Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


VALPAR!!

Idag 27/1-2008 är en mycket stoor dag - för idag föds Milton och Ladys valpar!! Kim är enorm! Hon har haft sms-kontakt och hon har redan uppdaterat sin hemsida! Jag är helt salig och superlycklig idag - såå himla häftigt!! Detta ÄR STORT!

Ännu så länge - 13,30 - har 4 valpar kommit! 3 hanar och 1 tik! Den första var en tik och kom klockan 11,00. Nummer 2, hane - kom 11,10. Nästa hane kl. 12,05. Och ännu en hane kl.12,55!! Vi väntar med spänning på fortsättningen! Jag återkommer och uppdaterar och titta gärna in på Don fidos sida, där Kim uppdaterar:Don fidos                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N har det hunnit komma en liten tik till - klockan 13,50 tittade hon ut! Spännande att se var det slutar!!

Ska iväg nu och träna hunden + mig själv - uppdaterar vidare då jag kommer hem!! Pappa Milton har fattat att det är "något" idag - men jag antar att han misstänker att matte helt enkelt blivit knäpp, med allt jublande, ringande och pussande på honom:))

 21:45)) - Det har hunnit hända en hel del ute på Tallholm sedan jag skrev på eftermiddagen!!

kl.16,00 kom en liten pojke till. 18,10 nästa pojke. Klockan 19,00 kom en till - tyvärr väldigt medtagen, så Kim är osäker på om han klarar sig - tråkigt! 19,30 var det dags igen - en liten tjej nu! Och till sist då jag och Kim prata i telefon var det dags för en liten kille igen - denna kom till världen kl. 20,50!

PUH - vilken pärs det måste vara för lilla Lady - som enligt Kim är mycket duktig och har mått bra hela tiden igenom! 10 stycken valpar - att dom orkar tikarna!! Jag är full av beundran!! Och Kimzan som är så fantastisk!

Nu får vi se om hela skaran är ute eller om någon mer liten valpis tittar ut!!

Resultatet verkar bli nu - 3 tikar och 7 hanar (kanske en som inte klarar sig)!

Jag tycker det är enormt kul och bara längtar efter att få se underverken live! Dom lät så söta när jag hörde dom genom telefonen - en hel kör av gnyende små varelser! Stoffe och Tintin fick också lyssna lite!

Vi i familjen här i Skogshäll har firat med MC Donalds - Milton fick en egen hamburgare - kanske inte världsbäst för en hundmage, men Milton tyckte det var toppen! Och han är så glad att matte är toppenglad och njuter i fulla drag!!

Jag tackar och bugar för alla gratulationer pappa Milton och jag fått idag!! 27/1-2008 =en dag vi kommer minnas!!

 

 

 

 

 

 

 

 

"Såå underbara!! Titta och njuut!"

Nu ska pappa Milton och jag gosa lite och sen ska vi sova!!

Ha det gott ALLA!

28/1 - Jag lägger till lite på gårdagens eftersom det fortsatte komma valpar och då hör det ju liksom ihop:))

Klockan 23,00 föddes en liten tik. Lite medtagen och hade svalt fostervatten. Hon repade sig och mår nu bra! 23,30 kom ännu en tik!

Och senare kom en valp som var död. Även hanen som kom tidigare på kvällen som var medtagen somnade in. Väldigt tråkigt, men då får man tänka på att det var 11 fina, friska valpisar som mår bra!

Milton och Lady fick alltså 13 stycken valpar och 11 stycken mår fin fint! 6 hanar och 5 tikar! Såå himla COOLT:))

Jag pratade med Kim idag som lät trött - det kan man verkligen förstå, tröttheten måste ju komma någon gång! Men hon är himla duktig Kimzan!! Jag är väldigt imponerad av både Kim och Lady - som klarade gårdagen så fint!

Nu ska jag ta tag i pappa-Miltons tovor!!

Ha det så gott!

 

27 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 2 kommentarer
Paket

Igår fick vi paket på posten från Tage-Katarina! Milton ÄLSKAR paket och slet gladeligen upp det! Han blev inte lika glad då han fick ta på sig innehållet*s*                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Jätte-närbild på en lycklig Milton som öppnar paket!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En inte lika lycklig Milton - som får pröva innehållet!"

Jag lät Milton träna lite att ha sin nya dress på sig inomhus! Han gick som om han vore stelopererad och såg mycket besvärad ut:)) Men träning ger färdighet hoppas jag! Och ser fram emot lite renare golv från och med nu.....

Vi - eller kanske ska skriva JAG- tackar Katarina och Tage för att vi fick köpa denna overall! Milton lär synas då vi knallar i regnet*s*

Jag skrev häromdagen hur glad jag var att det blivit lite kallare, men dagen efter var det milt och skitigt igen! Är så förb.. less på denna så kallade vinter - helt värdelös!! Blev inte så mycket träning igår, bara lite under promenaden och idag blev det bus och röj i stället för träning, men kompis "Elton". Men Milton verkar helnöjd ändå och är så lugn och harmonisk! Det är skönt att min lilla livliga pojke kan vara så lugn och trivas med tillvaron trots att vi är lite lata! Satsar på träning i morgon - rutan, fjärr och ett litet spår ska vi köra!

Nu är det ca en vecka kvar tills det är dags för valpisar - räknar dagarna och är såå spänd! Milton verkar fortfarande inte ha fatta att han ska bli pappa!!:)) Ha, ha!!                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton busar med Jippo "Don fidos Jokkmoxx Jycke" i somras"

Nu är det "natta"!

Ha det gott ALLA!

26 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Bara ca en vecka kvar

Tiden går fort och just nu känns det mycket bra med tanke på det roliga och spännande vi väntar på!! Nu är det bara en lite dryg vecka kvar till valpning!! Lady är rund och fin - och det låter som hon mår alldeles utmärkt den lilla underbara damen! Nu väntar vi med spänning!!Milton och Holliday                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och syrran Holliday - ca 3 månader"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lady-tjejen"

Milton och jag har legat på latsidan då det gäller träning - eller rättare sagt har inte tiden räckt till! Jag har jobbat mycket dagtid nu och med ett speciellt projekt - det tar både energi och tid. Men vi satsar på att träna under resten av veckan så mycket det hinns med, och även lägga några spår nu när det är lite tjäle i backen!

Vi tränade lite under promenaden idag på eftermiddagen, och han var riktigt taggad - som han varit den sista tiden! Det är roligt, men då blir det extra trist att tiden är så knapp just nu!

Jag hoppas det kommer snö snart så vi får testa hundpulkan i år oxå. Vi testade lite förra året, men jag kan inte påstå att han tyckte det var dödskul precis. Han ställde upp mest för att han är så himla snäll:)) Men jag hoppas att han vuxit till sig och kan tycka det är riktigt kul. Det tyckte Stoffes (husses) Rottweiler som vi hade för flera år sedan. Han bara älskade att dra när man satt i och verkligen sprang över fälten - deet var riktigt coolt!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Draghunden Milton 1 år"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutar med en bild på "pappa-Milton" som KAN vara stilig om han vill! Vi tränar på att ställa upp och stå snyggt - och det börjar ge lite resultat!

Ha det gott ALLA!

23 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Söta Lady och rutan-framsteg

Börjar med några härliga bilder på söta Lady som är rund och go ute på Tallholm;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mysig bild på en härligt rund Lady"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Söta tjejen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Söt och go"

Vi väntar och väntar - och vill att tiden ska gå mycket fort!!

Tidigare i veckan testade jag och Milton rutan - och jag var mycket frustrerad och tyckte rutan var ett "skräp-moment"! Idag när vi testade så ställde han sig varje gång i rutan - inte alltid precis mitt i, men jag blev så glad att han var inom rutan så jag jublade och tjoade!

Häromdagen stog han utanför rutan och glodde på mig "var det så här eller..?". Så efter dagens träning känns det betydligt positivare!! Skit kul!! Även fjärret och inkallningen med ställande går framåt!! Vi har mycket kvar, men gör hela tiden framsteg - askul!!

Så just idag känns inte den planerade debuten i 2:an i slutet på mars heelt omöjlig!

Milton kommer förresten inom kort bli lika snygg som Tage "Don fidos Wipl ash". Har man i dagarna varit inne på Tages sida så har man garanterat beskådat Tage i sin nya snygga utstyrsel!! Milton får en likadan snart som Tages matte - Katarina- skickar till oss! Vi tackar så mycket!!

Ha det gott ALLA!

18 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Träning

Idag var det oxå riktigt skönt väder! Milton och jag startade dagen med en promenad i skogen. Sen åkte vi till bruks, där vi tränade ihop med Susanne, Zingo och Lothuz. Det gick riktigt bra att träna. Platsliggningen känns just nu säker. Vi gör framsteg i alla moment utom mitt värsta - ruuutan! Fy vad jag avskyr det meningslösa momentet!!!! Ett tag trodde jag Milton hade hajat, men jag inser att det har han inte! Jag pratade med Kim och har fått lite råd som jag tänkte testa. Men förutom det så kändes vår träning idag mycket bra!!

Jag hoppas nu på fint väder ofta, så att man kan komma igång ordentligt igen! Det är ju sjukt kul att träna med sin lilla voffsing!

På valpfronten så räknar vi dagarna eller ännu är det ju veckor!! Lady har ju flyttat till Tallholm igår i väntan på att valparna ska komma! En supersöt bild på Lady hade Kim tagit idag! Hon är bara helt underbart söt tjejen;Lady-tjejen                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lady är bara så himla söt!!"

Jag försökte ta lite bilder på min kille oxå idag då vi var ute! Några innan solen kom fram och några när solen kommit fram - och Milton hunnit bli smutsig och blöt i skägget:)) Men han är söt ändå!

Tog en bild också på en bit av svansen, där man ser att fin, fin färg är på gång!! Ser lite roligt ut!!                                           Svanstoppen är fin i allafall!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lite fläckar här och där är lite rödare!"  Stilig kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton kan stå riktigt fint om han vill-synd att solen ej ville titta fram"Tofs-killen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Rufsig och nöjd kille efter ett långt träningspass"

Min goa kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Han är lika go som han ser ut - min nallebjörn"

Lägger in fler foton i albumen. Det "tiltar" bara nu när jag ska försöka mer!

Nu hoppas jag på fina soliga dagar, snö är helt okej om det ligger kvar. Jag hoppas oxå att lilla Lady får må gott och att de kommande veckorna går myycket foort!!:))

Ha det gott ALLA!  

14 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
SOOL!

Yes-idag var det äntligen sool!! Härligt, härligt! Bara att ta vara på dom få dagarna!

Milton och jag startade dagen med att ta en promenad med Katarina och noffarna-Tyra och Greta. Tyra har löpt så det var ett tag sen vi promenerade! Milton tyckte dock att hon luktade ENORMT GOTT fortfarande och var extremt intresserad av henne! Han har alltid haft ett gott öga till den lilla flickan och nu var det värre än någonsin! Men vi tog oss runt vår 5 km runda och var nöjda med det! Det är jätte trevligt med våra hundpromenader! Katarina och jag hinner avhandla det mesta mellan himmel och jord - och hundarna tycker mycket om varann, även om dom inte kan leka direkt - Milton är ju lite för stor...:))

Jag hade sen tänkt fota min nykammade kille i solen, men annat kom emellan! Tintin hann dock fota oss under själva förberedandet!Kamning                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Se sån stil man har...herregud!"Milton med matte 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lipar Milton??"

Vi tror på fint väder imorgon också, ska ta med kameran till bruks där vi ska tillbringa förmiddagen! Ska försöka få till några fina bilder! Miltons bästa är ju inte att stå snyggt uppställd, snarare att busa och röja när kameran kommer fram - men skam den som ger sig!!

Har nu bestämt att jag ska anmäla till lydnadsklass 2 -  24 i Oxelösund och 29 mars i Finnspång! Vi får sen se hur klara vi är när det närmar sig! Apell-tävlingar har jag hittat först i april! Jag måste ha lite datum att inrikta mig på, annars är det svårare att motivera sig till träning! Vi har ju mycket vi behöver träna in så..

Milton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Miltons söta nos och dregliga skägg"Favoritplatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Favvo-platsen - överst vid trappan, med huvet vid kanten"

Och så vill jag bara säga - ha det så gott ALLA!

 

13 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Trevlig dag

I dag var jag och Tintin på valputställning på Rosvalla här i Nyköping - himla trevligt!! Zingo ställdes ut - det gick bra: 1:a, HP och BIR. Oplacerad i BIG-finalen, men Susanne var mycket nöjd! STORT GRATTIS!! Han är jättefin Zingo och såå himla trevlig! Bra smak den hunden - eftersom han tycker väldigt mycket om mig*S*!! En otroligt gullig fawn-färgad briardvalp(Bluegrass) blev BIG-reserv. Man blir ju helt sjuk när man ser dom små strutta runt i ringen med valpiga rörelser! Såå rart!!   

                                    Söta Zingo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Zingo på utställningen idag - Tintin är fotograf"

Efter utställningen åkte jag, Tintin och Milton ut till min far. Han har våran kisse Moses på prov hos sig. Jag har inte sett pappa så glad sedan han blev sjuk i september, som han är nu när han har katten som sällskap! Djur gör verkligen underverk!!! Vi får se om Moses kanske blir kvar hos honom - Moses tror nog han är i himmlen så bortskämd som han blir!!

Moses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Moses" Milton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Man kan tro att hunden tigger...?"

Det är inte bara Moses som blir bortskämd hos "morfar" - även Milton veet att av honom får man smaskens:)) Såhär stog han idag vid fikabordet när jag kom in i köket - eeh?....man kan tro att hunden tigger!!*S*

Tog mig en "sentimental stund" och gick igenom gamla kort jag fått på mailen! Vissa fick jag för jääätte läänge sen och vissa för ganska längesen! Några har jag fått av Katarina med briardkillen Tage. Några av Mia som har briarderna Love och Kenzo. Och några av Brorsan Bosse med matte Lena! Trevliga minnen! Skitkul grejor har vi gjort jag och min lilla kille - och massor med kul kommer vi att göra!! Flera av korten kommer med här nu i våra album.

Nu tar vi tevekväll!

Ha det gott alla!  

12 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Äntligen träningsstart!

Nu har glädjeyran från i måndags lagt sig lite. Nu vill jag bara att tiden ska går fort, så man får se underverken!!

I tisdags och idag tog vi oss till bruks Milton och jag! Äntligen!! Jag kan inte påstå att jag var sugen varken i tisdags eller idag p.g.a vädret som var urtrist - grått, regningt - och planen på bruks är helt "vatten-sjuk".....men nu måste vi igång!! Det blev inte så långa stunder, men bättre än inget! Milton var ruggigt taggad och det var suuper kul när vi väl var igång och tränade!!Ska köra något i helgen med - och så ska vi idag anmäla till de första tävlingarna för året - eftersom jag såg att tävlingskalendern äntligen finns ute på Sbk:s sida för några månader!

Det är så häftigt att höra Milton då vi svänger in mot bruks - han pratar, låter, nästan ylar av glädje! Såå coolt! Milton "pratar" mycket! När han blir glad så "gnäll-morr -pratar" han, när han vill ut ställer han sig vid dörren och glor på den - fattar jag inte direkt så låter han på ett speciellt sätt, samma sak när han vill ha mat eller vatten "glo på skålen, fattar vi inte så låter han på samma speciella sätt". Det är häftigt!!

Idag på eftermiddagen tittade solen fram för en gångs skull! Perfekt fotoväder - och då hitta jag inte ens kameran - SUCK! Hoppas på fler soliga dagar!!

Imorgon ska jag åka till Rosvalla där det är valp-utställning! Valpar är alltid kul att kolla på och våra vänner Susanne och Zingo ska vara med, så det kan vi inte missa!

Jag kunde förresten inte motstå att lägga en bild på Milton som valp som bakgrund - nu när man är lite inne i valptemat!

Ha det gott alla!!                                                                   Min kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton på promenaden igår"

11 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
VALPAR!!!

Idag var det dags för det efterlängtade ultraljudet på Lady! Spännande värre! Kim, jag, Tintin och Lady (förstås!) var på Djurkliniken!

Lady var otroligt duktig under hela processen med rakning, ligga still i obekväm ställning, väntan och så till sist ultraljudet! Såå cool tjej!

Och valpar var det, flera stycken!! Och dom var så pass stora att man såg att det var små voffsingar!! En liten tass som stack fram, ett litet huvud, hjärta som slår - ja allt fast i miniatyr! Urläckert!! Och en valp här och en där..... Coolt! Det var roligt att dom var så stora, det blev så otroligt verkligt att det är små valpisar där!

Nu är det ca 3 veckor kvar - sen så!! Jag hoppas verkligen att Lady kommer få må bra och att allt kommer att gå bra!

Lady är en fantastiskt trevlig tik och min lilla kille är otroligt snäll och trevlig, så det blir nog underbara valpar!!                             Lady

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Söta Lady efter ultraljudet i dag"

Då vi åkte iväg efteråt så satt Tintin och pratade lite med Milton där bak. Hon satt sen och funderade en stund - sen sa hon till mig:" Mamma, jag tror inte Milton riktigt förstått än att han ska bli pappa..." Tintin 8 år funderar!!

Jag förökte förklara att hundar inte riktigt tänker som vi, men det tyckte hon var lite knepigt!! Hon tycker dom borde förstå att det är mamma, pappa, och barn!!

Efter ultraljudet tog Milton, Tintin och jag en promenad i skogen. Tintin stack och gömde sig vid några tillfällen, så Milton fick söka - det tyckte dom båda var jättekul!

Sen blev det MC Donalds för att fira!!

Har gått i ett litet lyckorus hela dagen!! Tycker det är så himla spännande! Det är otroligt häftigt att få följa det hela så himla nära! Min vackra pojke!                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Min vackra pojke!" Milton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sökövning i skogen" Milton och Tintin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tokroligt!!!"

Milton spanar efter Tintin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton spanar efter lillmatte"

En härlig dag! Någon träning blev det inte trots att det är måndag*s*! Får se om jag tar mig dit imorgon - annars kommer det ju fler måndagar:))

Ha det gott ALLA!

7 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Äntligen snö!!

Ja se det snöar!! Jippi, vad härligt-ÄNTLIGEN!!

Milton, jag, Tintin och hennes kompis Lina gick en promenad i snön och blåsten! Så otroligt skönt med lite vitt ute! Milton var rent tokig och rusade fram i snön!! Massor med bus var det på hela promenaden!! Han bara ÄLSKAR att busa med Tintin och hennes kompisar!! Tyvärr hade jag ingen kamera med, utan tog några foton då vi kom hem istället.

Något jag lyckats förtränga fram till idag var hur oootroligt blött det blir på golvn efter en briard som varit ute och haft kul i snön:) Men idag blev jag påminnd ordentligt - var som en halv pool i hallen där han legat och tinat!!Milton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ett snömonster i blåsten" 

Miltonkillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Härligt med snö!!"

 

Min snuskille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Miltonkillen"

I går var jag hos Susanne som har Lotus och Zingo - jättetrevligt!! Det blev myyckeet hundprat kan jag lova!! Så nu är jag supertaggad att köra i gång med träning och anmäla till tävlingar! Susanne och jag kommer försöka träna ihop på måndagar. Sen givetvis så mycket man hinner, men att ha en speciell träningsdag är bra för mig!

Jag var ruggigt sugen på att planera in och börja anmäla till tävlingar och utställningar då jag kom hem! Blev halvt galen då jag såg att sbks tävlingskalender inte alls är uppdaterad för 2008!! Inte en tävling eller utställning finns med efter januari! Irriterande då man är planeringsmänniska som jag:)) Man fick ju hela årets kalender med brukshunden för ett tag sedan, men den har jag givetvis slarvat bort! SUCK!!

Någon som vet vart man kan hitta tävlingar och utställningar för året får ni jättegärna höra av er!!

Nu närmast ser jag fram emot att få se om det blir valpar!! Ultraljud är på gång nu i början på januari, ska bli såå himla spännande att få vara med och se!!

Ha det gott ALLA!  

 

3 Januari 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida