EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


MIDSOMMAR-KOSSAN

Hallå världen,
nu har man repat sig efter midsommaräventyret i Årsunda.Oj, oj, oj , vilken brud jag hittade där framåt kvällningen. Vill passa på att varna alla känsliga för den något ekivoka pinuppa som uppenbarade sig för mig denna ljuva sommarkväll. Men kan samtidigt ändå inte låta bli att dela med mig av denna underbara varelse. Detta vill jag lova, var något i hästväg, fast det var en ko, eller.... Äh, strunt samma, hade denna kväll bara ögon för detta kreatur.
Iövrigt då, jag badade på riktigt för första gången på midsommar, jag sprang frivilligt ut på bryggan och slängde mig i spat och apporterade de utslängda vedträna in till mattarna, som hela tiden av någon konstig anledning slängde ut dom i sjön hela tiden. Men kul var det.
Mattarna har också kastat ut alla gamla möbler och köpt nya, så nu måste jag börja om med soffa, matta, osv. Ni vet, gnida in sina dofter,håra ner och nåt litet gnagmärke kanske...
Idag ska jag badas och göras fin in för den jättestora utställningen. Inte så mycket för att vi tror på seger, men bara att ha varit där, deltagit, så man kan slänga in det i sin cv att man varit där. Det ser nog bra ut i min meritlista. Nu ska matte och jag passa på att på mattes lediga dag åka och plocka jordgubbar. Måste passa på medans dom finns kvar... Ha de´till nästa gång, hälsningar Scrat med mattar.
30 Juni 2008  | Länk | mitt liv som hund | 1 kommentar
GLAD MIDSOMMAR !

Nu vänder det, snart är det jul. Glad midsommar på er allihop, hälsningar från Scrat med mattar.
20 Juni 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
DENNA DAG ETT LIV...

Avestautställningen gick väl si som si där, en dubbel etta och tack för kaffet. Men det var en sån där dag då det inte skulle gå bra. Dagen började med att matte som inte dricker kaffe skulle brygga till den som gör det, självklart så blev inte resultatet lysande, väldigt starkt enligt matte. Matte plågade dock i sig kaffet med följd av att inte kunna sova i bilen på väg till utställningen. ( matte jobbade på krogen fram till kl 02.30 och gick sen upp 05.45 )Till slut så lyckades dock denne, mot alla odds, somna. Då, kör matte ihjäl ett rådjur, med följd att matte som äntligen lyckats somna, vaknar upp med buller och bång. Inte så kul. Matte lagom chockad. Matte går ur bilen och dirigerar trafiken, medan matte vänder bilen tillbaka till rådjuret som ligger mitt på körbanan med dödsryckningar. Får stopp på två bilar, varav den ena är Leffe och Ingegerd med Chivas och Co. Matte oroar sig för det stackars djuret och bryr sig om det medan matte rusar fram till bilen och konstaterar att extraljusen, reg.plåten och djurfångarn fått sig en rejäl kyss av kollitionen. När vi sen kommer till ett kallt och blåsigt Avesta konstaterar vi att utställningen är utomhus... den skulle ju vara inomhus. För det stod väl Avesta Hallen... eller... nej, avesta vallen stod det visst. Där stod man tunnklädd och inte beredd på kyla och regn och konstaterar att detta kommer att bli ruggigt värre. Som tur var så var det dock mest uppehåll och till och med lite solglimtar mellan de tjocka regntunga molnen som svepte över oss. Men vi fick nåt possitvt med oss från avesta, en ny bekantskap: Tindra. En söt tjej, inte så konstigt med tanke på att hon är syrra med min tjejkompis och granne Shacha.Nog med elände, ha de så gott nu, så ses vi. Hälsningar Scrat med mattar.
15 Juni 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
ÄNTLIGEN

...kom det regn. Med den också ett åskoväder som hette duga. Nu kanske man kan få komma ut lite mer och inte ligga inne och flåsa bort dagarna. Skönt är det iallafall. Matte har grävt fram sin g:a moped från barndomen och roar sig kungligt med den, tänk vad fåniga de där tvåbeningarna blir ibland.Tänk er själva synen av en dryga 100 kg klump på en liten Solifer-moppe klass 2 körandes runt på uppsalas gator. Den synen är inte att leka med. Och matte var på var på något skjutglatt färgkalas igår, kallas visst för paint-ball. Gissa om det finns gott om blåmärken i det här hushållet just nu. Och precis som om det inte var nog med detta, så var vi iväg till kusten på nationaldagen och fiskade strömming i stekande sol utan solskydd, vilket resulterade i brända hudar. Tur att man har en skyddande päls. Själv lekte jag med vågorna, som jag till en början var lite rädd för,men det gick över, för sen hoppade jag i dom. Nä, nu är det visst dags för morgonpromenaden, ha´de, hälsningar Scrat med mattar.
11 Juni 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
VÄRME,SOL & BAD

Hejsvejs,
nu är det riktigt varmt och otäckt ute. Det är ingen höjdare den här värmen, det blir lite för mycket av det goda. Man blir ju så slö och loj, orkar ingenting. Matte trodde det var något fel på mig, men det var nog bara värmen som slog ut mina batterier. Pälsen har nu äntligen efter fyra månaders fällning äntligen börjat att växa ut igen. Fick en massa tillskott i maten för några veckor sedan, laxolja,b-vitaminer och fästingmedel, men om det beror på det eller naturen, det vete katten, växer gör det iallafall. Mattarna fick en gemensam ledig dag i tisdags och hade inget särskilt för sig, så då kom dem på den briljanta idéen att ta mig till hundbadet i Fjällnora strax utanför Uppsala och kasta mig i spat. Nej, det gjorde dom inte, de kastade ut min favorit-vatten-leksak så långt till slut att jag var tvungen att ta mig i kragen och sprattla med benen. Upptäckte att det inte var så farligt, och till slut blev jag en riktig baddare på att bada och apportera leksaken, dock efter mitt humör och mina villkor. Vi ses i Avesta eller nästa gång, ha´det till dess, hälsningar Scrat med mattar.
5 Juni 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida