Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Mattes goding!!

Lite bus efter kamning - i sooolen! Härligt att den tittar fram för en gångs skull!                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Min fina, fina kille!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milton står rätt fint ja - men allt skit i bakgrunden gör att man knappt ser hunden - SUCK! Fotokurs.....någon som kan hjälpa:)D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mysigt i soolen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Öhh - kan vi inte göra nåt kul??"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"YEES!!"

                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"KILL IT!!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mer??!!"

Nu ska vi ta en promenad i det fina vädret! Sen måste vi nog lägga in lite träning idag. Det är en vecka i dag tills vi debuterar i 2:an - kul, men lite pirrigt!

Ha det gott alla och ta hand om er!

Kramis

24 Augusti 2008  | Länk | Miltons blogg | 3 kommentarer
Nyköpingsutställning och kennelfest

Igår var vi på utställning i Nyköping. Jag var dunder nervös som vanligt!! Denna gång ställde jag själv för första gången på länge - underbara Liza har ju ställt Milton åt mig flera gånger!! Jag tyckte faktiskt det var riktigt roligt att ställa själv - nervös "ja" och svetten dröp om mig, men det kändes ändå bra!

Resultatet blev 1:1 - jag hade hoppats på en 1:a och att Milton sen vann sin klass ser jag som kraftig bonus och givetvis jätte roligt!! Domaren fick för sig att Milton hade en "tom" sporre och gav därför inte CK. Kim kände sen på sporrarna och sa att han har en "flytande", men att det inte ska göra att han inte får CK. Hur som så dömde domaren så - jag är dock SUPER NÖJD med resultatet!!

Min underbara vovve skötte sig också kanon i ringen! Ställde upp sig snyggt, sprang bra och var helt underbar!! Så jag är glad och stolt över honom!!

Kritiken: " Utm. prportioner, bra huvud, ngt ljusa ögon, öron och bett ua, framskjuten skuldra och kort hals, bra bröstkorg, tillr. vinklar bak, 4 sporrar med en tom, rör sig trångt bak, och med längre steg bak än fram". 1:1 Domare: Eerola Tapio.                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En sista finputsning med hjälp av Eva"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton och jag - full fart i ringen"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Fina vovvar uppställda"

Grattis också Katarina och Tage till CACIB och BIR  - han är såå läcker Tage!!

Grattis Carolie och Pelle till att Minos blev BIM-valp - en ruggigt stilig kille!!

Grattis Eva och Willo till BIR-valp - hon är söt som socker Miltons underbara dotter!!

Grattis också Linda och Johan till Mios LP1 - ni är superduktiga!!

Ja Grattis till allas fina resultat - jag har inte stenkoll på alla resultat - jag blir lite "off" sådär, särskilt när jag själv ställer Milton!!

Min älskade tjej Tintin var med på utställningen för en gångs skull, tror hon ville vara snäll mot mamma! Hon stog för fotograferingen! Jag tycker det är jättekul när hon vill följa med och talade om det för henne minst hundra gånger! Hon själv var inte lika överväldigad "ja det var ju inte särskilt kul och så får man ju nästan svälta ihjäl...." Okej!! Men jag hoppas det blir fler gånger hon vill följa med och då ska hon få mat också!!

På kvällen var vi på kennelfesten! Jättetrevligt tyckte både jag och Tintin med kompisar (Lina och Julia). Det är en av sommarens höjdpunkter tycker "mina" tjejer!!

Nu väntar jag med spänning på dagens resultat från Norrköping!!

Ha det gott alla och var rädda om er!!

Kram!

17 Augusti 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Träning, pälsvård och lite annat....

Milton har hittat en ny kul aktivitet - fotboll!! Häromdagen när jag körde lite ved hittade han en av alla fotbollar han bitit sönder för lill-matte. Han sprang med mig med bollen i munnen - buffade på mig och uppmanade till lek! Perfekt - samtidigt som jag körde ved kunde jag aktivera min lilla kille! Jag sparkade i väg bollen, han hämtade, lite dragkamp - så i väg med bollen igen. Detta växlade vi med lite dribblande och bus på gräset. Milton var överlycklig!! Och efterråt mycket trött!!                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton med sin fotboll"

Vi har tränat lite varje dag här hemma. Inget moment sitter klockrent - men alla moment känns riktigt okej just nu! Vi har ju bara tränat hemmavid - så framöver när jag orkar bör vi träna med lite störning på klubben!

I kväll och imorgon är det rejäla tag med kam och borste som gäller!! På lördag ställer vi i Nyköping. Jag har undrat minst hundra gånger varför jag anmält!!..... Men vi tar det som miljöträning för både Milton och mig!! Och vi kan ju hoppas på fin kritik och skaplig placering!!

Med mig/oss så rullar dagarna på. Det går upp och ner - vissa dagar går bättre än andra, det är väl så det kommer vara! Jag har börjat blogga av mig på familjeliv och har även "träffat" flera mammor med samma erfarenheter där!

Ha det så gott!

Kram!

14 Augusti 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Födelsedag, träning och annat....

I tisdags den 5 augusti fyllde vår stora tjej 9 år! Dagen innan var vi iväg och köpte presenter - alla andra år har jag fixat det lääänge innan, men i år är inte som alla andra år! Jag var dock fast besluten att hennes födelsedag skulle bli mycket bra! Och det blev den! Tintin var så nöjd man kan bli "min bästa födelsedag någonsin!!". Hon fick fina presenter, som även jag gillar vissa av. Singstar och Guitar Hero till hennes Playstation är såå roligt! Ungarna fick tjata för att få sjunga när jag och moster Carola kommit igång!! Guitar Hero körde jag och Tintin när alla gått hem - så otroligt kul! Jag tyckte jag var en riktig rockstjärna!! När jag la mig på natten var jag mycket nöjd med mig själv och dagen!        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Nio ljus i tårtan"

Dagarna efter har jag istället varit helt slut, det tar mycket på krafterna att hålla ihop sig en hel dag! Jag har iallafall sett till att träna lite här hemma med Milton. Det mesta går riktigt okej och Milton är så taggad att han nästan hoppar ur pälsen! Men helt plötsligt har han slutat fatta att han på "hopp-sitt-hopp - hindret alltså" ska sitta då han hoppat över fösta gången. Han står och bara glor på mig, sätter han sig kan det vara snett åt sidan, igår la han sig till och med vid sidan av hindret. I bästa fall kan han sätta sig lååångsamt efter dubbel-dubbelkommando! SUCK! Annars är han duktig och jag tycker det är underbart att träna med honom!! Bra medicin - jag fokuserar helt på min lilla knäppgök!                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En galen briard!!"

Jag satt förut och studerade min lilla rufsiga vovve! En fråga är hur jag ska kunna få honom snygg till kommande utställning om en vecka!? Han har verkligen semesterfrisyr, kardborrar fastnar hela tiden i pälsen, vi bor vid grusväg och med detta väder blir en pälshund definitivt inte stilig!! Men vi får börja omvandlingen snarast så kanske det finns hopp - och så hoppas på lite bättre väder!!

Jag är mycket inne på en sida där det finns ett "änglaforum" för alla som förlorat sitt barn. Jag är där dagligen och läser, har även påbörjat en blogg där jag ska skriva av mig ordentligt (om jag nu får ordning på den...). Det är en sida som ger mig mycket styrka - men det är också hemskt att läsa hur många vi är som går igenom detta helvete!! Jag hittade denna där, som jag tycker är så otroligt fin och som säger så mycket!!;

"Min mamma är så stark, det säger faktiskt alla. Men i ensamhet om natten jag sett hennes tårar falla.

Under sömnlösa nätter kommer jag tassande på tå. Hon vet att jag är där, för att hjälpa henne förstå.

Lika ändlösa som strandens vågor är hennes smärta. Jag vakar över min starka mamma som alltid bär mig i sitt hjärta.

Hon bär ett leende, ett leende som hon tror hon döljer. Men genom himlens dörr jag ser tårarna som följer.

Min mamma försöker hantera döden för att hålla mig kvar. Och alla som känner henne vet att det är den enda möjlighet hon har.

När jag vakar över min starka mamma genom himlens öppna dörr försöker jag förklara att änglar skyddar mig nu, såsom hon gjort förr.

Men jag vet att det inte hjälper eller lättar bördorna hon bär. Har du möjlighet, gör ett besök och visa att du håller henne kär.

Vad hon än säger, hur hon än mår, min starka mamma har för alltid ett hjärta fullt av sår."

Kaye Des Ormeaux - Svensk översättning Helen S.Wiren

Den är så vacker så vacker! Det kommer nog att bli en del här i bloggen om hur jag mår. Jag behöver det! Det jag går igenom nu tar upp mesta delen av mitt liv och mina tankar! Men hunderi måste också givet ha en del i det jag skriver annars blir det inte bra här tycker jag!

Nu ska jag börla laddningen för Tintins fest ikväll! Hon ska ha födelsedagsfest med sina kompisar. Hon ville det så gärna och då vill jag att hon ska få ha det. Milton kommer tycka det är jätteroligt när hans favorittjejer kommer hit! Jag kan ju dock känna att jag själv önskar att klockan skulle vara 19,00 - och barnen börjar gå hem:))

Ha det gott och ta hand om varann!

Kramis

8 Augusti 2008  | Länk | Allmänt blogg | 2 kommentarer
Dagarna rullar på trots allt.....

Jag vill tacka för alla sms, mail och meddelanden här på sidan! Det värmer något enormt när man har det tufft!

Det har varit och ÄR tufft, men dagarna rullar på trots allt! Jag trodde till en början att det var omöjligt att fortsätta att överhuvudtaget leva efter en så vidrig sak - men jag har trots allt mycket att leva för!! Jag har insett mer än någonsin vilken underbar familj och vänner jag har! Min sambo, dotter, Milton, resten av familjen och vänner! Min sambo och jag stöttar varann på ett bra sätt och har kommit varann närmare än någonsin! Min syster och en nära vän har ställt upp på ett sätt som varit helt otroligt - jag kan inte med ord beskriva hur värdefullt det varit och är! Familjen har stöttat kopiöst mycket och även alla vänner! Jag MÅSTE också försöka fungera för min dotters skull! Hon for väldigt illa den första veckan och mådde inte alls bra - och det vill jag ju absolut inte!!

Jag känner dock inte igen mig själv ännu. Jag brukar vara en person med många järn i elden, oftast glad och väldigt social - nu klarar jag inte att ha mer än en sak jag ska göra, känner mig inte glad och är rent av folkskygg! Har bara träffat familjen, våra närmaste vänner som är som släkt och dom jag råkat träffa på. Jag trivs bäst hemma. Mina bästa kompisar har jag ännu inte orkat träffa, jag fixar inte att vara där det är mycket folk och jag kan träffa någon jag känner. Ser jag någon jag känner är första känslan att fly! Att klara av att jobba känns avlägset just nu! Känns knepigt, men det har ju bara gått 3 1/2 vecka sen den värsta dagen hittills i mitt liv!!

Mycket gråt, mycket känslor - det växlar mycket! Men vi har fått "hem" vår pojke och haft begravning. Så nu har vi en plats att gå till och det känns skönt!

Jag är otroligt glad också att jag har min vovve! Han hjälper mig mycket bara genom att finnas!! Man kan inte låta bli att le när man har en gosig helgalen briardpojke i sin närhet!! Det känns som om han verkligen har förstått att det varit något och under de första veckorna vek han inte en millimeter från min sida! Milton och jag har tränat lite här hemma. Vårt mål är nu att tävla i 2:an på bäst i väst - detta tack vare Kim, jag hade nog inte tänkt åka dit överhuvudtaget om inte hon messat mig och frågat om vi skulle åka ihop! Efter mycket peppning från min sambo så bestämde jag mig för att jag ska åka!

Förra veckan var vi till Öland tillsammans med min syster med familj, Stoffes bror med familj, och våra nära vänner familjen Rehn. Det var enormt skönt att komma bort och till en plats där det är liten risk att träffa på folk vi känner! 2 vovvar var det; Milton och så Stoffes brors hund Sigge. 2 snälla pojkar som fungerar bra ihop. Och oj vilken bra miljöträning!! Båda killarna skötte sig exemplariskt - och Milton lärde Sigge att skälla:)) - något han aldrig gjort förut i sitt 3 1/2-åriga liv!! Vi bodde i tält vilket gick bra. Vi var också på High Chaparral en dag - även det gick bra. Ingen av killarna reagerade på allt skjutande utan var hur coola som helst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Milton i semesterfrisyr som Cowboy" 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sigge - såå himla cool!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Solnedgång på Öland"

Det blev långt skrivet idag. Jag ska fixa en blogg där jag kan skriva av mig om min sorg och mina tankar. Det finns många såna, för tyvärr är jag inte ensam om att förlora ett barn. En och annan rad kanske även kommer skrivas här, men mest om vad Milton och jag pysslar med. Jag hoppas att jag hittar lite till ork att jobba med honom - att träna, promenera och hålla på med Milton är ren medicin!

Grattis också till alla Don fidosar som varit duktiga och snygga!

Ha det gått och ta vara på varje sekund i livet - man vet inte när det kan förändras!

Kramar!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"En mycket trött Milton hemkommen från semestern!!"

4 Augusti 2008  | Länk | Allmänt blogg | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida