Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Internationell Utställning Norrköping

Idag var vi i Norrköping på utställning. Jessica ställde Milton - såå proffsigt och snyggt, som vanligt! Tack Jessica!! (Som Tintin sa när jag kom hem; Jaha är det hon som ställde - då är det ju inte så konstigt att det går bra!!:-))

Idag blev resultatet 1:1 CK och 3:e bästa hane! Fin kritik! Efter våra 2:or och elände så känns detta mycket bra! Jag är jättenöjd och Milton var enormt duktig! När jag åkte hemifrån i morse sa jag att får Milton CK idag så blir jag supernöjd - och det fick han!! *Nöjd*

Miltons kritik; "Välformat maskulint huvud. Korrekt bett. Bra hals. Välvinklad. Välutv långt bröst. Korrekt överlinje. Korrekt svans och sporrr. Utmärkt päls. Rör sig bra fram. Utmärkt temperament." Domare: Leif Ragnar Hjort.

Nu tar vi ett litet uppehåll (inte för att vi varit så superaktiva detta år men.....). Jag hoppas att vi får tillökning i familjen om ca 7 veckor! Vi väntar en liten bebis beräknat till 4/10. Denna gång hoppas vi att allt ska gå bra! Så utställningar och tävlingar ligger vi lågt med ett tag - Milton och jag kommer igen och satsar ordentligt sen!

Ha det gott!                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton-killen"

Fick till en bild innan datorn börjar krångla. Försöker senare att lägga in lite foton i album.

 

16 Augusti 2009  | Länk | Utställning | 1 kommentar
Utställning Finnspång

Igår söndag var vi i Finnspång på SBK-utställning. Vädret var rent vidrigt med riktigt hällregn som inte ville sluta:-( Jag var inte särskilt motiverad att åka ändå med tanke på hur illa det gått de senaste gångerna.........Vi har inte haft flyt direkt!

Men vi åkte och Jessica var snäll och ställde Milton åt mig! Hon är såå duktig!! Hon visade Milton supersnyggt! Jag är förövrigt djuuupt imponerad av Jessica som ställde flera hundar kanonfint och i detta väder!! Wow säger jag bara!! Kimzan med döttrar, for oxå till synes obekymrat runt med hundar i totalt hällregn! Imponerande!! En annan stog med regnjacka under paraply och tyckte mest det var blött och kallt:-(!!

Milton fick en 1:a och superfin kritik!! Synd att domaren inte kunde vara lite snäll så vi fick CK.....men jag är jätteglad över vår 1:a!! Domaren var väldigt snål med CK:n. Jag tror han bara delade ut 4 stycken i briardringen och samtliga var till tikar.

Nöjd men väldigt blöt var jag tvungen att avvika innan finalerna då jag skulle till jobbet.

Kritik: " 3-årig hane, mask huvud och uttryck. Bra huvudlinjer, vackra ögon, välburna öron. Tänder och bett u.a. Kunde ha något mera hals,bra rygglinje och längd på kroppen. Bra bröstkorg, tillr. förbröst. Välvinklad, rör sig med bra steg och balans. Bra pälskvalitet. Öppen, trevlig."  Domare: Sonny Ström

Halsen ska vi jobba med så vi kan få fram den lite mer under manen min lilla pojke har. Roligt att få i kritiken att han rör sig med bra steg - det brukar vi inte få då jag själv ställer!!

Nöjd med gårdagen trots dåligt väder och inget CK!!

Ha det gott!

20 Juli 2009  | Länk | Utställning | 1 kommentar
Jätte rolig dag!!

Jippi - vi överlevde dagen!! Trodde i morse att jag skulle kräkas av ren nervositet!! Fick med min dotter och systerdotter - vilket var himla trevligt!!

Startade med inoff. utställning kl.9,00. Stilig vovve fick HP BIR.

I grupp-finalen blev vi BIG 1 - jätteroligt!! Min stiliga duktiga kille! Skötte sig så fint!!

Direkt efter var det dags för platsliggning - nervig matte och speedad vovve! Då jag lämnade Milton och sneglade bakåt då vi gick för att gömma oss - såg jag att "eländet" SATT UPP!! Puls 2000, och lust att skrika åt honom att lägga sig!! Men det var ju bara att lugnt stå gömd 3 minuter och tänka"fula tankar"!! När vi kommer tilbaka ligger han så fint!! Fick sen höra att han suttit och kliat sig, lagt sig, satt sig upp igen och kliat - för att sen ligga fint!:-))"skit hund"!! Vi fick dock 5 poäng och det är jag glad över!!(Han var ju "duktig" och stannade på platsen i alla fall!)

Lydnaden gick sen sådär. Vi fick poäng på alla moment. Men Milton var lite nonchalant, okoncentrerad "VAA??....TALKING TO MEE??" - typ!! Men med diverse dubbelkommandon och lite snedsteg - tog vi oss dock igenom det hela!! 130 poäng slutade vi på - och jag känner mig nöjd, trots allt!!

Därefter var det väntan till BIS-finalerna! Här kom vi 2:a - och jag är såå nöjd!! Inoffeciellt eller inte - kul är det i alla fall när det går bra!!

Stolta, trötta; matte + lillmatte och kusin åkte sen till MC Donalds och "festade" lite! Nöjda med dagen!!

Kritik utställning:

"Välutvecklad av mycket god typ, utmärkt huvud. Bra topline, bra bröstparti,välvinklad. Något marktrång fram i rörelse, utmärkt pälskvalite´ och färg."HP BIR, BIG 1, BIS 2.                     Domare: Guy Karlsson

Resultat Lydnadsklass 2, Domare: Anders Svensson

Platsliggande:  5---20 sätter sig, kliar

Fritt följ: 6---18  ss,släpper hö sväng, släpper helomv.

Läggande: 7---7   sen reaktion, studsar avslut

Inkallande m. ställande: 7---14 stoppsträcka, studsar avslut

Sändande m. ställande: 8---24  dk

Apportering: 7---14     ljud, dk, sitter bakom

Hopp hinder: 8---16    dk, sent sättande

Fjärr: 5---10   missar två skiften, dk avslut

Helhetsintryck: 7

SUMMA: 130 poäng   3:e pris

Som sagt rätt okoncentrerad pojke idag på plan - han skulle hinna med att titta på ALLT och ALLA, och även hinna med att göra det jag sa....tufft!! Vi jobbar vidare, grejen är att han KAN OM HAN VILL!! Kanske ska börja med yoga och avslappningsövningar Milton och jag:))

Nöjd är jag och såå kär i min underbara, stiliga, "dampiga" briardpojke!!

Ha det gott!

21 September 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Nyköpingsutställning och kennelfest

Igår var vi på utställning i Nyköping. Jag var dunder nervös som vanligt!! Denna gång ställde jag själv för första gången på länge - underbara Liza har ju ställt Milton åt mig flera gånger!! Jag tyckte faktiskt det var riktigt roligt att ställa själv - nervös "ja" och svetten dröp om mig, men det kändes ändå bra!

Resultatet blev 1:1 - jag hade hoppats på en 1:a och att Milton sen vann sin klass ser jag som kraftig bonus och givetvis jätte roligt!! Domaren fick för sig att Milton hade en "tom" sporre och gav därför inte CK. Kim kände sen på sporrarna och sa att han har en "flytande", men att det inte ska göra att han inte får CK. Hur som så dömde domaren så - jag är dock SUPER NÖJD med resultatet!!

Min underbara vovve skötte sig också kanon i ringen! Ställde upp sig snyggt, sprang bra och var helt underbar!! Så jag är glad och stolt över honom!!

Kritiken: " Utm. prportioner, bra huvud, ngt ljusa ögon, öron och bett ua, framskjuten skuldra och kort hals, bra bröstkorg, tillr. vinklar bak, 4 sporrar med en tom, rör sig trångt bak, och med längre steg bak än fram". 1:1 Domare: Eerola Tapio.                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En sista finputsning med hjälp av Eva"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och jag - full fart i ringen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Fina vovvar uppställda"

Grattis också Katarina och Tage till CACIB och BIR  - han är såå läcker Tage!!

Grattis Carolie och Pelle till att Minos blev BIM-valp - en ruggigt stilig kille!!

Grattis Eva och Willo till BIR-valp - hon är söt som socker Miltons underbara dotter!!

Grattis också Linda och Johan till Mios LP1 - ni är superduktiga!!

Ja Grattis till allas fina resultat - jag har inte stenkoll på alla resultat - jag blir lite "off" sådär, särskilt när jag själv ställer Milton!!

Min älskade tjej Tintin var med på utställningen för en gångs skull, tror hon ville vara snäll mot mamma! Hon stog för fotograferingen! Jag tycker det är jättekul när hon vill följa med och talade om det för henne minst hundra gånger! Hon själv var inte lika överväldigad "ja det var ju inte särskilt kul och så får man ju nästan svälta ihjäl...." Okej!! Men jag hoppas det blir fler gånger hon vill följa med och då ska hon få mat också!!

På kvällen var vi på kennelfesten! Jättetrevligt tyckte både jag och Tintin med kompisar (Lina och Julia). Det är en av sommarens höjdpunkter tycker "mina" tjejer!!

Nu väntar jag med spänning på dagens resultat från Norrköping!!

Ha det gott alla och var rädda om er!!

Kram!

17 Augusti 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
För snabba!!

Skit oxå kan jag börja med - hade skrivit massor och även lagt in lite foton, tröck fel och det försvann - irriterande!

Jag skriver bara kort nu och återkommer imorgon med kritiken och foton!

Vi fick ännu en 2:a idag på utställningen i Västerås, men fin kritik! Jag blir ändå lite besviken, men inser att vi har haft för bråttom ut på banan igen, Milton har för dåligt med päls och behöver lite mer tid innan han är klar för utställning. Vi hade bokat två utställningar för att testa - nu väntar vi till slutet på sommaren och ser till att pälsen får den tid den behöver! Domaren var dock enormt snål med ettor och det bara haglade tvåor och även treor - så vi var inte ensamma!!

Som sagt - återkommer imorgon med kritiken, foton och lite annat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton vid "Sibrosjön" efter en tuff dag!!"

Ha det gott alla!  

20 April 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Utställning

Okaay! Då har vi ställt ut första gången efter uppehållet. Milton fick en 2:a av denna domare. Vad jag kan förstå handlar det helt enkelt om att han behöver växa till sig och få till lite mer färg och päls. Nu var domaren mycket hård på färgen - men både Kim och jag sa att Milton såg väldigt ung och lite päls jämfört med de andra pojkarna i klassen, då vi såg honom i ringen!

Kritiken tyckte jag ändock var rätt okej:

" Very good dog. Good head. Short neck. Very good topline. The colour is not good today. He is better in movement. A little feminine."

Domare: Dupas Jean Jaques.

Feminin kan jag väl inte riktigt hålla med om - men liten kille var han idag. Men Milton växer på sig. Och nästa utställning vill vi inte ha en fransk domare:))

Jag är glad att vi är igång och ska nu anmäla oss till några utställningar i vår och sommar!

Kims dotter Liza var det som ställde Milton. Hon är verkligen toppenduktig!! Och Milton var otroligt duktig och lätt att ha med sig däruppe. Min underbara kille!!

Ja jag är faktiskt riktigt nöjd med dagen ändå!!

Ett par foton från dagen - mörka och tråkiga men dock foton!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mattes kille"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och Liza"

Milton är otroligt trött nu!! (Jag med för den delen!!)Men vi ska ta en tur i skogen, för det är alltid skönt!!

Ha en fortsatt trevlig påsk!  

 

 

23 Mars 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida