Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


anmält och klart;)

Tjohooo!! Nu är vi anmälda och klara till vårdhundsutbildningen hösten 2012:)) Vi kommer gå på vårdhundskolan i Skåne. Jag och en kompis började ju för något år sedan, saker kom emellan och utbildningen flyttades från Eskilstuna till Skåne, så med familj och småbarn tappade jag gnistan totalt..... Men nu så, med pepp från chefen så köööör vi;)))) Visst är jag toknervös att vi inte klarar det och blir godkända och visst Milton börjar bli gammal -7 år i höst!! Men chefen tror på oss och vill satsa på oss och ge oss detta. Jag tar chansen och tar ett steg i taget:) Vi har kul och jobbar på, så hoppas vi att det håller hela vägen!! En chans jag inte vill missa!! 22 augusti börjar vi, sen är det ett år med 6 besök i Skåne, praktik på jobbet och en massa plugga!!Avslutar i maj/juni 2013 med praktiskt och skriftligt prov och om man vill diplomeringstest! Kuuuul år framför oss!! Vi kompar ihop med Malin och hennes flat Kivi:) Med på våra turer till Skåne får vi också Malins bebis, Felix:)) Men först har vi sommar och semester och är slappa och bonniga;) Gonatt:))
14 Juni 2012  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Juni

och VIPS så hade en månad gått och det var juni månad..... Visserligen är det just idag svinkallt ute, men juni är det i alla fall. Milton och jag har tränat på litegrann men inte så mycket som jag hade önskat....Just denna tid är det så himla mycket runt barnen, möten och skolan. Sen har jag en tendens att sega till om jag inte har någon träningskompis, så det är nog största boven. Träningsgruppen som vi har på tisdagar var vi på i tisdags, men innan det missade vi tre tillfällen på raken.....

Tävla i år vet jag inte, men jag VILL verkligen!!! Innan Milton blir för gammal. I och för sig blir en briard aldrig direkt gammal i sättet, Milton har börjat lugna sig lite men inte mycket och då är han ändå inne på sitt 7:e år;)) Milton ÄR livsglädje och energi <3

Nu har vi två jobbnätter Milton och jag. Imorgon vankas långprommis i ruskvädret och sen lång biltur:)

Ha det gott!!

2 Juni 2012  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Helg:)

Joråsåatte.....Helg igen! Tycker det är helg ofta, men det är ju trevligt;)

Jag jobbar i helgen, men det känns helt okej! Dottern är på Volleyboll läger hela helgen så mannen och sonen får kompa ihop hemma. Milton hänger nog med matte till jobbet, det brukar vara mysigt;) Det blir både miljöträning, vårdhundsträning och rent mys <3

Annars har det varit full rulle som alltid i livet. Fattar inte att det alltid ska vara så mycket. Personligen längtar jag efter en riktig tråååååkdag när jag inte vet vad jag ska göra. Minns inte när jag hade en sån dag senast och jag tror det dröjer innan det kommer en sån dag;) Men jag ska inte klaga, jag gillar fullt ös! Egentligen iaf.

Nä fortsätta ta tag i alla "måsten";)

Ha en fin helg, det tänker jag ha:))

4 Maj 2012  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Trevlig helg och träning!

En helt underbar helg har vi haft:) Strålande väder och mest ledighet. Ledigheten har visserligen bestått av fix hemma och med Milton, men det tycker jag är den perfekta ledigheten: att känna att man hinner med:)) Milton har haft lite bekymmer med ena örat. Han har varit väldigt besvärad och skakat, skakat och varit riktigt låg:( Jag gjorde rent och klippte bort hår och smorde till sist med silversalva. Betydligt bättre har det blivit och igår kväll kunde vi till och med träna utan skakande på bruks. En mycket rolig träning blev det:)) Milton var lika taggad som matte! Rutan, hoppet och apporteringen finslipar vi på just nu. Hoppet jobbar vi på att få ut milton från hindret. Som det är nu sitter han så nära att han nästan nuddar hindret inför återhoppet. Visserligen brukar han klara att hoppa så utan att slå emot men skulle han va minsta trött är risken mycket stor.... Då det gäller apporteringen försöker vi få bort tugget. Milton tuggar så flisorna ryker om apportbocken!! Han börjar med att attackera apportbocken "bus-jakt-glädje"...... Sen tugga tugga tugga........ Säkerligen får vi poäng, han är snabb och alert, men vi vill ju ha mer poäng;) Så har vi till sist rutan...... Där jobbar vi på att få honom till att fatta att jag bestämmer när han ska stanna.... Milton tycker att han vet va han ska göra. Så ibland stannar han så fint innan jag kommenderat då han tycker han ska...... Vi har plockat ner momentet och börjat om. Så får vi se....... KUL är det i alla fall att träna! En härlig grupp människor är det jag tränar med!! Snart är det dags att lämna Lillhusse på förskolan, sen tar Milton och jag en tur i skogen innan jobbdags:) Ha en trevlig dag i sooooolen:))
2 Maj 2012  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
TEBAX;))

Ja då var vi tillbaka på vår sida;) Tog bara 1 1/2 år ungefär!! Milton och jag har inte tränat så värst mycket......Vårdhundstäningen las lite på is förra hösten då vi egentligen skulle vidare till steg 2. Det var nu flyttat till Skåne och det blev ju lite andra sträckor att ta sig + att vi även skulle bli borta några dagar åt gången. ´Mitt sikte var inställt på Eskilstuna, där jag räknat med att gå....snacka om långnäsa.....;)Men nu kommer vi troligen hoppa på igen till hösten. Vilket är blandade känslor. Milton blir ju 7 år i år.....Åka till Skåne....All tid det tar.....MEEEEN KUUUUL förstås;))

Lydnaden har vi precis tagit tag i på riktigt igen!! Tanken är att satsa på tävling i 2:an igen i sommar. Momenten sitter skapligt utom rutan som vi måste börja om med!! Allt behöver finslipas, men vi är taggade och Milton är duktig!! Tisdagar är vi med i en träningsgrupp och det känns som det var det som behövdes för att vi äntligen skulle komma igång igen! Vi tränar så mycke vi hinner och har kul!!

Livet rullar på med upp och ner gångar.....Jag jobbar, tränar mig, tränar hund, är med min familj och vänner. Svårt att få tiden att räcka till, men kämpar på med det;) Nu går vi mot en fantastisk tid ljust varmt och härligt!!

Nu har jag tänkt att bli aktiv här igen. Får se hur många som minns oss;)

Ha en toppendag, det ska jag!!

25 April 2012  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Längesen som vanligt!!

Hej hopp säger jag till er som fortfarande är inne ibland och tittar här hos oss! Det uppdateras ju inte allför flitigt;) Livet rullar på hos oss. Tävlingar och utställningar är ännu inte aktuellt, varken tid eller intresse finns - synd kan jag känna ibland när jag läser om alla andras bravader på tävlingsbanan och i utställningsringen, men så är det just nu!

Vi har istället gett oss på något annat mycket stort och ännu känns det lååååååångt till målet! Vi har fått uppdrag på mitt jobb att utbilda oss till vårdhund+förare. Chefen frågade mig och jag tyckte det lät superkul men var lite tveksam till Milton, om han skulle passa.........Så jag kände att fasen vi gör testet så behöver jag inte ångra att vi aldrig testade!! Milton klarade testet alldeles utmärkt och nu har vi börjat steg1. Vi går då privat för en instruktör som Ingalill Blixt och som är helt fantastiskt duktig på alla sätt!! Hon ger mig en helt ny syn på Milton och hans kapacitet! Jätteroligt!! Det är MASSOR att lära och steg1 kan bli lång!! När vi senare i framtiden är klara där blir det steg2 på Vårdhundskolan............ Känns långt bort, men jag hoppas att allt kommer gå bra och att vi i framtiden kommer kunna jobba ihop Milton och jag!! Milton är redan nu med mig på jobbet ibland, men då när jag jobbar natt.

Japp vi får se hur det blir med allt, men jag hoppas att det går bra!!

Annars går dagarna fort fort tycker jag. Jag jobbar, men mest natt och helg så sonen har ännu inte börjat på dagis. Det blir först i januari. Att kunna räcka till som förälder och matte är ibland svårt tycker jag - mycket för att jag oxå vill träffa kompisar, hinna träna och även hjälpa och ställa upp hit och dit...... Hunden kräver sitt, sonen sitt och dotterm sitt......... Just nu tränar jag på att säga ordet "nej" även till andra och inte bara till sonen och hunden;) ;)

Ska försöka skriva lite här nu om Miltons träning till vårdhund, om inte annat för egen del och kanske framöver kunna se tillbaka och tänka "fasen va LÅNGT vi kommit" ;) ;)

 

Ha det bäst!

24 Oktober 2010  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Sommar och soool

Hej gott folk!

Oj vad tiden rusar fram just nu - på gott och ont! Jag jobbar min heltid, sen när man är hemmavid är det en massa pyssel och sonen tar mycket tid(vilket jag BARA tycker är positivt förstås <3). Milton njuter i fulla drag som bonnhund och har det bara skönt! Det känns som om han är väldigt nöjd med tillvaron:)

Förra veckan, närmare bestämt i onsdags så tog vi ett ryck och var med på en aktiveringsdag på bruks vilket var supertrevligt!! Milton fixade ju allt och tyckte det va superkul!! Och betyget på spåret vi gick var att vi var färdiga för tävling-oooops:) :) :) Dags då kanske=) Superkul hade vi och båda två var nöjda och glada efter den dagen. Så kan hända att dagen var en spark i baken för oss (matte) att ta oss till bruks lite grann kanske! För det är ju verkligen JÄTTE ROLIGT=) =)

Sen måste jag tala om att vi fått tillökning här i Skogshäll:) Ett stycke igelkottefamilj har gett oss den äran att ha dom som hyresgäster:) Ljuvligt söta!! 8 ungar och så mamman har vi träffat! Nu är de så modiga att de äter från skeden när vi håller fram med kattmat på! Myyyys:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En av våra fina bäbisar:)"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En till goding:)"

 

19 Juli 2010  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Trevlig midsommar!

.............önskar vi er alla!! Livet här hos oss i Skogshäll rullar på:) Milton är "bonnhund" på hög nivå och har husse hemma om dagarna. De två tar hand om lill-matte och lill-husse:) Milton ÄLSKAR att vara med både lill-matte och lill-husse. Lill-matte är roligare då hon hittar på så mycke och ofta har så mycke kompisar hemma, då är det tok-bus!!!!!!! Lill-husse är nästan bäst när han äter, för då hamnar ju en massa mat på golvet och deet uppskattas av milton:) :)

Idag har vi firat midsommar i Hummelvik hos "mormor och morfar" och bästisen Elton! Bus var det en hel del, men Milton var lite trött och grinig och inte alls som han brukar..........matte blir förstås helnervös och tror han är sjuk direkt, medans husse menar att aven hundar kan ha en dålig dag.............ja, ja - vi får se! Matte håller stenkoll på Miltons beteende nu iaf!!

En tråkig nyhet läste vi idag och det är att pappa Norris inte finns längre...........En underbart fin hund och vi beklagar den stora sorg som matte, husse och hundar på Flying Rugs drabbats av!! Varma kramar till er!

Ha det så gott alla!

"Bästisen Elton"

26 Juni 2010  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Lite tufft!

Milton har haft det lite tufft härhemma:( För drygt 2 veckor sen väckte han mig flera gånger på natten och var jätteorolig! Efter ett tag gick jag upp för att kolla vad det var som oroade honom. Han hade då tuggat upp ett stort sår på ena sidan om svansen lite åt benet till...........Fuktexem antagligen som kliat något grymt och han hade då kliat en hel del - såg inge kul ut alls!! Vi fixade en "tratt" och köpte en silversalva på en djuraffär här, denna skulle vara bra! Vi klippte bort päls, fönade lite för att torka ur, smorde på salva och pysslade med lite annat för att kurera vår sjuka kompis!! Eftersom detta hände en natt till lördag ville jag dra ut på det och inte behöva åka till någon veterinär på helgen då det blir så långt att åka och kostar så mycke extra......... Måndag morgon såg det lite bättre ut - men då jag lämnade Milton utan tratt i ett obevakat ögonblick lyckades han tugga igen så såret blev ännu värre:( Veterinären nästa var det tänkt. Men annat kom emellan - min pappa som varit sjuk en kort tid i cancer gick bort på måndagen och jag fick annat att tänka på................Efter några dagar då jag återvände till nuet hade husse lyckats få bukt på såret/exemet och det såg betydligt bättre ut!Känns mycket skönt då jag inte riktigt kunnat fokusera på så mycket annat än min sorg efter pappa och allt som är att ordna runt begravning och annat. Min pappa har bara mig och min systrar nära så det är jag och min ena syster som får ordna med allt:(

Nu har Miltons sår läkt bra men han är fortfarande inte alls sig själv - jag hoppas att han blir sitt vanliga dampiga jag snart och inte den peppliga, deppiga, emellanåt halvt hysteriska pojke han är just nu! Han är inte ens sugen på att gå ut som det är just nu. Tråkigt, men jag hoppas som sagt att det är övergående!

Någon utställning blir det inte inom den närmaste tiden då Milton är rätt kal på ena sidan vid ena bakbenet. Tar väl ett tag innan pälsen vuxit ikapp. Tävling känns oxå avlägset då Milton inte varit eller är i skick att ens träna just nu! Men det hinner vi - momenten bör sitta rätt bra och bara Milton får må lite bra och jag har det lugnare i tillvaron så fixar vi till det rätt snabbt hoppas och tror jag!

Nu hoppas vi att våren är i antågande och att vi får en bra vår och sommar! Hoppas oxå på att träffa lite Briard-folk inom snar framtid, känns längesen och jag kan lugnt påstå att jag saknar det!

Kramar <3

15 Mars 2010  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Kallt, kallt...........

......är väl det minsta man kan säga! Riktigt ruggigt svinkallt är det ute! Runt -20 har vi mest hela tiden. På dagtid kanske -15. Men det är alldeles för kallt för att vi ska tillbringa så mycke tid ute. Med liten bebis håller man sig inomhus när det blir mer än -10 ute. Tack och lov har husse varit ledig dessa veckor det varit så himla kallt. Så han har fått varit inne med liten så har Milton+ matte kunnat knalla ut lite + tränat lite smått under promenaderna. Milton tok-älskar detta väder, jag med - men vissa dagar har det varit i kallaste laget:-( Men man vill ju inte klaga, för hellre kallt än grått och slaskigt!!

Milton är supertaggad vid varje träningstillfälle och är duktig på att lyssna på vad jag säger!! Kör mycket olika grejor med honom för att han ska fokusera på just vad jag ger för kommando och inte vad han tror jag ska kommendera. Det är annars lite typiskt den kära Milton att ligga lite före ;-) Kul har vi och jag hoppas att jag kan få till lite "seriösa" träningar snart! Men tiden är lite knapp just nu!

Ha det bäst!!

9 Januari 2010  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
God fortsättning!!

Japp då är julen över och snart är det nyår!! Vi har haft en toppenbra jul!! Milton är överlycklig över all snö - han får tok-fnatt varje dag han går ut:-) Sötis!!

I går var Milton jättedålig och kräktes MASSOR!! Vi har verkligen varit försiktiga med julmat, så vi misstänker att han fått i sig något ute - kanske ätit för mycke snö och säkert fått i sig något elände med snön!! Jag blir såå hispig när hund eller barn är sjuka!! Gillar det inte!! (Men vem gör det??!!) Katastroftänkandet drar igång och jag tror minst att dom är döende!! Milton kräktes i of rätt mycke och i hela huset typ - men sen lugnade det ner sig! Ingen mer mat fick han igår och i natt vaknade jag till och med av hans kurrande mage - stackarn!! I dag har han serverats "diet-mat" vilket inte verkar passa herrn!! Han tittade på skålen och gick sen därifrån........ Ska ta en tur till affären och se om vi hittar något gott men bra som kanske kan passa lilla kräsna herr Milton ;-)

Nytt år om några dagar.........Nyårsafton och dagarna kring nyår uppskattar vi inte!! Fattar inte att de måste hålla på och smälla så förbannat:-( Milton reagerar ju numer på smällare och det är inte kul!! Tycker såå synd om alla skotträdda hundar!! Min förra hund Kuma var sjukt rädd för smällare och så vill jag inte att Milton ska bli - så vi håller oss mest hemmavid nu i dagarna för att inte förvärra hans rädsla. För jag tror ännu det finns hopp att få bort skott-rädslan - men det får inte förvärras som sagt!!

2010 ska vi ta tag i träning, tävling och utställning lite mer! Det har varit ett par tuffa år i familjen så hunderiet har inte prioriterats! Men nu ser livet lite ljusare ut och jag ser fram emot att träna, tävla och ställa ut lite mer - även om det kanske inte blir "tok-mycke" eftersom vi har en liten bebis i familjen:-)

Önskar er alla; ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!

28 December 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Uppdatering på plats:-))

Oj vad dagarna går nu - full rulle dygnet runt!! Lille sonen som heter Teddy är heelt underbar. Milton har total accepterat vår nya familjemedlem, nyfikenheten har lagt sig - men med vill han förstås vara. Om vi är ute och jag går några steg från barnvagnen för att göra något lägger Milton sig vid vagnen och vaktar. Annars är jag van vid att han rantar efter mig - men nu har han tagit en ny uppgift:-)) Han är dock fortfarande mattig vilket jag är glad för!!

Om jag haft tidsbrist förut så är det ju ingenting mot nu!! Men jag försöker att hinna med Milton också på ett bra sätt! Mycket vagnpromenader blir det och lite lydnad härhemma. Har jag för lite tid en dag så kör vi uppletande på åkern så blir han nöjd och trött ändå!! Milton har funnits där och betytt så otroligt mycket för mig när jag haft det tufft det sista året - så jag vill inte försumma min bästis nu heller! Han är bäst min Milton!!

Imorgon och på söndag ska de träna här ute på skjutbanan har vi fått meddelande om - så 2 förmiddagar nu så är det skottträning som gäller här. Jag tycker det är kanon att bo nära skjutbanan - de få gånger de skjuter så får vi gratis träning!! Milton har fått någon idé om att han tycker skott är otäckt - så det är bara att träna på:-))

Foto kommer här på stolt storasyster Tintin med lillebror Teddy!!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Mina fina barn* 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Vår fina kille Teddy*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Mammas goding*

Tack för alla grattis i gästboken - har varit dålig på att uppdatera mig!

Ha det så gott!

16 Oktober 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Underbara höst!!

Det har de sista veckorna och framförallt sista dagarna varit sååå underbart höstväder ute!! Jag älskar verkligen hösten när den bjuder på soliga fina dagar:-))

Milton och jag tar vara på varje minut och njuter i fulla drag - *love it*

Igår var kompisen Elton på besök och buspojkarna lekte för fullt!! Jag blir fortfarande fascinerad över hur bra dom kommer överens dom två. Dom är två snälla killar med bara ett halvår i skillnad på ålder - som leker TOKBRA!! Det är härligt tycker jag! Milton var trött och nöjd sen.

Idag har vi varit hemmavid och har också hunnit med en skogspromenad - helt underbart skönt var det!!

Ingen bebis har kommit ännu - men det borde kunna bli när som helst! Ska bli kul att se hur Milton reagerar då. Jag tror ju att han kommer älska den lilla, även om han kanske kommer fundera på vad det är för något vi släpat hem till en början. Barn är ju det BÄSTA Milton vet!!

Nu ska vi titta på film - om jag lyckas få rum i soffan där Milton precis snott min plats och vräker ut sig för fullt:-))

Ha det bäst!

19 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Sugen på att dra igång sen.........

När man läser om allas aktiviteter i hundvärlden blir jag jättesugen på att få komma igång igen!!! Vill träna, tävla, ställa ut, jogga med hunden.......ja allt!! Antagligen för att jag inte har så mycket ork just nu! Och kroppsformen i sig hindrar mig från det mesta just nu!!

Det är roligt att det går bra för våra hundvänner!!

Milton och jag tränar en del hemmavid - roligt, roligt, roligt ska det vara!! Det är viktigare än att det är snyggt och perfekt just nu!

Annars går vi här i väntans tider och hoppas på att en liten bebis tittar ut så småningom! En hel del oro spökar, vilket ju inte är konstigt! Sen har jag oturen att annat elände med sjukdom drabbat en nära anhörig. Jag hoppas på att allt blir bra snart! Och så hoppas jag att Milton och jag tar oss ut på banorna så småningom igen - och kanske då i joggingspåret oxå:-)) - (den inspirationen får jag från Therese med Castor och Polluxx - låter så underbart med alla joggingturer med hunna!! Vet inte om jag skulle tycka det var lika underbart egentligen *ler*)

Ha det toppen alla!!

13 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Ännu ett bra resultat

Även lilla Allram är nu Röntgad med finfina A-höfter! Underbart!!

Det blev inge bruks igår kväll då det spöregnade ute!! Vi tränade på tomten en sväng istället emellan skurarna! Igår kväll blev det mörkt så himla tidigt och var riktigt höst-ruskigt ute - hua!! Jag brukar i och för sig gilla hösten - men då ska det vara fina höstdagar med hög fin luft, det är toppen!! När kvällarna blir mörka är det oxå mysigt att tända ljus och så........men själva övergången när man märker att det blir fort mörkt är inte kul!! Milton uppskattar dock att det blivit svalare! Det märks tydligt både på dagtid och nattetid!!

Vi ska snart ge oss iväg till skogen och gå en runda i spåret. Uppehåll ute just nu och solen glimtar nästan till emellanåt!

Skickar en tanke och lyckönskningar till alla er som åker till TångaHed i helgen (antagligen typ alla utom jag *Snyft* stackars mig:-))! Hoppas på uppehåll och fina resultat och självklart en riktigt rolig helg för er alla!!

Ha det gott <3<3

4 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Ännu ett bra resultat

Även lilla Allram är nu Röntgad med finfina A-höfter! Underbart!!

Det blev inge bruks igår kväll då det spöregnade ute!! Vi tränade på tomten en sväng istället emellan skurarna! Igår kväll blev det mörkt så himla tidigt och var riktigt höst-ruskigt ute - hua!! Jag brukar i och för sig gilla hösten - men då ska det vara fina höstdagar med hög fin luft, det är toppen!! När kvällarna blir mörka är det oxå mysigt att tända ljus och så........men själva övergången när man märker att det blir fort mörkt är inte kul!! Milton uppskattar dock att det blivit svalare! Det märks tydligt både på dagtid och nattetid!!

Vi ska snart ge oss iväg till skogen och gå en runda i spåret. Uppehåll ute just nu och solen glimtar nästan till emellanåt!

Skickar en tanke och lyckönskningar till alla er som åker till TångaHed i helgen (antagligen typ alla utom jag *Snyft* stackars mig:-))! Hoppas på uppehåll och fina resultat och självklart en riktigt rolig helg för er alla!!

Ha det gott <3<3

4 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Ännu ett bra resultat

Även lilla Allram är nu Röntgad med finfina A-höfter! Underbart!!

Det blev inge bruks igår kväll då det spöregnade ute!! Vi tränade på tomten en sväng istället emellan skurarna! Igår kväll blev det mörkt så himla tidigt och var riktigt höst-ruskigt ute - hua!! Jag brukar i och för sig gilla hösten - men då ska det vara fina höstdagar med hög fin luft, det är toppen!! När kvällarna blir mörka är det oxå mysigt att tända ljus och så........men själva övergången när man märker att det blir fort mörkt är inte kul!! Milton uppskattar dock att det blivit svalare! Det märks tydligt både på dagtid och nattetid!!

Vi ska snart ge oss iväg till skogen och gå en runda i spåret. Uppehåll ute just nu och solen glimtar nästan till emellanåt!

Skickar en tanke och lyckönskningar till alla er som åker till TångaHed i helgen (antagligen typ alla utom jag *Snyft* stackars mig:-))! Hoppas på uppehåll och fina resultat och självklart en riktigt rolig helg för er alla!!

Ha det gott <3<3

4 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Bruks och skott + massor av BUUUS:-)

Vi åkte till bruks igår en sväng. Mio och Linda var där till Miltons (och min!!) stora glädje! Har bestämt mig nu för att försöka åka till bruks när dom har skott så ofta jag kan, så vi får träna på det! Och eftersom "knäppisen" bara reagerar där så utmanar vi nu:-)

Första skottet gick rätt okej, men de andra reagerade han mer på - tråkigt men sant!! Efterråt var han lite orolig först men sen fick han leka med syrran och då försvann all rädsla:-)) Sköönt!

Vi tränade lite oxå - JÄTTE KUL tycker Milton förstås!! Det ÄR superkul att träna - nu har jag fått upp motivationen lite mer (så dags nu när jag är stor och otymplig......), så även ikväll ska vi ut en sväng och träna lite!!

Ha det gott!!

3 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Hallojsan!

Idag har Milton och jag prommat i skogen tillsammans med noffe-tjejerna "Tyra" & "Greta" + deras matte Katarina. Lika trevligt som vanligt!! Det har varit ett litet uppehåll på grund av löp, men nu hoppas jag vi kan gå ofta igen!

Imorgon kväll hoppas vi hinna till bruks. Velar lite hur jag ska göra med skotten som är onsdagkvällar. Från att ha varit helt oberörd har han blivit lite nipprig vid skott. Hemma när dom skjuter på banan här bredvid är det INGA som helst problem, men just på bruks har han fått för sig något fjanteri!! Då blir jag lite osäker hur jag ska göra........men jag tror ju att träning är det bästa, så det lutar åt att vi åker till skotten om vi hinner vill säga!

Nu ska vi ta oss ut på tomten och tvätta lite skägg + mage - passa på när det är varmt ute! Så tar vi lite kamning imorgon!

Ha det gott alla!

1 September 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Fotboll och miljöträning

Idag har Milton och jag varit och tittat på Tintin och systerdottern Julia när dom spelade match. Flera hundar var på plats och förstås mycket människor. Otroligt bra för Milton-pojken som behöver socialiseras lite igen!! Han är nästan alltid med när jag åker iväg på grejor, så han är van att vara med. Sen har han "damp" eller något:-)) som vi försöker dämpa med träning!! Att bara ligga still och ha "tråkigt" är ju inte det bästa min pojke vet! Så det tränar vi extra på nu. Jag planerar för framtiden när det inte bara är Milton jag kommer "kånka på" utan också en liten bebis! Är ju betydligt roligare om det flyter på. Sen är han väldigt duktig och lättsam Milton - på alla sätt!! Det är hans livlighet som gör att det ibland blir lite mycke. Men även det går ju att träna på!! Och jag har insett att det är så han är min livliga, glada, dampiga, underbara briardpojke - det är ju för den han är som vi tycker om honom!!

Och att tillägga så var Milton MYCKET DUKTIG idag och matchen slutade 3-0 till "vårt" lag:-))

Ha det!!

30 Augusti 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Semester

Och här fortsätter vi att "lalla på"! Milton trivs med att vi är hemma mycket! Vi promenerar, leker och tillbringar dagarna mestadels utomhus - och Milton mår som en prins!! I fredags målade jag lister i hallen här hemma. Milton "hjälpte till" vilket visade sig i att ena sidan på honom var VIT!! Fram med slangen och spola av honom - men en hel del färg hade redan torkat, så nu är han inte sådär jättesnygg:-)) Men det försvinner nog! Till nästa gång han behöver vara snygg är det nog borta!!

Hela familjen är nu ledig, husse börjar oxå semestern nu. SKÖNT!! Vi planerar att åka iväg med vår lilla husvagn något och snart fyller lill-matte 10 år, så då blir det kalas! Milton älskar kalas - dels är det många barn som är lika tokiga i honom som han är i dom + att en hel del gott serveras!!

Ha det bäst:-)

26 Juli 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Lite HD

Eftersom Milton och jag ligger på latsidan och mest ljummar runt för tillfället så kan jag skriva lite om Miltons valpar och deras HD-resultat! Jag har varit urdålig på att uppdatera vartefter resultaten kommit in - men jag har inte fått höra det utan läst det själv antingen på DFs hemsida eller i min gästbok där Barbro som har farfar/pappa norris alltid så gulligt gratulerar till fina resultat - därför har det blivit lite "tafatt"! Men fina resultat på Valparnas HD har det varit hitills ch det vill man ju skriva om. Och det är Don fido - kullen Will-mer &co som jag pratar om;

DON FIDOS GOOD-WILL "Willding" Hd A/A

DON FIDOS WILL-GOTT "Will-Gott"  Hd A/A

DON FIDOS WILL-D OCH VACKER "Wilda" Hd A/A Ad-ua

DON FIDOSS BASKER WILLES HUND "Nimbus" Hd A/A Ad-ua

DON FIDOS DARE DE´WILL "Dewill" Hd A/C  Ad-ua

DON FIDOS WILLERKULLA "Pippi" Hd A/B Ad-ua

Jag tror det är alla av godingarna som hittills har röntgats! Fina resultat så både Milton och matte gratulerar och är glada för det!!

Som sagt har Milton med matte lite "re-la-la-laxa" tid. Det blir nog lite så detta år på grund av omständigheter. Men det går ingen nöd på oss och i alla fall 3 utställningar planerar vi inom den närmaste tiden. Lydnadstävlingar är det inte så gott om när det passar oss, men jag ska försöka få till någon.

Nu ska vi ta en genomkamning av pälsen, vilket är välbehövligt!

Ha det gott och trevlig sommar:-))

8 Juli 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
VARMT!!

Det är väldans varmt ute. Morgonpromenader sen vila och svalka resten av dagen tycker både Milton och matte är skönt!!

Vi har tagit sommar ordentligt och tar dagen som den kommer. Någon utställning är inbokad och eventuellt någon tävling - annars tar vi det lugnt, det trivs vi gott med just nu:))

Ha det gott alla!

2 Juli 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Hallojsan!

Dålig på att uppdatera är jag - minst sagt, men så är det just nu!! Lite mycket annat som tar upp tiden istället!!

Nu har jag semster 2 veckor. Vi hoppas på fint väder så vi kan träna, spåra, bada och mysa!! Milton kommer vara på hotell några dagar efter midsommar, då resten av familjen ska åka till Göteborg.

Underbara valpar är födda på kennel Donfidos - kul att följa och såååå söta!! Donfidos kennel - länk för den som vill titta in!! Ska lägga in lite foton från vårt bröllop - kom på att jag inte gjort det ännu.

Ska nu ut på promenad och sen träna lite lydnad med Milton-pojken.

13 Juni 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Hallå!

Dagarna bara går och jag är urkass på att uppdatera här!! Har fullt upp inne på facebook och familjeliv - så denna sida kommer lite åt sidan!

Har inte ens skrivit om vår toppenhelg i Norrpan förra helgen - illa!! Men det var verkligen ett kanonlyckat kennelläger vi fick till; Kim, Linda, Gittan, Eva och jag. Riktigt toppenlyckat, trevligt och allt klaffade kändes det som!! Nästa år ska vi ha en repris tycker jag!! Jag hade min dotter och systerdotter med mig - de var verkligen superduktiga och skötte sig perfekt! Dom hade oxå haft en toppenhelg och ville verkligen följa med flera gånger! Tror även Milton hade en toppenhelg - han var så duktig hela helgen vilket känns bra!

Veckan sen har bara gått.......Nu är det helg igen. Jobbar natt fre och lör. Sen ska Milton och jag umgås ordentligt med lillmatte som åker till Kreta en vecka på söndag, med kusinen + mormor och morfar! Hon tycker det ska bli jätteroligt - jag tycker mest det är jobbigt att hon ska vara borta så länge, min lilla unge:-(

Söndag ska vi spåra Milton och jag!

Nu ska vi ut i det fina vädret på en promenad. Ska också försöka lägga in lite kort - det har strulat länge, datorn vill inte riktigt - men jag ska försöka.

Trevlig pingst!

29 Maj 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
............

Då är det snart dags för lydnadstävling och utställning. Vi borde ligga i och tok-träna, men det har inte blivit så. Jag har varit lite sjuk och inte orkat och sen har vi bil-strul så vi glider inte ut till klubben hur som helst sådär. Men det blir säkert bra. Nu jobbar jag ett dygn - så päls och grejor får jag ta tag i imorgon och fredag. Jag hoppas vi kan komma iväg på något av det - beror helt och hållet på om jag har bil.

Lite tråkigt att det alltid ska strula - men jag börjar lixom bli van. Tävlingsnerver går igång bara jag tänker tävling.......Kul men pirrigt! Får se om jag kommer med resultat i helgen eller om vi bidde hemma.

Nu ska vi ut på promenad Milton och jag!

13 Maj 2009  | Länk | Allmänt blogg | 3 kommentarer
Nu så!!

Nu ska livet lugna ner sig lite för matte Carina, så nu ska vi ta tag i träningen ordentligt! Tävling om ett par veckor!

Vistelsen på hundhotellet gick prima! Milton hade haft det bra, han blev TOTALT TOOOKIG då vi kom och skulle hämta honom! Först såg det ut som om "han inte trodde sina ögon" - sen blev han GALEN!! Hoppade, skrek, gnällde, skällde - sååååå lycklig!! På väg till bilen fick husse kämpa med voffsen då han skuttade som tokig i rent glädjerus!! Husse körde sen alldeles för fort hemåt med en lite gnällig Milton där bak som bara ville HEM!! Han somnade dock tryggt efter halva resan - antagligen glad över att vi inte hade övergett honom!!

Men som sagt dagarna på plats hade gått bra- allt hade fungerat bra och Milton hade skött sig prima. Sen kunde vi ju inte undgå hur glad han blev att få åka hem!!

Matte och husse blev lyckligt gifta 1 maj och allt gick till och med bättre än vi hoppats. En TOPPENDAG!! Linda (Mio)hade gjort mig så fin, så fin!! Om det blev några bra bilder så kommer dom ut här framöver!

Nu ska Milton och jag packa väskan och bege oss till bruks för lite träning!!

Ha det gott!

4 Maj 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Mycke nu!

Dagarna går i 190!! Hinner inte hänga med i hundvärlden alls - får uppdatera mig senare och hoppas att jag inte missar något intressant!

Världens bästa Milton och jag har det gott! Promenader, lite träning och ett och annat spår gör att mitt samvete håller sig på ett okej plan! Min pojke ska få en helt hundfokuserad matte om bara ett par veckor:))

På torsdag (Valborg) ska Milton till hundhotell och stanna till söndag. Skönast för honom mitt i alla bröllopsbestyr! Jag hoppas att han kommer tycka det är okej! Han är ju så go och snäll - så han är ju inga problem i alla fall, skulle vara om han längtar för mycke efter matte då:))

Kammade Milton lite och upptäckte en hel del ull på frambenen. Inte alls kul att kamma i. Men vi tar lite i taget - så blir han i toppform till komande utställning. Annars är hans päls himla bra numera.

Nu ska vi bort till syrran och grilla lite -  Milton, jag och Tintin. Husse är på svensexa.

Ha det gott i det underbara vädret och njuuut!!

25 April 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Världens bästa vovve!!

Jag har haft en jobbig vecka och inte alls mått särskilt bra.....Vad glad jag är då att jag har min bästis Milton. Han är hos mig heeela tiden och vi har mysigt ihop, det är så jäkla skönt - tror inte jag skulle klara mig utan honom!!

Vi har i alla fall tränat lite denna vecka, på hemmaplan. Lite lydnad och så ett par uppletanden. Uppletande har jag svårt att få honom till att leta som han "ska" - men va f-n - kul har han i alla fall:))

Jag ska ut nu och lägga ett spår på åkern som vi går ut och tar sen efter att jag tagit en dusch. Skulle vara trevligt om han plockade alla pinnar - jag märker tydligt att han har svårare på åker.

Sen ska vi ha en härlig helg!!

18 April 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Spår och spa!!

Idag var jag med "spårgruppen" på klubben och spårade på förmiddagen! Himla trevligt! Milton var väldigt duktig och tog alla pinnar och slutet utan problem! Jätte roligt! Milton fick också leka lite med trevliga hundar så vi båda hade en toppendag! Nu ska vi försöka hänga med så ofta vi kan på söndagarna och spåra - det är sååå himla kul!!

Sen blev jag positivt överaskad här på eftermiddagen av några nära och kära som ordnat en möhippa för mig!! Vi åkte till Humlans Spa och hade en toppen eftermiddag! Åt gott, dusch, bad, ansiktsrengöring och bastu. Sen hade dom ordnat en choklad massage till mig - som var såå skönt!! Så nu doftar jag ljuvligt av choklad!! Milton pussade mig grundligt när jag kom hem!!

Det hade jag inte räknat med alls och blev sååå glad!! Bröllopsplanerna här är i full gång - inte långt kvar nu! Vi kommer ha ett litet bröllop med bara närmaste. Jag hade önskat ett stort bröllop där jag kunde bjuda alla jag vill. Men lite omständigheter gör att vi väljer en liten variant - med bara våra närmaste!

Milton och jag har kommit igång ordentligt med träningen nu och det känns jätte roligt! Jag ska sätta mig imorgon och boka in tävlingar och utställningar. Solen och vårkänslorna gör att man blir motiverad och inspirerad!

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på en film tillsammans med min kära vovve och min kära sambo!

5 April 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Tjolahopp!

TRÖTT är bara förnamnet...... Hemma tycker dom att jag bara gnäller om hur trött jag är:)) Men det stämmer nog*ler* Milton är dock pigg - mycket pigg:) Han har varit en del ensam på dagarna då jag jobbat mycket - kvällarna har vi promenerat. Nu är jag ledig flera dagar och det tycker både Milton och jag är toppskönt!!

Våren är på gång och det är heelt underbart! Jag skulle bara önska att jag var lite, lite piggare:))

Milton börjar vidga sina vyer och bli mer självständig/självsäker!! Då vi går promenader så drar han längre och längre lovar själv - han känner att han har koll själv...... Kommer det någon hund och jag kallar in honom tar det nu lite längre tid innan han kommer - han spanar in och känner efter lite först...Men sen blir det till matte med språng:)) Han är ju inte dum eller dryg så alls - men små små tecken på att han blir mer och mer "vuxen"! Ännu så länge är det bara positivt:))

Nu ska jag pussa lite på Milton och snart tvinga dottern i säng (ALLA i heeela klassen är faktiskt uppe till minst nio eller typ tio!! - Jo antagligen:))

Tjingeling Tingeling :-)

 

1 April 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Skiiit väder!

ÅHHH vad jag vill ha vår!! Detta hemska vidriga väder knäcker mig totalt!! Inget blir liksom roligt - inte ens träna med Milton!! Igår i värsta snöstormen så var vi ändå på bruks med Linda och Mio. Mattarna pratade och vovvarna lekte typ en timme - sen tränade vi några moment också:)) Det var trevligt - men man blir inte ett enda dugg träningsinspirerad när vädret är så här.....Torrt, sol och skönt vill jag ha!!

Milton och jag kommer komma igång senare med "aktiviteter" än jag trodde i år. 15-16 maj startar vi upp med utställningar och tävlingar. Innan det finns inte en chans för mig att hinna - det är så mycke med jobb, bröllopsplaner, studier och så.....sen har man ju ett liv också! Så jag är realist och tar det lilla lugna! Milton och jag ska ha KUL - det är det viktiga!!

Spårgrupp har jag kommit med i - så nästa vecka hänger vi med för första gången. 8 maj har vi anmält oss till en en-dags-kurs i uppletande, vilket ska bli kul! Sen ska vi hålla igång med lite träning och andra aktiviteter - så mycket som vi hinner med!

Nu ska vi klippa lite klor och sen ut på en liten promenad!!

28 Mars 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Hejsan hoppsan - Award och utmaning-:))

Ska försöka skriva en rad här idag. Har inte många sekunder över om dagarna innan jag stupar:)) Har fått två grejor i gästboken som jag måste engagera mig lite i!! Jessica med Pippi och Sting har gett oss en award och jag ska ge 7 stycken jag vill ge. Och Terese med Castor och Polluxx har skrivit en utmaning som jag ska bita i. Så här följer mina;

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).

Lycka till!

1. Vad heter du?: Carina
2.
Ett ord på fyra bokstäver: Cool

3. Flicknamn: Cecilia

4. Pojknamn: Conny
5. Yrke: Cirkusartist

6. Färg: Cerise

7. Klädesplagg: Cykelbyxor
8. Mat:
Chiliconcarne
9. Sak i badrummet:Cerat

10. Plats/stad: Chicago
11. En orsak att vara sen:
Cykelvurpa

12. Något man skriker: Ciao!!

13. Film: Casanova

14. Något man dricker: Champange 

15. Band:Cardigans (the)
16. Djur:
Chinchilla
17. Gatunamn: Cecilias väg (Nässjö)

18. Bil: Cadillac

19. Sång: Candyman (Aquilera)

20. Känd person: Christina Aguilera

Jag utmanar i min tur ;

Petra med Yazza&Bea, Annika med Allram, Susanne med Slash och Ace, Barbro -Kennel Flying Rugs och Eva med Ashley och Willo

Okej- då tar vi nästa grej; Vi har fått en award av Yessica med Sing och Pippi; Yessica

Reglerna för denna award är att man ska länka till den som gett mig awarden och sen nominera sju stycken bloggar som jag tycker ska ha en award. Sen ska de få reda på det genom att jag kommenterar i deras blogg.

Yessicas motivering var; Såklart kul att följa det ni gör.

Mina är:(fick bara bli tre stycken för mig - det hänger sig heela tiden så jag ger upp nu med att försöka:))))

Petra m. Bea&Yazza : Det är så otroligt inspirerande att läsa om allt ni tar er för!! Ni är kanonduktiga!!

Annika: Jätteroligt att följa era bravader! "Lilla" Allram är en så fin och duktig kille!!

 Susann med Slash&Ace: Kanonfina och duktiga hundar och matte! Jag blir alltid så glad när jag är inne hos er och läser om allt ni har för er!!

 

23 Mars 2009  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Blir inte alltid som man tänkt sig....

Hade ju trott att det skulle bli semester och därmed mycket hunderi - men icke, givetvis blev Tintin sjuk igår - så gårdagen hann jag bara med en kortare promenad med Milton. Idag skulle jag och Susanne träffats och spårat+ tränat - men det fick jag ställa in! Surt - men så är det!! Tintin behöver mamsen hemma och då blir det så!!

Milton och jag tänkte iaf ge oss ut på en längre promenad nu och sen ska jag köra ett litet uppletande här hemma så killen får göra något roligt! Men det går ingen nöd på honom - han är så lycklig bara att vi är hemma, sen vad vi gör är inte så himla noga:))

Fredag ska vi till Norrköping för planering - då tränar vi nog en sväng oxå(om nu Tintin är frisk....)

Japp - ut i snön nu då!!

11 Mars 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Grått och trist

Usch och fy - detta väder som vi har just nu gör nästan så man blir deprimerad, såååå tråkigt!! Lerigt, smutsigt, blött, grått och trist.....bläää! Längtar till våren och sommaren NUUUU!!

Träna på bruksplan är inte kul - det är värsta sankmarken och Milton luktar f-n när vi varit där!! Vi avvaktar ett par dagar och hoppas på rekordvärme som torkar upp eller minusgrader så det blir is :-)

Jag är ledig denna vecka, så Milton och jag har mycket tid tillsammans. Vi ska nu ge oss ut i motionsspåret i Ekensberg och det lutar åt 5 km slingan. Ska bli skönt - för hur trist vädret än är, så är det skönt att komma ut och heeelt underbart att umgås med min lilla Milton.

9 Mars 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Träning med våra toppenvänner!!

Idag har Milton och jag varit på bruks med Linda, Mio och Prince! Alltid lika trevligt! Milton är helt tokig i både Linda och Mio!! Prince tror jag tyvärr inte det skulle gå så bra med *killar*! Milton var toppenduktig och taggad då vi tränade. Vi startade med varsin budföring med Milton och Mio. Sen körde vi lydnad - Milton klarade det mesta hur bra som helst! Man riktigt såg hur kul han hade!! Jag är väldigt inne på att anmäla till en tävling mycket snart, men vi får se.....

Ännu ett plus med Linda är ju att hon är frissa:)) Så efter träning åkte vi hem till min syster så Linda fick fixa till håret på oss! Väldigt skönt och väldigt trevligt oxå!

På tisdag planerar jag och Milton att åka till Norrköping för träning med "Norrköpings-gänget" - ska bli superkul!!     

Vägde förresten Milton i fredags hos veterinären - 35,8 kg vägde han! Inte så stor kille, men det visste jag ju:))       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Världens bästa...."

7 Februari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Kilroy

Igår var vi i stallet och sa "hej då" till Kilroy som flyttade till ny familj idag. Kilroy är min kompis Lottas superfina häst! Jag tycker hästar är superfina - Kilroy tycker jag är perfekt, den absolut mysigaste häst jag träffat!! Så maffig och såå läcker!! Häst är inget jag någonsin kommer att ha, då jag har kraftig respekt för dessa stora djur - men jag har alltid tyckt och kommer alltid att tycka att det är läckra djur!!

Lite foton nedan på Kilroy, min dotter och systerdöttrar. Min yngsta systerdotter - Elina - är den största hästälskaren. Hon och de stora tjejerna hjälptes åt att borsta Kilroy, sen red Elina för sista gången på sin fina favorit!!                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Elina borstar Kilroy - "lill-matte" Evelina står bredvid" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Riktigt ompysslad av alla 3 tjejerna"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Stoor häst - liten tjej!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Elina rider på snälla vackra Kilroy"

"Såå stor och såå snäll! Trist att du flyttar vännen - hoppas att du får det toppen!"

Milton har haft en lugn helg med många promenader och även lite lydnad - vädret har dock varit så fruktansvärt vidrigt så man har knappt velat gå ut - usch för regn och slask!

Imorgon bitti satsat vi på promenad och en tur till bruks  - innan jag ska jobba!

Ha det gott!

25 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Helg - skönt!!

Känns som jag jobbat massor denna vecka - tungt ibland. Har ett pass kvar ikväll, sen är jag ledig!! Känns skönt! Vill hinna en himla massa!!

Milton och jag ska anmäla oss till en heldagskurs i tävlingslydnad - eller bruks(har inte riktigt bestämt vilken...) - för att få lite inspiration! Det känns kul!! Vi har spårat denna vecka vid två tillfällen -men han hade sååå mycket extra att lukta på, så han tog inte alls spåret så klockrent som han brukar. Ena gången missa han också en pinne! Funderar på om vi inte hamnat precis i promenadstigarna där de närmsta grannarna går med vovvar....verkar misstänkt!

Nu ska vi ut på en promenad och kanske lägger jag ett spår oxå - det är så himla roligt när man väl både tränar och spårar. Men vädret lockar inte direkt till utevistelse - men med lite tvång så tar man sig ut!

Trevlig helg!

23 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
En riktig liten goding!!

I går kväll var vi hos ett par vänner som nyligen skaffat en liten Bullmastiff-valp! 9 veckor och heeelt gudomlig!! Längesen jag såg något så rart!! Man blir lite valpsjuk för en stund:)) Fascinerande att den lilla snart ska bli såå enormt stooor!! Milton fick inte träffa honom igår, men om ett tag så ska dom få hälsa och jag hoppas dom kommer bli bra kompisar!!

I fredags träffa Milton sin bästis- mammas hund Elton! Dom lekte lika bra som vanligt och busade som tokar!! Jag blir fortfarande lika överväldigad att två hanar i samma ålder kan leka så enormt bra ihop! Men kul är det - enormt kul!!

Idag blir det långpromenad för Milton och mig - annars ska vi ta det lugnt och bara söndagsmysa:))

Ha det gott!

18 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Ägg-ägare

Okaaaj då var vi ägg-ägare! Kan inte påstå att jag gjorde vågen då jag såg husvagnen, men för dom pengarna kan man inte räkna med så mycke + att min sambo invigt mig i sina visioner - så jäklar vad läcker den kommer bli:))

Milton tog sovmorgon tillsammans med matte idag - vi sov till 10,30 zzzzzz....trötta ja!! Får jag sover jag - och sådan matte sådan hund *kram*. Vi åkte sen vid 12-tiden och gick tipspromenad; jag, Tintin, Milton, kusin Albin, min syster och kusinerna Julia och Elina. Trevligt ute i skogen!! Milton hade fullt upp med att hålla ordning på alla ungar och även oss vuxna:)) Vallhund-ja!! Lite fot-träning och ligg/sitt- stanna kvar + inkallning blev det samtidigt - eftersom vi inte direkt var ensamma i skogen fick vi hålla god lydnad, och för Milton som haft låååång vila blev det lite träning:)) Nä han är faktiskt urduktig sådär - jag sa just idag till min syster att jag verkligen är supernöjd med Milton och hur han fungerar. Han är som den hund jag alltid drömt om - en riktig pärla!!

Hur många rätt vi fick på tipspromenaden ansåg jag och min syster inte vara så viktigt:)) Tintin hade dock mest - och mer än dubbelt så mycke som sin mor och moster.....Kusin Julia hade oxå bättre än mor och moster.....*Host, Host*

Nu ska Milton, Tintin och jag ut på en liten kvällspromenad - sen tar vi och placerar oss i soffan!!

Ha det så gott!!

11 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Hallooo!

Inget särskilt har hänt i dagarna. Promenader, kamning och lite träning! Milton är glad och nöjd som vanligt!!

Imorgon ska vi åka till Enköping för att titta på en husvagn - en gammal modell "ägg". Jag har blivit helt såld på såna och tycker dom är sååå underbart söta!! Nu har vi hittat en som jag kanske får bli ägare av - spännande! Inte så rymliga direkt - men familjen får rum och Milton som älskar "campingliv" kommer nog trivas galant!! Passar både för mig själv att dra med vår "vanliga" bil - kanske framtida boende på Specialer och annat hunderi - och kommer passa galant till våran Impala - KUUUL! Vi har annars en stoor nyare husvagn som vi har tillgång till - men den skulle jag inte ens drömma om att köra med:))

Ha en trevlig helg!!

 

9 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Snö idag!!

Såå himla härligt ute idag - äntligen har det kommit lite snö!! Nu hoppas jag att det får ligga kvar oxå!!

Har suttit och glott lite på datorn och fastande bland annat i sommarens fotoalbum - längtar till sommar!! Men det är ju förstås ett tag kvar - och nu ska jag njuta av snön ett tag!! Lägger dock in en liten bild på min gosiga Milton-pojke med lite sand från stranden i skägget *Goding*!!

Ha det gott alla och god fortsättning på 2009!!

3 Januari 2009  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Datastrul!!

Har haft strul med datorn en längre tid - därav ännu sämre uppdatering än vanligt!!

Först var det bredbandet i nästan 2 veckor som strulade. Nu i 1 1/2 vecka är det någe annat tjafs som gör att det hela tiden hänger sig.....hemskt irriterande!!! Men svågern är på gång och hjälper oss med eländet, så jag hoppas få ordning på det hela inom kort!!

Nu är jag på jobbet och passar på att "surfa" lite trots att man egentligen inte ska.....men har så fruktansvärd "briard-abstinens"....

TACK för alla fina julkort vi fått!!! Har skickat julkort (försökte få ihop ett sånt....) till en del, mellan data-hängningarna!! Ska skicka fler bara jag får ordning på datorn!!

Snart är det jul....har inte en endaste gnutta julstämning! Känns inte alls kul:- Och samtidigt räknar dottern dagarna och bara LÄNGTAR!! Det blir nog bra........ Önskar det kunde komma lite snö snart för det ÄR INTE KUL med detta gråa, trista, regniga, leriga väder som är - iaf här i Nyköping! Nä snö och lite kyla vill jag ha!! Skulle vara så härligt - bli ljusare, trevligare, mer träningsvänligt, renare hund och hem - och inte minst kanske bidra till lite julstämning:))

Ha det så gott!  Och.....:

GOD JUL -  till er alla!!

19 December 2008  | Länk | Allmänt blogg | 1 kommentar
Hej svejs!!

Världens bästa Milton och resten av familjen har haft en trevlig helg och 1:a advent. Vädret är ju riktigt tråkigt - vill ha SNÖ!! Men det verkar ju inte komma den närmaste tiden!

Pälsvård har vi ängnat oss åt idag - så han är stilig killen!! Vi är inte superaktiva då det gäller träning, men till och med matte börjar bli sugen att köra igång på allvar igen!! Har kollat tävlingar nästa år - och det är ett gäng som känns aktuella!!

Har ännu inte kollat runt på alla briard-sidor, men ska ta ett varv innan ett är sovdags!

H det gott!

30 November 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Lugnt med träning

Jag har börjat jobba nu efter sjukskrivning - jobbar ännu bara 50%, men hua vad trött jag blir!! Milton och jag har inte tränat alls sen i söndags - dels har jag inte haft lust och dels har jag inte orkat!! Vi har sett till att hinna promenera och gosa = viktigast:))! Min pessimism gällande jag och tävling från i söndags sitter kvar litegrann!! Önskar jag kunde känna "skit samma"-men det gör jag inte riktigt ännu!! Ska jag ut och tävla igen ska jag ha en "spelar ingen roll hur det går"-inställning, annars kan jag lika gärna låta bli att tävla! Det ska vara kul, man ska inte "deppa ner sig" bara för att det inte går bra - då har jag fel inställning!(enligt mig själv!!) Men det kommer - alla kan ha en dålig dag (...vecka!!)

I morgon ska vi försöka få till lite träning om inte vädret är urkasst! Då kan jag tänka mig att min lilla pojke är supertaggad!!

Fruktansvärt iriterande här är att jag inte kan ladda upp nya bilder i bloggen eller på själva startsidan. Jag mailade supporten som inte såg något fel - men det går inte ändå!! Vääldigt irriterande!! Sugen på att hitta någon annan väldigt enkel variant av hemsida som är gratis - någon som har förslag??

Nu är det natta för mig!! Milton snarkar redan för fullt!

Ha det gott!!

1 Oktober 2008  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Födelsedag, träning och annat....

I tisdags den 5 augusti fyllde vår stora tjej 9 år! Dagen innan var vi iväg och köpte presenter - alla andra år har jag fixat det lääänge innan, men i år är inte som alla andra år! Jag var dock fast besluten att hennes födelsedag skulle bli mycket bra! Och det blev den! Tintin var så nöjd man kan bli "min bästa födelsedag någonsin!!". Hon fick fina presenter, som även jag gillar vissa av. Singstar och Guitar Hero till hennes Playstation är såå roligt! Ungarna fick tjata för att få sjunga när jag och moster Carola kommit igång!! Guitar Hero körde jag och Tintin när alla gått hem - så otroligt kul! Jag tyckte jag var en riktig rockstjärna!! När jag la mig på natten var jag mycket nöjd med mig själv och dagen!        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nio ljus i tårtan"

Dagarna efter har jag istället varit helt slut, det tar mycket på krafterna att hålla ihop sig en hel dag! Jag har iallafall sett till att träna lite här hemma med Milton. Det mesta går riktigt okej och Milton är så taggad att han nästan hoppar ur pälsen! Men helt plötsligt har han slutat fatta att han på "hopp-sitt-hopp - hindret alltså" ska sitta då han hoppat över fösta gången. Han står och bara glor på mig, sätter han sig kan det vara snett åt sidan, igår la han sig till och med vid sidan av hindret. I bästa fall kan han sätta sig lååångsamt efter dubbel-dubbelkommando! SUCK! Annars är han duktig och jag tycker det är underbart att träna med honom!! Bra medicin - jag fokuserar helt på min lilla knäppgök!                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En galen briard!!"

Jag satt förut och studerade min lilla rufsiga vovve! En fråga är hur jag ska kunna få honom snygg till kommande utställning om en vecka!? Han har verkligen semesterfrisyr, kardborrar fastnar hela tiden i pälsen, vi bor vid grusväg och med detta väder blir en pälshund definitivt inte stilig!! Men vi får börja omvandlingen snarast så kanske det finns hopp - och så hoppas på lite bättre väder!!

Jag är mycket inne på en sida där det finns ett "änglaforum" för alla som förlorat sitt barn. Jag är där dagligen och läser, har även påbörjat en blogg där jag ska skriva av mig ordentligt (om jag nu får ordning på den...). Det är en sida som ger mig mycket styrka - men det är också hemskt att läsa hur många vi är som går igenom detta helvete!! Jag hittade denna där, som jag tycker är så otroligt fin och som säger så mycket!!;

"Min mamma är så stark, det säger faktiskt alla. Men i ensamhet om natten jag sett hennes tårar falla.

Under sömnlösa nätter kommer jag tassande på tå. Hon vet att jag är där, för att hjälpa henne förstå.

Lika ändlösa som strandens vågor är hennes smärta. Jag vakar över min starka mamma som alltid bär mig i sitt hjärta.

Hon bär ett leende, ett leende som hon tror hon döljer. Men genom himlens dörr jag ser tårarna som följer.

Min mamma försöker hantera döden för att hålla mig kvar. Och alla som känner henne vet att det är den enda möjlighet hon har.

När jag vakar över min starka mamma genom himlens öppna dörr försöker jag förklara att änglar skyddar mig nu, såsom hon gjort förr.

Men jag vet att det inte hjälper eller lättar bördorna hon bär. Har du möjlighet, gör ett besök och visa att du håller henne kär.

Vad hon än säger, hur hon än mår, min starka mamma har för alltid ett hjärta fullt av sår."

Kaye Des Ormeaux - Svensk översättning Helen S.Wiren

Den är så vacker så vacker! Det kommer nog att bli en del här i bloggen om hur jag mår. Jag behöver det! Det jag går igenom nu tar upp mesta delen av mitt liv och mina tankar! Men hunderi måste också givet ha en del i det jag skriver annars blir det inte bra här tycker jag!

Nu ska jag börla laddningen för Tintins fest ikväll! Hon ska ha födelsedagsfest med sina kompisar. Hon ville det så gärna och då vill jag att hon ska få ha det. Milton kommer tycka det är jätteroligt när hans favorittjejer kommer hit! Jag kan ju dock känna att jag själv önskar att klockan skulle vara 19,00 - och barnen börjar gå hem:))

Ha det gott och ta hand om varann!

Kramis

8 Augusti 2008  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Dagarna rullar på trots allt.....

Jag vill tacka för alla sms, mail och meddelanden här på sidan! Det värmer något enormt när man har det tufft!

Det har varit och ÄR tufft, men dagarna rullar på trots allt! Jag trodde till en början att det var omöjligt att fortsätta att överhuvudtaget leva efter en så vidrig sak - men jag har trots allt mycket att leva för!! Jag har insett mer än någonsin vilken underbar familj och vänner jag har! Min sambo, dotter, Milton, resten av familjen och vänner! Min sambo och jag stöttar varann på ett bra sätt och har kommit varann närmare än någonsin! Min syster och en nära vän har ställt upp på ett sätt som varit helt otroligt - jag kan inte med ord beskriva hur värdefullt det varit och är! Familjen har stöttat kopiöst mycket och även alla vänner! Jag MÅSTE också försöka fungera för min dotters skull! Hon for väldigt illa den första veckan och mådde inte alls bra - och det vill jag ju absolut inte!!

Jag känner dock inte igen mig själv ännu. Jag brukar vara en person med många järn i elden, oftast glad och väldigt social - nu klarar jag inte att ha mer än en sak jag ska göra, känner mig inte glad och är rent av folkskygg! Har bara träffat familjen, våra närmaste vänner som är som släkt och dom jag råkat träffa på. Jag trivs bäst hemma. Mina bästa kompisar har jag ännu inte orkat träffa, jag fixar inte att vara där det är mycket folk och jag kan träffa någon jag känner. Ser jag någon jag känner är första känslan att fly! Att klara av att jobba känns avlägset just nu! Känns knepigt, men det har ju bara gått 3 1/2 vecka sen den värsta dagen hittills i mitt liv!!

Mycket gråt, mycket känslor - det växlar mycket! Men vi har fått "hem" vår pojke och haft begravning. Så nu har vi en plats att gå till och det känns skönt!

Jag är otroligt glad också att jag har min vovve! Han hjälper mig mycket bara genom att finnas!! Man kan inte låta bli att le när man har en gosig helgalen briardpojke i sin närhet!! Det känns som om han verkligen har förstått att det varit något och under de första veckorna vek han inte en millimeter från min sida! Milton och jag har tränat lite här hemma. Vårt mål är nu att tävla i 2:an på bäst i väst - detta tack vare Kim, jag hade nog inte tänkt åka dit överhuvudtaget om inte hon messat mig och frågat om vi skulle åka ihop! Efter mycket peppning från min sambo så bestämde jag mig för att jag ska åka!

Förra veckan var vi till Öland tillsammans med min syster med familj, Stoffes bror med familj, och våra nära vänner familjen Rehn. Det var enormt skönt att komma bort och till en plats där det är liten risk att träffa på folk vi känner! 2 vovvar var det; Milton och så Stoffes brors hund Sigge. 2 snälla pojkar som fungerar bra ihop. Och oj vilken bra miljöträning!! Båda killarna skötte sig exemplariskt - och Milton lärde Sigge att skälla:)) - något han aldrig gjort förut i sitt 3 1/2-åriga liv!! Vi bodde i tält vilket gick bra. Vi var också på High Chaparral en dag - även det gick bra. Ingen av killarna reagerade på allt skjutande utan var hur coola som helst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton i semesterfrisyr som Cowboy" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sigge - såå himla cool!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Solnedgång på Öland"

Det blev långt skrivet idag. Jag ska fixa en blogg där jag kan skriva av mig om min sorg och mina tankar. Det finns många såna, för tyvärr är jag inte ensam om att förlora ett barn. En och annan rad kanske även kommer skrivas här, men mest om vad Milton och jag pysslar med. Jag hoppas att jag hittar lite till ork att jobba med honom - att träna, promenera och hålla på med Milton är ren medicin!

Grattis också till alla Don fidosar som varit duktiga och snygga!

Ha det gått och ta vara på varje sekund i livet - man vet inte när det kan förändras!

Kramar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En mycket trött Milton hemkommen från semestern!!"

4 Augusti 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Varför??

Detta känns tungt att skriva, men jag vill att folk ska veta. Jag har skrivit att vi ska ha barn. Folk har sett mig höggravid, tjock och lycklig. Det är jag inte nu!

Vi fick en pojke i torsdags den 10 juli klockan 12,01. En underbart fin liten kille "Todd" - Stoffe och jag fick en son, Tintin fick en lille-bror och Milton en lill-husse . Så lik sin pappa och sin storasyster - så vacker, så fin! Vi fick inte behålla honom, han dog på kvällen samma dag han kom. Varför??

Nu känns det som livet tagit slut. Jag kommer inte uppdatera här på ett tag. Kanske i framtiden.

Som sagt, jag vill att folk ska veta - talar jag inte om kan ju ingen veta vad som hänt.

Nu mår vi bara skit och undrar bara en enda sak - VARFÖR??

//Carina med familj

12 Juli 2008  | Länk | Allmänt blogg | 6 kommentarer
Trevligt!!

Jag åkte till Stockholm igår med Caroline och Pelle. Det var verkligen en jättetrevlig dag!! Trevligt sällskap, många fina hundar och fint väder - kan det bli bättre??!!

Jag vill gratulera Terese och Polluxx + Jessica och Yizza till gårdagens strålande resultat - jätteroligt!! 

Dagen idag vet jag inte hur den slutade för dom snygga vovvarna och inte överhuvudtaget - så det blir spännande att höra!!

Det var dock skönt igår att komma hem till min egen oborstade lurv efter en lång dag!!

Idag har vi tagit det rätt lugnt i värmen. Milton och jag tog en promenad i skogen på dagen och framåt kvällen åkte vi så Milton fick bada - vilket han tyckte var superkul!!

I morgon bitti ska vi starta dagen med en promenad med Katarina, Tyra och Greta - trevligt!!

Ha det gott ALLA!

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Favorit-lurven!!" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Badpojken - Milton"

 

 

 

 

4 Juli 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Lycka till!!

Vill passa på att önska alla briarder med ägare som ska till Stockholm; LYCKA TILL!! Jag hoppas fortfarande på att kunna åka upp - men vet ännu inte, känns lite småsegt att köra och allt! Men jag tar det som det kommer, barnvakt och allt är löst - så jag har bara att sticka upp om jag vill! Skulle vara grymt kul att träffa alla och se alla in action!!

Milton och jag tränar höger och vänster om halt för fullt just nu!! Vi har lagt till med en massa eländiga extra steg just där!! Mattes fel förstås:))

 Morgondagen ska starta med en morgon promenad med Tyra, Greta och matte Katarina. Tintin, Milton och jag planerar sen att åka och bada om det är fint väder. Lill-matte Tintin ska till mormor och sova ett par dagar, så fram till klockan 16 imorgon ska Tintin, Milton och jag bara mysa och ha trevligt!! Hon ser verkligen fram emot att åka till mormor med kusin Julia och jag tycker det blir super-tomt här hemma när hon åker iväg!!.....

Jag går ju hemma nu och när man har mycke tid så tänker man mycket - på både gott och ont! Jag har avhandlat mycke för mig själv här i dagarna, ha, ha!! Jag känner också hur otroligt mycket min vovve betyder för mig!! Livet hade varit bra tråkigt just nu om jag inte hade honom!! Min underbara älskade vovve!! Det är härligt att känna så! Sen kan jag ju lugnt påstå att han betyder mycke för alla i vår familj; både husse och lill-matte "took-älskar" honom!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton vilar med sitt gosse-djur! Såå rart!!"

Nu ska vi "ta natta" trött som man är!!

Ha det gott ALLA - och återigen "Lycka till ni som ska till Stockholm!!"

                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En vanlig "Milton-min" just nu - "Öhh va?? Sa ru nåt eller??" Ungefär, ha, ha!!"

1 Juli 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Snaart ledig!!

Har precis kommit hem efter en härlig promenad i skogen med Milton! Trött och på dåligt humör var jag innan - men när jag umgås med min goa vovve kan jag inte bli annat än glad! Vi har kört lite ställande under inkallning och frítt följ i skogen! Arbetsglädje till max - men vi är väl inte så duktiga:))

Jag går snart på ledighet från jobbet och det ska bli såå underbart! Jag tycker visserligen att det är kul att jobba, men nu när jag är rätt trött och börjar bli rätt osmidig så blir det skönt att vara ledig så man orkar med livet; familjen, vänner, Milton, träning av både mig och Milton. Jag kommer oxå att låna ett stycke valp, troligen Allram - ska bli såå mysigt!

Tisdag 20/5 är sista dagen - en låång dag blir det 8,30-19,00, men sen så!! Längtar!!

Nu är det natta för mig - trött och sliten!

Ha det gott ALLA!

  15 Maj 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Påsk och utställning

Okaay - jag kan lugnt påstå att jag är nervös inför söndagens utställning!! Jag kammade min lilla pojke igår - och kände förtvivlan över hur jag ska få honom stilig till söndag!!!! Han behöver ju bara gå ut så har han rättat till det jag gjort, så det passar mer hans smak! Sen har jag ju "kommit på" att det är så länge sen han ställdes, hur ska deet gå! Herreguud - om jag ändå kunde "kabba ner" lite -det är ju kuul! Ja det är väl tur att inte jag ska ställa honom - mina nerver skulle väl knäcka stackaren! Nu ska jag snart ta fram kammen igen, dra ur tofsen så luggen trillar på plats och se fraam emoot sööndag!

  

Och nu är det påsk också med allt vad det innebär! När man har barn innebär det en hel del! I går var det påskkärring som gällde, idag ska det målas ägg och göras påsktårta, mat med släkten tre dagar i rad och påskpresenter och godis - men det är rätt trevligt ändå!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tintin och mina systerdöttrar + kompisar"

Milton och jag har tränat lite sporadiskt. Det har varit sånt skitväder så det har inte blivit så himla mycke. Men vad vi än gör så är han saligt överlycklig - ALLT är kul! Tyvärr har jag ingen fungerande kamera just nu - väldigt irriterande när man ska på utställning, ska dock flörta med min syster idag och se om jag kan låna hennes:))

Så vill vi önska ALLA en GLAD PÅSK!   

Avslutar med en bild på "pappa-Milton" som valp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Mars 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Totalt ouppdaterad!!

Jag är i kväll hemkommen från sjukhuset där jag legat sen i söndags! Det var blindtarmen som spökade och till och med brast, så i måndags opererades jag - så jag har inte riktigt varit på topp! Till det hela hör också att jag är gravid i vecka 17 - så mycket oro, smärta, eländet och skit har det varit!

Men nu så ska det vara på bättringen! Jag är som en 95-åring i fysiken och ont i operationssåret - meen det kan bara bli bättre!!

Det var otroligt kul att komma hem till Milton som jag inte alls träffat sen i söndags! Men det verkar inte gått någon nöd på honom! Stoffe fick dock dämpa honom rejält så jag skulle kunna hälsa - som 95-åring är jag rätt skör:)) Milton och jag har "pratat" i telefonen - eller jag har pratat, Milton har viftat på svansen och slickat husse på armen och på telefonen!

Min sambo och dotter har varit på besök och ringt massor! Jag har hela tiden fått massor sms, telefonsamtal och besök på sjukan - man blir rörd och väldigt glad över att så många bryr sig!

Milton och jag får lalla på nu här hemma när jag är sjukskriven och försöka få till något moment och något drag med borsten! Han verkar dock klara sig utmärkt utan både träning och borstning - helt supercool, nöjd vovve - trots att han inte fått min omsorg!!!! Mysko!  

  

Jag har ju nästan en vecka varit helt totalt ouppdaterad om valpisarna (har ju fått höra av Kim att allt är bra - men inte sett en bild!- min kära vän Johanna hade dock med sig några bilder hon skrivit ut idag, så jag fick lite att titta på däruppe) och annars i briardvärlden! Kul att kolla runt idag!! Tyvärr är jag så pass trött att det inte blir så lång stund idag, men nu är har jag ialla fall tillbaka på banan - om än lite demolerad:))

Jag och Milton önskar alla en trevlig Alla hjärtans dag!!

  

 

14 Februari 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
GOTT NYTT ÅR!!

 

Vi vill önska alla 2- och 4-benta vänner ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!

Vi hoppas att alla kommer få ett bra, innehållsrikt och framgångsrikt - vi med!!

 Jag vet att kommande år kommer bli spännande, lite annorlunda, innehållsrikt och förhoppningsvis toppenbra för Milton, mig och vår familj!

Ha det gott ALLA!

sommaren-07                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommaren-07

 

 

 

 

 

 

 

Vårt första 1:a pris i Lydnadsklass 1 Tångahed BIV -07. Foton tagna av Christina på kennel Chene Collinez 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Smällare och elände!

Nu börjar eländet med dessa förb... smällare!! Jag fattar inte att det ska vara så kul att hålla på och smälla!! Önskar det kunde bli ett riktigt förbud med böter om man smäller före nyårsafton! Jag är livrädd att Milton ska bli rädd, särskilt innan korningen som vi planerar framöver! Han är ju helt skottfast, och utsätts ju för "skottprov" varje vecka eftersom vi bor vid skjutbanan - men ändå!

Min förra hund "Kuma" var sjukt rädd för smällare och fyrverkerier! Han fick ren panik under nyårshelgen! Jag tyckte så otroligt synd om honom!! Inte ens lugnande medicin hjälpte. Det var att hålla sig hemikring och nyårsafton när det smällde som värst så hade vi musik och teve på så han inte skulle höra! Han brukade ha sällskap av min syster som inte heller gillar smällare:)

Och nu är det bara 3 dagar kvar på detta år!! Det har varit ett riktigt bra år, framförallt på hundfronten! Miltons och mitt mål var LP1  - och det fixade vi! Det är jag enormt glad över!! Milton har gjort godkänt MH. Utställningar har det varit rätt sparsamt, men jag är nöjd med de vi har varit med i. Och sist men absolut inte minst så har Milton parats med Lady och blir förhoppningsvis pappa framöver!

2008 räknar jag med att vi ska börja så smått att ställa ut, färgen är på gång - men än är det låångt kvar:) Vi ska ligga i och träna nu och köra apellen och förhoppningsvis 2:an. Till hösten tänkte jag att vi ska pröva att gå korningen. Så vi räknar med att 2008 ska bli ett innehållsrikt hundår!!

Nu ska vi ge oss ut på en promenad i det supertrista vädret!! Man blir inte alls sugen på att träna i detta skitiga tråkiga väder!! Vi håller tummarna för att det blir snö och lite kallare snart - jag läängtar efter riktig vinter!!                                                     bekväm kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton gillar att både sitta och ligga bekvämt, ger lite problem när han ska ligga "snyggt" han glider liksom ner på sidan.... - här bekvämt bakåtlutad"

Ha det gott alla!!   

28 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
En trevlig jul!

En mycket trevlig jul blev det till sist!! Jag trodde inte det dagarna innan när jag stod hemma i kaoset och nästan grina för att vi bestämt att vara här:) Meen allt ordnade sig! Vi har har hunnit måla det nya tv-rummet och flyttat in, Tintin har flyttat in och fått ordning i sitt nya rum, städat och pyntat - vi hann!! OOTROOLIGT!!

Julafton firade vi hemma hos oss. På morgonen fick jag ett ryck och badade Milton, som blivit framskjutet hela tiden. Han var mycket stilig och luktade mycket gott när släkten kom! God mat, trevligt sällskap, tomten och många paket - trevligt!! Min mamma och hennes man hade med sin vovve "Elton" så killarna var ute och busade ett par gånger.

Milton och jag fick en ny spårlina av min svärmor - deet blev jag mycket glad för! Har länge tänkt köpa en, men inte gjort det!! Massor av andra fina presenter fick jag med! Milton fick också både leksaker och godis!

Med andra ord - en lyckad julafton!!

Vi önskar alla en riktigt trevlig fortsättning!!

     

26 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
1 år sedan ....

Nu är det på dagen 1 år sedan jag fick ta bort min gammelvovve "Kuma". Det var ingen rolig dag - men han fick bli 12 nästan 13 år - så han hade ett långt och bra liv!!
Jag är glad att jag hade min lilla Milton då - man kan inte ersätta, men det blir lite lättare att ta sig igenom sorgen då man förlorar en vän, när man han en vilde som Milton att ta hand om!!
Jag är evigt tacksam Caroline (Melwin) som fick mig på tankarna att skaffa Milton just då när jag gjorde!! Och så är jag evigt tacksam Kim att jag fick den äran att få en så underbar hund som Milton!

Min lilla(?!) vilde och jag har ikväll varit ute i regnrusket på en promenad. Jag fryser och frustar och Milton rusar rakt igenom varje vattenpöl totalt obekymrad om vädret:))
Imorgon bitti har vi planerat en långpromenad med Miltons små favorittjejer "Greta" och "Tyra" och deras matte "Katarina". Ska bli trevligt! Var ett tag sen vi gick promenad ihop! Förut var vi ute tillsammans flera gånger i veckan.
Kanske lägger jag ett lite spår till min kille om inte vädret är allt för eländigt!
Annars händer det inte mycket just nu. Vi lallar på, tränar ibland. Skulle behöva en rejäl dos av motivation för att komma igång ordentligt igen! Kursen är slut, då blir jag lite lat! Men vi ska ta en rejäl uppryckning!(vilket år som helst....))

Nu är det dags för teve soffan!

Ha det gott alla i höstrusket!!
6 November 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Full rulle i helgen!

Nu är en mycket tuff helg snart över!! Jag och min syster har hjälpt vår pappa att flytta! Han har blivit dement i rätt unga år(60) och skulle nu flytta till lägeneht med hemtjänst! Syrran och jag har haft en av de tuffaste perioderna i vårt liv sedan den 14 september då hans sjukdom uppmärksammades! Nu hoppas vi att det lugnar ner sig! Vi har skapat ett helt nytt hem till honom med allt vad det innebär. Fint blev det och vi hoppas, hoppas att ALLT blir bra nu!
När man går igenom sådana här saker är man glad att man har VÄNNER!! Det behövs ibland så lite - bara känslan av att vännerna bryr sig hur man mår! Sen har man nära vänner som bara är såå toppen! Min kära svärmor hade jag knappt klarat mig utan i detta. Min sambo är en klippa! Och givetvis syrran - inte en dag hade jag stått ut utan henne - vi kompar bra ihop!!
Min bästa medicin i ALLT är min dotter och så min älskade Milton! Alltid lika glad och go! En hund tror jag är bland dom bästa mediciner man kan få! Dom ger en så himla mycket, alltid glada, villkorslös kärlek och finns hela tiden vid ens sida! Milton ger mig oxå många skratt varje dag!
Milton har varit med vid flytten och förgyllt tillvaron för oss alla, samt varit rätt mycket i vägen:)) Min pappa tycket väldigt mycket om Milton!!

Milton är träningssugen och jag med! Vi ska köra ett spår imorgon tänkte jag + köra lite lydnad hemma. Bruks satsar vi på onsdag och torsdag. Ska försöka få till lite träning ihop med Susanne och Lotus i veckan. Dom ska tävla på söndag i Oxelösund - då ska vi åka och heja! Dom har ett första pris kvar till LP1 - det hoppas jag dom får i helgen!!
Många Don fidosar ska oxå tävla i Oxelösund - så det blir många att heja på - så himla kul!
Nu ska jag promma en sväng med Milton och sen slänga mig i soffan!

Ha det gott ALLA!
4 November 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Nu är jag "matte" utmanad!!

Jag är utmanad av Barbro på Kennel Flying Rugs. Jag ska berätta 7 sanningar om mig själv:

1. Jag lägger ner mycket tid på min dotter Tintin och på min vovve Milton. Glömmer att lägga tid på mig själv periodvis!

2. Jag tycker om att promenera och träna!

3. Jag är en hopplös tidsoptimist - kommer ofta(nästan alltid) försent - SUCK!

4. Jag har alltid måga järn i elden och är en väldigt aktiv person.

5. Jag äter alldeles för mycke godis!

6. Jag bara avskyr att ta reda på tvätt! Så "rentvätt högarna" blir enorma innan jag MÅSTE ta tag i det hela!

7. Jag tål inte falska och självupptagna människor!


Jag utmanar i min tur följande personer att berätta 7 sanningar om sig själva, och i sin tur utmana 7 av sina vänner!
Lycka till!

1. Caroline (Melwin)
2. Jessica (Sting)
3. Jessica (Yizza)
4. Linda (Mio)
5. Kim (Don fidos)
6. Anki (Bono)
7. Therese (Castor och Polluxx)


Denna vecka är det höstlov! Idag har jag och Tintin varit med en kompis och hennes dotter (Katarina och Emelie) på Tom tit i Södertälje - himla trevligt!
Försöker göra höstlovsveckan så trevlig som möjligt våra lediga dagar. Så vi har också varit på badhuset ett par gånger och på fredag bär det av till Busfabriken i Linköping!
Jag ska även hjälpa min pappa att handla möbler och flytta till helgen! Hej och hå - det rullar på rätt bra! Jag är inte rädd för att känna mig sysslolös om man säger så:))

Miltonkillen och jag försöker hinna med att promenera och träna också! Idag har vi tränat fritt följ, hopp, inkallning med ställande och den lilla rutan! Milton var duktig som vanligt - det är kul!!
Nu behöver jag komma igång på allvar en period innan vintervilan kommer:))
Vi försöker att träna på så mycket tiden tillåter!

Nu är jag hlet slut efter en intensiv dag!

God natt - ha det gott alla!
31 Oktober 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Världens bästa present

Idag har jag haft födelsedag! 36 år "ung" har man då blivit! Jag fick det jag önskade mig mest av min älskade sambo och dotter - ett eget "hopphinder". Jag har sagt att jag vill ha det och ville att vi skulle åka till bruks så Stoffe fick ta mått och så. Men sen inte det blev av så slutade jag hoppas!
Men min underbara sambo hade själv åkt ut till bruks och måttat och sen har han tillverkat ett toppensnyggt och stabilt hinder!
Jag och Milton blev TOPPEN GLADA!!
Jag har fått blommor, presentkort på massage, presentkort på ansiktsbehandling, lotter, vin, godis, och koner m.m.
En toppen kväll!! Dagen tillbringade jag på barngympa utbildning och har då lekt, lekt och åter lekt!!

Milton tränar hopp flitigt nu:))

Jag vill här oxå passa på att gratulera Don fidos Ash tung baby "Bono" och Don fidos Whiplash "Tage" med mattar till dagens genomförda korningar! Nu kan ni titulera er korade - inte illa!! GRATTIS!
Även ett jätte grattis till Don fidos Kim som är stolt uppfödare!

Nu ska vi snart säga natti, natti - så vi orkar med morgondagens bravader i skogen då vi ska iväg och spåra med kursen vi går!

Ha det gott alla!
20 Oktober 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
GRATTIS HUSSE STOFFE 40 ÅR 8/10

Miltons husse - min kära sambo - får pryda denna blogg med sitt foto eftersom han fyller 40 år imorgon!!
Denna helg är den första helgen på länge som det inte bara varit hund för hela slanten! Har varit en trevlig helg trots det:))
Fredagen gick åt till att hjälpa min pappa, sen var det storhandling och så bakade Tintin och jag hela kvällen.
Lördagen spårade jag med Milton på förmiddagen - sen var det jippo för Stoffe från klockan ett och resten av dagen och kvällen! Kompisar till honom hade fixat för honom. Tom kom och hämta Stoffe lite efter 12. Stoffe trodde att han och Tom skulle åka och titta på en bil som Tom skulle köpa. Men icke - det bar av till Bodaborg i Oxelösund där vi andra slöt upp. Vi hade 4 superroliga timmar på Bodaborg. Sen var bord bokat på Oliver Twist. Där käkade vi och drack. Hade super trevligt!!! Stoffe fick presenter av alla - samma sak - lödkolvar!!! Det var typ vad han sagt till alla då vi frågade vad han ville ha - så vi gjorde det till en plojgrej!! Blev hellyckat!
Jag och min syster avlägsnade oss vid halv nio då vi skulle hämta barn och så vi kunde vara fräscha på söndagen.
Resten av gänget partade rätt bra!!
Stoffe var väldigt nöjd och glad - så hans fixande kompisar ska ha en eloge som ordnade detta trots att han sagt att han inte ville något alls:))
Dagen idag har jag och min syster varit med min dotter Tintin och mina systerdöttrar Julia och Elina på Kolmården! En kanondag har vi haft! Alla nöjda och glada!
Stoffe har varit väääldigt sliten och trött! Masade sig upp framåt kvällen då han fick besök av min mamma, hennes man och min mormor - som ville gratta honom!
Inte lätt att fylla 40:))
Nu ska jag lägga in lite foton i mapparna från helgen och sen är det läggdags! Trött efter en rolig men intensiv helg!!

Ha det gott alla!
7 Oktober 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida