Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Regn

I går kom Berit och idag har hon stått hela fm och kokat humrar som kom igår.

Jag och Sissi har haft valpkurs och vi klarade oss nästan från regnet men nu har det jädrans öst ner på utsidan.

Nu får fler gå från Volvo, sorgligt.
30 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lugnt idag

Idag har jag tagit det väldigt lugnt, plockat lite och betalat en del räkningar för klubben.

Var faktiskt på ICA i Sävedalen och där är det jippo eller höstmarknad är det och massor med folk, tänkte först gå och kika lite med nej jag åkte hem.

Nu ska jag göra lite middag sedan blir det att pyssla runt lite till.
28 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Rally Lydnad

Idag har vi haft pröva på Rallylydnad på klubben. Zappo fick följa med och testa, det var himla kul så vi får nog försöka fixa sådat på klubben.

Förkylningen är lite bättre med himla trött blir man, snuvan är värst just nu.
27 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Förkylning

Jäklar så förkyld jag är nu, ingen feber som tyr är men jag nyser och näsan rinner som jag vet inte vad, helt slut blir jag också så fort jag rör mig. Sissi är lika dålig hon så idag när vi gick med hundarna kände vi oss som två utsketna äpplen.

Men vi var iaf på Rödets igår och det blev som vanligt hundgrejor för 1500:- men då var det två säckar mat också, en massa olika tuggben, ett regntäcke och ett reflextäcke till Tjalle och några leksaker.

Nu ska jag lägga mig en stund.

26 September 2008  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Förkylning

Nu har jag blivit förkyld också, tack för den Sissi :) Fasiken vad jobbigt det är åkte iväg till hälsokostaffären, hon sa att jag skulle ta 100 droppar Echinaforce varje timma i 6 timmar så skulle det hjälpa, nu har jag två timmar kvar så vi får väl se hur det går. Jag har varken ork, tid eller lust att vara mer sjuk nu.

I morgon åker vi till Rödets gård och köper hundmat och förmodligen en massa annat till hundarna.
24 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Utställning

Då var det över, nu är utställnigen över och det verkade som om alla var nöjda. Fredag var Sissi och jag på klubben i flera timmar och förberedde, sedan åkte husse och jag upp igen vid 16 tiden och där var fler folk, vi satte upp tält mm var hemma vid 19. Upp 0530 och så var vi vid klubben 0645 hemma igen på em vid 1630. Så det blev några jobbiga dagar men nu är det över.

Idag bestämde jag att inte gå utanför dörren utan bara vara hemma. Så stackars Tjalle blev badad och borstad, han är för rolig, när han ser att jag tar fram väskan och trimbordet, då stack han ut så husse fick ta honom i trädgården. Efter att jag badat honom och torkat honom med en handduk fick han springa runt lite. Sedan ställer han sig på avsatsen mitt i trappan. Jag försökte med en köttbulle men icke, han kom inte då började jag att gå upp för trappan, kvickt sticker han iväg. Men jag anade vart åt det skulle så när jag gick förbi köksdörren stängde jag den och följde efter honom in i rummet. Mycket riktigt han kilar iväg in i köket och tror att han ska kunna komma runt men tji fick han, den dörren var stängd, då var det bara att ta upp honom och gå till trimbordet igen.
21 September 2008  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Veckorna går

I måndags eftermiddag la Sissi och jag blodspår till hundarna. Sedan på tisdagen innan vi hade våran kurs så tog vi spåren, Zappo har inte fått något spår tidigare som har legat så länge, men han fixade det och hittade klöven.

Nu har Tjalle blivit lite mer intresserad av spåren så han fick ett som var lite längre än tidigare och även han fixade det.00

I går var det några gubbar här och satte in en kasset i öppna spisen på övervåningen så nu ska den bara besiktigas sedan kan vi elda här uppe också.

Idag har vi handlat, stekt 40 ägg, hackat sallad, skurit gurka och paprika, sedan har vi packat allt inför utställningen i morgon så nu är vi ganska klara. I em ska husse och jag upp och sätta upp det stora café tältet för i morgon är det en officiell utställning för bruksraserna så i morgon blir det att vara på klubben från 0700 till eftermiddagen någon gång.
19 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Bondens marknad

I lördags var Sissi och jag på Liseberg, det var bonden marknad där. Vi gick och strosade runt lite fanns inget vi ville ha. Jag var på detta för flera år sedan och nog tyckte jag att det var större då, mer till försäljning iaf. Vi köpte iof äggost med sylt, mjukglass och jag köpte en korv med bröd.

Vi tog även en sväng runt lustgårdarna, trädgårdarna och det var fint med allt vatten och vattenfallen.

Söndagen bakade jag och grejade lite. Igår hände inget särskilt, vi var ute i ca 3 timmar och plockade svamp. Vi har varit vid Herkeshult idag och plockat svamp.

Idag ska vi ha utställningsmöte kl 1800 på klubben, jag ska åka upp tidigare och lägga ett blodspår till Zappo som han ska få ta i morgon bitti, ska bli kul att se om han klarar det.
15 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev, det beror på att jag har haft så himla mycket runt mig ett tag nu. Kommer inte ens ihåg allt jag gjort men jag ska ta det lite kort.

Förra söndagen var jag Sissi och husse ute ord två av han kompisar och skulle askjuta duvor!!!! jag har ju jägarexamen men har aldrig skjutit på något levande tidigare. Jag blev placerad bakom ett skynke vid kanten av en åker de andra två placerades också ut på olika ställen efter åkern. Rätt vad det var kom det några duvor och jag tänkte att jag måste nog skjuta ett provskott. Jag drog av ett rätt ut i luften och det gick ju bra.

Efter en stund kom det några duvor till och jag siktade och sköt, TRÄFF!!!! jäklar en duva damp ner...... nu är det så att jag blev tillsagd att när man har skjutit en så lägger man den vid vättarna som ligger på åkern. Uj uj uj, jag smög ut, tittade på den stackars duvan, jag kunde inte ta i den, den var alldeles varm. Nääää jag gick tillbaka bakom skyddet och satte mig och tittade på duvan. Detta är inte kul tänkte jag, här skjuts inga mer duvor, fy farao. Men där satt jag och det kom den ena flocken efter den andra och jag bara tittade på dom, gubbarna undrade nog vad jag höll på med, "varför skjuter hon inte??" nästa flock som kom sköt jag ett skott i luften en bit ifrån dom, bara så att dom trodde att jag missade.....

Sedan ringde jag husse (han var inte med och sköt) hämta mig, jag skjuter inte mer, så det var min karriär som jägare, skjuter härmed bara på lerduvor för det är himla kul!!!!

Onsdag förra veckan var jag hos tandläkaren och drog ut en tand längst in i undre käken, så var det väl inget mer med det.

Torsdag och fredag fixade Sissi och jag inför agilitytävlingarna som var i helgen. Vi skulle fixa köket, så vi planerade åkte hit och dit och handlade, gjorde toast och godispåsar mm mm.

Det började värka mer och mer under tanden och det gick nästan inte att svälja, halsen började svullna upp.

Lördagen var jag 0700 på klubben och började göra mackor, sedan hade vi hamburgare och en massa annat, det började värka ännu mer. Kvällen var inte rolig jäklar vad det värkte.

Söndag 0630 på klubben och började med mackor, nu hade jag nästan inte ätit sedan onsdag för jag kunde inte svälja, det gjorde så in i h*te ont. På em åkte jag till apoteket och sa att jag vill ha en bärkasse smärtstillande.

Den kvällen/natten var nog det värsta jag varit med om, det värkte och värkte och jag kunde knappt få upp munnen, nu kom feber och frossa också. Det gick inte att lägga sig för då blev trycket i halsen fruktansvärt, så jag satt i fotöljen och försökte slumra till lite under natten.

Måndag morgon ringde jag min tandläkare, när jag kom dit tittade han snabbt i munnen och sa att jag skulle vänta lite. Han kom strax tillbaka och sa att jag skulle åka till Sahlgrenska:s tandläkare som skulle titta på mig.

Jag tog mig dit och då hade jag tydlgen en infektion i hela halsen, han gjode en liten lokalbedövning, tog en skalpell och körde ner den under tungan!!! gjorde det ont eller gjorde det ont herre jä***r. Ja sedan var det bara att mösa sig ner till Sahlgrenska Öron-näsa-hals och där blev man inlagd med dropp. På natten 0200 kom dom och körde mig till röntgen och så fick jag antibiotika och värktabletter med jämna mellanrum. Tisdag förmiddag var det operation dom öppnade mer och fick ut mer var. Onsdag kunde jag iaf åka hem. Innan jag åkte frågade jag hur illa det var när jag kom in och tydligen var det väldig, väldigt illa jag hade nog några timma max ett dygn kvar att leva, blodförgiftningen var starkt på gång.

Så kan det bli när man drar en tand, men nu är jag på bättringsvägen och käkar min medicin.

Det var en liten snabb uppdatering, nu är jag hemma så jag uppdaterar lite oftare.
12 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Ledig tjänst

Ledig tjänst: Anställning som MOR.
Mor har en central roll i Familjens ledning.
Du får ansvar för följande områden:
- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön: 0 kronor

Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell
korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor.


Avgörande krav: Honkön.


Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1.
Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet
(eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att

köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer,skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).
Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!
8 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mycké nu

Så här ser en liten pudel ut (jösses så han ser ut!!!!! ;) men roligt har han, tack Sissi för bilden man kan inte tro att han har fått ett BIR ;D


Just nu har jag så in i vassen mycket runt mig så jag hinner inte ens att öppna maskinen, datorn alltså, men jag kommer tillbaka så fort jag får lite tid över, nu ska jag skicka ett mail, därför startade jag upp burken.

Vi hörs snart igen
4 September 2008  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elisabeth ------                                             Skaffa en gratis hemsida