Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


GOTT NYTT ÅR!!

 

Vi vill önska alla 2- och 4-benta vänner ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!!

Vi hoppas att alla kommer få ett bra, innehållsrikt och framgångsrikt - vi med!!

 Jag vet att kommande år kommer bli spännande, lite annorlunda, innehållsrikt och förhoppningsvis toppenbra för Milton, mig och vår familj!

Ha det gott ALLA!

sommaren-07                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommaren-07

 

 

 

 

 

 

 

Vårt första 1:a pris i Lydnadsklass 1 Tångahed BIV -07. Foton tagna av Christina på kennel Chene Collinez 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Smällare och elände!

Nu börjar eländet med dessa förb... smällare!! Jag fattar inte att det ska vara så kul att hålla på och smälla!! Önskar det kunde bli ett riktigt förbud med böter om man smäller före nyårsafton! Jag är livrädd att Milton ska bli rädd, särskilt innan korningen som vi planerar framöver! Han är ju helt skottfast, och utsätts ju för "skottprov" varje vecka eftersom vi bor vid skjutbanan - men ändå!

Min förra hund "Kuma" var sjukt rädd för smällare och fyrverkerier! Han fick ren panik under nyårshelgen! Jag tyckte så otroligt synd om honom!! Inte ens lugnande medicin hjälpte. Det var att hålla sig hemikring och nyårsafton när det smällde som värst så hade vi musik och teve på så han inte skulle höra! Han brukade ha sällskap av min syster som inte heller gillar smällare:)

Och nu är det bara 3 dagar kvar på detta år!! Det har varit ett riktigt bra år, framförallt på hundfronten! Miltons och mitt mål var LP1  - och det fixade vi! Det är jag enormt glad över!! Milton har gjort godkänt MH. Utställningar har det varit rätt sparsamt, men jag är nöjd med de vi har varit med i. Och sist men absolut inte minst så har Milton parats med Lady och blir förhoppningsvis pappa framöver!

2008 räknar jag med att vi ska börja så smått att ställa ut, färgen är på gång - men än är det låångt kvar:) Vi ska ligga i och träna nu och köra apellen och förhoppningsvis 2:an. Till hösten tänkte jag att vi ska pröva att gå korningen. Så vi räknar med att 2008 ska bli ett innehållsrikt hundår!!

Nu ska vi ge oss ut på en promenad i det supertrista vädret!! Man blir inte alls sugen på att träna i detta skitiga tråkiga väder!! Vi håller tummarna för att det blir snö och lite kallare snart - jag läängtar efter riktig vinter!!                                                     bekväm kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton gillar att både sitta och ligga bekvämt, ger lite problem när han ska ligga "snyggt" han glider liksom ner på sidan.... - här bekvämt bakåtlutad"

Ha det gott alla!!   

28 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
En trevlig jul!

En mycket trevlig jul blev det till sist!! Jag trodde inte det dagarna innan när jag stod hemma i kaoset och nästan grina för att vi bestämt att vara här:) Meen allt ordnade sig! Vi har har hunnit måla det nya tv-rummet och flyttat in, Tintin har flyttat in och fått ordning i sitt nya rum, städat och pyntat - vi hann!! OOTROOLIGT!!

Julafton firade vi hemma hos oss. På morgonen fick jag ett ryck och badade Milton, som blivit framskjutet hela tiden. Han var mycket stilig och luktade mycket gott när släkten kom! God mat, trevligt sällskap, tomten och många paket - trevligt!! Min mamma och hennes man hade med sin vovve "Elton" så killarna var ute och busade ett par gånger.

Milton och jag fick en ny spårlina av min svärmor - deet blev jag mycket glad för! Har länge tänkt köpa en, men inte gjort det!! Massor av andra fina presenter fick jag med! Milton fick också både leksaker och godis!

Med andra ord - en lyckad julafton!!

Vi önskar alla en riktigt trevlig fortsättning!!

     

26 December 2007  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
En lugn dag blev det istället!

Idag skulle jag och Sigge ha glidit runt på Stora Stockholm och antagligen vunnit det hela.....*s* Meen ödet ville annorlunda. Sigge blev sjuk. Han har något elände i nosen vad det nu kan vara(noskvalster??). Han snörvlar och låter massor och igår var han även kladdig liksom "snorig" i nosen. Husse där ska kontakta veterinären på måndag så ska vi se vad eländet är för något. Så någon utställning var det inte tal om. Jag var på julbord med Stoffes jobb igår, så tröttheten i morse när klockan ringde gjorde att jag valde att sova vidare istället för att ta mig till Stockholm. Lite synd kan jag känna - men jag fick en lugn och skön dag hemma istället.

Milton och jag har spårat vidare. Han är duktig. Jag inser ju att han föredrar åker framför skog - ganska mycket - på åkern slipper han pinnar och elände!! Men vi jobbar på!

Idag har vi promenerat, tränat lite lydnad och så har kompisen "Elton" varit förbi så killarna fick leka lite.En rätt trevlig dag med andra ord!                                                                           Bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Grabbarna bus"  Milton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Miltonkillen"

Finns tid imorgon ska vi ta en ordentlig pälsvårdsdag - bada,kamma, rycka hår i öron och klippa klor!! Hela "kittet" på en gång! Skulle vara skönt att får det gjort och skönt att få en ren och stilig kille!!

Ha det gott alla!

15 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Inte så mycke som händer

Här är det lugna gatan. Tintin är sjuk, så jag har varit hemma med henne hela veckan. Jag själv är inte i direkt toppform heller - snorig, trött och ont i halsen. Så vi har inte gjort mer än vi måste.

Idag tog dock det dåliga samvetet för Milton över. Han är såå himla duktig och har oxå tagit det superlugnt emellan pytte-promenaderna. Han är perfekt så, anpassar sig efter läget. Men idag kände jag att han måste få göra något kul! Jag gick ut på åkern här bredvid och la ett spår - inte riktigt lika långt som ett apellspår, men nästan. En pinne på första rakan, en pinne på andra och så en kamprulle som slutapport.

Vi tog en liten promenad så spåret fick ligga - sen körde vi. Rackarns vad taggad han var grabben!! Tog pinnarna utan problem, lycklig som bara den när han står med pinnen i munnen. Så det gick hur bra som helst. Min kära kille är ingen långsam, noggrann spårare, utan har rejält tempo och är rätt yvig. Jag vet inte om jag behöver dämpa honom lite, är då rädd att förstöra glädjen han har. Ska försöka lägga lite spår nu, är ju så enkelt. Och sen när jag kollar lydnaden på apellen är det typ bara framförgående som vi inte kan - givetvis behövs finslipning på det andra, men ändå!! Vi får se hur vi planerar framtiden, vad vi satsar på först....Slutet på Januari-början februari SKA vi iallafall ut och tävla - vi bara måste ha ett mål!!

Nu ser jag fram emot lördagens utställning. Inte mitt eget elände:)) men att få glida runt och kolla läget efter, snygga hundar och shoppa - det är så himla kul!! Jag håller tummarna för dom briardvänner som kommer ställa - hoppas jag hinner se så mycket som möjligt av briarderna!!

Tomt blev det här förresten, när lilla solstrålen Flexxi åkte hem!! Hon var bara några dagar, men är en sån imponerande liten dam som man bara tycker MASSOR om!! Flexxis pappa är Stixx på Don fidos kennel. Stixx är kullbror till Lady som Milton är parad med. Trevliga gener från två håll som förs vidare!!

Stilig kille

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I brist på nya bilder tar jag en gammal favorit!! Det är Tages matte Katarina som tog denna när vi träffades på briardläger i Västervik juni 2006. Milton var inte mer än 7-8 månader. Men vi hade såå mysigt och såå stort utbyte av det lägret - kanonkul!!

Nu är det tv-dags!!

Ha det gott alla!

12 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Grötfrukost och "klubbmästerskap"

I dag har jag, Tintin, Julia, Milton och Flexxi tillbringat större delen av dagen på Nyköpings bruks där det var grötfrukost och "klubbmästerskap" - himla trevligt!

Efter en smaskig grötfrukost och paketutdelning var det dags för tävling nummer 1; barn med hund. Min dotter Tintin hade laddat för att debutera i hundvärlden och skulle tävla med Milton. Tyvärr startade det lite tokigt!! Tintin skulle promt ta Milton direkt=galen, överlycklig briard + 8-åring - kanske inte alltid den mest lyckade kombinationen!! Tintin åkte omkull och slog i huvet!! Hon blev ledsen och tyckte förstås att det var pinsamt! Milton fick lite bannor och Tintin överöstes med peppning "det här fixar ni gumman"!! Jag fick dock ta Milton tills ivern lagt sig lite!! Jag följde oxå med som stöd ner till plan - sen gick det galant!! Momenten var; "gå fint", "ligg" och "hopp över hinder". Tintin och Milton var jätteduktiga! Betygen var "bra", "mycket bra" och "toppen" - dom fick toppen på allt!! Och jag kan meddela att Tintin var mycket stolt och nöjd sen!! Hon sa också att hon vill tävla igen och vill troligen ställa på "barn med hund" i februari! Ingen är gladare än jag - snart har jag min lilla hundtjej!!                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Gå fint"Ligg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ligg"Hopp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hoppet avslutat, med buff på lillmatte"

Mycket bra jobbat av mina små vänner!!

Sen var det dags för Milton och mig att vara med i "klubbmästerskapet". Första grejen var hundrace! Jag tror Milton fick 2:a bästa tiden! Briarder ska ju vara snabba - och när matte sticker går det ännu fortare:))

Sedan var det uppletande! Godispaket låg i en rutan som hundarna skulle hämta. Milton tyckte det var halvkonstigt, men hämta i alla fall 3 paket - sen gav han upp och undra vad jag syssla med när jag stog och tjoa!! Men 3 var bra iallafall!

Till sist var det lydnad - linförighet var obligatoriskt, sen hade man 3 valfria moment. Vi valde; platsliggning, hopp över hinder och inkallning! Milton var duktig som vanligt!! Men kom av sig en liten stund på linförigheten då 2 hundar började skälla och härja bredvid plan - men det var det enda! Vi blev 3:a av runt 20 ekipage - kul!! Det är ju på lek, men ändå kul när det går bra!! Milton vann lite smaskiga ben!

Min systerdotter Julia var en klippa och hjälpte mig med Milton och Flexxi massor; höll, passade och sällskapade på promenad. Här har jag nog också en blivande hundtjej att ha med mig - kul!!Milton och Julia            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kontakt"

Träning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Julia och Milton tränar"

Lite bilder på Milton och Flexxi som varit superduktiga idag!! Toppen miljöträning för lilltjejen!!Milton                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Min lilla kille"Flexxi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Supergoa tjejen Flexxi"   Nosbild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nosbild på Flexxi-bara älskar såna bilder"

Nu tar vi kväll! Trötta, nöjda vovvar och trötta nöjda mattar!!

Ha det gott alla!   

8 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Besök!

Nu har vi beskök av lilla Flexxi! Himla trevlig liten dam! Att vara borta är dock lite nytt för henne och det märks. Nyfiken som få och ska kolla varenda vrå! Vi var också på promenad i Ekensberg i kväll. De vi mötte var några joggare - Flexxi tyckte dom var himla mysko!! Något som också fascinerar damen är våran kanin Svartnos. Hon ligger länge och spanar in varenda liten rörelse han gör! Det är ju kul att hon är lättroad! Milton och Flexxi kommer mycket bra överens - så jag tror vovvarna kommer ha några trevliga dagar tillsammans.

Det var mörkt när hon kom, så några foton utomhus har jag ej fått till i dag. Men jag gjorde ett tappert försök härinne nu ikväll att få några bilder!Milton och Flexxi                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och Flexxi"Flexxi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Flexxi charmar till sig godis av Stoffe och Tintin"Milton 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Dreglig, toffslös Milton"

Tidigare idag var jag och träffade Sigge som jag ska ställa i Stockholm. Kan lugnt påstå att det kommer bli en utmaning:)) Sigge visste inte riktigt vad stå var då jag hade godis, utan prövade allt; sitt,ligg, buuus! Men till sist fick jag honom att stå riktigt snyggt! Sen prövade jag att springa - fullt ös medvetslös gäller för honom - trava fanns inte på världskartan!! Kolla tänderna gick okej. Men till en början då jag skulle "klämma igenom honom" så var det bara bus för hela slanten!! Jag tror ju att hans husse skulle kunna ställa honom mycket bättre än vad jag kommer kunna. Jag kommer göra några försök att övertala honom till det - annars kommer vi göra så gott vi kan - lite tid till träning finns ju! Och han är ju både snäll och tillmötesgående killen! Det stog att det var 127 anmälda i rasen på lappen jag fick - det kan ju helt klart ge mig taskiga nerver!! Sigge och lillhusse                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sigge och lillhusse"

Vi får se vad det blir av det hela - allt ordnar sig ju har jag hört någonstans*s*.

Mitt i allt hunderi har jag också lyckats skapa rejält kaos härhemma, då jag fått för mig att jag ska måla om i min dotters rum! Några veckor innan jul, med allt vad det innebär, börjar jag fundera på om det verkligen var så smart att börja med detta nu! Meen jag har ju aldrig varit en person som tänkt först och handlat sen......

Ha det gott alla!  

6 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Date nummer 3

Dagens träff var inte lika "hot" som dom andra. Lady var inte alls lika tillmötesgående hur mycket Milton än försökte charma den lilla damen! Och ni ska veta att han testade - ALLT! Han tittade emellanåt på Kim typ "vad är det för surkart du släpa med idag?" Men rättvisast för Lady måste jag säga att hon var vänlig men ointresserad - hon är ju så snäll tjejen!

Alltså fick dom till 2 lyckade parningar med 2 dagars mellanrum - det borde kunna bli bra vad jag förstått! Så nu är det bara att vänta och se - spännande! Tur att det är jul och allt att fokusera på nu så man inte bara vääntaar!

Milton och Lady hade dock en trevlig busstund här - dom busade massor och hade kul! Milton och Lady ser så fina ut ihop när dom springer! Samma bushumör!

Milton fick oxå träffa lilla Flexxi och leka en stund! Flexxi kommer hem till oss på torsdag och ska vara här 2-3 dagar. Det ska bli kul tycker vi alla!Lady                                                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Lady spanar efter vilden Milton" 

 

 

Busen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Där kom han!!"Charmoffensiv!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton försöker charma Lady"

Det är roligt att det har gått så bra med parningen för Milton och Lady! Milton är ju en väldigt ung pojke och det var ju hans första gång! För Lady var det ju också första gången! Så det känns härligt att det gick så bra, lätt och smidigt med allt!

Nu ska jag ta och vila en stund - tror jag nästan blir tröttare än Milton dom här "date-dagarna":))

I kväll ska jag plocka fram tävlings-datumen för våren och boka in en första tävling så vi får en knuff att börja träna igen! I januari ska vi jäklar i mig debutera i 2:an!! Eller kanske februari.....*s*

Ha det gott alla!  

4 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Parning nummer två!

Ännu en lyckad träff för Milton och Lady!! Vädret var ju inte det bästa idag heller. Regnet gjorde sig tydligt påminnt! Det bekom inte vovvarna! Idag gick det ännu snabbare att "få till det". Milton visste exakt vad han skulle göra och Lady är en gudomligt snäll tik! Efter kanske 10 minuter satt dom fast och vi gjorde vännerna sällskap i regnet under hängningen. Mycket lugna och fina. Sen var det klart för idag. Vovvarna fick vila på varsitt håll och Kim och jag fick en trevlig stund över kaffekoppen! Vi hann avhandla allt möjligt under fikastunden - allt från färganlag hos hundar till snygga skådisar och jobb!

Tack Kim för en trevlig eftermiddag! Skönt att det gick så smidigt med vovvarna även idag!

Jag tycker det är grymt häftigt att få vara med om detta - har sagt det förut, men det kommer jag nog upprepa många gånger! Jag är också glad att ha en sån toppenuppfödare!

Inga kort blev ens hysade idag - så inga bilder hamnar här idag. Jag hoppas på fint fotoväder på tisdag när Milton och Lady har ytterligare en träff!

Milton har haft en kanondag idag! Först var vi på bruks och tränade lydnad + provade på en rallylydnadsbana! Skitkul!! Sen tog vi en trevlig promenad i skogen! Milton hade ju sen sin "hotta date". Som om inte det vore nog kom en kompis - "Sigge"- på besök på kvällen. Milton och han hade jätte kul och lekte! Så en toppen dag har det varit - nu ligger Milton utslagen och snarkar rejält vid mina fötter!

Nu tar vi kväll. Milton får sova och jag ska kolla på snygga Brad Pitt i en film på teve!

Avslutar med ett par valpbilder på ursöta Jippo - "Don fidos Jokkmoxx Jycke"- som bodde hos oss några veckor i somras! Håller tummarna att Lady och Milton får lika söta och goa valpar som honom och hans syskon i XX-men kullen!

Sötnos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Söt som få"Jippo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Don fidos Jokkmoxx Jycke"

På den övre bilden syns Miltons bleka vackra svans - kanske inte så snyggt:) Ska fundera på att börja retuschera mina foton innan jag sätter in dom här *S*.

Ha det gott alla!  

1 December 2007  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida