Rocky & Bonzo
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2019)
>>


Bosse på promenadHär kommer ett litet videoklipp på Bonzo, när han är ute på promenad. Råkade hålla mobilen på sniskan ett tag, men ja.. Ni ser ju hur han ser ut i alla fall. Visst är han snygg?

Jo, förresten! Ignorera gärna mig! ;)
17 Oktober 2007  | Länk | videoklipp | 1 kommentar
Mys

Vad kan vara mysigare än att ha en stor, varm, fluffig och snarkande schäfer i sängen när man ska gå och lägga sig? Det är knappt så att man ryms.

Inte klagar jag! Rocky är ju min bebis ;)

12 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 1 kommentar
11/10

Idag så for jag och Johan och gick med pojkarna mitt på dagen. Kallax fick det bli och dom sprang och lekte så mycket att jag inte tror att dom märkte att det bara var 5 grader ute.

Det var ganska mycket aktivitet där ute vid Kallax. Det kom en massa olika plan. 4 JAS-plan, 2 "vanliga" plan och något litet propellerplan eller något liknande.  Pojkarna verkade då inte bry sig det minsta. Bonzo fick syn på ett av JAS-planen mellan träden och föjlde det med blicken. Såg jättegulligt ut! :)

Sedan när vi kom hem, gick båda två direkt och lade sig brevid varandra och somnade ganska så fort. Rocky har varit jättelugn hela dagen, medan Bonzo försökt få fart på honom med jämna mellanrum. Fast sen kom han på att han också var trött så då har han gått och lagt sig han med :)

Tidigare ikväll så fick som sagt Rocky gå på en lite kortare promenad och sedan träna. Bonzo gick i väg med pappa på en långpromenad och fick springa lös och busa :) Idag blev han däremot inte jagad av några älgar som han blev för någon vecka sedan. Stackarn ..

11 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 0 kommentar
Hjärngympa

Här på kvällskvisten fick Rocky sig ett träningspass. Vi tränade platsliggning, kryp, lite fot samt att han fick hoppa lite. Jag var lite lat och därför fick han bara hoppa över ett hinder. Någon slags trädgårdspall som redan stod där. Var för slö för att börja dra fram en massa hinder :)

Han tyckte det var jättekul! Han var så gullig när han skulle krypa i början. Först förstod han inte riktigt vad han skulle göra. Samtidigt som han rörde sig framåt och "kröp" (om man nu kan kalla det för det ;) ) så vred han på kroppen och till slut så ålade han, liggandes på sidan, framåt i ett desperat försök att nå godisen. Haha, såg verkligen konstigt och roligt ut. Till slut fick han kläm på det däremot och gjorde några korta men regelrätta krypningar :)

Platsliggningen gick superbra! Han lade sig ner som en staty. Nästan .. Någon enstaka gång satte han sig upp och en gång började han gå mot mig. Har ju inte tränat det så mycket så man kan ju inte begära att det ska vara perfekt.

Jag är i alla fall hur nöjd som helst! :)

11 Oktober 2007  | Länk | träning | 0 kommentar
Måndagsnöjen

Hade skönhetssalong med pojkarna igår. Eller rättare sagt så fick dom öronen tvättade. Någonting som Rocky inte är så jätteförtjust i. Han känner igen den där lilla flaskan med öronrens så väl! Varje gång jag ska färga håret så springer han och gömmer sig. Då och då kikar han fram bakom någon dörr, men alltid beredd att springa för livet. Flaskorna ser ju likadana ut! ;)

Det blir fortsättning på salongen imorgon, mest trolig. Då blir det klo klippning. Båda pojkarna är väldigt duktiga på att göra klo klippningen till ett riktigt maraton. Det blir mycket kravlande, tassryck och ett annat populärt sätt att försvåra det hela är att nosa och slicka på klosaxen.

Men, men.. Göras måste det, så det är bara att ladda och bita ihop :)

9 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 1 kommentar
Till minne av

Har satt in en ny mapp i fotoalbumet idag, Till minne av Quais Nova. Den 12/12 -07 blir det två år sedan våran prinsessa fick lämna detta liv. Hon var så fantastisk denna hund. Smart, gosig och arbetsvillig. Hon levde nog inte ett så roligt liv, men vi gjorde allt vi kunde för att hon skulle få njuta och ha kul så länge hon levde.

Kommer ihåg när hon var liten. Hon var så mager :/ Bara skinn och ben. Det pendlade lite fram och tillbaka det där, men det var sällan hon fick behålla maten. Särskilt när hon blev större. Fast det gick ju i perioder det också. Sista veckan var värst. Hon som alltid var så aktiv och i farten, trots sjukdomen, låg bara och sov. Hela dagarna. Det hade hon aldrig gjort förrut. Hon fick inte behålla någon mat alls och där riktigt på slutet så kunde hon inte ens hålla vatten nere. Hon kräktes upp allting.

Tror det var söndagen den 11/12 vi for in till akuten på Djursjukhuset i Gammelstan. Hon var så duktig hos veterinären. Dom rönkade henne, "bröt" henne fram och tillbaka för att få dom rönkenbilder dom ville ha. Hon låg där så snällt och gjorde precis som dom sa. Vi kollade på rönkenbilderna och fick bekräftat vad vi hade befarat. Det var matstrupen.

Veterinären ville att hon skulle stanna över natten och att han skulle kolla hur allvarligt hennes fall var. Det kom en sköterska, bytte koppel på henne, vi fick tillbaka vårat och vips var hon borta. Det var knappt att vi hann ta farväl. Hon trippade så glatt efter sköterskan och viftade på svansen. Dom försvann in genom svängdörrarna längst bort i korridoren och sedan såg vi henne aldrig mer.

Veterinären ringde nästa dag och sa att han ville ta bort henne på en gång. Hon var för sjuk. Våran fantastika, snälla och söta Quais Nova. Hon fick inte det liv hon förtjänade, men åtminstone slapp hon lida mer.

Hon kommer alltid vara saknad

5 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 0 kommentar
Lek med mig, storebror! Snäääälla...!

Bonzo försökte få Rocky på bushumör och slängde sig framför honom, rullade runt och nafsade honom lite i benen. Det gick inte så bra, som bilden visar. Rocky ser mest less ut. Han ville ju bara vara ifred med sin boll.

Efter många om och men fick Bosse igång honom och dom gav varandra ett och annat tjuvnyp innan dom somnade om tillsammans. Sötnosar! :)

3 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 0 kommentar


Rocky är så gullig! Jag vet inte varför men han fullkomligen hatar skator. Alla andra fåglar går hur bra som helst. Han viftar lite på svansen åt dom, försöker jaga dom ibland men är ändå glad. Skator däremot, är en helt annan femma! Han reser ragg, skäller och morrar.

Vi har en jättetjock skata som brukar hoppa fram och tillbaka på baksidan. Rocky brukar ställa sig på en av våra köksstolar med framtassarna för att kolla ut genom fönstret. Varje gång han får syn på skatan så blir han irriterad och skäller och håller på. Andra fåglar bryr han sig inte om det minsta. Ibland undrar man vad han tänker :)

Imorse när jag kom upp så låg Rocky och Bonzo ihopkurade på sängen tillsammans och Rocky använde Bonzos rumpa som kudde. Önskade verkligen att jag haft en kamera i det ögonblicket. Så fort dom fick syn på mig sprang dom upp för att hälsa. Synd att missa det :/

Ikväll så blev det Kallax igen så pojkarna fick sträcka ut ordentligt. Sprang som galningar gjorde dom. Rocky med sina pinnar och Bonzo så glatt brevid. Sötast är dom nog ändå när dom springer och håller i samma pinne :)

Så fort vi kom hem gick dom med bestämda steg upp i soffan och somnade på stört.

2 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 0 kommentar
Duktiga killar

Idag blev det ny månad och nya tag. Pojkarna var ganska så trötta på förmiddagen och båda två skötte sig jättebra när jag tog ut och rastade dom mitt på dagen. Rocky har blivit som en gammal gubbe och lunkar på så lugnt brevid. Sedan vi skaffade Bonzo så har Rocky blivit betydligt lugnare och äldre i sättet.  Fast till och från får han sina ryck, men det måste ju vara tillåtet det också. Annars är det ju inget kul ;)

Nu ikväll så for jag och mamma iväg med Rocky för att träna lite, medan pappa tog lilla Bosse på promenad.

Rocky var hur duktig som helst! Fot gick jättebra, vilket det i och för sig har gjort ganska så länge.  Idag var det felfritt, till och med i vänster varv där han hamnar på inner sidan. Han gjorde jättefina svängar och jag är jättenöjd med honom! :) Till och från blev han lite misstänksam mot några orienterare som kutade omkring i mörkret med pannlampor. Inget skällande däremot, utan bara lite skeptiska blickar.

Vi hittade även en ganska hög metalltrappa där han fick träna lite att gå upp och ner trots att det låter och man kan se rakt igenom. Uppvägen gick bra, dock liiiite försiktigt. När det sedan blev dags att vända om och gå ner så var det störtlopp och det var nästan så att man flög ner för trappan. Vi lät han också hoppa över lite "konst" saker som står där. Han älskar verkligen att hoppa över saker. Han ser så glad ut! :) Egentligen skulle man gå en agilitykurs med honom..

Båda pojkarna har sovit hela kvällen i stort sett. Rocky låg på min säng och passande nog kunde jag använda honom som kudde under Boston Tea Party.

2 Oktober 2007  | Länk | vardagstrassel | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & A & M                                              Skaffa en gratis hemsida