Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


Fint väder

Idag har vi ett härligt väder, -8,5 i morse men nu har solen kommit fram så det är jättefint ute.

Tar det faktiskt lite lugnt idag också :) fast när jag har varit ute med hundarna om en stund ska jag allt röja lite.

Idag ska Sissi göra anlagsprov (viltspår) med Eja, jag håller alla tummar jag kan för dom.

I morgon åker vi till Smögen och stannar över nyår det ska bli himla skönt att komma dit.
29 December 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Julen är över

Nu så var 2008 års julhelg över och jag måste säga att helgen har varit härlig även om det inte blev som det var tänkt. Julafton skulle vi vara hos min bror men dom blev sjuka, magsjuka och förkylning satte stopp för det. Vi hämtade mamma vid 10 och åkte till kyrkan där töserna skulle sjunga i kören, ååååå så härliga dom var och så fint det var i kyrkan. Dottern säger "kom hem till oss" så blev det och vilken härlig julafton det blev, rosiga barn med tindrande ögon *fniss*, massor medgod mat, värme och humor tack gumman för en härlig julafton.

Juldagen var det lugnt och skönt vi tog en tur till Smögen och satte på värmen i huset och tittade till det, vi ska nog åka dit över nyår tror det smäller mindre där än här hemma.

I går var vi hos svärmor och åt kalkon väldigt gott och en trevlig stund med alla. Så idag tar vi det lite lugnt igen :) går bara här hemma och plockar lite, vattnar blommor och så, ska snart ut med hundarna, det ska bli skönt att komma ut en stund, husse har ju mest gått med dom i helgen. Jag är ju van att vara ute varje dag så det är lite konstigt när man inte kommer ut, så idag blir det en promis för mig.

Måste säga att jag går och längtar efter en lite valp till, hoppas att Lena har kvar den lille plutten efter nyår, då ska jag allt ner och se på den (får jag så köper jag den, alla gånger :)27 December 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
GOD JUL

GOD JUL TILL ALLA
23 December 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Tiden flyger iväg

Ja, dagarna bara flyger iväg. I fredags var jag hos dottern och tittade på deras nya valp en Volpino Italiano så himla söt. Det gick faktiskt väldigt bra med honom och Tjalle han fattade kanske att det var en valp.

På väg hem åkte jag till affären som har rökt vårat älgkött och när jag var klar ringer husse och säger att han har krockat med bilen!!!!!!!! jösses knäna blev alldeles skakiga. Han hade som tur var så hade inte han skadat sig. Det var en kille som gjorde en U-sväng framför honom så han körde rätt in i sidan på honom. Ja jösses så fort saker kan hända. Jag hämtade honom i Stenungsund, så nu har vi bara en bil hur detta ska gå vet jag inte.

I går satt han 7 timmar på Östra sjukhuset innan det blev hans tur, så bra att jag packade ner en smörgås, dricka och några clementiner till honom.

Skulle varit och tittat på en valp i veckan, glömde att det var julveckan så det får bli efter helgen.
21 December 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Härliga dagar

Vi har besök från Härjedalen här sedan fredagen och då är det oftast full rulle, nu har dom gett sig ut på stan så jag har lite tid för mig själv just nu.

I lördags började vi kl 10.00 med Ikea, sedan bar det full fart från affär till affär däremellan en tripp till kyrkogården och satte ett nytt ljus.

På Allum skulle dom har en levande julkrubba så dit rusade vi också och jag blev lätt störd på alla föräldrar som puttade fram sina ungar för att klappa kamelen för jag fick ju lite problem att komma fram, jag ville naturligtvis också klappa kamelen och till slut nådde jag fram. En liten åsna var också med så då var jag ju tvungen att klappa den också ;)

Sedan en sallad på Paprika och så runt i mer affärer som tur var skulle jag inget ha utan sprang bara med.

13.30 hem bytte kläder och tog med husse och hundarna, iväg och hämtade barnbarnen töserna blev det och iväg till stan.

Hedens parkering var full och det verkade det vara överallt, men till slut hittade vi en i ett P däck, ut med hundar och ungar och gubbar och kärringar. Det blev en tripp ner för avenyen och tittade på allt julpynt och lampor, jättefint. NK:s julskyltning får man ju inte missa, fast i år var den inte så rolig. Ner till Gustav Adolfs torg och där var det marknad så vi skuttade runt där lite.

Sedan började vi gå tillbaka, töserna var nere vid lejontrappan och klappade dom, sedan stosade vi tillbaka, Tjalle tyckte det var lite läskigt med alla människor, den stackarn är ju van vid att gå i skogen där det bara finns kottar och inte en kotte. Det läskigaste var nog vid Brunnsparken när spårvagnarna gnisslade i kurvan för han stod väldigt nära.

Väl uppe vid avenyn satte vi in hundarna i bilen (Tjalle blev väldigt glad för det) sedan gick vi och åt mat. Efter det tittade vi på Julspelet vid Götaplatsen vilket var i havets tecken i år, väldigt fint är det.

Sedan bar det av till Liseberg och där var så mycket folk att jag fick först kramp, men sedan blev det bättre. Töserna åkte en del och därimellan åt dom :) klockan 20.00 var vi klara och åkte hem med dom små änglarna.

Söndag var det julbord på Sjömagasinet och det var himla gott, uj uj uj vad vi åt.
15 December 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
tiden går

ja inte vet jag vad jag gör men tiden bara flyger iväg nu, hinner knappt in på datorn längre hmmmm undra vad jag gör??

I lördag skulle vi till kyrkan och höra när töserna skulle sjunga i kören, tyvärr blev det inte av för dom var lite krassliga där hemma.

Så lördag och söndag tillbringades inne hemma, var inte utanför dörren vilket är väldigt ovanligt. I lördags gick jag igenom hela Tjalle med bad, fön, klippning, kloklippning mm mm han blir så snygg när han är badad och fin. Söndagen ägnade jag åt att baka gott bröd.

I går var jag så in i helsicke trött så jag orkade knappt gå ut med hundarna, vet inte varför men jag tog mig en liten tupplur och det kändes väldigt skönt.

Var också och beställde jultalltikar i går, de ska jag hämta idag och sedan ska vi ha dom ikväll när vi har styrelsemöte på klubben, ska bli gott.

9 December 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Fredag igen

ONÖDIG FAKTA

Fjärilar smakar med fötterna.

En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.

100 personer dör årligen till följd av att ha satt en kulspetspenna i halsen.

Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.

Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder. (där slutade man att hoppas på det )

Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.

Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

En snigel kan sova i tre månader.

Inget ord i det engelska språket rimmar med "month".

Alla isbjörnar har svart hud.

En krokodil kan inte sticka ut tungan.

Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.

Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.

Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till exempel genom att ta i dörrhandtag.

En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.

Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.

Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten.

Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen fastnar på dem.

Att banka huvudet mot väggen bränner ca: 150 kalorier i timmen.

En myra kan lyfta 50 gånger sin egen vikt, de kan dra 30 gånger sin vikt och faller alltid på sin högra sida när de blir drogade.

En kackerlacka lever i 9 dagar utan sitt huvud tills den slutligen dör av svält.

En del lejon parar sig upp till 50 gånger på en dag.

Bönsyrsan kan inte para sig med sitt huvud kvar på kroppen.

Det är lika mycket fett i EN jordnöt som i 6½ meter gurka.

Om man äter fyra chips om dagen i ett år så går man upp ett kilo.

En genomsnittlig blåval producerar 400 liter sperma när den får utlösning, men bara 10% av det går in i partnern, så 360 liter rinner ut i havet varje gång en blåval får utlösning.....

5 December 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Helgen över

Då var det måndag igen, lördagens tävlingar gick jättebra vi klarade oss ända till de sista klass: 3 höll på då kom regnet, men då var ju nästan tävlingen över.

Söndagen åkte jag till barn och barnbarn alltid lika roligt, dom är så härliga ungarna och som dom växer hela tiden, jag hade några härliga timmar med dem igår. Sedan tog jag det ganska lugnt på kvällen.

Idag har det varit fullt upp men jag tänkte att jag får nog sätta mig en liten stund och då blev det ju naturligtvis vid datorn, men nu har jag nog latat mig färdigt, så iväg med dig till tvätt, städning, fönsterputsning mm mm.
1 December 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida