Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Dagen idag...-

....har vi tränat med Mio och Linda!! Linda hjälpte mig en del i platsliggnings-träningen! Har fått lite nya ideer som vi jobbar på med!!

Träningen gick bra och vi hade en trevlig eftermiddag! Det vi började med var en platsliggning - Milton gjorde då ALLT tokigt som han brukar pyssla med; började med att slänga över på sidan - detta hann jag dock inte med att justera innan det var för sent! Sen sätter han sig upp - jag går då ut och justerar detta. Märker att han satt sig upp för att det kommit en FLUGA!! som stör min lilla pojke! Han ser sig olyckligt runt efter det lilla odjuret och tittar även olyckligt på sin ilskna matte som närmar sig. Milton bestämmer sig då för att matte är "farligare" än flugan och lägger sig skamset ner! Jag "fyar" kommenderar åter LIGG och lämnar honom igen! Då ligger han klockrent stilla tills jag kommer åter! Sen flöt det hela på och det mesta gick riktigt bra!!

Veckan annars har ju jag hunnit bli ännu äldre:)) Hela 37 år - hua vad tiden går!! Har haft fullt upp med att fylla år, hinna med besök, hinna med Milton, jobba, planera klassfest för Tintins klass (självklart är man klassmamma mitt i allt oxå...!!), vart på "Grynet"-föreläsning och så alla måsten som dyker upp hela tiden- ja dagarna rullar på något enormt snabbt!! Och trött som sjutton är jag!! Nu har jag lovat mig själv att efter denna vecka ska jag ta en ego-period där jag ska fokusera på mig, Milton, familjen och hemmet!! Såå skööönt!!

Tävlingar har vi två till inbokade denna höst! Något första pris tror jag tyvärr inte på (veeet att jag ska tänka postivt men.....) Vi satsar dessa på att klara platsliggningen dessa två tävlingar oxå utan dumheter - allt annat ser vi som bonus!

Nu ska jag placera "häcken" i soffan - om jag får rum....Tintin sitter med pyssel i halva soffan och Milton har tagit andra halvan där han ligger skönt utslagen!! Vilken familj man har:=))

23 Oktober 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
En helt okej dag!!

Japp då har vi tävlat igen!! Och idag satt ÄNTLIGEN 10:an på platsliggningen!! Han låg så fint - bytte bara "rumpsida" en gång, han gör gärna det när han ligger - vill antagligen ligga bekvämare!! (dessvärre tror jag det var vad han gjorde förra helgen med när domar h*te gav oss en 5:a!! - men det är ju inget att haka upp sig på nu.... Jag har dock tänkt på denna platsliggning hela veckan - Milton låg kvar, hade inte rört sig från platsen alls - men enligt domaren krypit!! Not!! Tror jag!!)

Men nu var det idag!! Raringen låg och jag är såå glad - så som vi har tränat och kämpat!! Sen var det lite si och så - men helt okej! Poängen blev 148,5 poäng och gav oss vårt första 2:a pris i 2:an. Jag är nöjd och glad att det går framåt!! Nu traglar vi på och tränar - och utmanar oss själva till nästa tävling - med mål om bättre poäng!! Även om det så bara blir ett poäng - så ska det vara åt rätt håll!!

Poängen:

Platsliggande  10---40

Fritt följ   7---21  Problem med vändningar

Läggande  7---7  Ligger sent

Inkallande m ställande  6---12 Stannar sent. Flera kommandon

Sändande m ställande   5---15    stannar ej

Apportering   7---14  Lite tugg. Extrakommando

Hoppet    8---16  Sitter sent

Fjärr    8---16  Extrakommando vid första sitt

Helhet   7,5

SUMMA: 148,5   och ett 2:apris

En trevlig dag var det också med Linda och Mio, Lindas pappa med vovvarna Prince och Diamond och Lindas syster med vovven Ozzy! Trevliga människor och trevliga vovvar!!

Linda och Mio tog sitt andra 1:a pris - det ser så snyggt ut när dom kör!! Stort grattis till er!! Mio är betydligt mer samlad än sin bror!! Kan det vara så att pojkar mognar senare än flickor!! (eller är det Miltons matte som är mer tiltad på tävling??!)

Trött matte och trött Milton ska nu ta och placera sig i soffan och gosa lite!!

Ha det så gott alla!

18 Oktober 2008  | Länk | Miltons blogg | 3 kommentarer
Hur man ska träna!!??

Läste precis på syster Mios sida att matte och Mio börjat träna med lite mer extern belöning. Lite kul - för jag har börjat med det oxå!! Inte riktigt samma men liknande tänkt!

Det var fria följt jag började fundera på hur jag kan få till en föräntan på tävling. Fria följet på träning är bra - på tävling är Milton mer intresserad av allt annat, han vet att han ändå inte får gott känns det som!

Så nu när vi tränat lägger jag belöningen bredvid plan = leksak + frolic. Kör momentet och när det känns bra får han belöningen då vi är klara! Samma efter varje grej vi tränar. Har tänkt också att då jag kör igenom som på tävling kommer belöningen efter hela passet! Milton tyckte det var kul - kändes som han uppskattade lite nytt!!

På eftermiddagen idag ska vi till Norrköping för att träna med Mio och Linda - ska bli kul!! Milton kommer nog vara taggad, för igår var det vilodag. Sen har han inte träffat syrran på över en vecka - så hanblir nog glad att se henne!

Nu ska vi ut och njuta av höstsolen!

Ha det gott alla!

15 Oktober 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
4:e tävlingen och4:e tredje priset......

Idag åkte Milton och jag till Hölö-Mörkö BK där vi anmält oss till tävling! Suuuper nervös matte som vanligt, men jag gillar lugnet på Hölö-Mörkö BK som är en liten och trevlig klubb.

Vi var i god tid och hann varva ner och prata lite med trevliga människor innan platsliggningen. Puls 20000 hade jag då jag lämnade min lilla pojke på platsen - livrädd att han som tidigare ska sätta sig upp. Fanns ett fönster där jag kunde hålla lite span på vad han sysslade med - och jag vill lova att jag for upp och ner på bänken mååånga gånger för att se om han låg ner - OCH DET GJORDE HAN!!! YEES - lycklig matte berömde duktiga vovven MASSOR efter denna perfekta platsliggning - trodde jag ja..... En tjej sa sen att han flyttat sig lite framåt,en annan tjej hade inte sett något utan sa att han legat perfekt. Jag höll tummarna för att domaren inte heller sett något!!!

Vår tur som nummer 5. Jag lugn, Milton relativt lugn. "Poäng platsliggningen 5" - mattes lugn försvann och så var vi där vi brukar - matte stressad, Milton okoncentrerad...... SUCK!!

Vi fick dock höra efterråt att de stunder det är bra - är det jätte bra!! Det är de stunder vi vill ha mer av....!! Jag fick också höra av en tjej som är domare att JAG går bra på fria följet - rak rygg och inga konstigheter, det blir jag glad att höra eftersom jag tränat mycket på vad jag själv sysslar med på fria följet!!

Poängen:

Platsliggande  5---20 flyttar fram, orolig

Fritt följ      6,5---19,5   tränger, vid sväng, stannar "dk", avslut

Läggande   7---7   långsamt ner

Inkallande m. ställande  5---10   kraftigt dk, går långt

Sändande m. ställande  5---15    två tassar utanför

Apportering   6,5---13   lek morr, tugg

Hopp    9--18   avslutning

fjärr    8---16   ett extra kommando

Helhetsintryck  9

SUMMA: 127,5

Denna gång är jag nöjd med en trevlig dag - vi hade kul och trevligt!! Och så jobbar vi vidare!! Tävlingarna för oss just nu är "träning på att tävla". Kanske släpper för oss också en vacker dag!!

Ha det gott!!

 

12 Oktober 2008  | Länk | Miltons blogg | 3 kommentarer
Regnigt men trevligt!!

Idag träffade vi Linda+Mio, Eva + Ashley & Willo´och Gittan+ Trixxa på Nyköpings bruks för en träningseftermiddag! Vädret var rent urkasst - men det var trevligt och lärorikt ändå!!

2 platsliggningar körde vi tävlingsmässigt - Milton låg så fint så....:)) Tänk om han kunde göra det nästa tävling oxå!!! Jag fick sen råd och tips av Eva och Gittan på rutan och fria följet - som ju förutom platsen är våra största problem! Mycket bra råd, som jag kommer köra efter nu och tänka på (så snart sitter det....-:D) Jag har MYCKET att jobba med mig själv - men nu kör vi Milton och jag!! Nya positiva tankar att nästa tävling ska det gå bra!! (bättre iallafall!!)

Milton är nu supertrött och jag med! Ska ta en dusch och placera mig framför teven sen! Imorgon tränar vi vidare"Snuffis" och jag!

Ha det gott!

5 Oktober 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
Lugnt med träning

Jag har börjat jobba nu efter sjukskrivning - jobbar ännu bara 50%, men hua vad trött jag blir!! Milton och jag har inte tränat alls sen i söndags - dels har jag inte haft lust och dels har jag inte orkat!! Vi har sett till att hinna promenera och gosa = viktigast:))! Min pessimism gällande jag och tävling från i söndags sitter kvar litegrann!! Önskar jag kunde känna "skit samma"-men det gör jag inte riktigt ännu!! Ska jag ut och tävla igen ska jag ha en "spelar ingen roll hur det går"-inställning, annars kan jag lika gärna låta bli att tävla! Det ska vara kul, man ska inte "deppa ner sig" bara för att det inte går bra - då har jag fel inställning!(enligt mig själv!!) Men det kommer - alla kan ha en dålig dag (...vecka!!)

I morgon ska vi försöka få till lite träning om inte vädret är urkasst! Då kan jag tänka mig att min lilla pojke är supertaggad!!

Fruktansvärt iriterande här är att jag inte kan ladda upp nya bilder i bloggen eller på själva startsidan. Jag mailade supporten som inte såg något fel - men det går inte ändå!! Vääldigt irriterande!! Sugen på att hitta någon annan väldigt enkel variant av hemsida som är gratis - någon som har förslag??

Nu är det natta för mig!! Milton snarkar redan för fullt!

Ha det gott!!

1 Oktober 2008  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida