EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


DRAGHUNDEN SCRAT

Tjaba, så kom då ÄNTLIGEN snön till Uppsala med besked, nu kan vi bara hoppas att den ligger kvar också. Mattarna tänkte minsan inte göra om förra årets misstag att vänta lite med att använda hundpulkan, för att sedan konstatera att det inte kom mer snö att testa pulkan i, nej då, den åkte fram första dagen snön låg, bara för att man vet ju aldrig när nästa tillfälle blir. Snön har ju en förmåga att försvinna innan man vet ordet av. Så då fick man snällt tillbringa söndagseftermiddagen med att dra mattarnas föda från affären. Folk pekade och tittade på mig och dom kan ju inte ha tyckt annat än att jag var jätte tjusig. Måsta erkänna att jag var lite skrajsen i början, men med mycket beröm och köttbullar så går det mesta. På slutet av passet så var det så skojigt att jag travade på som Legolas. Mattarna hade jämt skägg att hänga med på raksträckorna. Nu skulle Roffe på UNT varit med och fotograferat mig istället för att jaga ugglor. Han gav slagugglan en helsida i blaskan. När jag finns...? Förstår inte riktigt prioriteringen där, får nog ta och skälla ut någon ansvarig tror jag. Nä, nu ska kudde nannas, är helt slut. Ha´de till nästa gång, hälsningar Scrat med mattar.
23 November 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
HÄR ANAR VI UGGLOR I STAN...

Jodå, det är så sant så, matte fick syn på den förvirrade slagugglan i ett träd på Österplan mitt i centrala uppsala efter lunch.Matte tog 38 bilder på kräket innan det fick vara nog. Det blev förstås en del uppståndelse kring denne, och efter ca en halvtimme dök Uppsal Nya Tidnings mest ärrade fotografer upp och tog sig ett par snygga plåtar på flygfät, men kommenterade det hela med att, javisst, en uggla, men det syns ju inte vart bilden är tagen, och är det verkligen så märkvärdigt, osv. Matte fick se ett par av hans bilder och kunde snart konstatera att det visst var lite häftigt med en slaguggla i stan, mitt på ljusa dagen. Det visar sig väl i morgondagens blaska om det lilla djuret fick plats i någon liten notis. Annars då, det snöade idag på riktigt för första gången denna höst/vinter och lillhusse var ute och övningskörde till Örsundbro ( mattarna skulle som vanligt ut dit och jaga möss åt den mus-rädda familjen ) och det gick ju bra,trots första rejäla halka. Fast nog tyckte mattarna att det gick betydligt lugnare nu när det vart vitt på backen, än tidigare, då Mankan ( lillhusse ) trodde han kunde köra bil och det gick något fortare. Idag blev det nog lite av en " Aha-upplevelse " Men han hinner nog ifatt verkligheten, han har ju inte fyllt 17 år än. Nä, nu väntar sista rundan runt kvarteret och sen skall det nannas kudde, ha´ de till nästa gång,hälsningar Scrat med mattar.
19 November 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
NU ÄR DET VÅR IGEN...!

Hej allihopa,
den här bilden är tagen i bostadsområdet Nyby, Uppsala. Det ser ut att vara en underbar vårdag, då maskrosorna har sin storhetstid. Men icke... Bilden är tagen i oltober månad. Vart är vår moder natur på väg, egentligen? Jag trodde det skulle ligga snö på backen så här dax på året, inte blommande vår-plåga ! På mattarnas tid som valpar, så låg snön på backen vid denna tidpunkt, men inte på min tid. Kommer jag alls att få uppleva det roliga vita lapp-möglet, eller ska denna vinter bli som förra, max tre dagar snö, som sedan smälte bort?! Har blivit något fetare i hullet, något mer bredbent, något mera hårig, säger dem som vet. ( inte jag ivarjefall )så, ja, vad säger man : never, ever, give up hope, så mattarna anmälde mig till Stora Sthlm. Ja, jag kanske inte har så stor chans, men om man aldrig spelar, ja, då vinner man inte heller. Någon gång, kanske, kanske jag råkar på någon domare som faller för mig. Det är visst en finsk domare i år, matte är ju därifrån, så vem vet, det kanke är ett omen. Vi får se. Vad händer i storstaden Uppsala annars då, tja, inte mycket. Jag och matte promenerar varje morgon tillsammans med matte till jobbet, vilket tar 40 min. enkel väg, sen ska man hem också. Matte säger att jag är en helt annan hund på hemvägen när matte inte är med. Förstår jag inte, jag är fortfarande en eurasier, snart två år med valpfasoner som kommit tillbaka,,, Det har varit mycket trågigt på senaste, jag tänker då på Enzo ( Reldaz) katten Klo ( Balder-Balder ) och mattes vaktmästare på jobbet hade ju en Zeldas som blev 12 år och gick hädan nu i höst. Jag hade ju kanske inte tänkt bilda klubb med dessa riktigt än, men ägnar dem en tanke. Det tog mattarna sju år att skaffa ett nytt hundskrälle ( dvs lilla jag ) efter att deras leonberger gick en allt för tidig död till mötes den 17:e okt år 00. Då var hon en vecka ifrån att fylla 4 år. Cancer i alla kroppens lymfkörtlar. Man bestämer ju inte sitt öde fullt ut, men jag vet att jag ska göra vad jag kan för att vara det hundskrälle jag är, vare sig mattarna vill eller ej,så ta vara på er och lev för livet, lev som det vore det sista dagen, för en dag är det så. Ha´de´till nästa gång, hälsningar Scrat med mattar.
8 November 2008  | Länk | mitt liv som hund | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida