|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(3) |
|
(3) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(3) |
|
|
|
|
|
Inlägg: 27 |
Kommentarer: 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
ojoj!
hej alla! nu har vi inte skrivit på jätte länge, men nu tänkte vi fixa sidan litegrann. eftersom emma (jag) ska till göteborg snart, så tänkte jag hinna fixa pakbak sidan innan vi far. jag tänkte fixa designen och texten. sedan tänkte jag även skicka ut mejl till alla och skriva att sidan är helt uppdaterad! vad sögs om det? & när jag kommer hem från göteborg tänkte jag börja med nya pakbak nummret! wiho! det låter väl toppen? jo, jag ska även lägga ut lite bilder i fotoalbumet från piteå! (åträsk)
|
13 Augusti 2009
| Länk
| PakBak.
| 0 kommentar
|
|
|
|
hejsan,
nu ska jag skriva lite om veckan, jag har varit sjuk hela veckan så jag har gjort det nya pakbak numret. ni får det på söndag, bra va? sen så är det ju sommar snart, eller hur? och jag tror att nästan alla längtar dit. jag längtar iallafall, tänk att få sola, bada och vara ledig? ojoj, men snart är det ju sommar. glöm inte att skriva i gästboken, och skicka mejl. puss och kram,
|
9 Maj 2009
| Länk
| PakBak.
| 0 kommentar
|
|
|
|
gladpåsk
hej allesammans, jag har varit lite slö under lovet, & inte orkat göra p-b. men snart ska jag göra nummret, håll ut. jag är lite förkyld nu, ont i halsen, huvudet & lite feber. menmen, det är ju påsk och lov, och då ska man ha roligt, inte ligga hemma och sjuka. iallafall så kommer nästa nummer inom kort. puss och kram, & glad påsk :)
|
11 April 2009
| Länk
| PakBak.
| 0 kommentar
|
|
|
|
recept .
Förberedelsetid: 3 tim Tillagningstid: 10 min Färdigt på: 3 tim 10 min Ingredienser 500 500 g mjölk 1150 1150 g vetemjöl 200 200 g socker 200 200 g osaltat smör 75 75 g jäst 10 10 g salt 15 15 g malen kardemumma 1 1 st ägg Mandelmassa: 150 150 g skållad mandel 150 150 g strösocker 1 1 st skalad, finriven bittermandel Tillbehör: grädde florsocker
Tips Bittermandelns bittra smak kommer från ämnet amygdalin, ett ämne som i större mängd är giftigt. Livsmedelsverket beräknar att 8-10 mandlar kan vara dödligt för ett barn, och cirka 60 stycken för en vuxen. Bittermandeln äts inte naturell, utan som krydda i olika desserter, exempelvis semlor. Omvandling i antal kärnor (cirkamängd): 65 g = 1 dl 100 g = 1,55 dl Källa: recepthjälpen.se och meny.se
Annons: Gör så här 1. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölk och kardemumma. Låt blandningen svalna till 37 grader och häll i en bunke eller matberedare. Smula ner jästen och låt den lösas upp.
2. Tillsätt mjöl, socker, salt och ägg och blanda i 10 minuter. Låt degen därefter jäsa i bunken under en bakduk i en timme.
3. Dela upp degen i bullar på cirka 60 gram och rundriv. Låt vila i 20 minuter.
4. Placera bullarna på bakplåtar och platta ut lite. Låt sedan jäsa under plast i cirka 1.5 timme till. Sätt ugnen i slutet av jästiden på 230 grader.
5. Baka bullarna i varm ugn i 10 minuter, tills de fått färg.
6. Mixa mandeln, strösockret och bittermandeln till mandelmassa. Vispa grädden.
7. När bullarna är klara, klipp ett triangellock med sax. Lägg i mandelmassa och vispad grädde och pudra på florsocker med en tesil
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ingredienser 4 4 st persikohalvor (burk) 8 8 st nobless (chokladflan från kartong) Vaniljkräm: 1 1 dl creme fraiche 1 1 msk vaniljsocker
Gör så här 1. Lägg upp persikorna i smörad form.
2. Lägg över 2 chokladflarn över varje halva.
3. Värm i ugn 180 grader till chokladen smält.
4. Rör ihop vaniljkrämen.
5. Lägg persikorna på tallrik och servera med vaniljkrämen.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Förberedelsetid: 5 min Tillagningstid: 15 min Färdigt på: 20 min Ingredienser 250 250 g mörk 70 % choklad 6 6 st äggvitor 2 2 msk socker Hallongrädde: 2 2 dl hallon 2 2 dl vispgrädde, vispad
Gör så här 1. Smält 200 g choklad i vattenbad, låt den svalna av.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa mot slutet ner sockret.
3. Vänd försiktigt ner chokladen i äggvitorna, tills de blandat sig väl och ställ in i kylen.
4. Blanda ihop vispgrädden med hallonen och servera med moussen.
|
15 Januari 2009
| Länk
| PakBak.
| 0 kommentar
|
|
|
|
Hejsan alla Pakbakiga kompisar!
Vi skulle ju egentligen ha nytt varje fredag, men eftersom Emma kom på att hon inte hinner den här fredagen så fixar hon lite idag istället (torsdag). Men nästa fredag kommer mycket nya saker, Okej, nu ska vi berätta läget för alla premunanter på PakBak. Emma har inte riktigt börjat med nästa nummer än, men snart så... Om ni undrar varför, så är det för att Emma har slut papper hemma så det kan dröja ett tag om vi har otur. Och ännu har det inte kommit snö, suck, vi längtart verkligen efter snön. Och som alla vet så fyller Emma snart år, jo, vi ska även säga grattis till Kerstin som vann rebustävlingen!! :) för tillfället är det ingen ny tävling.
Kram Emma! :D
|
30 Oktober 2008
| Länk
| PakBak.
| 0 kommentar
|
|
|