Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


NATTEN MELLAN DEN 31 OKTOBER - 1 NOVEMBER

Samhain är en viktig sabbat, årets tredje och sista skördehögtid. Den var de gamla kelternas nyår. Nu ska all skörd vara bärgad och Guden påbörjar sin resa till dödsriket. Vintern är här.

Det finns hur mycket som helst att läsa om Halloween, allhelgona och Samhain. Det här är endast en kort presentation.

Samhain är en högtid då vi ska minnas våra nära och kära som har lämnat denna jord. Slöjan mellan vår värld och den andliga världen är mycket tunn, och därför är denna högtid ofta förknippad med en hel del rädsla och vidskepelse. Själva ordet Samhain uttalas "soo-ween" och sägs betyda "summers end". En annan teori är att högtiden är döpt efter en gammal dödsgud, Samana.

Traditionella symboler att äta och använda som altarprydnader vid Samhain är äpplen, pumpor, granatäpplen, ekollon, döskallar, nötter och rotfrukter.

Gudinnor som förknippas med Samhain är t ex Hecate, Morrighan, Hel, Baba Yaga, Cerridwen, Persefone, Skade och Cailleach. Den tredje aspekten av gudinnan. Haggor och gudinnor som härskar över dödsriket. Häxgudinnor. De gamla och visa.

En av legenderna kring samhain säger att det är denna natt som gudinnan/häxan Cailleach kommer ridande ner från bergen på sina två vargar.

I sin hand håller hon en stav, klädd med människohud och med den slår hon i sitt raseri ihjäl allt levande- människor, djur och växter som inte har haft förstånd att söka skydd och efter sig lämnar hon ett bitande kallt och öde landskap.

Det sägs vara kelternas förklaring till vad som egentligen händer med naturen när hösten övergår till vintern och inget mer finns att hämta.

Gudinna Cailleach kom och slog ihjäl alltihop och barn och vuxna gjorde bäst i att hålla sig själva och sina husdjur inne denna natt och tända ljus och brasor för att hålla henne borta.

Cailleach var en både fruktad och vördad gudinna. Fruktad för det hon åstadkom och vördad, förmodligen för att de inte vågade annat.


31 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Härlig dag

Vilket underbart väder, +5 och strålande sol.

Igår la vi viltspår till hundarna, sedan tränade vi lite lydnad, det går trögt med Tjalle han bara inte vill. Men fick honom iaf att hoppa över hindret det var inga problem alls men ligg, näää inte jag säger han.

Spåren gick jättebra, Zappo tyckte nog att det var ganska lätt, får nog lägga ett längre och ännu svårare till honom nästa gång. Jag hade iof lagt det över olika underlag men det får allt bli svårare.

Tjalle går nu väldigt bra, han satte ner näsan och gick sakta och lugnt tills han hittade rådjursklöven och ställde sig att nosa på den. För säkerhets skull gick han det idag också men det fanns ju ingen klöv idag ;)

Var och hämtade mamma och så åkte vi till kyrkogården och gjorde fint där, i morgon skulle min morbror blivit 64år, han gick ju bort så tidigt, han fyller alltså år på samma dag som Hisings diskot brann, sedan dog han i november så det blir ju 10 år i november, saknar honom fortfarande.

Sedan åkte jag till Blomsterlandet och handlade till resten av gravarna, Marie ringde mig när jag var i affären och undrade om hon kunde skicka den årliga hundralappen, jag har redan lagt ner en krans till din mammas och pappas grav. Det är ju inte lätt när dom ligger här och hon bor i Stockholm, men jag brukar lägga dit en krans för henne.
29 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
regn

Jösses så det blåser och regnar, tömmde regnmätaren idag och det hade kommit över 50ml sedan igår. Hörde på radion att det var kaos vid IKEA i Kållered, folk hade suttit över 1 timma i kö för att ta sig ut från stället, härre jösses.

Igår var jag iaf på Vardagsvård 2, men Tjalle i Boråstrakten. Det är pudelklubben som anordnar det. Det gick jättebra och vi fick lära oss lite nya saker om schampon mm och framförallt klippningen, Tjalle hade en trevlig stund med alla de andra pudlarna.

Sedan hem i ett huj, bort på middag på kvällen, kom inte iväg hem förrän 22.30 usch så trött jag var i morse, eftersom jag natruligtvis inte kunde somna när vi kom hem.

Idag var det iväg till fotokursen, först var jag så trött och det regnade så jag hade nästan ingen lust att gå. Väl där var det jättekul som det har varit de andra gångerna, vi var ute en stund och fotograferade, vi har ju lärt oss nu hur vi ska använda blendaren. Så nu ska jag greja i photoshop en stund.
26 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Snart helg igen

Ryggen är lite bättre idag, inte bra men bättre så skönt att det går åt rätt håll.

Sitter och väntar på att en diskmaskins reparatör ska komma, den gick ju sönder i förra veckan så nu ska vi få den lagad.

Nu har nog Sissi och jag betämt datum för spårkursen som vi ska ha, den blir nog den 7 nov det är nästan den ända tiden vi har sedan är det fullbokat.

Idag ska här klippas klor och borsta hundar så gott det nu går.
23 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Ryggont idag

Jaha, eländet är aldrig över, idag har jag ryggskott, jäklar så ont det gör så idag blir det till att ta det lugnt.

Om man nu gillar lite inredningstips så kan man titta i den amerikanska tidningen Domino som också släpper en bok, nedan har du länken till boken som man kan kika i.


http://www.dominomag.com/magazine/flipbook2/

Vill man köpa boken kan man gå in på Amazon där kostar den 315:- inkl frakt.
22 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Mer elände

Inte nog med dagens elände så gick diskmaskinen sönder också, så fredag förmiddag gick åt till att plocka ut lite i sänder ur maskinen och diska det. Sedan blev det faktiskt brödbak och jag diskade efter mig :)

Det kanske iof inte är något stort elände i denna värld av ekonomiska kriser mm. Men just när den gick sönder så blev det en stor suck, jaha det också, maskinen är ju bara ett år gammal, men reperatören kommer på torsdag så till dess får husse diska ;)

18 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
IKEA!!!!!!!!!

Vilken förmiddag det blev, jag är helt slut nu. Har en massa DVD filmer som inte får plats i skåpet, nu ligger dom bara på soffbordet för jag har inte vetat vad jag ska göra med dom. I morse gick jag in på IKEA:s hemsida och tittade, jo där fanns en som jag ville ha.

Så efter det att jag hade varit ute med hundarna åkte jag till IKEA i Bäckebol, var där strax före 10, affärerna öppnar ju så himla sent tycker jag eftersom jag alltid är tidigt ute. Jag gick iaf runt och skrotade lite, visste inte att dom hade frukost där, det kostar alltså 10:-!!!!!!!!!!!!!!! då fick man två mindre frallor, en paket med ost,skinka och två skivor salami, färska gurkskivor som man kunde ta hur många som helst, smör, kaffe/tee alltså 10:-, hur kan dom gå runt på det, jag köpte inget men tittade runt lite innan dom öppnade.

Nåväl, jag rusade in och bort till "lagret" började med att försöka hitta den på skärmen dom har där man kan klicka sig runt, nähä där hittade jag den inte.

Fick iaf tag i en kille till slut efter en del letande, han var trevlig och vi gick till en annan skärm, ok han hittade hyllan men, tyvärr den finns inte här nu när vi bygger om, ja halva stället var under ombyggnad och där var väldigt rörigt. Den kommer in v45, ja men jag vill ju ha den idag.... ok den finns i Kållered, suck, suck.

Det är lika bra att åka dit, så in i bilen och det fullständigt vräkte ner regn när jag kom ut, tur att jag parkerat så nära.


Väl i Kållered där jag förövrigt inte varit på flera år, kom in genom dörrarna och började gå efter den enda gången jag hittade, passerade kassorna och kom sedan till den andra in/utgången??? hur i helsike kommer jag in i varuhuset?!?!? gick tillbaka igen, näää ingen ingång på nedre plan men det fanns en trappa upp, dit vill jag inte jag vet ju vad jag ska ha.

Då fick jag tag i en tjej med gul tröja, Hur kommer man in, genom dörren där borta sa hon??? det var en dörr som såg ut som den gick till lagret, men in genom dörren och då var jag iaf inne.

Tog en vagn och ilade vidare, kom åter igen till "lagret" röjde runt och hittade inget, då kom en i gul tröja igen, men hon visste inte men slå in namnet på varan på skärmen. Efter att jag gjort det kom det upp en liten kryptisk text om att hör med kundtjänt eller gå till något kundtorg???? haffade samma tjej igen och då skickade hon mig till informationen som är nästan framme vid kassorna, kö tre före mig, väntade väntade. Min tur, "dom finns på andra våningen i avd V-rum", härregud...... och var tror ni att V-rum avdelningen ligger, just det längst bort på andra våningen, phu. Fram mot hissen, ojojoj folk står i den, småspringer fram och hinner med. Gick förbi barnavd, sängavd, köksavd mm mm. Till slut framme och hittade den, YES YES äntligen. Nu ska man ju bara tillbaka också. Hissen ner gick naturligtvis mitt framför näsan på mig, så det var bara att vänta till nästa tur.


Alla som har varit på IKEA vet ju att man går inte raka vägen tillbaka, nää det är ju serpentinväg, jag kan se mig själv rusandes fram med min kundvagn som en rekyl framför mig. Helt slut och genomvarm kom jag äntligen till kassan och betalade, sedan köpte jag en korv och hämtade andan. 3 1/2 timma tog det allt som allt, just nu står inte IKEA högt i kurs hos mig.
16 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Älgjakt

Så har då årets älgjakt startat, husse har varit ute både igår och idag men tyvärr ingen älg ännu. Hoppas att det blir något i år för nu är älgköttet slut här hemma.

Idag var jag iväg till Blå Stjärnan så lilleman fick sin ettårs spruta, han fyller år idag 1 år, jösses vad fort tiden går. Tycker han är en liten plutt ännu för han är ju inte så stor :)

Åkte vägen om dottern idag min lilla älskling, jaja lilla och lilla;) hon har gjort skiktröntgen och väntar på resultatet, usch hoppas inte det är något allvarligt tänker på henne varje dag.

Nu ska jag gå och baka bröd.
15 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Valpkurs

Idag när jag åkte på morgonen stod det två rådjur nere på gatan, dom är ju här bakom huset ibland men har aldrig sett dom så långt ner på gatan tidigare!

Idag var sista gången på valpkursen, det har varit väldigt trevliga kursare denna gången och som vanligt kom frågan "det blir väl fortsättning på kursen med er". Vi får väl se hur vi gör Sissi och jag. Vi ska ha spårkurs iaf har vi bestämt.

Idag hade jag iaf med mig en gräsand och en fasan som hundarna fick känna på. Vi brukar ju inte göra så men där var några som ville testa. Alla hundarna gick iaf fram och luktade på dom men där var en labbe som faktiskt tog anden och gick iväg med den, det var ju kul.

Tjalle håll sig ca en meter från påsen med fåglarna, men i lugn och ro efter kursen gick han faktiskt fram och luktade på dom. Zappo tycker ju alltid att fåglarna är roliga och får han till det och bär dom en bit så är han så himla mallig.

Nu ska jag pyssla med Photoshop en stund.
14 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
ÖSREGN

Just nu öser regnet ner det är som om himelen har öppnat sig.

Idag har jag varit hos Lena som har gjort Tjalle så himla fin han blev badad och klippt. Tack Lena. Nu har han somnat så gott.

I går var jag på fotokursen så himla kul det var, vi fick gå ut och ta lite olika foton som vi sedan laddade ner nästa vecka blir det att bara jobba med photoshop.

Jag satt några timmar och jobbade i Photoshop det gick ganska bra, lärde mig lite nya grejer.
13 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
borstning

Idag är det Tjalleborstning som gäller har just borstat i över en timma så nu får han vila en stund, sedan ska nos och tassar klippas. På måndag ska jag iväg med honom till Lena och då ska han klippas, så skönt han är inte vacker just nu och vilken jäkla tjock päls han har.

Husse har tagit Zappo med sig och åkte iväg för att skjuta in bössan, älgjakten börjar ju på måndag.

Ska titta om jag har några bilder att lägga in.
11 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vädret

Vädret är fortfarande underbart härligt, idag gick Sissi och jag i två timmar i skogen och plockade trattisar, det var så härligt.

Sedan var jag en sväng hos pappa han såg ganska pigg ut idag, efter det åkte jag till Blomsterlandet och köpte en ny ljung eftersom jag drog sönder den andra när jag skulle ha ut det ur krukan.

Sedan åkte vi upp till Råhult igen och jag städade ur bilen en del så himla skönt att det blev gjort.

Nu ska jag göra kåldolmar mmmm så gott.

8 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Höstdag

En sådan underbar höstdag det är här. Sissi och jag var ute och letade svamp och det var så härligt, i morgon ska det förmodligen bli en lika härlig dag.

Nu ska jag ut och börja plocka in mina pellisar från balkongen.
6 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Fotokurs

Igår var det röjardag på klubben, så vi var det gamla vanliga gänget där och målade, städade och röjde. Men det blev så himla fint när vi var klara och hej å hå vad vi fick kastat mycket.

Jag har ju en ny Nicon kamera och fått två kanonbra objektiv till så idag har jag varit på en fotokurs, anmälde mig för länge sedan så jag hade nästan glömt den. 10.00-12.15 6 söndagar. Oj så skoj det var nu fick jag reda på hur man anväder en det knappar mm på kameran. T.ex hur man ändrar, vitheten, ISO, bländare och tiden gick vi igenom idag, nästa söndag ska vi gå ut och fota ska bli kul också. Så i denna veckan ska jag testa en massa olika bilder.

Borstade igenom Tjalle ordentligt igår och hur ser han ut nu efter dagens regnpromisar, krullikrull igen.
5 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Onsdag

Nu har Berit åkt hem så vardagen är tillbaka igen, hummern var VÄLDIGT GOD vill jag bara säga :) ska frysa in de andra hummrarna idag.

Åkte inte till pappa idag är fortfarande förkyld så jag vill inte smitta honom.

Nu ska jag lägga in vitlökar hittade ett käckt recept som jag vill prova.
1 Oktober 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida