EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Vetrinärbesök

Tjipp och välkommna till HAJK, nu har fan tagit bofinken.
Veckan började med en hel del hostattacker för Orava, och hon blev stadigt sämre.
På onsdagen låg hon utslagen och med en temp på 40 grader, och mattarna undrade vad som var fel, inte ens när matte stekte en omelett stod hon och plirade med sina ögon. Orava denna lilla oppurtunist, var inte ens i närheten, då är det allvar. Matte ringde SLU och bokade tid och vi kom in på en kvart, snabbheten överaskade matte med. Veterinärer och studenter turades om att klämma på henne, medans hon piggnade till, lite grann i alla fall. Som den lille dam hon är, rakades benet från generande hårväxt, och blottlade en spira av sällan skådat slag. Skämt åsid, blodprov, röntgen, mer kläm och känn och sju timmar senare, konstaterades lunginflamation, med pencilin som följd. Så korta promenader och en pina colada, lite lektyr och god mat, kommer at bota den lille.
Annars är det inget nytt i Östra aros som äro värt att förmedla, så vi får hålla och plychade och vila oss i form.
Matte har stekt raggmunk till kvällsmat och hon stod troget och tittade på när fläsket stektes på, så hopet finns kvar att det löser sig. Bilden har absolut inget med oss att göra utan bara en annorlunda bild.
Ha det bra så hörs vi, bilder som vi utlovat kommer att delas ut vid tillfälle, har bara inte haft tid.
26 Mars 2010  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
ÄNNU EN UTSTÄLLNING

Hej, hej,
nu har det varit utställning igen...det var då ett jäkla flängande på uppsalagänget. Denna gång var det i Lördags i Sollentuna. Ibland brukar jag få följa med när lillan ska ställas och ibland får jag helt enkelt stanna kvar hemma, denna gången fick jag följa med, så där helt appropå. Och det var väl tur...matte med sitt ibland splittrade minne, hade blandat ihop anmälningarna och glömt vilken jag skulle få vara med på, och nummerlapparna låg så tajt ihop att matte först i bilen på väg till utställningen, satt och fingrade på nummerlappen och som plötsligt blev två...då uppenbarade sig det faktum att även jag skulle få visa upp min läckra lekamen för allmänheten. Inte för att jag på något vis var förberedd på detta, så tycker jag det nog gick bra...blev ju BIM. Sen att jag var ensam hane och ställdes för en domare som uppenbart inte var jättebekant med rasen, det har inte med saken att göra. Han tyckt jag hade utmärkt pälskvalitet...jag skulle nog påstå tvärtom, då jag inte kan vara mer utfälld och se mer taskig ut än vad jag gör i detta nu. Lillan åkte ut igen med huvudet före p g a sin blyghet...attans oxo, hon är så gla i folk annars och hälsar så glatt och låter sig behandlas, men så fort ringen beträds så blir det jätteläskigt med andra människor. Vad göra ?! Vi forsätter väl att öva oss, åka på utställningar, m.m. rapporterar väl mera efter nästa utställning, ha´de till nästa gång, hälsningar Scrat med mattar.
15 Mars 2010  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
Ugglor i mosen

Vov och välkommen till naturrutan, vi har varit och spanat på dunbollar i självaste uppsala. En grupp på 8st flyttade helt sonika in till uppsala för att det var för lite mat på bystan. Vi hundar intresserade oss mer för de andra fågelskådarnas hundar, men matte irrade runt och letade efter en uggla att fota men hittade ingen, då ropade en vänlig själ in matte och fick gå in på bakgården och spana. det skillde endast 2,5m från matte och uggla. Nu på söndag ska lillskiten upp i ringen och domminera(läs föregående blogginlägg med en stor portion ironi). Hon har tränats av diverse damer att öppna mun, bli pillad på utan att krypa ur lurvet.
Annars kommer takdroppet så smått och vi tackar vår skapare att vi är fyrtassdrivna, men vi slår på häcken ibland vi med. Hipp hopp flaggan i topp. Från ett lite gråmulet uppsala. Scratt med mattar och ett litet lurvigt bihang
11 Mars 2010  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
Andra utställningen för i år

STORSLAM vi vann allt BIR BIG BIS men sedan vaknade mattarna med kudden i halsen. Finland vann i alla fall OSbrons i hockey på morgonen så en av mattarna var på strålande humör under resan ner till Örebro. Väl framme vid utställningen hårddrillades Orava i en övningsring med två varv. Såg kanon ut och segervittring, nu kunde väl inget gå fel, det var ju samma dommare som höjt Orava till skyarna för två veckor sen. Bara att promenera och hämta in priset, not........ Orava vägrade inte springa och hon travade på jättefint men när dommarn kom bet hon av fingret på domaren. gick ni på den? Nä dommaren fick inte pilla på henne så hon straffade ut sig, men vad säger man. Det är bara en lek men Finnarnas brons är det inte säger Matte. Den som vann BIR var Scrats halvsyster Yasmin från Edängen, Grattis och på återseende allihopa. Nya tag och mycket lek i snön.
1 Mars 2010  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida