Välkommen!
Startsidan Fotoalbum Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2021)
>>


Kass

Jag är kass på att uppdatera bloggen. Det beror mest på att jag nuförtiden inte använder mig av Explorer som webbläsare längre och då går det inte att "hantera" texten i inläggen. Då blir de så här tråkiga som ni ser här. Nåväl... Så är det. :-) Men allt rullar på! Jag har påbörjat mitt examensarbete och även min sista termin på högskolan. Det känns skönt, men jag kommer att sakna Tina och Therese när vi slutar... ♥ Men vi mår bra allesammans, både folk och djur. Livet lunkar på, precis som vanligt. Jag har en hästblogg som jag uppdaterar lite med träningar emellanåt: www.fjordhingstarna.blogg.se Kika gärna in! :-)
21 Februari 2012  | Länk | Allmänt | 4 kommentarer
Träning

Igår tränade jag för första gången för Charlotte på ett halvår. Det har varit "många käppar i hjulen" men nu är Charlie igång och vi bestämde att det var dags för ett träningspass. Passande nog så ösregnade det hela vägen upp till Tvååker. Therese var med som hästskötare men köra skulle jag göra själv. Jag kör ju väldigt sällan med släp och just den dagen jag hade bestämt mig för att våga mig iväg på "egen hand" så var det ett helvetes väder. Jag blev omkörd av stora långtradare som öste vatten över hela framrutan. Men jag tog det lugnt och allt gick bra. På hemvägen hade det slutat regna.

Jag fick många bra tips på övningar som jag kan jobba med för att få Charlie mjuk och "jämn" i muskulaturen i kroppen. Vi red påbörjan till öppna, ställde hon böjde honom för att få honom smidig, vi red övergångar och varvade det med lite halter. Charlotte tyckte att han såg smidig och rörlig ut. Hon berömde hans gångarter och tyckte att hans sidvärtsrörelser hade blivit bättre än sist hos såg oss. Jag kände mig väldigt stolt när vi var klara och jag var fortfarande "hög" på känslan när jag vaknade i morse.

Ikväll var jag ju så sugen på att fortsätta övningarna som vi gjorde igår, så jag tog på mig en urkass pannlampa och så begav vi oss ut på "gräsplätten" i mörkret. Herregud, hästen kändes som "a million bucks"! Ännu trevligare än igår och väääldigt mjuk och rörlig. Jag är fortfarande väldigt exalterad!!! Wohooo!!!

19 Januari 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Mitten av januari

Och vips så har halva januari gått!

Ebba börjar bli en stor tjej och tar sig fram ganska bra nu. Tänk att hon fyller 1 år i mars, min lilla skrutta! ♥ Och Wille som fyller 5 år i februari. En klok och förståndig liten kille, är vad han är. Otroligt omtänksam och lite "lillgammal". Fina Wille! ♥

Har börjat sätta igång Charlie efter hovbölden. Det har blivit barbacka ridning det sista eftersom hans sadlar passar dåligt. Så, är det någon som är intresserad av en Bates maestro 17" dressyrsadel med utbytbart järn eller en Knights hawk allround 17,5" med utbytbart järn så maila mig på lotta_sager@hotmail.com

Igår hämtade jag ut hans nya sadel. En T6 dressyr och jag är INTE besviken vill jag lova! Heeeelt underbar sadel som både jag och C gillar. Provred honom i den idag och han kändes verkligen lösgjord och trampade på fint. Då nu jäklar! :-)

14 Januari 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
2012-01-01

Och så var det helt plötsligt ett nytt år. Jag blickar tillbaka på 2011 och känner mig hyffsat nöjd med året. Vi fick lilla Ebba som tillskott till familjen och William blev storebror bara dagar efter sin 4-årsdag. Hjorthöjs Procent bytte nationalitet från dansk till svensk och plockade ihop 39p på hingstpremieringen i Vetlanda. Jag gick spårkurs med Aslan och vår utveckling tillsammans har fortsatt framåt. Det känns bra! Bacco diagnosticerades med en elakartad tumör på analsäckarna i början av sommaren och två op gjordes. Sedan dess har vi inte sett den fula, äckliga, dumma cancern något mer. Tack och lov. ♥ Charlie och jag har fortsatt vår utveckling tillsammans, dock något sparsamt då jag både har varit gravid och haft fullt upp med skolan. Men 2012, det känns som om det blir ett bra år för oss. Jag ska börja hantera mina tävlingsnerver och försöka mig på att komma ut på tävlingsbanorna med honom. Något jag sett fram emot länge, men inte riktigt känt mig redo för.

Ja, det var en 2011 i korthet. Nu är det 2012 - det året jag tar min examen. Tänk va avlägset det kändes när jag påbörjade mina högskolestudier 2009, men snart är jag där. Banne mig! Och jag har faktiskt gjort det riktigt bra, med tanke på en liten bebis och allt. Jag är skitstolt över mig själv. :o)

 

God fortsättning kära läsare!

1 Januari 2012  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Skärpning! NU kommer en något försenad uppdatering.

Jag fyller dagarna med diverse bestyr. Jag skriver fortfarande på mitt fördjupningsprojekt om dricksvatten och likaså pluggar jag miljörätt. Väldigt givande!

Annars är det pusslande med tider hos dagmamman, mys hemma med barnen, träning av hundar, träning av hästar, debattering kring div. olika ämnen bl.a. vargen som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag förstår mig inte alls på människor som vill utplåna den från Sveriges fauna. Jag kan inte förstå att vissa människor ska/vill välja vilka som ska få leva och vilka som inte ska få göra det. VIDRIGT!

Annars då? Idag fick Aslan och Bacco sig en cykeltur tillsammans med Ola. De var dessutom med i stallet och jag har tränat lite lydnad med Aslan. Procent fick sig en "extreme makeover" idag. En grundlig borstning av kropp, svans och pannlugg samt ansning av manen. Han har mycket päls men jag anar en fin pojke under allt lurv. ♥ Jag provade att lägga på honom sadel i boxen idag. Ingen reaktion alls. Men vad förväntade jag mig - han är ju en fjordhäst. ;o) Tog sedan ut honom för att longera honom en vända. När stigbyglarna slog mot sadelkåporna blev han lite skeptisk och knep och försökte bocka, men han la ner det efter ett varv. Med tanke på hur sparsamt "tagen" han är så är det ju ett riktigt supertemperament på den grabben. ♥ Jag blev alldeles bubblig inombords när jag såg honom trava på volten. JÄKLAR vilket rörelseregister och vilken bärighet! Han sätter under sig K-L-O-C-K-R-E-N-T. Jag har aldrig sett en svensklevande fjordhäst röra sig på det viset. ♥

18 December 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lotta S                                             Skaffa en gratis hemsida