EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


HEMMA IGEN...

Visst hade jag förmånen att få uppleva snö i massor även denna jul. Denna gången släpade vi med oss även lill-husse Mankan, som för första gången åkte skidor på riktigt ( förra gången han stod på ett par skidor var han bara en liten dagisparvel och nu 17 år ) och det gick riktigt bra. I spåret trängdes mattarna med värdfamilj med elit-skidare som tränade inför vasaloppet... Matte vurpade en gång, matte sju gånger och Mankan fyra gånger. Man kan ju tänka vad dessa norrlänningar tyckte om oss 018-ar som bromsade upp i spåret. Ja, inte jag förstås, jag fick ju inte ens vistas i spårområdet, jag syftar naturligtvis på mattarna. Fast det var mattes syster som propsade på att det skulle skidas, bara för att denne ska åka vasaloppet i mars och behöver träna. Sen vart det skoteråkning, hundtolkning, ( matte försökte tolka efter mig med skidor, men det gick si så där, jag får träna på den biten ) och härliga, vintriga promenader och lekstunder i massor av snö. Varför blir alla så barnsliga av snö? Har inte hittat på något bus sedan sist heller som jag kan förmedla om, har skött mig exemplariskt. Nu väntar vi in det nya året och med det nya utmaningar, ha de´så länge, hälsningar Scrat med mattar.
27 December 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
EN RIKTIGT GOD JUL OCH GRÅTT NYTT HÅR...

ÖNSKAR JAG TILL ER ALLA ! Själv åker jag till snön i Ö-vik och firar jesus,man vill ju ha en vit jul och det är visst gott om det vita lappmöglet där. Kommer hem till mellandagsrean och rapporterar om allt bus under julen. Ha´de gott nu så störs vi , hälsningar Scrat med mattar.
21 December 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
JUMBO SOM VANLIGT, MEN...

...denna gång blev det inte det gamla vanliga blåa bandet, utan ett fint gult 3:e pris. Det tycker jag var snällt av domaren från finland, för nu har jag många olika färger i min samling, rött ( jo, jag har faktiskt lyckats med det också på officiella utställningar) blått och nu även gul. Vad blir det nästa gång då tro, brunt kanske? Vad krävs för att få sämre än gult, ska man skvätta på domarns ben eller ska man börja huggas? Nej, nu vet jag: jag får börja anmäla mig till utställningar där det är honor till domare. Hitills har det ju faktiskt varit hanar, och naturligvis så ser ju dem mig som ett hot mot dem själva och därför vill bli av med mig. Men en hona, dvs en sk kvinnlig domare, skulle självklart följa sin instingt och göra precis tvärtom. Visst måste det vara så. Nästa gång jag går i ringen ska det vara för en hona, och f-n om det inte ska gå vägen då. ( det kan ju inte bero på mitt fagra utseende som det går åt pipsvängen, jag som är så snygg ) Annars var det trevligt att träffa alla trevliga människor. En dam som undrade lite om rasen frågade matte hur denne kunde sova på nätterna. Hurså...? undrade ju matte förstås, och då sa den vänliga damen, medan hon log och drunknade i mina ögon : Med en sådan söt och fin hund, kan man väl inte sluta titta på. Då syftade hon på mig. Den damen hade jag kunnat pussa på länge, men hon skulle kika vidare på andra hundar. ( hon var på jakt efter sällskapshund, kanske bestämde sig för vår fina ras, vad vet jag. ) Annars blev det som vanligt, en massa broschyrer med hem som man aldrig läser,gratisprover på mat och godis, reflexer och kylskåpsmagneter. Nån valuta ska det vara för pengarna som plöjts ner på denna tillställning.På det hela taget hade vi en trevlig dag. Ha´de så länge, hälsningar Scrat med mattar.
7 December 2008  | Länk | mitt liv som hund | 1 kommentar
STORA STHLM STUNDAR...

...och hur ska det gå? Ingen som vet i nu läget. Själv var jag tvungen att tvätta mig idag för jag var så jäkla skitig,som matte sa. Man blir det av att bo i stan där snön inte behagar ligga kvar på backen, utan töar ner till en slaskig sörja som är både ohälsosam och ful.Jobbig är den också, både att traska i och städa bort från golven i lyan, matte är lite kinkig med den biten. Vad gör väl lite tassavtryck på vardagsrumsmattan? Ronja. lillhusses goja trillade av pinn natten till idag. Nu blir det ingen ny, isåfall får Mange skaffa en själv. Men nu är det bil och bilkörning som gäller för hans del. Han börjar visst bli en stor två-bening. Ser fram emot att träffa alla på mässan, det var ju ett tag sedan. Ska bli intressant och se hur man reagerar, för man har ju växt på sig lite och hormonerna spökar även hos mig. Ibland kan jag utan vidare hälsa och leka med andra hanhundar medans andra tål jag inte alls, utan jag reser ragg,morrar och skäller. Mattarna har inte riktigt lurat ut vad det är som får mig att reagera, då jag gör det utan att ha blivit provoserad. Kan det vara deras utseende tro ? Nä, nu finns det inte så mycket mer att förtälja förrens imorgon den här tiden. Ha´de´, så syns vi, hälsningar Scrat med mattar.
5 December 2008  | Länk | mitt liv som hund | 2 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida