Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Finbesök idag!!

Idag hade vi riktigt fint besök hos oss - Miltons valpar!! Det är ju i dagsläget 6 valpar kvar på Tallholm, hela gänget kom på besök!! Såå himla mysigt!! Min syster med barn kom och tittade på underverken, Stoffe smet hem en stund från jobbet och Tintin hade kompis på plats!

Milton skötte sig prima! Han tyckte dom var halv-läskiga först, men det gick snabbt över!! Valparna som inte ens var på hemmaplan var trots allt rätt tuffa - okej bilar var bra skydd emellanåt - men i det stora hela var dom rätt framåt "mini-gänget"!!                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton med sina valpisar"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Någon som vill busa???"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Näe....inge bussugna just nu:))....!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Dumbo??? Näe; Don fidos Alpha-Wille "Allram" i blåsten!!"

Ja nog är dom underbara och nog blir jag ruggigt valpsjuk!! Vi kommer låna någon ett tag för lite miljöträning - det lindrar nog den värsta "sjukan".

Milton och jag har tränat lite lydnad i helgen och körde även ett spår i lördags! Han var ivrig och tyckte det var jättekul!! Jag var förresten oxå ivrig när jag la spåret och glömde totalt att lägga ut "pinnarna" i spåret...:) Det kom jag på när vi väl gick spåret "just ja!!" - men det var ju ialla fall ett spår!!

Imorgon planerar vi skogspromenad, bruksträning och ett spår(ordentligt sådant) på förmiddagen!! Nu är det Prison brake - sen är det natta!

 

Ha det gott ALLA!  

31 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Snöoväder

Idag när man vaknade var det rejält med snö ute - fyy f-n! Jag vill ha vår!! Men nu är det som det är! Milton såg lite småchockad ut när han klev ut på trappen och fick massor av snö i ansiktet! Han brukar älska snö, och det lär han göra nu med - blev väl lite mycke då han inte ens såg utan bara fick något kallt på nosen. Milton har fortfarande "utställningsfrisyr" - dvs. luggen nere. Han ser ju typ inget då min lilla kille! Men nu ska tofsen upp och vi ska ut i snön och knalla!! Får passa på innan det blir slask och lera av eländet!!

Tog några "nosbilder" igår då vi var i skogen efter utställningen + några försök till snygg-kort! Här kommer ett par! Återkommer senare med snöbilder efter dagens promenad!

Ha det gott så länge!!                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

"Kollat smilet"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sötaste briardnosen som finns, med lite snö i skägget"

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hade kunnat blivit bra....om han stått still och det inte blåst - finast ändå!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Min goa vackra pojke!!"

 Och nu kommer dagens bilder - totalkontrast från igår!! Milton och jag har promenerat, busat i snön och sen var min mamma och hennes man här så Milton och Elton fick leka massor - kul!! Miltons tassar var ENORMA när vi kom in. Han är nu hänvisad till hallen där det är mer eller mindre sjö nu:))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Röj"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Grabbarna bus"

 

24 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Utställning

Okaay! Då har vi ställt ut första gången efter uppehållet. Milton fick en 2:a av denna domare. Vad jag kan förstå handlar det helt enkelt om att han behöver växa till sig och få till lite mer färg och päls. Nu var domaren mycket hård på färgen - men både Kim och jag sa att Milton såg väldigt ung och lite päls jämfört med de andra pojkarna i klassen, då vi såg honom i ringen!

Kritiken tyckte jag ändock var rätt okej:

" Very good dog. Good head. Short neck. Very good topline. The colour is not good today. He is better in movement. A little feminine."

Domare: Dupas Jean Jaques.

Feminin kan jag väl inte riktigt hålla med om - men liten kille var han idag. Men Milton växer på sig. Och nästa utställning vill vi inte ha en fransk domare:))

Jag är glad att vi är igång och ska nu anmäla oss till några utställningar i vår och sommar!

Kims dotter Liza var det som ställde Milton. Hon är verkligen toppenduktig!! Och Milton var otroligt duktig och lätt att ha med sig däruppe. Min underbara kille!!

Ja jag är faktiskt riktigt nöjd med dagen ändå!!

Ett par foton från dagen - mörka och tråkiga men dock foton!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mattes kille"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och Liza"

Milton är otroligt trött nu!! (Jag med för den delen!!)Men vi ska ta en tur i skogen, för det är alltid skönt!!

Ha en fortsatt trevlig påsk!  

 

 

23 Mars 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Påsk och utställning

Okaay - jag kan lugnt påstå att jag är nervös inför söndagens utställning!! Jag kammade min lilla pojke igår - och kände förtvivlan över hur jag ska få honom stilig till söndag!!!! Han behöver ju bara gå ut så har han rättat till det jag gjort, så det passar mer hans smak! Sen har jag ju "kommit på" att det är så länge sen han ställdes, hur ska deet gå! Herreguud - om jag ändå kunde "kabba ner" lite -det är ju kuul! Ja det är väl tur att inte jag ska ställa honom - mina nerver skulle väl knäcka stackaren! Nu ska jag snart ta fram kammen igen, dra ur tofsen så luggen trillar på plats och se fraam emoot sööndag!

  

Och nu är det påsk också med allt vad det innebär! När man har barn innebär det en hel del! I går var det påskkärring som gällde, idag ska det målas ägg och göras påsktårta, mat med släkten tre dagar i rad och påskpresenter och godis - men det är rätt trevligt ändå!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tintin och mina systerdöttrar + kompisar"

Milton och jag har tränat lite sporadiskt. Det har varit sånt skitväder så det har inte blivit så himla mycke. Men vad vi än gör så är han saligt överlycklig - ALLT är kul! Tyvärr har jag ingen fungerande kamera just nu - väldigt irriterande när man ska på utställning, ska dock flörta med min syster idag och se om jag kan låna hennes:))

Så vill vi önska ALLA en GLAD PÅSK!   

Avslutar med en bild på "pappa-Milton" som valp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 Mars 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar
Träning, lek och valpbesök

Veckorna rullar på riktigt snabbt!! Skönt om det snart blir sommar! Detta skitväder som är kan man definitivt vara utan!

Milton och jag var på bruks och tränade i regn och lera torsdag och fredag förmiddag! Han var ruggigt laddad och tyckte det var superkul! Man ser på hela minspelet att han försöker fatta vad jag menar - vill så gärna göra rätt, speciellt på "rutan" ser jag det! Sen när han kan momenten så kör han ju "på sitt sätt" ibland och med inlevelse ibland:))

Igår-fredag var vi på "lek-promenad" med Susanne, Lothus och Zingo innan träningen! Milton är så glad när han träffar sina kompisar!! Särskilt lilla Zingo. Zingo är lika glad han. Milton blir dock lite väl "briardig" och bufflig i sitt leksätt efter ett tag! Han är så lycklig och bara "manglar" på - så lilla Zingo flyger!! Zingo verkar gilla honom ändå:)-men jag får vara med och styra upp det hela!!

Vi tränade ihop efter promenaden och körde också en platsliggning med Milton och Lothus - känns bra! Milton var trött som attan sen och sov som en stock i flera timmar när vi kom hem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En bild från i somras på kompisarna Milton och Zingo. Lill-killen är ju lite större nu, som tur är:))"

Jag ska sätta mig nu i helgen och anmäla till ett par tävlingar framöver. När och var får vi se - men jag har tänkt det länge och bara velar fram och tillbaks! Nu kör vi - trots att vi inte är klara. Måste kolla vart vi ligger! Och så behöver jag verkligen ett mål!!

Utställningar blir det ju några med. Stockholm är ju i påsk, sen kör vi några till SKK-utställningar i vår - tror det var 2 till innan sommaren! Milton är ju inte "klar" där heller. Färgen är inte på plats - men vi testar! Det värsta är mina nerver när det gäller utställningar! Jag tycker det är urjobbigt!! Vet inte riktigt vad som är det värsta!! Men det är väl själva bedömningen - att någon ska stå och kommentera hur min lilla pojke ser ut, och i värsta fall tycka att han är ful!! Själva utställandet trodde jag förut att det var, men eftersom jag blir lika nervig trots att jag inte ska ställa själv  - så handlar det ju inte om det! Jag tycker ju att det är kul också - annars vore jag ju korkad som utsätter oss för det!!

Antar att det blir ett gäng Don fidosar i Stockholm - det är ju superkul att träffa alla!

Något som är jättekul oxå är att det gått så otroligt bra för så många Don fido-hundar under 2007!! GRATTIS TILL ER ALLA! Jag såg att Milton hade 16:e placering som "Bästa Allround Briard 2007"- det är vi jättestolta och glada för!! Vi var mest aktiva på lydnaden - utställning var nog bara 2 stycken 2007!

Igår var vi oxå och besökte Milton valpar "Will-mer & co"-gänget! Dom hade vuxit massor sen sist!! Och blivit ännu finare - trodde inte det var möjligt:))                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tintins kompis Lina med en av valparna (Pink?)"

Jag hade med min kompis Katarina och Tintin hade med sin kompis Lina. Det känns himla kul att få visa upp underverken!! Vi gosade så mycke vi orka, fikade och pratade! Jag tror både Katarina och Lina blev lite sugen på en liten valpis!!

Milton fick träffa sina valpar för första gången! Lika snäll som alltid och lite skraj för dom var han oxå! Att få till en bild på Milton och valparna var inte att tänka på - så nära ville han inte komma dom små konstiga sakerna!! Jag vet inte om Kim kanske fick till någon spontan-bild på far och valpar, men jag gjorde det inte! Det var vid något tillfälle som Milton och en av de nyfikna små-pojkarna luktade på samma skål, men då hann inte jag med!

Valparna var däremot nyfikna på Milton! Dom reagerade först på att dom inte kände igen honom - "hjälp - en ny stoor vovve"! Sen kom snart nyfikenheten och dom ville kolla in vad han var för någon - ursöta!! Det var dock inte så lätt att hinna med Milton som hade fullt upp med att busa med "små-flickorna" -Flexxi och Frisco.                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tintin (liggandes förstås:-) och Lina med några valpar utomhus"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Två raringar i Katarinas knä"

En trevlig eftermiddag som vanligt på Tallholm! Imorgon är valparna 7 veckor - otroligt vad tiden går fort!! Om en vecka börjar dom "flytta hemifrån"! Jag hoppas att alla får bra hem och att man får följa deras framfart i livet!! Om det blir någon liten kvar ett tag kanske den kommer till oss ett tag och "miljötränar" - skulle vara såå mysigt (farligt, farligt - men härligt, härligt!!)

Nu ska vi pallra oss ut på en promenad innan det är dags för jobb igen - tycker man jobbar jämt - SUCK!!

Ha det gott ALLA!  

15 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
En trevlig helg!

Vi har haft en toppenhelg med start efter jobbet i fredags. Det var helt underbart vårväder - så Milton, jag, lill-matte, moster, kusin-Julia och kusin-Elina tog en låång promenad! Vi var ute i det sköna vädret i 2 1/2 timma! Vi gick mycket i skog så Milton kunde springa lös. Vi gick över en hängbro och var och tittade på 4 stycken gamla "silver-malms grottor" här i Nyköping - mycket kulturella! Barnen var impade och Milton tyckte hela grejen var dödskul - som allt annat:)) Så det blev en lyckad eftermiddag! Kvällen blev lugn! ´

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton på hängbron"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Snuffis poserar vid vattnet"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tjejerna var duktiga-men här har Tintin gett upp en liten stund, av minen att döma:))"

På lördagens eftermiddag tog Milton, jag och lill-matte en promenad då vi mixade blomplockning med lite hundkamning, sök-övningar och lydnad! Himla trevligt! Tintin som är en äkta blomflicka var salig när hon hittade massor av tussilago - vårkänslor till max!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Tintins tussilago"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Världens sötaste briard-nos!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Söök!! - Fullt ös i skogen!"

Söndagen - idag - bjöd på riktigt skitväder!! Regn och grått! Vi tog dock en liten sväng i skogen och åkte sen till "morfar" och Moses och hälsade på! Där är det alltid kul tycker Milton - och gott...!!

Något bad blev inte av som planerat - tyckte det kändes meningslöst när det var sånt skitväder! Ska dock ta det snarast så inte Milton ser ut som ett ulligt får i påsk när vi ska till Stockholm!

Ha det gott ALLA!  

9 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
Inte mycke aktivitet just nu....

Är verkligen urdålig på att uppdatera nu känns det som - men det är liksom inte så mycket som händer just nu utom det vanliga liksom. Kameran är fortfarande inte igång och det är inte alltid min lilla dotter tycker mamma ska ha hennes kamera.

Jag har jobbat mycke hela veckan så då blir det slött resten av dagen:) Men i helgen tänkte jag att Milton och jag ska köra något spår och träna lite lydnad. Det är dags för bad också inför Stockholms utställningen.

Det blev ingen kurs. Jag bestämde mig för att försöka köra själv - det är en spark i baken jag behöver, sen fixar vi det Milton och jag. Min kära sambo erbjöd sig att sparka hur mycke som helst...-det var ju vänl

Denna bild vill jag låta sitta kvar - den är bara såå underbar!     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha det gott ALLA! 

6 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Liten foton här.....

och några i album, från gårdagens besök på Tallholm. Som var såå underbart mysigt!!

Vädret idag är ju allt annat än mysigt ialla fall - till och med Milton bangar på att vara ute någon längre stund - och deet är väldigt ovanligt, han brukar fara runt oavsett väder! Jag har jobbat och Milton har varit hemma med husse, lill-matte och kusin Julia. Tintin och Julia har lekt massor med Milton, bland annat har dom lekt hund:)) så grabben är rätt trött trots att han varit inne mycket! Leka med tjejerna är bland det bästa som finns tycker Milton!!

Ikväll blir det melodifestival med lite lördagsgott - helt okej, men man känner sig lite halvtråkig när man tänker till:)

Håller på för fullt och velar om Milton och jag ska gå kurs eller inte....inskrivning på måndag. Kursen vi velar om är apell+lägre klass - lydnad + spår upp till lägre klass med inriktning på tävling. Låter ju kul och jag är mer på "G" om jag får en spark i baken med en kurs - men vi velar vidare till måndag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mys-pys i knät på "Mio-Linda"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Gos med valpar - kan det va mysigare??"

En liten bild på Miltons toppensöta och trevliga syster Mio måste förstås också komma med! En himla gullig tjej - som Milton lekte massor med och hade kul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Miltons söta syster Mio"

Nu ska vi ta och ge oss ut en sväng i ovädret - inte särskilt härligt, men nödvändigt!

Ha det gott ALLA!  

1 Mars 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida