Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Skit kasst!

Idag är jag INTE nöjd eller ens ett dugg positiv över dagens resultat!!

Blev nästan lite full i skratt åt "dagens visdom" som står idag på sidan; "Jag behöver inte gå någon kurs i positivt tänkande, jag har redan en positiv inställning till allt jävla skit" - lite träffande sådär!!

Åter till tävlingen; summa 118,5 poäng = sämst hitills! Såå trist!! i börjar med platsliggningen - Milton ligger så fint när jag går och ligger kvar så fint när jag återkommer - NÖJD! Bara det att jag får höra sen att "lilla snuttis" suttit upp ca 1,5 minuter - skithund!!

Upprörd och nervös går jag in sen som nummer 2 och ska tävla. Milton super -okoncentrerad i början på fria följet, sen blir det lite bättre. Läggande okej, inkallande okej, hemska rutan =MISÄR, nollar!! Apportering okej och likaså hoppet - för att sen avsluta med ett klockrent fjärr!

Poängen;

Platsliggande   5---20  sitter

Fritt följ   6---18  DK, släpper, dåligt sättande, sitter snett

Läggande  8,5---8,5   Ngt sakta ner

Inkallande med ställande  7---14  går långt hoppar

Sändande med ställande   0--0  går ej i rutan

Apportering    7-14  DK, tugg

Hopp hinder   8---16   avslutning,sakta sättande

Fjärrdirigering  10---20

Helhet 8---8

SUMMA:118,5

Efter tävlingen var jag gråtfärdig!! Blir så less att jag aldrig kan ha flyt! Bara skit och missflyt hela tiden!! Jag är oftast en positiv männsika som kan känna "skit samma jag är nöjd ändå för det och det" typ! Men idag kände jag bara hur super missnöjd jag blev! Mest med mig själv! Jag måste påverka Milton något otroligt med mina taskiga tävlingsnerver! Han är jätte duktig på träning och sen går det illa när vi tävlar - situationen är förstås annorlunda, men jag är ju extremt annorlunda mot när vi tränar!!

Först kände jag att jag skiter i att tävla. Nu känner jag att jag får se. Vi ska träna och ha kul - det är det viktigaste!!

Japp då har pessimisten uttalat sig!! Men för en gångs skull kunde jag inte riktigt vända och känna att jag är nöjd ändå! Nä riktigt missnöjd var jag!!!! Men nu när jag är hemma och gosar med min underbara vovve, känner jag mig lite gladare!!

Kul var det ialla fall att Miltons systrar tog 1:a priser!! Mio sitt första i 2:an och Holliday debuterade i 1:an + tog ett 1:a pris!! KUL!! Och Melwin och Caroline tog idag sitt andra 1:a pris i 2:an - också jätte roligt!! Så GRATTIS till er!!

Nu ska jag gå och äta lite mat och sen åka hem och gratta min kära mor som fyllt 55 år!

Ha det så gott!!

28 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 4 kommentarer
Fin höst!!

När hösten är som den är just nu - så är det verkligen härligt ute!! Varmt, skönt, soligt, hög skön luft!! Det är bara att njuta!

Milton och jag har tagit det rätt lugnt denna vecka. Jag är vääldigt trött - och Milton sympatiserar med matte. Får han bara vara med så är allt perfekt!! Vi har tränat litegrann, men inte så intensivt!! Då vi körde platsliggning i tisdags så låg han såå fint! Jag fick också höra går av en kompis hur duktig han är på plasliggningen - jaså, sa jag..... Då berätta hon att när vi träna förra veckan löpte hennes hund, Milton låg då bredvid så fint utan problem i 3 minuter på platliggningen, när jag var gömd!! Så löptikar funkar.....men kliar det lite, då kan man inte ligga still:))

Nu ska vi ut i det fina vädret!!

Ha det gott!

25 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
Jätte rolig dag!!

Jippi - vi överlevde dagen!! Trodde i morse att jag skulle kräkas av ren nervositet!! Fick med min dotter och systerdotter - vilket var himla trevligt!!

Startade med inoff. utställning kl.9,00. Stilig vovve fick HP BIR.

I grupp-finalen blev vi BIG 1 - jätteroligt!! Min stiliga duktiga kille! Skötte sig så fint!!

Direkt efter var det dags för platsliggning - nervig matte och speedad vovve! Då jag lämnade Milton och sneglade bakåt då vi gick för att gömma oss - såg jag att "eländet" SATT UPP!! Puls 2000, och lust att skrika åt honom att lägga sig!! Men det var ju bara att lugnt stå gömd 3 minuter och tänka"fula tankar"!! När vi kommer tilbaka ligger han så fint!! Fick sen höra att han suttit och kliat sig, lagt sig, satt sig upp igen och kliat - för att sen ligga fint!:-))"skit hund"!! Vi fick dock 5 poäng och det är jag glad över!!(Han var ju "duktig" och stannade på platsen i alla fall!)

Lydnaden gick sen sådär. Vi fick poäng på alla moment. Men Milton var lite nonchalant, okoncentrerad "VAA??....TALKING TO MEE??" - typ!! Men med diverse dubbelkommandon och lite snedsteg - tog vi oss dock igenom det hela!! 130 poäng slutade vi på - och jag känner mig nöjd, trots allt!!

Därefter var det väntan till BIS-finalerna! Här kom vi 2:a - och jag är såå nöjd!! Inoffeciellt eller inte - kul är det i alla fall när det går bra!!

Stolta, trötta; matte + lillmatte och kusin åkte sen till MC Donalds och "festade" lite! Nöjda med dagen!!

Kritik utställning:

"Välutvecklad av mycket god typ, utmärkt huvud. Bra topline, bra bröstparti,välvinklad. Något marktrång fram i rörelse, utmärkt pälskvalite´ och färg."HP BIR, BIG 1, BIS 2.                     Domare: Guy Karlsson

Resultat Lydnadsklass 2, Domare: Anders Svensson

Platsliggande:  5---20 sätter sig, kliar

Fritt följ: 6---18  ss,släpper hö sväng, släpper helomv.

Läggande: 7---7   sen reaktion, studsar avslut

Inkallande m. ställande: 7---14 stoppsträcka, studsar avslut

Sändande m. ställande: 8---24  dk

Apportering: 7---14     ljud, dk, sitter bakom

Hopp hinder: 8---16    dk, sent sättande

Fjärr: 5---10   missar två skiften, dk avslut

Helhetsintryck: 7

SUMMA: 130 poäng   3:e pris

Som sagt rätt okoncentrerad pojke idag på plan - han skulle hinna med att titta på ALLT och ALLA, och även hinna med att göra det jag sa....tufft!! Vi jobbar vidare, grejen är att han KAN OM HAN VILL!! Kanske ska börja med yoga och avslappningsövningar Milton och jag:))

Nöjd är jag och såå kär i min underbara, stiliga, "dampiga" briardpojke!!

Ha det gott!

21 September 2008  | Länk | Utställning | 0 kommentar
Växlande!!

Japp - då har vi tränat vidare Milton och jag!! Vart vi ligger och hur mycket han kan vet jag faktiskt inte:)) Som tex när vi tränade i onsdags så var han kanonduktig - matte = såå nöjd!! I torsdags tränade vi i Oxelösund med Caroline, Melwin och Pelle - då fattar Milton plötsligt ingenting, eller i alla fall mycket låååångsamt!! Jätte frustrerad kände jag mig efterråt!! Så igår tränade jag i Nyköping med Susanne, Lothuz och Zingo - då var Milton jätteduktig igen!! Klarade alla momenten på drigeringen - inte helt perfekt, men han fattade och gjorde allt!! Skulle han gå så på en tävling skulle vi säkert ha ett första pris!!

Sen hur han är imorgon då vi tävlar - det blir ju då en överraskning!! Önskar jag visste var vi har styrkan och svagheterna i momenten - meen det vet jag inte! Min lilla pojke verkar tycka om att överraska .....på lite olika sätt, och inte alltid till mattes förtjusning!!

Vi ska väl träna lite smått idag + kamma. Jag är ännu lite seg och har lite huvudvärk - så vi kör igång på eftermiddagen tror jag! Jag var på "Ladies Night" igår kväll - mycket trevligt!! Vi åt god mat innan, drack många goda öl och tittade på godingar på scenen - så jag är helnöjd!! "Stormare"var jättebra och riktigt charmig! "Henric" var såå charmig och sööt!! "Martin Stenmark"=sååå himla snygg!! Och såå duktig på att sjunga!! Extra kom sen "bygg-Matte" - herreguuuud, såå sjukt läcker!!!! Jublet var öronbedövande!! Ja trevlig kväll som sagt!!

Ha det gott!!

20 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Träning och tävlingsnerver

Jag tänker alltid efteratt jag tävlat eller ställt ut - och det inte gått bra - "f--n, varför kan jag aldrig hålla truten om att i ska i väg"!! Sen efter en stund känner jag "skit samma, Milton och jag har haft kul och jag älskar min vovve såå mycket"! Så är det bra igen! Roligast är förstås OM det går bra, meen......

Och nu är vi där igen....nu borde jag hålla truten om kommande helg, men jag är nervös och behöver "älta av mig" lite!! På söndag tävlar vi i 2:an igen - kul, men nervöst! Jag har även anmält till den inofficiella utställningen på plats för att det är kul! Men jag undrar nu varför jag alltid ska inbilla mig att allt är så förb... kul jämt!! Nu är jag enbart nervös för hur jag ska hinna med platsliggning innan det är vår tur i ringen - hur löser sig allt + då allt annat jag är nervös för; kommer Milton lägga sig innan kommando på platsliggningen - eller kanske han sätter sig under platsliggningen (han växlar mellan dessa vid träning...), fattar han på söndag vad "RUUUTAN" är eller springer han ut några meter och ställer sig vackert och tittar på "mamsen" och ser ut som han tänker "duktigt va!?"m.m. m.m.

Näpp - några bra tävlingsnerver har jag aldrig haft och kommer förmodligen aldrig att få!! Men någonstans mitt i det hela tycker jag ju att det är kul!! Jag hör själv att det inte riktigt låter så men jag tycker det på något skumt sätt! Jag älskar att jobba med min hund! Han ger mig så himla mycket positivt och vi har såå roligt ihop!! Tävla är kul, men såå jobbigt - ställa ut är också kul, men ännu jobbigare! Men jag kommer fortsätta att tragla på - om vi håller i kanske tävlingsnerverna blir lite mildare!! Har för mig att det kändes lite bättre när vi tävlade ofta förra året!!

Fick några underbara foton från vårt korningsförsök av Linda - Mios matte. Dessa lägger jag in under fotona.

Lägger in några andra foton där oxå - tyvärr går det fortfarande inte att lägga in bilder här i bloggen!

Nu ska vi ut på promenad + träna lite!

Ha en bra dag!!

16 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar
Första försöket......gick inte

Hemkomna från korningsförsöket! Tyvärr klarade Milton det inte. 229 poäng blev det, så vi har en bit kvar!

Jag tappade lite sugen vid första momentet som var lek/kamp! Där hade vi lätta poäng tänkte jag - Milton är tokig i att kampa och leka! Först gick det prima! Sen tror jag att testledaren tog i Milton på något sätt som fick honom att inte vilja leka mer,( något hände i alla fall där)! SUPER FÖRVÅNAD blev jag!!

Moment 3 i skogen där det står en massa papp-gubbar och jag skulle spinga och gömma mig - och Milton ta sig förbi gubbarna till mig, trodde jag ALDRIG att han skulle klara!! Det är jätte tufft för dom flesta hundarna! Men Milton stack rakt ut till mig!! "Vill till min matte!!"Så här blev jag också SUPERFÖRVÅNAD!!

Milton reagerade annars lite som jag trodde. Var lite fegare än jag trodde! Han litar dock på mig till 100% och det är underbart tycker jag!! Visst hade titeln varit trevlig - men vi har en chans till, och kul var det!! Milton är precis som jag vill ha en hund i "normala livet" - så jag är supernöjd med min kille, korad eller inte!

Sen - pessimist -som jag blivit:))-kan jag ju inte påstå att 2008 varit mitt år med flyt direkt...!!

Ha det så gott alla!

13 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Trevlig träningsdag

Idag har Milton och jag varit och tränat med Kim & Majja + Linda&Johan+ Mio. Himla trevligt!! Vi har fått till en regelbundenhet nu och det är både otroligt trevligt och enormt nyttigt!!

Idag körde vi varsit spår. Alla vovvarna var duktiga och tyckte det var roligt! Det är ett bra tag sen som Milton gick något spår, så det var absolut på tiden!! Sedan tränade vi ett par sök-övningar i skogen med Milton. Platsliggning sen och lite lydnad! Såå roligt! Milton-killen är mycket trött nu! Ligger hos husse ch sover sött!!

Mina nerver inför lördagen börjar komma! Att jag alltid ska bli så nervös för typ ALLT!!  Men det ska oxå bli jätteroligt att se hur Milton klarar det hela!! Han är ingen tuffing - men han kan överraska  mycket, så det blir spännande!! Det viktigaste är att vi får en kul dag!!

Var rädda om er!!

10 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 3 kommentarer
Träning och mys

Nu är vi ensamna hemma Milton, jag och Tintin. Stoffe är bortrest några dagar - Milton blir extra vaktig då hemma! Lilla killen - då är det han som ska "skydda oss", annars överlåter han det med varm tass till husse!!

Några bilder går fortfarande inte att ladda upp - hemskt irriterande!! Men jag hoppas det går snart - Stoffes bror ska komma och kolla på datorn, som är helknäpp igen!

Igår var vi på bruks och tränade med Kim + vovvar och Linda & Mio. Himla trevligt!! Vi har tänkt försöka få till träningar regelbundet nu. Både nyttigt och otroligt trevligt!! Milton var jätteduktig och taggad. Lite väl bussugen med syrra Mio - men han tycker såå mycket om henne och vill bara busa när han ser henne!! Vi håller nu tummar och tassar för Johan och Mio i helgen som ska tävla apellen!! Linda körde momenten med Mio igår och dom var jätteduktiga - så det går nog jättebra!!

Har för mig Liza och Humlan är i tävlingstagen i helgen oxå - även här håller vi tummar och tassar, så hårt vi orkar!!

Idag har vi tagit det lugnt.Tränade lite under promenaden, sen hjälpte Milton mig med veden - duktig kille!! På eftermiddagen kom min mamma och hennes man Dennis. Milton och Elton fick leka en stund! Ojj vad dom busade!! Det var ett tag sen dom sågs och jag är alltid lika orolig då att dom ska börja bråka  hanhundar som dom ändå är!! Men det var inte en sekunds tvekan - dom kastade sig på varann och tokbusade!! Härliga killar är dom!!

Tintin har en kompis som ska sova över här -så vi ska ha en myskväll Milton, jag och tjejerna!

Ha det gott alla och trevlig helg!!

5 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 0 kommentar
Trevlig helg!

Då är vi hemkomna efter en riktigt trevlig helg i Tångahed BIV. Som vanligt mycket trevligt arrangerat!! Och som vanligtmängdr av snygga hundar och trevliga människor!! Extra roligt var det att se Miltons otroligt fina valpar både från kennel Don fidos och Greenponds kennel. Det gick också väldigt bra för dom små vilket är jätteroligt!! Se mer på: Donfidos kennel och Greenponds kennel.

Som sagt väldigt kul att träffa alla! Extra kul att se "lilla" Polluxx- som blivit mycket stor och snygg- med matte Terese, som vi delade rum med förra året. Och en annan höjdpunkt var att träffa brorsan Bosse med matte och husse. Milton och Bosse har hela tiden varit så lika och är det fortfarande. Nästa år ska vi ställa både Milton och Bosse och även tävla lydnad - eller hur var det vi sa....???-:))

Milton ställdes med sina valpar - de fick HP vilket var roligt! Dom var så himla fina dom små - och även pappa Milton skötte sig bra och stog så snyggt med Kimzan i ringen! Stolt matte-farmor fotade för fullt!!

 Milton och jag debuterade i 2:an. Vi fick 126 poäng och ett 3:e pris. Vi fick ocså en tredje placering i 2:an. Jag är mycket nöjd. Mitt mål var att klara ett 3:e pris och det gjorde vi! Det är tufft för hundarna att tävla dag tre på BIV. Dom är trötta och påverkade av omgivningen. Milton hade ställts precis innan med sina valpar och var påverkad av löptikar. Han hade en alldeles i sin närhet hela tiden också - då syster Holliday hade börjat löpa!! Så jag är imponerad av att min lilla pojke var så fokuserad som han ändå va på tävlandet!! Nu är debuten avklarad så nu kör vi!!

Relultat:

Platsliggande 8 ----32  ligger tidigt

Fritt följ        7----21  VP släpper

Läggande      8---8    sent ner

Inkallande med ställande 7---14 går långt

Sändande med ställande 0---0  extra komm., återgår till föraren

Apportering  5----10  låter, tugg

Fritt hopp över hinder  8----16  ss

Fjärrdirigering  8,5----17  extra komm. sitt

Helhetsintryck   8----8

Poäng: 126    3:e pris   3:e placering

Trött matte och trött hund - men nöjda och positiva!

Foton kommer snart! Datorn vill inte som jag vill!

Tack Kimzan för att jag fick följa med!

2 September 2008  | Länk | Miltons blogg | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carina Högberg                                             Skaffa en gratis hemsida