EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


NY KOSTYM

Jaha ja, nya tider kräver förändring. Ta mig t ex, själv var man tvungen att ha sele nu plötsligt, med inbyggda...sydda feflexsömmar så man ska synas ordentligt. Jo,jo, minsann, så är det. Visst är den chick ?! Ska väl också säga att det inte vart mycket till klövjning på Mickelmäss i Örsundsbro, för matte trodde det skulle bli bökigt med allt folk...! Ha, det var inte så mycket folk där kan ju nämnas, regnet stod som spö i backen.Knallarna stod och plocka ihop sitt pick och pack när vi kom vid 11-tiden pga regnet. Mattarna såg ut som dränkta kattungar när de kom därifrån. Varför åker man då när det regnar som mest, jo, dom skulle jaga möss igen, åt dom där i Örsundsbro, där jag rymde. Annars hade vi nog inte hamnat där, så roligt var det inte. Men en vitlökskorv rikare kom vi därifrån och jätteblöta. Billig korv, ...not.
Annars så ska jag väl nämna att jag dagen efter gick på marknad här i stan på Vaksalatorg med matte,samma knallar som på Mickelmäss, och bytat denna gång blev ytterligare en vitlökskorv.... Fast denna gång i strålande höstväder. Man kan ju undra vad det för särskilt med just vitlökskorv? Mer då, tja, min polare Turtla/ Brutus, ( matte kallar paddan för Turtla och matte henne för Brutus, därav namnsättningarna ) är i en väldigt aktiv just nu, så hon brukar få krypa runt på golvet, med mig i släptåg, för nåt lurt är det ju,och då bara måste jag vakta detta. Matte tycker dock att jag ser fånig ut när jag försöker " valla " den lilla sköldpaddan. Min päls har växt lite, vi får se om det är tillräckligt för att ställa upp på Stora Sthlm, väger dock bara 19 kg. Lite lite för att vara en hane i min åldersklass va ? Har svårt att äta, får jag för mycket kräks jag bara upp det och ofta och lite fungerar inte så bra, då jag inte visar något större intresse för maten. Får större intresse för maten med lite matrester i, men inte tillräckigt för att gå upp i vikt. Finns det något foder som någon kan rekomendera, gör gärna det. Just nu käkar jag Eukonaba för aktiva hundar. Till nästa gång, ha´de´så störs vi,hälsningar Scrat med mattar
12 Oktober 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
NU ÄR MAN BILLIG...

Alla har vi råkat ut för det, och jag är inget undantag. Mattarna skulle bara rasta av mig som hastigast, när vi varit hos deras bekanta på en gård i Örsundsbro, när jag fick frihetskänsla. Först trodde mattarna att det var frågan om ett vanligt litet tupp-juck som förekommer, men icke då. Jag tror ju själv bestämt att det var familjens katt´s fel, för denne jagade jag upp i ett träd,det första jag gjorde när jag kom ut. Och när jag och matte kommit en bit från gården, sprang jag tillbaka för att kolla katten, medans matte följde vägen hemåt mot uppsala. Då jag hade tappat all form av hörsel, så blev där en komflikt. Man skall ha i åtanke att detta var mitt ute på bonn-vischan, ute i ingenstans, beckmörkt kl över 21 en torrsdagskväll, dimmigt,rått och kallt, mattarna skall upp och jobba och jag får för mig att INTE komma på inkallning. Så där lagom kul. Jag hade otroligt kul för mig själv och sprang över leriga åkrar, fyllda diken, kohagar med el-stängsel, genom buskar,mm. Matte fick dock tag i mig till slut ett hundra tal meter från gården, egenligen skulle det varit ett kärt möte med mycket beröm, men med tanke på att jag larvat mig lite för länge och såg ut som jag gjorde, så åkte jag in i luckan på bettan fortare än kvickt, och matte var inte glad kan väl avslöjas.Jag var blöt,skitig och fullständigt nerlusad av väl förankrade kardborrar...matte vet vad som väntar i pälsvård under fredagen. Jag är dock en oförstående slyngel som redan glömt torsdagskvällsäventyret.
Ananars då, jo, mitt rabiesvaccin tog detta andra försök, så nu kan jag åka över östersjön och hälsa på mattes forna ursprung och komma tillbaka. Det tog ett år, men nu är det gjort. Kanske man ska bli en finsk champinjon, då jag i detta land blir betraktad som kärring. Någonstans ska jag väl lyckas, eller...?!
Min polare turtla,paddan, har nu vaknat upp ordenligt och lever om så mycket att hon måste rastas för att få springa av sig. ( en sköldpadda som springer...? ) Hon samlar ihop dammråttorna bakom alla möbler och städar när hon är ute ur terrariet. Så kan jag meddela att vi skaffat, ofrivillit, nya husdjur, nämligen möss, som kommer in. På landet kan man ju förstå, men mitt i stan... Dom har härjat och förstört i mattarnas kök, så nu är saneringsfirma anlitat. Undrar om min päls blir sanerad i samma veva...?! Ha´de gott så syns och hörs vi, kanske på Mickelmäss i Örsundsbro, jag skulle visst få klövja på den. Hälsningar Scrat med mattar.
3 Oktober 2008  | Länk | mitt liv som hund | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida