Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Hemma igen

I går kväll 21.30 kom vi hem från Härjedalen, resan gick väldigt bra vi åkte inte samma väg som vi brukar utan tog andra sidan Siljan förbi Falund och ner lite roligt att åka en annan väg. Igår gjorde vi inget mer än tömde bilen, sedan var det sängen som gällde.

Vi skulle först åka till Smögen idag men eftersom vi åkt så länge i går och en del att göra hemma så åker vi inte idag utan i morgon, några dagar ska vi vara där, det blir ju bra väder också och det är ju skönt.

När jag hade varit ute med hundarna i morse tänkte jag att jag måste röja i rabatterna så jag satte igång. Rätt vad det var började det prata i buskarna på ena sidan tomtgränsen, och där kom det två killar viftandes i bland buskarna, det var Relacom nu hade grannen fel på telefonen, pilla inte där sa jag för nu har våran telefon varit bra i någon vecka, vi ska vara så försiktiga sa dom jo ja tackar. Tjalle fick ju ett spel och skällde ut dom efter noter, men dom pratade med honom så han lugnade sig snart.

Efter ett par minuter kommer det en bil från andra hållet och stannar vid grannen 4 killar hoppar ut och börjar bära byggställningar, men va i hel*** gubbar runt hela huset!!!!! då visade det sig att grannen ska måla om huset och det skulle alltså dessa killar göra, gissa om Tjalle hade fullt upp med att hålla reda på alla runt huset, nu har han slocknat :) Nu ska jag sätta igång eftersom vi ska iväg i morgon.
25 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Cementkurs

Det har varit omöjligt att komma in på nätet tidigare, därför har uppdateringen inte blivit vad den borde men nu kom jag in.

Söndag var det marknad, vi åkte dit och kikade alltid lika roligt med alla grejer som dom har, jag köpte en ny plånbok.

Måndag var det cementkurs här, 4 tjejer till kom och vi fick gjuta cement fat som var som rabarberblad, även tisdag idag var det kurs men nu är den över. Jag har ju inte med mig kabeln till kameran så jag får vänta tills jag kommer hem och lägga in kort.

Bygget håller också på för fullt, väggarna är snart på plats.

Vädret idag är strålande sol, så varmt är det.
22 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
AUKTION

I går var det vedklyvning som gällde, vi hann allt med en himla stor hög så nu kan jag inte klyva mer innan dom har kapat en massa, för stora för klyven alltså.

Idag har jag varit på auktion i Lillerdal, det var en gammal gård som skulle tömmas på allt, nu skulle jag ju inte ha något direkt men fick se en stor koppartunna, tänkte ha den på Smögen med blommor i och jag ropade in den för 100:-, billigt, ja!

Sedan hade dom gamla mjölkkannor, sådana som dom ställde vid vägen för att dom skulle hämtas upp, ropade in en sådan också 40:- eller hur. Den vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra med, vi får se vad det blir.

Idag har iaf allt virke mm till utbyggnaden kommit så nu kan dom sätta igång här.

HA EN HÄRLIG HELG!!
18 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Härjedalen

I går körde vi till Sveg i Härjedalen så det blev en liten biltur på 8 timmar men det var ganska lugnt och bra på vägarna. Några regnskurar men annars fint väder.

Idag har vi börjat att klyva ved, hjälper till lite med det, sedan ska dom börja mura grunden till utbyggnaden så vi blir väl kvar någon vecka och hjälper till med det vi kan.

Här är fint väder ialla fall just nu.
17 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Foton

Idag har jag varit ute lite och fotat i trädgården med mitt nya objektiv, Macro, jag har lagt in lite bilder under macro.

Nu håller jag på att tvätta och stryka eftersom vi åker på onsdag kan det ju vara bra att ha lite rena kläder.

Vädret är mulet och det kommer en del åskmoln imellanåt men inget regn ännu.
14 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Utställning

Fredag och Lördag var det utställning i Tvååker, fredagen gick inte så bra men det blev ett HP på lördagen och det är vi jättenöjda med. Sissi fick ett BIR på både fredagen och lördagen så hon är jättenöjd.

Idag har jag varit på gravarna för vi åker till Härjedalen på onsdag därför ville jag titta till dom och där var allt bra.

Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma.
13 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Marknadsföring

Vad är Marknadsföring ...

Låt oss reda ut begreppen en gång för alla. Folk frågar ofta
vad marknadsföring är. Här kommer förklaringar:

Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom
och säger: "Jag är fantastisk i sängen".
- Det är direkt marknadsföring.

Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av
dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger:
"Hon är fantastisk i sängen".
- Det är annonsering.

Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får
hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger:
" Hej, jag är fantastisk i sängen".
- Det är telefonförsäljning.

Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till
honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: "Får jag?" Lutar dig fram,
låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger:
"Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen".
- Det är PR (Public Relations).

Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och
säger:
"Jag har hört att du är fantastisk i sängen."
- Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du
övertygar honom att gå hem med din kompis istället.
- Det är representation.

Din kompis kan inte tillfredsställa honom så hon ringer dig.
- Det är teknisk support.

En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att
han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker:
"Jag är fantastisk i sängen!!!"

- Det är spam.9 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lilla fågeln

Den lilla fågeln låg kvar många timmar, vid ett tillfälle när jag kikade ut (kunde inte låta bli) då hade den flyttat på sig, den låg under en planteringshylla. Då gick jag in och smulade lite bröd och tog lite vatten på ett fat, vågar inte riskera att hitta den död. När jag gick på trippande (ni kan ju tänka er mig trippande!!!) och skulle lägga det på golvet så flög den lågt och en kort sträcka till en tom blomkruka som låg på golvet, där satt den. Jag lade ner brödet och vattnet, trippade :) in igen och stängde dörren. Nu kunde jag se den från köksfönstret, den satt på en liten plastblomkruka. Efter ett tag var den borta, hoppas att det har gått bra för den.

Nu har jag jäklar i mig suttit uppe till 00.35 två nätter i rad, är jag trött eller är jag trött???? jag är trött, så ikväll (när det är allsång och Midsommer) ska jag naturligtvis se till att jag kommer i säng i tid. Om man går upp 0600 så är man ganska trött på kvällen, fattar inte detta jag har väl fått något smäll i huvudet som jag inte vet om.

Idag har jag iaf sytt en ny kudde till Tjalle som han har i vardagsrummet när han ligger i fönstret och spejar, den som låg där har han faktiskt vuxit ur, sedan sydde jag benskydd ;) till honom. Jag var på Myrins och hittade tyg/plast som håller fukt och pinnar borta, så idag har jag sytt en prototyp till bakbenen som jag ska testa i morgon (stackars hund :(. Ja, ja alla som känner mig skrattar sig nog fördärvade vid det här laget, men jag blev ju så glad för lillemans skull, så fin han är, så vi fortsätter väl tills vi når ruinens brant.

Ja, så har då lilleman hamnat på trimbordet idag också, till hans stora förtvivlan, usch ja inte gillar han att stå där när jag borstar, kammar, klipper mm mm men han får allt stå kvar, så nu har jag klippt honom i ansiktet och tassarna, hoppas på att Lena fixar det viktiga på torsdag för det är ju utställning på fredag och lördag, både Zappo och Tjalle får köttbulle när han är klar med allt borstande, DET ÄR VÄLDIGT VIKTIGT ;). Vill ni titta in till Lenas härliga hundar så gå in på http://www.staedlines.com/ (även Tjalle finns där), ha en bra eftermiddag.
8 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Liten fågel

När jag kom hem med hundarna idag satte jag igång och röja lite här hemma, gjorde ju inte så mycket i helgen. Springer ut och in på balkongen och rätt vad det är tycker jag mig se något i ögonvrån, en liten pippi bakom en plastbox, jösses lilla vännen hur har du hamnat här????? snabbt in och stängde till dörren, tur att jag inte hade hunnit ösa ut sängkläderna vilken tur att inte hundarna gick ut, det brukar dom när vi har varit ute men idag stannade Zappo där nere och Tjalle gick och tog igen sig ganska omgående, phuuuu vilken tur, ska tassa ut sedan och titta om den är kvar.

Nu ska jag fortsätta damma, torka, plocka undan mm mm
7 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Ny tavla

Här är ytterligare en tavla, ska fixa till den lite så den är inte helt klar.

Idag tog husse och tittade på tältet och det var faktiskt lätt att sätta upp om man gjorde rätt, jag försökte ju att få pinnarna på insidan, dom skulle faktiskt vara på utsidan då blev det rätt.

Nu ska jag gå och sy någon form av strumpor till Tjalle som han kan ha på sig när han springer i skogen, det fastnar så himla mycket pinnar i pälsen. Vi får se vad det blir.
5 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Tavla

Har nu pysslat färdigt min tavla (har börjat på en ny), den blev ganska bra tycker jag själv.

Idag har hundarna och jag varit ute och tagit en del foton, himla kul att leka med zoom och macro ska lägga in lite bilder senare men jag har lagt in en på en humla som satt på en blomma.

Idag var jag och köpte ett ställningstält som man ska kunna sätta upp på 30 sekunder, jo jag tackar jag höll nog på en halvtimma och inte fick jag upp det ändå, suck. Husse får hjälpa till men inte idag det är för varmt vi får ta det i morgon bitti. Köpte även en vagn som man kan dra buren och tältet på, jag har ju använt trimbordet men det är så små hjul, himla jobbigt att dra det. Så idag har det gått mycket pengar.

Nu tillbaka till min andra tavla.
4 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Värdsutställning

Idag har Sissi och jag varit ute med hundarna i eftermiddag åker hon till Habo och i morgon ska dom iväg till Stockholm och hundutställningen.

Nu var det dax!!!! igår anmälde vi oss till viktväktarna. Sedan jag bröt min fot förra året och blev sittandes, sedan när man väl kunde börja gå igen så blev det ju inte så långt, sedan skadade sig Loke så då fick vi gå kortare sträckor igen, sedan var det Zappo och mellan det så hade vi valparna som inte kunde gå så långt och nu är Zappo halt igen. Vikten har ju stadigt gått upp och upp så nu var det dags, tänker inte tala om vad vågen sa, men det var dags nu. Så idag blev det gröt med jordgubbar på till frukost, bra jag som inte brukar äta frukost.

Nu har jag börjat med en tavla som jag målar, ska lägga in kort på den när den är klar, just nu håller den på att torka därför skriver jag lite här.Men nu får jag sätta igång igen.
3 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Utställning

Har inte hunnit/orkat skriva här så jag börjar väl med i lördags, utställning i Borås, Pudelklubben special. Mitt lilla gull fick HP och BIM jag var alldeles mållös. Visst är han kanonfin men ändå, jätteroligt. När jag kom hem var jag så slut så jag bara satte mig i en soffa och där satt jag.

Söndagen var det SKK båda tävlingarna var officiella. Det gick ju väldigt bra först ett HP till och sedan BIR, jösses så glad jag blev. Då var det ju bara att vänta på BIS ringen, men där åkte vi ut, men jag är hel nöjd över helgen och lite tänd på att fortsätta såklart. Nu blir ju det svårare och svårare det är ju ingen liten ras, dom är många och konkurrensen enorm, men lite kul ska det bli. Ska bara tala om att när jag kom hem kl 18 i söndags så var jag så trött så det gick knappt att prata med mig. Jag var faktiskt väldigt trött i går också.

Idag har jag planterat resten av blommorna i trädgården och sedan har jag börjat att måla en tavla.
1 Juli 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida