Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


Första gången

sedan fredagen den 13 juli som jag har varit ute med hundarna på morgonen. Jag är ju "lite" stel på morgonen men när man får mjukat upp sig lite så går det hyfsat att gå. Så S och jag träffades 8.30 och gick en liten runda, härligt.

Nu får man väl fortsätta med lite gympa så att foten snabbt blir bra, skogen väntar ju. Gula kantareller är väl inne på sista svängen (tror jag) men trattisarna är ju på gång.

Idag har jag gjort Sjömansgryta det var väldigt länge sedan, ska bli gott. I morse var det 6,7 grader, uj uj nu börjar det bli lite kallare. Solen har ju varit framme hela dagen så det är härligt väder ute.
28 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Hittade denna roliga grej på nätet

Skillnaden mellan män och kvinnor i duschen.

Så duschar kvinnan:
1.Tar av sig kläderna, stoppar dem i tvättkorgen, givetvis färgsorterade.
2.Tar på sig morgonrocken och går till badrummet. Möter mannen på vägen, drar åt morgonrocken lite extra och småspringer mot badrummet samtidigt som hon passar på att dammtorka vägglisterna.
3.Ställer sig framför spegeln och granskar sig själv i detalj. Slappnar av i hela kroppen så att hon blir riktigt missnöjd med hur fet hon blivit.
4.Ställer sig i duschen, tar fram tvättlappar till ansiktet, armarna, benen och ryggen. Skrubbar sig omsorgsfullt och passar även på att fila fötterna. Avslutar denna procedur med att gnugga rent kaklet från småfläckar.
5.Tvättar håret med specialschampo innehållande avokado, honung, glansmedel och 83 vitaminer.

6.Tar specialsuperduperbalsam i håret och låter det verka i 15 minuter.
7.Tvättar ansiktet noga i 10 minuter med en svindyr tvål som innehåller päron, valnötskärnor och hudstimulerande ämnen.
8.Tvättar kroppen med en ännu dyrare lyxtvål som innehåller meganyttiga ämnen som motverkar åldrande.
9.Sköljer ur balsamet ur håret, detta är viktigt så det tar minst 10 minuter. Man måste se till att allt balsam försvinner, annars ser frillan tung och platt ut sedan.
10.Rakar sig under armarna och på benen men bestämmer sig för att använda en epilator vid bikinilinjen.

11.Skriker högt och sliter ner en del av draperiet när mannen stänger av varmvattnet.
12.Stänger av duschen.
13.Skakar av allt vatten från kroppen.
14.Kliver ut och torkar sig med en handduk stor som en världsdel, passar på att torka av golvet så att allt ser fräscht ut igen. Putsar av imman från spegeln.
15.Lindar in håret i en superabsorberande handduk avsedd endast för hårtorkning.

16.Finkammar hela kroppen efter diverse hår, finnar och plitor. Attackerar dem med pincett, peang och fingernaglarna.
17.Går tillbaka mot sovrummet iförd tidigare nämnda morgonrock.
18.Möter mannen på vägen och drar åt morgonrocken ordentligt.
19.Påklädningsproceduren inleds, den brukar ta mellan 90 och 120 minuter beroende på dagsform och humör.

Så duschar mannen:
1.Klär av sig medan han sitter på sängen och kastar alla kläderna på golvet.
2.Går naken till badrummet. Möter kvinnan på vägen dit, visar stolt upp sin sneda penis och skriker som en elefant.
3.Ställer sig framför spegeln och drar in magen. Granskar storleken på sin penis, kliar sig på pungen och luktar sedan på sina fingrar.
4.Ställer sig i duschen.
5.Tvättar ansikte med tvål.

6.Lägger en brakskit och håller på att trilla ihop av skratt därför att det ekade så häftigt i badrummet.
7.Lugnar ner sig, men bryter ihop i ett asgarv när lukten når näsan.
8.Tvättar sina ädlare delar och området därikring med en tvål, det råkar vara kvinnans svindyra ansiktstvål.
9.Tvättar röven med samma tvål och lämnar kvar lite grova hårstrån på den.
10.Tvättar håret med samma tvål.

11.Gör en punkfrissa av könshåren och garvar förnöjt.
12.Pinkar på väggen och känner att fötterna blir varmare.
13.Kliver ur duschen men märker inte att han glömt att dra för draperiet när han klev in. Nu är hela golvet, toastolen samt toalettpappret vattendränkt.
14.Torkar sig snabbt och lätt och låter handduken falla mot golvet.
15.Drar allt vad han kan i förhuden så att penisen blir smal som en penna och 35 cm lång.

16.Glömmer att släcka lampan och halkar ut ur badrummet p.g.a allt vatten som samlats på golvet.
17.Går naken till sovrummet. Han möter kvinnan och bestämmer sig för att visa sina nyaste penistrix: Långdraget från punkt 15, "magdaskaren" där penis slås mot buken och åstadkommer ett jättehäftigt ljud samt att böja bak snorren och knipa med benen så att han liknar en kvinna. Efter denna sagolika föreställning ställer han sig framför kvinnan och hoppar upp och ned samtidigt som han skriker som en elefant. (kul snoppljud här också?.)
18.Kör en raptävling med sig själv och klär på sig på mindre än 2 minute
27 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Tävling

Idag har vi haft KM (Klubbmästerskap) på klubben, så jag var där först som vanligt 07.30 och gick sist som vanligt 15.30, typiskt mig.

Allt gick jättebra, vädret var himla bra, lydnadsfolket och agilityfolket trivdes bra tror jag. För en gångs skull på ett KM gick köket med en liten vinst.

Upp i allt detta hade ju S och jag valpkurs, vi fick ta en liten glänta i skogen som appelplan, men det gick det också. Lite snurr med kursen och hur många deltagare, förra gången kom inte alla så nu hade det tillkommit två nya. En med en vit schäfer och en med en lagotto. Så nästa vecka blir vi nog 12 stycken det är ju ganska många för en valpkurs. Men nu har Sandra kommit med oss som hjälpare det blir nog bra.

Annars har det ju inte hunnits med så mycket idag, nu ska jag gå och äta lite, sätta upp foten högt en stund. Den tar ju lite stry av att gå och stå så mycket.
26 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
4 månader kvar

Igår var det alltså 4 månader kvar till Julafton. Hur fort kommer inte det att gå??? Det är nog dags att börja tänka på julklapparna nu!!!

Igår var jag iaf ute och gick en bit, utan gips. Det gick ganska bra men jösses så ont jag fick på kvällen. Det blev nog lite mycket av det goda. Men idag tar jag det lite lugnt, så kanske det inte blir så svullet i kväll.

Idag har S och jag varit och handlat, varit på klubben och plockat in varorna (vilket då S gjorde alltså) sedan blev det till att steka 25 ägg varav två försvann direkt. En god smörgås till mig och en till S :)

I morgon blir det tävlingar på klubben. KM i agility och lydnad så det får göras lite smörgåsar och så till det. Ska vara på klubben 08.00 i morgon. Hoppas S är där då också för hon har nyckeln till klubben.

Klockan 10 har vi valpkurs, så bra att vi glömde KMet så nu rör vi till allt. Men vi kan vara vid sidan om, det går nog bra.

Har gjort en himla massa, skickat iväg brev till nya medlemmar, betalat räkningar för klubben, matat in i Hogia, gjort prislista + skylt till i morgon. Så nu ska jag gå och äta en bit paj.
25 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Nu är det gjort

gipset är borta, HURRAAAA!!!! Nu börjar vägen tillbaka.

Var på sjukhuset igår och fick bort gipset, träffade sjukgymnasten och läkaren. Jag frågade läkaren hur han kunde veta att benet var läkt??? Jo, det är det, sa han. Hur vet du det sa jag. 99,99 fall är det läkt efter dessa veckor. Jaja, tänk om jag inte tillhör dom som det läker sig så fort på??? Det märker du svarade han?!?!?!?

Jaha, då var det väl bara att försöka stödja på foten, fyyyy vad äckligt det var utan gips, hur knäpp kan man bli?? UTAN GIPS??? men faktiskt så var gipset stöd och utan det blir man ju rädd att vricka till foten, eller bryta den igen!!!

Ja, det sitter väl i huvudet, så nu ska jag rehaba mig. Så jag försöker stödja på foten. Det ska ta ca 2 till 4 veckor innan man kan gå riktigt, sa läkaren lite olika för olika människor. Jaha, men det är alltså inte olika hur lång tid det tar att läka, som man ska ha gipset alltså (nu var jag där igen:)

Nu ska jag upp och gå igen så får vi se.
24 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Blandat

väder idag. Skulle ut med hundarna och vad händer då?? då börjar det naturligtvis att regna....

Har faktiskt kunnat plocka ut diskmaskinen idag, det tar lite tid och är lite bökigt. Man kan ju inte ta ett glas och sätta in det i skåpet. Man tar glaset sätter det på bänken, flyttar glaset en bit, flyttar sig själv en bit, flyttar glaset en bit och sig själv en bit tills man är vid skåpet, som sagt tar lite tid.

Styrelsemöte på hundklubben i kväll, första efter sommaren så det blir nog längre än vanligt.

I morgon ska gipset bort!!!!!!!

22 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Linné året

Carl Linnaeus, eller Carl von Linné som han senare kom att kalla sig, föddes i komministerbostället Råshult, Stenbrohults socken i Småland den 13 maj 1707. Föräldrarna var Nils Linnaeus och Christina Brodersonia.

Då Carl var två år flyttade familjen till Stenbrohult där fadern blev kyrkoherde efter svärfadern Samuel Brodersonius död. Carl fick så småningom fyra syskon, Anna Maria, Sophia Juliana, Samuel, som efterträdde sin far som kyrkoherde i Stenbrohult, och Emerentia.


Fadern var en hängiven amatörbotanist och trädgårdsodlare. Detta smittade av sig på den unge Carl som tidigt blev intresserad av botanik. Redan som femåring hade han en egen liten trädgård att sköta om.

År 1717 började Carl skolan i Växjö. Föräldrarna hade tidigt bestämt att sonen skulle gå i faderns fotspår och bli präst. Detta intresserade inte Carl som hellre vistades ute i naturen. I skolan blev han därför kallad "lille botanicus". Skolarbetet gick inte så lysande och lärarna avrådde Nils från att låta sonen läsa till präst. Efter inrådan från naturkunskapsläraren, doktor Rothman, fick Carl tillåtelse att istället läsa till läkare.

21 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Nu har vi kört igång

med valpkursen. S och jag skulle ha 14 personer idag men några hade hoppat av, så vi får väl försöka att få tag i några reserver. Synd att inte folk hör av sig om dom inte kan komma så andra kunde få komma. Jag tycker det är ganska kul att hålla kurs, tryckt att ha med S också för hon kan ju det mesta. Så nu är det momentkursen på onsdagar och valpkurs på söndagar.

Igår var det städdag, körde på husse med kryckorna. Stackarn gick bakom honom och pekade (med kryckan) var och hur det skulle städas :) Men fint/rent blev det.

Nä nu är jag hungrig, ska försöka ta mig upp och äta lite.
19 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Det är bara att

fortsätta att testa runt i PSP (Paint shop pro). Undra hur många timmar det har blivit??? Men kul är det, hittar ny grejer hela tiden. Jobbar mig blodig just nu för att förstå hur man använder dom olika "skikten". Fattar 0 just nu, men skam den som ger sig. Här är den första bilden jag lyckades göra.

Idag ska jag och S hålla en momentkurs (mest S som ska hålla den:) på hundklubben. Det är för dom som vill arbeta in de olika lydnadsmomenten inför tävling L1. Hoppas att regnet inte vräker ner, det är inte kul. Så jag får väl köra bilen upp till plan, har ju inte tagit bort gipset ännu.

15 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Äntligen

har jag Paint ShopPro Photo Xl!!!!!!!!

Nu jäklar ska man bara lära sig detta program. Det finns ju så himla massa saker att göra, så nu blir det många timmar (mer än innan:) framför datorn.

Måste ut på nätet och titta om man kan hitta någon kurs av något slag. Sedan är det väl bara att ut och fota!!!

Detta fotot är tillfixat i PSP
14 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Klicka för skogen

http://www.ettklickforskogen.se/images/startsida_ett_klick_for_rol.jpg

Gå gärna in på denna länk och klicka för våran gamla skog ska få vara kvar. Gå gärna in varje dag och klicka.


Vision & ändamål

Vision
Vår vision är att alla Sveriges djur- och växtarter som är beroende av gammal skog skall leva i en trygg livsmiljö i livskraftiga bestånd.

Ändamål
Ett klick för skogen är en insamlingsstiftelse med syfte att förvärva skogsmark med skyddsvärd gammal skog med ändamål att skydda dess hotade djur- och växtarter, samt att i övrigt gynna forskning, friluftsliv, turism för nuvarande och framtida generationer.

Ett klick för skogens verksamhet gynnar:
- Skogsarterna, får chans att leva i en trygg livsmiljö
i livskraftiga bestånd

- Turismen, eftersom det är vildmarken och de orörda skogarna med sitt djurliv, de rena vattendragen och den rena luften som säljer Sverige som turistmål

- Rekreation och friluftsliv, tillgången av vacker natur med hög mångfald av djur och växter ökar och möjligheten till rekreation och friluftsliv i vacker orörd skog leder i sin tur till förbättrad folkhälsa

- Forskningen, eftersom stiftelsens verksamhet ökar tillgängligheten av skog med stor genetisk variation där forskning kring biologisk mångfald kontinuerligt kan bedrivas. Stiftelsen uppmuntrar att forskning bedrivs i sina skogar

- Framtida generationer, får uppleva vårt natur- och kulturarv genom bibehållandet av den biologiska mångfalden och Sveriges gamla, ofta sagolika skogar

- Sponsorerna, får utmärkt exponering av sitt företag på stiftelsens hemsida för sin insats och lyfter därmed genom sitt stöd fram sig själva och ger det egna företaget en stärkt miljöprofil. Att sponsra Ett klick för skogen bidrar till
affärsutveckling, marknads-positionering och lönsamhet


12 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
En sådan försäljare..

Ibland kan man bli knäpp på försäljare. Igår var det en kille här som heter Börje. Han kom från Kirby, då pratar vi damsugare för upp emot 30.000:-. Han var en riktig häxa.

Ja, hur som helst min vän S var också här, Börje hade varit hos henne vid ett tidigare tillfälle. Denna Börje ville alltså in i mitt sovrum och städa sängen!!! Jag sa nej, dit in kommer du inte, vi håller oss till mattorna och vill du kan du ju ta soffan isf en säng. S höll med om detta, han fick inte komma in i hennes sovrum heller.

Då börjar han gapa och skälla på S, att det var hon som hade bestämt detta och inte jag???? Nu packar vi ihop sa han till killen som var med honom???? jag trodde han skojade, men det visade sig att det gjorde han inte. HAN PACKADE IHOP!!!

Snacka om käck försäljare. Lite tjafs blev det igen. Då sa jag till honom att det är ju inte jag som förlorar på detta utan du. S hade faktiskt tänk köpa en, men det blev inget av detta. Ja, mycket ska man vara med om här i livet, värre säljare har jag aldrig mött och då har jag mött många.
11 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Varmt

Nu är det sådär himla varmt och fuktigt igen. Tacka vet jag hösten som är på väg, den höga härliga luften och svalt. Fick brev från Svampvännerna idag, så nu får man boka in sig på olika svamputflykter, härlig tid.

Var hos psykologen igår, gick väl sådär. Det är ju ingen Lisebergstur direkt, vi får väl se vad som det blir av detta.

Idag har S och jag varit på Axfood och handlat lite kakor och godis till hundklubben. Stannade till vid jaktaffären på väg hem. Där är det ju en del rea idag och i morgon. Hittade härliga Gortexbyxor men kunde man prova dom eller??? nää!!! satt på en stol och tittade när S sprang förbi med högar av byxor på väg till provrummet. Nog fick hon köpt två par iaf, alltid något.

Har en jäkla huvudvärk, tror det beror på kryckorna och den där gåstolen, det är tungt känner att det är stelt i nacken. Det är lite påfrestande att flytta 45kg :) med bara armarna.

Nää får nog försöka ta mig till duschen det är för varmt...
9 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nu äntigen

har internet kommit igång igen, låg nere igår. Visste inte att man kunde bli beroende av internet men det är helt klart att man kan. Nu kan man ut och se sig om i värlen igen.

Fattar inget, nu har det kommit knoppar på mina Amaryllis??? när sommaren kommer brukar jag slänga ut dom på altanen, då börjar dom blomma igen....

Igår och även idag är det så himla varmt. Gillar inte denna värme. Jag tycker att vi har haft en härlig sommar med lagom temperatur, kanske lite för mycket regn iof men annars härlig temperatur.

Nu ska jag snart ut och köra bil igen, ska ut med hundarna :)
7 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
YES...........

Idag har jag testat att köra bil, DET FUNKAR!!!!! Det var verkligen inte lätt, men det gick :)) med gipsan fot/ben.

Tog mig till ICA och handlade lite, kunde hänga på kundvagnen och putta mig fram med vänsterfoten, ha ha det gick. Sedan kom ju då nästa problem, hur får jag med mig kassen????? gick bra in i bilen körde fram kundvagnen intill bilen.

Så var det ju då nästa problem, hur får jag in kassen här hemma????

Hängde den på kryckan, det gick men inte så bra. Det blev väldigt tungt, men det gick. Kom nu inte och säg att jag är envis :) för det är jag inte.

Kom på att nästa gång blir det ryggsäck!!!! vilken snilleblixt (tycker jag själv alltså). Så nu kan jag ta mig en liten bit från huset iallafall.

Ska inte säga hur slut jag var efter detta, för det var jag, MEN DET GICK :)


Några saker att fundera på:

Förr hade föräldrar många barn,
nu för tiden har barnen många föräldrar.

Åsikter är som spikar;
lätta att slå i, svårare att dra ur.

Alla vill leva länge, men ingen vill bli gammal.

Det största är ej att aldrig falla, utan att resa sig efter varje fall.

3 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
På gång

Idag har S varit här, jättekul med lite sällskap en stund.

Idag är det nästan halvlek med min gipsade fot. Några veckor kvar med gipset på, sedan är man fri igen. Man tänker ju på dom som har det så här varje dag året runt, stackare. Nu menar jag ju naturligtvis inte att folk går gipsade året runt, men dom kanske bara har ett men eller annan skada. Jag blir ju iallafall av med mitt gips.


När de gamla såren heta tära,
när din kind är vätt av ensamhetens gråt,
när att leva är att stenar bära
och din sång är sorg, som vilsna tranors låt.
Gå och drick en fläkt av höstens vindar,
se med mig mot bleka, blåa skyn.
Kom och stå med mig vid hagens grindar,
när de vilda gässen flyga över byn.

Dan Andersson


2 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Slit och släp

Nu har jag iaf fått lite hum om FrontPage, lite alltså. Det blev några timmar här idag också. Tänk vad S skulle bli avundsjuk på denna lilla terrier. Ska kanske skicka den till henne :)

Igår rensade jag iaf blåbären, nu kunde dom ju inte ligga i kylen längre. B & L kom förbi och tog en fika. Dom är för roliga, termos med kaffe och bulle hade dom med sig *L*. Dom visste ju inte om husse var hemma och kunde koka kaffe. Så där blev vi sittande bland blåbär och kaffe en stund.

Nu är jag ju så himla tråkig så jag ska fortsätta jobba med FrontPage en stund till, innan det är tid för mat.
1 Augusti 2007  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida