöjd och karaktär genom att inleda med ett högt knatter och sedan avsluta med ett dovt fladdrande ljud. Avnjutes bäst i skogshuggarkojor en torsdagskväll.
12. Oskulden Utdragen som "slappröven", men gäll och vass. Inleds med ett ljust utdraget knatter och avslutas med ett pip.
13. Svidaren En lurig rackare. Liknar "stänkfjärten", men är långsammare och kan därför hejdas innan alltför stor skada skett. Kräver dock besök på muggen inom närmaste tiden för att inte ge upphov till babianarsle. Tar man inte "svidaren" på allvar, kan man senare råka ut för en "stänkfjärt".
|
30 December 2007
| Länk
| Annat
| 0 kommentar
|
|
|
|
22222 st besökare.
22222 st besökare har just nu idag 30/12-07 hälsat på oss här i Bobbelibobb noggen.
Det är jätte roligt att ni har hittat hit till oss, hoppas ni har haft trevligt här, och att ni tittar in fler gånger, och ni är alla mycket välkomna åter.
|
30 December 2007
| Länk
| vardagsbloggen
| 1 kommentar
|
|
|
|
Laxcarpaccio
En klassisk förrätt som smälter i munnen!
Antal portioner: 4 Förberedelsetid: 25 min Färdigt på: 40 min
Ingredienser 400 g lax, ryggbiten 1 msk salt 2 msk strösocker vitpeppar 0.5 knippe dill 2 dl vitt vin 2 st schalottenlökar 2 dl vispgrädde 100 g smör 3 st tomater 2 msk hackad gräslök 1 knippa dill 0.5 kruka persilja 1 tsk dijonsenap 1 bit pepparrot
Gör så här 1. Skär bort skinnet från laxen och putsa bort det mörka. Gnid in salt, socker och vitpeppar på laxfiléerna, så att det smälter. Gnid även in de finhackade dillstjälkar. 2. Ställ in laxen i frysen en liten stund tills den fryser till och blir fast. 3. Hacka löken och fräs den i en kastrull med smör. Slå på vinet och koka upp. Låt sedan puttra tills en tredjedel återstår. Späd med grädden och koka vidare tills en tredjedel återstår. 4. Skär smöret i små bitar och vispa ner några i taget tills det reder sig. Vänd ner dijonsenapen och smaka av med salt och vitpeppar. 5. Koka upp vatten i en kastrull, skär ett snitt i tomatens topp och doppa den i kokvattnet i 10 sekunder. Lyft upp den och kyl ner i kallt vatten. 6. Dra bort skalet och skär tomaten i klyftor, ta bort kärnhuset och tärna köttet fint. 7. Skär laxen i tunna skivor och lägg på en stor eller 4 små tallrikar. Riv pepparroten och lägg över tillsammans med tomat, dill och persilja. 8. Ringla smörsås över efter smak och samvete och servera omedelbart
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Mörk Chokladmousse
En chokladmousse med lite "vuxnare" och starkare smak.
Förberedelsetid: 25 min Tillagningstid: 10 min Färdigt på: 1 tim 30 min
Ingredienser 200 g grädde 400 g mörk choklad 75 g socker 90 g äggula 10 g gelatin 1 l grädde Gör så här 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop ägg och socker poröst och vispa grädden lätt. 2. Hacka chokladen och smält den i grädden i en kastrull, rör tills det blir en jämn smet. 3. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält i en kastrull på låg värme och blanda sedan ner det i chokladgrädden. Vänd sedan ner chokladblandningen i de vispade äggen. Vänd till sist ner choklad-och äggblandningen i den lättvispade grädden. 4. Fördela moussen i skålar eller fina glas och ställ in i kylskåpet i en timme före servering. Garnera med exotiska frukter eller bär.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Krämig potatisgratäng
En lite annorlunda variant av potatisgratäng där potatisen får koka mjuk i grädde innan den gratineras i ugnen.
Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 15 min Färdigt på: 45 min
Ingredienser 2 kg potatis, mjölig, t.ex. King Edward 5 dl mjölk (3 %) 5 dl vispgrädde 1 st lök, skalad 2 st vitlöksklyftor, finhackade 1 msk salt 50 g osaltat smör
Gör så här 1. Värm ugnen till 240 grader. 2. Skala potatisen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. 3. Låt koka upp och sen sjuda eller småkoka tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ofta. 4. Smöra en form (ungefär 37 x 30 cm). Häll ner potatiskoket i den. 5. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills gratängen börjar bubbla och har fått fin färg. Ta ut den ur ugnen, låt stå i 10-20 minuter innan den serveras.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Smördegsinbakad oxfilé
Ingredienser
700 g oxfilé 1 pkt smördeg 2 msk portvin 2 st schalottenlökar 200 g champinjoner (eller karljohansvamp) 2 dl vispgrädde smör 1 tsk vinbärsgelé salt peppar
Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 45 min Färdigt på: 55 min
Gör så här 1. Gör såsen: Smält en klick smör i en såspanna eller kastrull med tjock botten. Fräs upp den hackade löken gyllene och lägg sedan i svampen. Låt bryna en stund och häll sedan i vinet och grädden. Smaka av med gelé, salt och peppar. Ställ undan såsen att svalna. 2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. När smöret har tystnat ska oxfilén läggas i. Stek köttet så att det blir gyllenbrunt. 3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut smördegen och halvtina. Kavla ut den ganska tunt och lägg på köttet och såsen. Förslut så att inget rinner ut. Stick gärna in en stektermometer så att spetsen ligger längst in i köttet. 4. Sätt in rullen i ugnen och låt steka tills den fått färg och innertemperaturen är 60 grader (för mediumstekt). Servera med potatisgratäng och haricots verts.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Carina´s små ost pajer
ca 20 st
paj deg: 200 gr mjukt smör 4 dl vetemjöl 3 msk vatten
fyllning: 2 förp. ädelost á 140 gr grovriven 2 dl finhackad gul lök 4 ägg 1½ dl kaffegrädde 1½ dl gräddfil 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 1 påse parmesanost á 50 gr ca 1 krm nymalen vitpeppar
Tillbehör: 20 små aluminiumformar eller en stor form med löstagbar botten.
Gör så här: sätt på ugnen på 250 grader. blanda ingridienserna till paj degen väl i en bunke. rulla degen till en längd och skär den i 20 småbitar. tryck ut degen i varje form så den täcker formen helt invändigt. blanda ost och lök, fördela i formarna. ställ på ugnsplåt. vispa ihop ägg, grädde, gräddfil, kryddor och parmesanosten väl i en bunke. fördela blandningen över osten i formarna. grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. täck med folie om det blir för mycket färg på slutet. servera dom varma.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Västerbottensost paj
150 g margarin 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten hacka ihop paj degen och låt den vila kallt i en timme. förgrädda 10 min, 200grader.
fyllning: 3 dl riven västerbottensost 200 g fetaost i tärningar 4-5 soltorkade tomater (klipps i smala stänger) 2 pressade vitlöksklyftor 1 knippe persilja 2 dl grädde 3 äggulor malen vitpeppar
1.Fördela tomater i formen samt västerbottenost och fetaost. 2.Lägg vitlöken och hackad persilja i en skål. 3.Häll på grädden och äggulorna. vispa lätt. 4.Krydda med vitpeppar. 5.Slå fyllningen i paj skalet.
grädda i 30 minuter, 200 grader.
Serveras med romröra.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kyckling paj med chilisås
4 port
Paj deg: 100 gr margarin eller smör 2 ½ dl vetemjöl 1-2 msk vatten
Fyllning: 1 kall grillad eller kokt kyckling 1 gul paprika 1 röd paprika 1 msk margarin eller smör ½ påse djupfryst smålök (150 gr ) 2 msk vetemjöl 2 ½ dl mellangrädde 1 dl chilisås 1 burk ananas i skivor (220 gr ) 1-2 tsk italiensk salladskrydda ½ tsk salt 2-3 krm svartpeppar
pensling: 1 uppvispat ägg
1.hacka samman ingredienserna till paj degen, gärna i en matberedare. låt degen ligga kallt ca 30 minuter.
2.bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. skär den i mindre bitar. skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
3.fräs paprikan i matfettet. tillsätt löken. strö över mjöl och späd med grädde. tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.
4.skär ananasen i bitar. tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. häll den i en ugnssäker form.
5.kavla ut degen till en platta lika stor som formen. du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
6.lägg paj locket över kycklingstuvningen. pensla locket med ägg.
7.grädda paj en i ugnen i 225 grader 25-30 min. servera paj en med en grönsallad med gurka.
( det går bra att frysa pajen ) kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Skomakarlåda
Ingredienser
4 skivor oxfilé à 100 g 4 skivor rökt skinka i strimlor 1 st purjolök smör salt peppar
4 portioner potatispuré
Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 30 min Färdigt på: 40 min
Gör så här 1. Värm upp en stekpanna, klicka i smör och stek skivorna av oxfilé. Låt vila. Skölj och skiva purjon tunt. 2. Bryn under tiden skinkan och purjon i lite smör. Smaka av med salt och peppar. 3. Lägg en rejäl klick potatispuré i en lunchlåda eller form, lägg sedan skink- och purjofräset som garnityr på purén. Toppa med oxfilé.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Ratatouille
Fransk grönsaksröra som passar utmärkt som till exempel crepefyllning eller pastasås.
Förberedelsetid: 5 min Tillagningstid: 20 min Färdigt på: 25 min
Ingredienser 1 st gul lök 1 st aubergine 1 st zucchini 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 pkt krossade tomater 0.5 dl olivolja
Gör så här 1. Skölj och tärna grönsakerna i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek löken. Tillsätt auberginen samt lite mer olja, fortsätt sedan med paprika och sist zucchinin. 2. Häll på krossade tomater, salta och peppra och låt småputtra i cirka 10 minuter.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Potatisgratäng
Potatisgratäng passar bra till till exempel oxfilé eller fylld lammstek och kan förberedas ända fram till gratineringen.
Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 30 min Färdigt på: 40 min
Ingredienser 10 st medelstora potatisar 0.5 l gräddmjölk 1 st pressade vitlöksklyftor 2 dl riven ost (lagrad) salt peppar Gör så här 1. Skär potatisarna i 1 centimeter tjocka skivor. Koka dem sedan i gräddmjölken smaksatt med salt, peppar och vitlök. Koka på svag värme och rör om försiktigt då och då, i cirka 15 minuter. Slå upp potatisen i en ugnssäker form när den nästan är klar. 2. När det är dags för servering, sätt ugnen på 250 grader på övervärme eller grilläge. Strö över osten och gratinera i varm ugn tills gratängen fått vacker färg, cirka 15 minuter.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Räkpaj
En härlig paj som är perfekt som huvudrätt, lunch eller syndigt kvällsmål. Servera med en fräsch sallad.
Antal portioner: Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 45 min Färdigt på: 1 tim
Ingredienser 250 g vetemjöl 125 g smör 1.5 dl vatten 1 krm salt 100 g räkor 1 pkt saffran 100 g broccoli 1.5 dl grädde 1.5 dl mjölk 2 st ägg salt peppar riven muskotnöt Gör så här 1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen. Låt den stå kallt några minuter. 2. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värämen till 175 grader. 3. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna. 4. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kyckling- och baconpaj i långpanna
En paj som passar både till vardags och fest!
Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 45 min Färdigt på: 1 tim
Ingredienser 200 g smör 200 g valnötter 6 dl vetemjöl 0.5 dl kallt vatten
Fyllning: 2 paket skivad bacon 6 st kycklingbröst 1 st medelstor purjolök 4 st vitlöksklyftor curry salt peppar
Äggstanning: 7 st ägg 7 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas) 3 dl riven lagrad ost salt peppar Tips Servera gärna med en blandad sallad med till exempel roman, ruccola, spenat, skivad färsk tomat, skivad rödlök och oliver.
Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Mixa nötter i matberedaren. Tillsätt sedan mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa ner det kalla vattnet. 3. Kavla eller tryck ut i önskad form och ställ i kyl eller frys. Grädda i cirka 5 minuter på 200 grader. 4. Strimla baconet, tärna kycklingen och ansa och skiva purjolöken. Lägg baconet i en het panna. Fräs någon minut tills det fått lite färg. 5. Tillsätt kycklingtärningarna och vitlöken. Låt allt få lite färg och tillsätt sen purjolöken. Krydda med curry, salt och peppar. 6. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet och fyll på med den rivna osten och äggstanningen. 7. Grädda i 30-50 minuter, beroende på storlek i 150 grader.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Portionspaj
Höstpaj med kantareller som serveras i små portionsformar. Perfekt till buffén.
Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 40 min Färdigt på: 1 tim
Ingredienser 200 g smör 200 g valnötter 6 dl vetemjöl 0.5 dl kallt vatten
Fyllning: 5 dl kantareller 4 st rödlökar 200 g soltorkad tomat 1 kruka basilika 500 g chèvreost smör att steka i salt svartpeppar 1 msk flytande honung
Äggstanning: 7 st ägg 7 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas) 3 dl riven lagrad ost salt peppar
Gör så här 1. Ställ ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i matberedaren. Tillsätt mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa också ner det kalla vattnet. 2. Ta ut degen ur bunken och kavla eller tryck ut i portionsformar. Ställ in i kyl eller frys några minuter. Grädda sedan i cirka 5 minuter i varm ugn. Ta ut formarna och sänk värmen till 150 grader. 3. Vispa ihop äggen, gräddmjölken och osten och salta med salt och peppar. 4. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp stekpannan och fräs kantarellerna och rödlöken i smör. Fördela detta i de förgräddade pajformarna. Strimla eller hacka de soltorkade tomaterna och lägg med basilikan över pajskalen. Skiva och lägg i chèvreosten och fyll sedan på med äggstanningen. 5. Grädda i 30-40 minuter på 150 grader. 6. När pajen är näst intill färdig ringlas med fördel lite honung över. Grädda sedan någon minut till. 7. Serveras till exempel med blandade salladssorter, skivad rödlök, lättkokt sparris, hackade valnötter och lufttorkad skinka.
|
30 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Smällarupproret
"Varje år utsätts tusentals djur för onödigt lidande, hundratals personer drabbas av fyrverkeriolyckor, med avsprängda fingrar, hörsel- och ögonskador som följd. Vi kräver en begränsning av tiden för användande av fyrverkeri!
Som det är idag innebär missbruket med det ohämmade smällandet en ren plåga för djur och skotträdda människor dagarna/veckorna innan och efter de stora helgerna."
Smällarupproret
Svenska kennelklubben har startat en namninsamling för att ändra lagen. Hjälp till genom att följa länken och skriva på namninsamlingen!
|
30 December 2007
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Schemat för att bestämma tema, kommande år 2008 ser ut så här:
Januari 2008 - Marie Februari 2008 - Kim Mars 2008 – Linda April 2008 – Agneta Maj 2008 – Marie Juni 2008 – Kim Juli 2008 – Linda o.s.v
|
30 December 2007
| Länk
| Månadens Tema
| 0 kommentar
|
|
|
|
Blommande te
Blommande te, mycket trevligt att servera och dricka te på.
Beredning: Lägg bollen i en kopp och häll över kokhett vatten. Bäst resultat får du genom att lägga bollen i en stor genomskinlig glaskopp eller glaskanna, så att du kan se blomman vecklas ut. Låt blomman ligga kvar i glaset/kannan. Häll på mer hett vatten efter behov. En teboll ger upp till 1 liter te.
Länk till Grönateimporten
http://www.gronateimporten.se/
|
29 December 2007
| Länk
| Allt möjligt
| 0 kommentar
|
|
|
|
Bellini
Vad är Bellini? Champagnedrinkarnas "numero uno" skapades på legendariska Harry´s Bar i Venedig. En äkta Bellini ska alltid göras på färska vita persikor.
1 glas
2 st Vita persikor 1,5 dl torr champagne
4 glas
8 st Vita persikor 0,6 l torr champagne
Gör så här:
1. Skala de mogna persikorna och mosa dem med en gaffel eller i en mixer.
2. Lägg purén i glaset och häll i champagnen, njut.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Buck´s Fizz
Varför heter drinken Buck´s fizz? Drink uppfanns i England under det glada 1920-talet. Året var 1921, och bartendern Mc Garry blandade den här kombinationen på Buck´s club.
1glas
4 cl pressad apelsin 1,2 dl torr champagne
4 glas
1,6 dl pressad apelsin 4,8 dl torr champagne
Gör så här:
1. Kyl ett champagneglas och häll i ingredienserna. Rör om.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Black velvet
Varför heter drinken Black Velvet? År 1861 hade England landssorg efter Prins Albert bortgång. En barmästare på Brooks´ club blandade därför den här svarta drinken.
1glas
8 cl Porter eller stout 8 cl champagne
4 glas
3,2 dl Porter eller stout 3,2 dl champagne
Gör så här:
Kyl ett champagneglas och häll i Portern, låt den stå en liten stund. Häll i champagnen, rör om och servera.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Alfonso. Uppkallad efter den spanske Kung Alfonso den trettonde
1 glas
1,5 cl Dubonnet 1 st Sockerbitar 2 stänk Angostura Bitter 1,5 dl champagne 1 bitar citronskal
4 glas
6 cl Dubonnet 4 st Sockerbitar 8 stänk Angostura Bitter 0,6 l champagne 4 bitar citronskal Gör så här:
1. Lägg sockerbiten i ett kylt champagneglas och dränk den i angostura.
2. Häll i Dubonnet och fyll glaset med champagne. Rör om.
3. Pressa en bit citronskal över drinken och kasta skalet.
Varför heter drinken Alfonso? Då den spanska kungen Alfonso den trettonde, flydde till Frankrike i början av 1900-talet, blev han förtjust i den här lite bittra cockatilen. Därav namnet.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Passion
1 glas
2 cl apelsinjuice 1 cl Passoã 1,5 dl champagne 1 st apelsinskal
4 glas
8 cl apelsinjuice 4 cl Passoã 0,6 l champagne 4 st apelsinskal
Gör så här:
1. Ställ champagneglas i frysen ett par timmar.
2. Ta ut glasen och häll i juice och likör, rör om.
3. Häll i champagnen och rör försiktigt igen. Garnera med lite apelsinskal, vi gjorde en spiral.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Stora kärleken
1 glas
1 cl hallonlikör 1 cl vaniljvodka 1,5 dl champagne 6 st frysta hallon
4 glas
4 cl hallonlikör 4 cl vaniljvodka 0,6 l champagne 24 st frysta hallon
Gör så här:
1. Ställ champagneglas i frysen i ett par timmar.
2. Ta ut glasen och lägg de utvalda bären på glasets botten. Häll i vaniljvodka och hallonlikör, rör om.
3. Häll på champagne i glaset och rör försiktigt igen.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Första kärleken
1 glas
0,5 cl jordgubbssaft 2 droppear bananessens 1,5 dl Päroncider 1 st jordgubbar
4 glas
2 cl jordgubbssaft 8 droppear bananessens 0,6 l Päroncider 4 st jordgubbar
Gör så här:
1. Ställ era glas i frysen i ett par timmar.
2. Ta ut glasen och häll i saft, essens och cider. Rör om. Halvera jordgubben och sätt en halva på kanten av glaset.
3. Garnera med en färsk jordgubbe och servera med det röda hjärtat som underlägg.
|
29 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Sparkling passion
8 glas
3 st passionsfrukt 1,6 dl tropisk fruktjuice 1 flaska mousserande vitt vin
Gör så här:
Fördela passionsfrukterna i 8 champagneglas, fyll på med fruktjuice (2 cl per glas) och toppa med mousserande vin.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Salt- och saffransbakad lax
8 portioner
1 kg grovsalt 1 st lax, sida, ca 1 1/2 kg) 1 st apelsiner, stor 0,5 g saffran 1 st bitsocker 2 dl crème fraiche salt och vitpeppar, nymalen
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader. Häll saltet i en långpanna. Lägg i laxen med skinnet nedåt.
2. Tvätta apelsinen och riv apelsinskalet. Halvera frukten och pressa ena halvan. Skiva den andra halvan tunt.
3. Mortla saffran med socker, blanda ner apelsinskal och saft, salt och peppar till en pasta. Bred ut hälften av pastan på fisken och blanda ner resten med crème fraiche till en sås.
4. Lägg apelsinskivorna på fisken och ställ i mitten av ugnen och baka laxen i 20-30 min beroende på storlek.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Glass med fruktsallad
4 dl glass, med kaffesmak 2 st kiwis 1,5 dl hallon 3 msk vatten 1 tsk citronsaft 0,5 tsk vaniljsocker 1 burk persikaor (barnmatspuré) 1 bit mörk choklad
Tillagning:
1. Mixa hallonen med vaniljsocker, vatten och citronsaft. Skär kiwin i skivor. Måla en tallrik med hallonsås och persikopuré.
2. Lägg på kiwiskivor och en kula kaffeglass. Riv över lite mörk choklad.
Familjetips! Det går lika bra med vanilj eller jordgubbsglass och ljus choklad istället för mörk. Prova någon annan frukt som exempelvis ananas, päron, banan.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fruktsallad med hasselnötter och banansås
3 dl jordgubbar 1 dl blåbär 1 st nektarie 0,5 dl hasselnötter 1 st banan citronsaft
Tillagning:
Skiva jordgubbarna och nektarinen.
Hacka nötterna grovt och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
Mosa eller mixa bananen tillsammans med lite pressad citron.
Blanda frukt och bär.
Häll över banansåsen och strö över de rostade hasselnötterna.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Bacon och ärtig lättcarbonara
2 paket Scan Må gott Bacon, à 120 g 350 g pasta, penne 2 dl gröna ärtor 2 st äggula(or) 1,5 dl mjölk, 3% 1 st vitlöksklyfta, finhackad 0,5 dl parmesanost, färskriven svartpeppar
Tillagning:
1. Koka pastan i saltat vatten tills den är nästan färdig, häll i ärtorna och koka upp. Stek baconet i en stekpanna, gärna med non-stickyta, så behöver du inget matfett. Häll av vattnet från pastan och ärtorna, lägg tillbaka dem i kastrullen.
2. Blanda äggulor, mjölk och vitlök, rör ner i pastan över låg värme. Rör i parmesanosten och krydda med svartpeppar.
3. Servera genast med stekt bacon.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Tunnbrödsklämma med sillsallad och mandelpotatis
8 skivaor ljusungsbröd 4 st inlagd sill, filéer, hela 4 st ägg, hårdkokta 2 msk rödlök, finhackad 4 msk purjolök, strimlad, fint 2 tsk gräslök, hackad 6 st kokta skalade potatisar, gärna mandelpotatis
Tillagning:
1. Tärna sillen och de kokta äggen. Hacka rödlök, purjo- och gräslök fint. Blanda alltsammans försiktigt och smaksätt eventuellt med salt och peppar.
2. Smöra fyra av ljusugnsbrödskivor, fördela sillsalladen över och lägg över de resterande bröden.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Gravlaxtartar med pepparrotssting
4 stycken
4 skivaor kavring 200 g gravad lax, fint tärnad 2 msk riven pepparrot 2 msk dill, hackad 2 msk hovmästarsås 0,25 st gurka citronskivor, små
Tillagning:
1. Skala gurkan och skär den i tunna skivor med en vass kniv eller osthyvel. Salta gurkan och låt den rimma ca 15 minuter.
2. Hacka gravlaxen fint, blanda den med riven pepparrot och hackad dill. Tillsätt hovmästarsås och blanda till en fast röra.
3. Täck kavringen med röran och stansa eller skär ut fina snittar.
4. Garnera med strimlor av rimmad gurka, små citronbitar, dill och svartpeppar.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Barnens julquesadilla
4st
4 st tortillas, stora eller 8 små 200 g kalkonbröst, skivat 2 st tomater, skivade 2 dl riven ost senap, mild olja, till stekning
Tillagning:
1. Bred senap över hälften av tortillabröden. Fördela tomatskivor, kalkon och riven ost över. Lägg resterande tortillas över som lock. Tryck till.
2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tortillaklämmorna en åt gången tills de har fin färg på båda sidor.
3. Skär upp quesadillorna i tårtbitar.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Laxklämma med stenbitsrom äpple och pepparrotsröra
4 stycken
4 skivaor tunnbröd, mjukt
200 g skivad rökt lax
200 g philadelphiaost
2 msk riven pepparrot
0,5 st rödlök, finhackad
1 st äpple urkärnat och rivet
1 burk röd stenbitsrom
1 msk dill, hackad
1 msk gräslök, hackad
1 msk citronsaft salt och peppar Tillagning:
1. Blanda en kräm av Philadelphiaost, riven pepparrot, hackad rödlök, rivet äpple, stenbitsrom och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2. Fördela laxskivorna över tunnbröden. Bred romkrämen över och rulla ihop bröden.
3. Vira in nedre delen av tunnbrödsrullen i smörpapper så att inte fyllningen rinner ut när man sätter tänderna i mackan.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 1 kommentar
|
|
|
|
Laxklämma med stenbitsrom äpple och pepparrotsröra
4 stycken
4 skivaor tunnbröd, mjukt
200 g skivad rökt lax
200 g philadelphiaost
2 msk riven pepparrot
0,5 st rödlök, finhackad
1 st äpple urkärnat och rivet
1 burk röd stenbitsrom
1 msk dill, hackad
1 msk gräslök, hackad
1 msk citronsaft salt och peppar Tillagning:
1. Blanda en kräm av Philadelphiaost, riven pepparrot, hackad rödlök, rivet äpple, stenbitsrom och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2. Fördela laxskivorna över tunnbröden. Bred romkrämen över och rulla ihop bröden.
3. Vira in nedre delen av tunnbrödsrullen i smörpapper så att inte fyllningen rinner ut när man sätter tänderna i mackan.
|
26 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Hundbesök på jobbet!
Jag arbetade julafton, men det gick bara bra. En arbetskamrat hade med sig sina två hundar, så jag fick träffa dom en stund. (Bildbevis i dålig kvalité)
|
25 December 2007
| Länk
| vardagsbloggen
| 0 kommentar
|
|
|
|
Månadensbild December
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
Augusti 2007
Juli 2007
Juni 2007
Maj 2007
April 2007
Mars 2007
Februari 2007
Januari 2007
|
25 December 2007
| Länk
| Månadsbilden 2007
| 0 kommentar
|
|
|
|
Lördagen den 22/12-07
5,40 Morgon kaffet.
6,40 På väg till jobbet.
7,40 På arbetet.
8,40 Ingen bild, arbetade.
9,40 I bilen på väg på jobb.
10,40 Ingen bild, arbetade.
11,40 Ingen bild, arbetade.
12,40 Lunch med en arbetskamrat.
21,41 Maja, hälsar på, på jobbet.
13,40
13,41 Promenad med Maja, arbetskamratens hund.
14,40 Ingen bild, arbetade. 15,40 Ingen bild, arbetade. 16,40 Ingen bild, arbetade. 17,40 Ingen bild, arbetade.
18,40 Julskinkan, ännu blek.
19,40 Ingen bild. Glömde bort tiden.
20,40
21,40 Ingen bild. Glömde bort tiden.
22,40 Räv som hälsade på ute vid våran vedbod på kvällen, fick ett foto av den.
God natt!
|
23 December 2007
| Länk
| EFIT - Ett foto i timmen.
| 0 kommentar
|
|
|
|
Ischoklad á la GI
Ischoklad till julens gottebord av 70 procentig mörk choklad!
Förberedelsetid: 25 min Färdigt på: 25 min
Ingredienser 200 g mörk choklad 70% 100 g smör 1 st ägg
Gör så här 1. Börja med att ställa metallformarna på en bricka.
2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber. Lägg i en djup tallrik.
3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera tallriken med smör och choklad ovanpå. Rör om till det smält.
4. Knäck ägget i en bunke och vispa det. Skrapa över chokladsmeten och rör till en jämn smet.
5. Fördela chokladsmeten i formarna. Ställ kallt att stelna.
6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren.
Tips Ischokladen kan smaksättas med några droppar pepparmyntsolja eller med rivet apelsinskal.
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Världens godaste smörkola
Den här underbara smörkolan går att smaksätta på massor av olika sätt. Då tillsätter man bara kryddorna på slutet av koktiden. Se smaker/variationer nedan.
Förberedelsetid: 5 min Tillagningstid: 30 min Färdigt på: 1 tim
Ingredienser Cirka 50 stycken 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker Apelsinkola: 2 st apelsiner, rivet skal 1 st citron, rivet skal Pistagekola: 1 dl hackade, rostade pistagenötter Pepparkakskola: 2 tsk pepparkakskryddor Chokladkola: 2 msk kakao Limekola: 2 st lime, rivet skal Kardemummakola: 2 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel Ingefärskola: 1 tsk malen ingefära
Gör så här 1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
4. Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Tips Ett kulprov gör man lätt genom att droppa en bit smet i ett glas kallt vatten. Om kolan stelnar och går att forma till en liten kula med fingertopparna så har den kokat färdigt.
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Vackra nubbar
Gör nubbarna till något speciellt. Ställ alla nubbarna på en bricka och låt gästerna välja kryddning. Det blir ett roligt samtalsämne!
Förberedelsetid: 5 min Färdigt på: 5 min
Ingredienser 1 flaska renat brännvin
Exempel på kryddor: 1 chili mynta timjan rosmarin citronverbena lime bär anis
Gör så här 1. Kyl spriten. Ställ upp alla glasen på ett bord. Gör en stor buffé med många olika smaksättningar och lägg kryddningen direkt i glasen.
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Nötknäck
Förberedelsetid: 5 min Tillagningstid: 10 min Färdigt på: 20 min
Ingredienser 1.75 dl vatten 200 g socker 100 g macadamianötter (eller andra nötter)
Gör så här 1. Låt vattnet och sockret sjuda i 10 minuter i en kastrull tills blandningen börjar bli gyllenbrun. Rör inte i blandningen utan skaka bara runt litegrann.
2. Hacka nötterna i fjärdedelar och blanda ner dem i sockerblandningen. Ta av kastrullen från värmen och häll upp knäcken på en plåt för att svalna.
3. När knäcken stelnat, hacka ner den i mindre bitar. Förvara bitarna i en fin burk och njut med vaniljglass, eller bara som de är.
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Chokladkola
Förberedelsetid: 5 min Tillagningstid: 20 min Färdigt på: 25 min
Ingredienser 3 msk kakao 2 dl socker 2 dl ljus sirap 3 dl grädde
Gör så här 1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
2. Koka på svag värme i cirka 20 minuter under omrörning. Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
3. När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper och låt svalna. Skär den i bitar.
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Supergoda saffransskorpor
Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 35 min Färdigt på: 2 tim 55 min
Ingredienser
100 g smör 1 g saffran 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandel Råsocker
Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
|
23 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 0 kommentar
|
|
|
|
Hotellet
Där hittade Bobby sin alldeles egna plats. På fönster brädan, där sov han till och med.
En mycket trött Bobby efter en dag på utställning och i Stockholm på promenad.
Han orkade inte hålla sig vaken.
Fotograf: Min Son.
|
21 December 2007
| Länk
| Bobby
| 0 kommentar
|
|
|
|
Utställningen den 16/12-07 och Stocholm.
Vi kom till utställningen vid 7,30.
Bobby
Bobby
Adija Bobbys halv syster.
Ingen snö.ans. Väg tullar, hjälp hur fungerar dom??. Nu vet jag.
Fotograf: Min son.
|
21 December 2007
| Länk
| Bobby
| 0 kommentar
|
|
|
|
Resan till Stockholm 15/12-07
Resan började 3 mil norr om Umeå, på lördag morgon.
Solen börjar att gå upp.
En härlig dimma över bron.
Ett täcke av frost låg över landskapet.
Några pimplare ute på isen.
Solen går ner. Men vi är inte framme ännu.
Fotograf: Min son. Bilderna är fotograferade från bilen medans jag kör.
|
21 December 2007
| Länk
| Bobby
| 0 kommentar
|
|
|
|
Julgodis
Förberedelsetid: 10 min Färdigt på: 40 min Ingredienser 12 kakor 600 g mörk kvalitetschoklad 70 % 2 påsar dumlekola 2 nävar mini marshmallows 3 dl salta jordnötter 1 dl skalade pistagenötter Gör så här 1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). 2. Blanda samtliga ingredienser. 3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp. 4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.
|
21 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 1 kommentar
|
|
|
|
Stockholm på hundutställning
Bobby, jag och lillhusse som inte är så liten, 14 år, åkte ner till Stockholm igår lördag för att gå på hundutställning med Bobby.
Vi har bokat hotell i två nätter. Vi ska stanna tills på måndag, för att hinna se stan lite.
Så idag var vi på utställningen, trevligt men mycket folk. Träffade och pratade med många trevliga människor.
Det var 28 svenska lapphundar anmälda. Våran stiliga kille Bobby blev CHKK: 4. Vi är så nöjda med dagen.
Bilder kommer från resan och vistelsen i Stockholm lite senare.
Nu ska vi ut på en kvälls runda innan vi nattar oss här på hotellet.
|
16 December 2007
| Länk
| vardagsbloggen
| 3 kommentarer
|
|
|
|
Annette´s Pepparkaks paj
1 burk Konserverade päron 1 paket Sockerkaks mix pepparkaka smak Smör som hyvlas
• Smörj en form med smör • Lägg i dom konserverade päronen och lite av spadet, inte så mycket. • Häll sockerkaks mix pulvret över päronen. • Hyvla smör och lägg över mixen, så mixen täcks.
• Grädda i 225c i ca 20-30 min, eller tills kakan är klar, tiden är beroende på hur stor form man har.
• Servera med vanilj glass till.
Man kan ha vilken konserverad frukt man vill, och vilken sockerkaks mix smak man vill. Men till jul passar päron och pepparkaka bra ihop.
|
5 December 2007
| Länk
| Mat & Bakverk
| 3 kommentarer
|
|
|
|
Julklappsrim -- B:3
Blomcheckar
Grönt gör gott för själ och sinne Bestäm nu själv: Nåt ute eller inne?
Borrmaskin, batteridriven
TRIX MED TRÅD OCH KONTAKT ETT MINNE BLOTT. NU DU BÄRBART FIXAR SMÅTT OCH GOTT!!
boxershorts
Både Brock och Tyson bär pantalonger som de här..
Boxershorts
Fast jag helst ser dig naken, får du något som täcker baken.
Brödrost
Tomten han öppnar nog posten idag, där du skrev att du önska dig nåt rostat och klart
Brödrost
Het inuti med en sladd i väggen, använd den ej till frukostäggen!
brandvarnare
midnatt råder och tyst det är i husen -denna lär behövas om du glömmer att släcka ljusen.
brandsläckare
detta är en ska som borde finnas i varje hytta. bäst är om den aldrig behöver göra någon nytta
|
5 December 2007
| Länk
| Julklappsrim
| 0 kommentar
|
|
|
|
Julklappsrim -- B:2
Bakbok
Jag vet, att du inte alltid lyckas med din smet Men nu ska det inte fel, bli något mer
Bandyklubba
Hur många man är spelar ingen roll. Huvudsaken är att man har en liten boll. Glatt humör och spring i benen.
Innebandyklubba
Snabba ryck, boll med hål - greppa denna och gör mål.
berlock med plats för foto
Det skulle vara mig en ära, om du runt halsen mig vill bära
bestick
den tiden, min vän, är längesen svunnen. då mat med fingrar fördes in i munnen
Bilbana
Detta är klassens ess, med körglädje och finess. Den har stilen, och billiga milen.
bilbana
Upp och ned, hit och dit röd gasar och går om vit Vit går om röd röd råkar i nöd Sladdar i en kurva någon annan vurpar Kommer du lyckligt in? go´jul, nu är denna din!
Biocheck
Ordning och reda, jag hoppas på freda. Beror på om du den vill se, annars du den till annan ge.
|
5 December 2007
| Länk
| Julklappsrim
| 0 kommentar
|
|
|
|
Julklappsrim -- B
Bälte
Dra åt om magen och dra byxorna upp, sen kan du spatsera stolt som en tupp.
Bälte/Skärp/livrem
Detta gäller faktiskt livet. Spännande? Ja, det är givet.
Badhandduk
Hela din kropp skall denna välmående ge när du dig frusen upp ur det våta bege!
Badleksaker
Kära barn i badet du gillar att vara allra mest, med dessa det blir en stor fest!
Badmintonrack
Jag fattar inte ett smack. Hur man spelar med detta rack. Men det är lätt som en fjäder. Att spela med inomhus, i alla väder.
Badsalt
I badet du ska ligga kvällen lång, känna dofter av sommar och tång
Badsalt
Friskt mot huden och skönt med bubbel kan du med denna koppla bort allt trubbel
|
5 December 2007
| Länk
| Julklappsrim
| 0 kommentar
|
|
|
|
Julklappsrim -- A
Armbandsklocka
Om den ej är felvriden, blir det lätt att passa tiden
Aftershave
Nu får du buga och bocka, för med denna doft kanske du mig kan locka. – den ligger i din julesocka.
Aftershave
Smäktande musik, en romantisk kväll. En doft drar förbi och gör dig säll. Nu får du själv sprida väldoft kring dig, genom denna klapp, som du får av mig.
Aftershave
När allt tagits bort och inget återstår, kind och haka detta får.
Armband.
nu ska du få ett tipps nej nej det är inte en slipps eller ett klipps, du kan ha den på kroppen men inte runt snoppen! visst är det toppen,
Almanacka
Tiden flyger och far här kommer årets alla dar
Almanacka
Rätt tid och rätt dá Får jag när jag vänder blad Jag får buga och tacka För denna.........
|
5 December 2007
| Länk
| Julklappsrim
| 0 kommentar
|
|
|
|
Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!
Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av....
... att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.
|
4 December 2007
| Länk
| Allt möjligt
| 0 kommentar
|
|
|