Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Råhult

Idag var det riktigt komiskt.

När jag kom till Råhult så stod det två stor Nordsvenska hästar och en massa gubbar, en stor lastbil för hästtransport ett stort "flak" från lastbil med aska i och några bilar, brukar ju aldrig vara någon där.

Hej hej sa jag när jag gick ur bilen, vad gör ni? "vi ska ha ponnyridning" svarade dom med ett fniss. Nää, sa jag jag vet hur en ponny ser ut eftersom jag har haft häst själv, aj då sa dom."Det är en ny hundras, sa gubbarna" nää sa jag nu får nu hitta på något bättre sa jag.

Det visade sig att dom skulle spida ut aska från trät som dom hade eldat ner, det görs tydligen lite här och där, en gubbe sa att nu lägger vi tillbaka träden till skogen så vi kommer ingen mer gång, inte hit iaf.

Sissi blev lika paff som jag när hon kom några minuter efter mig, jösses vad här
var full rulle.ä

När vi gick tillbaka såg vi hästarna och gubbarna i skogen, det är härligt att se hästarna jobba i skogen.
30 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Om kvinnan

Hittade denna på en sida.

Till alla fantastiska kvinnor
Detta tillägnas alla fantastiska kvinnor i vår värld.


Det finns ett fel på kvinnan


Då Gud skapade kvinnan, och han hade kommit till sin sjätte dag av övertidsarbete.

En Ängel dök upp och sa; ?Varför använder du så mycket tid till just denna??

Och Herren svarade: "Har du sett alla specialeffekter jag måste ha för att forma kvinnan? Hon ska kunna tvättas, men inte gjord i plast, ha mer än 200 böjliga leder, Alla ska kunna bytas ut och hon ska kunna fungera på vilken diet som helst, hon ska ha en kropp som ska kunna föda och sköta fyra barn samtidigt, ha en kyss som kan läka allt från ett uppskrapat knä till ett sårat hjärta och allt detta ska hon kunna göra med bara två händer."

Ängeln blev förvånad över alla dessa egenskaper. ?Med bara två händer?....Omöjligt! Och detta är bara standardmodellen? Det är för mycket arbete på en dag... Vänta tills i morgon och gör henne färdig då.?

Det vill jag inte, protesterade Herren. Jag är så nära att slutföra denne skapelsen som är mitt hjärtas favorit. Hon botar sig själv när hon är sjuk, och kan arbeta 18 timmar om dygnet.

Ängeln närmade sig och tog på kvinnan. ?Men du har gjort henne så mjuk, Herre??

?Hon är mjuk?, sa Gud, men jag har också gjort henne stark. Du skulle inte tro på vad hon kan utstå och klara av.

?Kan hon tänka?? frågade Ängeln.

Gud svarade: ?Hon kan inte bara tänka utan hon kan även resonera och kompromissa?


Ängeln fick syn på något, sträckte fram handen och rörde vid kvinnans kind... ?Herre, det ser ut som om denna modell har ett läckage?

?Jag sa att jag skapat för mycket olika funktioner på henne. Det är inget läckage... det är en tår?, rättade Herren henne.

?Vad är den till för?? frågade Ängeln.

Och Gud sa: ?Tårarna är hennes sätt att uttrycka sig på, hennes sorg, hennes kärlek, hennes ömhet, hennes ensamhet, hennes lidelse och hennes stolthet.?

Detta gjorde stort intryck på Ängeln.
?Du är ett geni, Herre. Du har tänkt på allt. Kvinnan är verkligen vidunderlig!?

Det är hon!
Kvinnan har styrkor som förundrar mannen. De tål katastrofer, dem klarar tunga bördor. Men de har lyckan, kärlek och känslighet. De ler när de vill skrika. De sjunger när de vill gråta. Gråter när de är lyckliga och ler när de är nervösa. De slåss för det de tror på. De står emot orättvisor. De tar inte ett ?nej? förrän de blivit övertygade att tro på en bättre lösning. De ger av sig själva, för att familjen ska ha det bra. De följer en vännina till läkaren om hon har läkarskräck. De älskar villkorslöst. De gråter när barnen öppnar sina ögon och de glädjer sig över sina vänner som lyckas. De blir glada när de hör om födelser eller bröllop. Deras hjärtan brister när en vännina dör. De lider vid förlust av en kär vän, men de är starka när de tror att de ingen styrka har kvar. De vet att en kyss eller kram kan läka ett brustet hjärta.

Men? det finns ett fel på kvinnan!

Hon glömmer vad hon är värd.

30 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Den lille rackaren

Idag fick varken Sissi eller jag tag i Tjalle när vi skulle åka, alla andra hundar var i bilarna när vi försökte få tag i honom, det tog en stund vill jag lova. Han vet så väl när vi närmar oss bilen, då sticker han eller han är ju hos oss men på precis lagom avstånd så att vi inte kan ta honom sedan är han ju supersnabb också. Till slut fick vi ta ut Eja och ha henne som lockbete och till efter en stund (men inte genast) kom han tillräckligt när, han har fått för sig att detta är en lek, det går väl an när man är i Råhult men vi kan ju hamna på en plats där det är trafik eller så, nu blir det lina på igen.

Var sedan en sväng hos pappa, åkte sedan och köpte spännband, ja, det kan man ju undra vad jag ska ha det till. Jo, hem och packade ihop trimbordet (jag har ju ett så bra med hjul på) hämtade Tjalles bur ställde upp den och sedan utställningstältet på med spännbanden och det blev himla bra.

Sissi och jag ska till Tånga Hed på lördag, hon ska ställa ut Eja där. Tjalle ska följa med för jag måste träna honom, därför hade jag en liten test idag på grejerna och det blev himla bra.

Så nu är det inköpt ett parasoll, en vattenflaskt med kylare och det kalla vattnet är naturligtvis till hundarna (jag kan dricka ljummet), hopfällbar stol, laddat fläkten till buren med batteri och tagit med extra batterier mm mm vilken cirkus det kommer att bli.
28 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vardag igen

Då var det måndag igen, det är aldrig annat än måndagar och fredagar undra var dagarna där imellan tar vägen?

Zappo mår bättre och bättre och han har vant sig vid tratten men märkte idag att det har börjat klia på örat, han försöker att klia sig.

Nu ska jag sätta igång och röja här hemma.
26 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Inte så illa

Alla har en åsikt som vanligt, men inte var Perrelli så dålig, tycker faktiskt att hon borde ha hamnat iaf bland de fem bästa, men som sagt alla har vi en åsikt i detta, undrar hur många som tittade i går.

Ja, jag gjorde iaf klart på altanen igår planterade i alla krukor och fick i ordning på den lilla fontänen. Letade som besatt efter den, var la jag den i höstas hittade den naturligtvis inte. Så jag åkte iväg till Blomsterlandet, tänkte att dom kanske har, jösses vad bilar och folk så jag stannade inte utan åkte till Jula mycket folk där med, dom hade ingen, sedan blev det Jysk inget där heller så jag blev tvungen att gå till Blomsterlandet ändå inget där heller, det sista stället blev Rusta och där fanns det så allt blev klart i går.

Så idag är det mors dag, hmmmm undrar om någon slår en signal jag har iaf ringt mamma hon ska hem till broden och grilla idag så skönt för henne.

Här kan man läsa om Mors Dag och varför vi firar den.

http://www.nordiskamuseet.se/makeframeset.asp?sUrl=http%3A//www.nordiskamuseet.se/publication.asp%3Fpublicationid%3D2158&Cat=&catName=&publicationid=2158

SÅ GRATTIS ALLA MAMMOR DÄR UTE!!!
25 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Stökig vecka

Usch ja, det har varit mycket denna veckan. I tisdags var jag ju med Tjalle på Blå Stjärnan och drog sina tänder.

I onsdags lämnade jag Zappo på morgonen sedan var husse och hämtade honom vid 16 tiden. En bedrövad och ledsen hund kom hem, lite omtöcknad och svag.

I går torsdag och fredag trodde jag att jag skulle bli tokig, han flämtade och gnydde hela dagarna. Så igår ringde jag husse så han fick åka in med honom på em, det värsta var att jag visste ju inte om han hade ont eller om han bara hatade plasttratten rund huvudet. Jag kan väl stå ut med flämtande och gnäll om jag vet att hunden inte har ont.

Men tydligen hadde han väldigt ont och tänk vad det kliar..... stackarn. Vi fick ny och starkare medicin som jag ska hämta idag (han fick en spruta igår också). Stackarn, men nu börjar han iaf att vänja sig vid tratten, blodöra är inte att leka med förstår jag nu.
24 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Tänkvärt

- Varför kommer pizzan fram snabbare till kunden, än ambulansen till patienten?


- Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?


- Varför beställer folk en dubbel osthamburgare med stor pommes frites och Cola light?

- Varför köper vi hotdogs i tiopack och korvbröd i åttapack?

- Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?

- Varför är inte ordet förkortning kortare?

- Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

- Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

- Varför står det ny bättre smak på hundmatburken , vem har testat detta?

- Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

- Varför trycker du hårdare på fjärrkontrollens knappar när batterierna nästan är slut?

- Varför tvättar vi handdukarna, händerna är väl rena när de torkas?

- Varför använder Kamikaze-piloterna hjälm?

- Hur har man fått skylten gå inte på gräsmattan ut till mitten av gräsmattan?

- När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

- Har arbetarna på Lipton kafferast?

- När jag köper en ny bumerang - hur blir jag av med den gamla?

- Varför har byggnader som ska vara öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?

22 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Bakben

I lördags skulle husse skoja lite med Zappo, han hade en stor tjurmuskel som dom kampade med, inte hårt utan ganska förskitigt, rätt som det var skrek Zappo utav helsike....... först trodde husse att han brutit bakbenen (hur han nu skulle kunna göra det, men man blir förtvivlad), han skrek och rasade ihop med bakdelen. Efter en stund (som verkade som timmar, var nog sekunder) lugnade han sig men sedan kunde han inte resa sig. Vi satt på golvet båda två, jag försökte massera. Efter en stund stäppte det lite men han kunde inte stödja så bra på höger bak, idag är han bättre men inte bra han haltar fortfarande. Han kan alltså "sprätta" bakåt med bakbenen men inte anväda höger bak att klia sig på huvudet. Han kan gå nerför trappor men inte gärna uppför. Ja, han ska till vetten i morgon för att fixa sitt blodöra och ta sina årliga sprutor så jag ska be dom titta på honom.

Idag var det dags för Tjalle, tre tänder ut. Jag lämnade honom 9 och hämtade en pigg liten rackare 11, sedan åkte vi ut i skogen en liten stund, när vi kom hem gick han direkt och la sig, han har sovit sedan dess (det har båda hundarna).
20 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Så fin han blevb

Ja, igår var det en stressig dag, först ut med hundarna sedan hem och röjde en stund efter det iväg till Blå Stjärna och ja Zappo har ett så kallat blodöra. Han fick tid i nästa vecka den 21 ska jag vara på BS klockan 7.40 han blir sövd och så får dom öppna och tömma ut blodet, blääää. Han har antagligen fått det av att Tjalle bitit honom i örat.

Men först ska jag med Tjalle den 20 tisdag alltså då ska han in och ta bort sina mjölktänder som inte har släppt han ska in mellan 7-8 på morgonen, phuuu.

Sedan bar det av till Lena, Tjalles uppfödare som skulle snygga till honom. Usch jag skämdes så, först såg hunden för jäklig ut, han har faktiskt alldrig sett så ut förut, sedan hittade hon två stora fästingar på honom. Jag tycker ju att jag har känt över honom men tydligen har jag missat dom, så pinsamt.

Men så fin han blev, jösses!!!!! det blev en ny hund, tog lite bilder idag som jag har lagt in, han var ännu snyggare igår och oj vad vi har pussat och nosat på honom, plutten.

16 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
En sådan bra föreläsning

Pia Myhrstedt från Hundes hus höll en föreläsning om hundens språk på klubben i går, det började 18 och det var slut strax efter 21 och jösses så fort tiden gick. En del visste jag sedan tidigare men mycket var nytt och så berikande. Alla hundägare borde gå en kurs i hundens språk tänk så många missförstånd som man skulle kunna vara utan då, helt klart är det väldigt intressant.

Nu ska jag strax iväg till Blå Stjärnan med Zappo, dom ska bara titta på honom och se om det är blodöra han har, bara så jag blir lugn, sedan får vi beställa tid för operation.

Klockan två ska jag vara hos Lena, Tjalles uppfödare så hon får snygga till honom (jag skäms nästan han ser för j***g ut just nu).

Ikväll ska husse på garden party med jobbet så här blir det lugnt idag.
15 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Föreläsning

Idag skulle jag varit hos Tjalles uppfödare, hon skulle klippa den lille men jag fick ändra det till i morgon för hon skulle ha en pudeldam där som löper och hennes lille Goliat skulle liksom bli pappa hoppas dom.

Ska till veten fredag 7.20 med hundarna så nu känns allt bra vad det gäller dom.

I kväll ska jag till klubben på en föreläsning "HUNDENS SPRÅK" med Pia Myhrstedt, ska bli himla skoj, tar med mig Tjalle, hoppas att det är fler som har hundar så han träffar lite nya jyckar.
14 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Lungt

Pratade med Sissi idag och hon tror att det är blodöra som Zappo har, nu känner jag mig lite lugnare i går var jag nästan hysterisk igen, nähä inte en hund till med cancer så fort efter att Douglas gick bort. Till vetten ska vi iaf väntar bara på att få en tid.

Hörde på "Ring P1" idag och där var en dam från Stockholm som ringde in. Hon sa att han som mördade Engla har förverkat sin rätt att leva?!?!?! ja det är många känslor igång när sådant här händer. En annan som ringde in tyckte att han skulle ha livstid och då menade han livstid, inte 10/20 år utan livstid. Ja, man kan tycka mycket om detta och det gör ju folk också.

13 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Förtvivlad

Husse kände en stor svullnad i örat på Zappo!!!!!! måste iväg till Blå Stärnan i veckan med honom, säg nu inte att det är en tumör som Doglas hade då vet jag inte vad jag gör, ska iväg med Tjalle också visserligen "bara" för att dra hans mjölktänder som inte vill släppa, usch ja nu är det mycket igen.

Idag har jag strukit 13 skjortor, för varmt för att vara ute idag.
11 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Så rörigt ibland

Har haft problem att komma in här och uppdatera men nu funkar det. Ja vad har hänt? Sissi och jag har börjat att stavgå :) börjat alltså i veckan gick vi i Lexbydal en timma åt ett håll sedan ite fika sedan var det ju en timma tillbaka igen, hundarna springer och har kul.Ida

Eja har ju varit i höglöp nu så hon har varit hos kompisar till Sissi och Tjalle undrar så var hon är, varje gång vi ses så är han tokig på Sissi och undrar var hon har gömt Eja.

Idag har vi varit på Liseberg och sprungit omkring där i 3 timmar, Sissi köpte två pelargoner och några burkar marmelad, jag köpte en halv ost från Öland :D.

Där fanns många fina blommor mm men jag har inte plats i rabatterna och så var det en massa folk, då hade jag inte lust att tränga mig in, åker till plantskolan istället där man kan gå i lugn och ro.

Skulle haft kameran med idag men hittade inte min lilla kamera, undrar var jag lagt den, den stora tyckte jag var för tung att bära omkring med så det blev inga bilder idag.

Har nu lagt in en del rådjurskött i marinad för i morgon ska vi grilla, gott gott.

Tjalle på span som vanligt ;)
9 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Hemma igen

Kunde inte bestämma mig igår om jag skulle åka hem idag eller i morgon eller tisdag så i morse bestämde jag att jag också åker hem idag. Åkte direkt till Råhult och gick en sväng med hundarna, det var några som tältade på ängen igen, det är konstigt, hmmmm det är oftast danskar ser man på bilen men hur i herrans namn hittar dom dit???? det gör vi knapp själva, konstigt är det. I går när vi höll på att greja på utsidan kom både ambulans och ambulans helikoptern??? det visade sig sedan att det var en dykolycka och hon omkom, usch ja så otäckt.

Idag när jag kom hem städade jag bilen det första jag gjorde, hade tänkt göra det på Smögen men det blev liksom inte av, så nu är den städad och fin. Oj oj oj vad växterna hade skjutit iväg på en vecka här har det knakat i jorden vill jag lova så i morgon blir det till att börja rensa igen.
4 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Soligt

Idag har det varit väldigt fint väder, vi har varit ute i trädgården mest hela dagen. Jag har letat fram den lilla rabbaten som finns här och så hade jag köpt några växter hemma på Blomsterlandet som jag har planterat, sedan har vi naturligtvis grillat igen lika gott idag.

Tjalle och Zappo ligger ute nästan hela dagarna dom har det så gott.

Idag har Sissi åkt till Danmark, hon ska ställa ut Loke, visserligen är han redan internationell champinjon men hon åker med en kompis som också ska ställa ut så det blir som en liten semester tyckte hon.

2 Maj 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida