EDÄNGS ZEBB OCH RISAN-GÅRDENS GURGLA
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


SEMESTER...!

TJABA,
nu är det semester i uppsala, sedan i måndags. Fast första veckan har det inte varit så mycket med den varan, för matte hoppar på kryckor och kommer inte så långt. Matte skulle leka med småkillarna i lekparken och fixade inte leken riktigt och föll på sin egen fot = rejäl stukning och tre v.sjukskrivning. Dom där pinnarna som kallas kryckor förresten, det är några läskiga rackare. Tog ett par dagar innan man vande sig vid dom. Mattarnas dator har krashat, det är ju bara frågan om när det skulle drabba dom, och nu har det gjort det. Så matte sitter vid lånad dator och internet och fixar till det här, som är så viktigt. Man måste ju hänga med i datavärlden. Igår var vi i Järlåsa och hälsade på mattes föräldrar, badade i en sjö som heter Stennessjön och blev mer skitig efter badet än innan, rena gyttjebadet. En liten insjö som håller på att växa igen. Då är det inga sandstränder precis, utan en halvmeter dybotten längs kanterna. Och varmt är det, och inte är det kul med det. Vad kan man göra när det är så varmt som det varit...?! Ingenting. Annat vore djurplågeri. Minsta lilla ansträngning är ju jobbig. Det ska vara om man vänder på dygnet helt och hållet och håller igång på nätterna, för redan kl 05.30 på morgonen visar tempen upp till 25-30 grader. Som tur är så har det lovats mildare väder nästa vecka och då ska vi till hälsingland och södra norrland och tälta. Spännande, bo i ett sladdrigt litet tyghus med mattarna, var av en på kryckor, i ett mulet norrland. Fattas bara att det regnar så allt blir blött och fuktigt. Vi får se hur det blir. Lyckades övermanna matte häromdagen, betyder det att jag håller på att ta över, tro?
Till nästa gång, ha det, hälsningar Scrat med mattar.
31 Juli 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
SKULLE JAG...

...se ut som en kärring??? Jo, enligt domar´n idag såg jag feminin ut, dvs som en tik. Är jag verkligen så kärringaktig? I Avesta fick jag av samma domare ett rött band och idag,några veckor senare ett blått. Vad man man hinner förändra sig på så kort tid ändå. Fast i Uppsala, dvs på hemmaplan, den 27:e oktober på Jällas inofficiella utställning förra året, så fick jag ju BIM när jag gick mot Orionstjärnans Zeus, som ju också är hane, så någonstans känns det som den feminina sidan av mig glimta till redan på ett tidigt stadium i mitt liv, blott 7 mån. och tio dagar gammal. Men nu får det vara nog med att åka land och rike runt för lite plastremsor som inte ger något i meritlistan, nu ska jag pausa med den biten i mitt liv och börja bygga muskler, skaffa mera päls och ... ja, vad vet jag. Anpassa utställningarna till kvinnliga domare, för jag går bäst hem hos dem. Alltså, inte hem så, jag menar att jag har större framgång hos domare med det motsatta könet. Nu börjar mattarna räkna ner, för nu är det visst bara en vecka kvar till sk semester, lata sig hela dagarna, gå ut och slöa i solen, lägga sig när man vill, ta en bira när man känner för det... Så har ju jag det nästan jämt, och det kallas visst semester. ( fast bira tycker jag inte om, så för min del blir det H2O ) Till nästa gång, ha´ det så gott, hälsningar Scrat med mattar.
19 Juli 2008  | Länk | mitt liv som hund | 2 kommentarer
ALLA HAR SEMESTER

Utom mattarna, då förstås. När semestertiderna är över så kanske man kan få komma ut på något kul, men inte än heller. Än så länge får man dras med lill-husse här hemma. En finnig tonåring som hellre är med polarn med moppen och spelar dataspel dygnet runt, än med mig... Visst, jag får mina promenader och så, men ändå...Jag vill... tja, vad vill jag egentligen ?! Ut i skogen och leta svamp och bär kanske, matte har sagt att det skulle vara bra för mig. Och jag tror det skulle vara bra för dom också. Annars har det varit grillparty här i lördags med en massa snälla människor, och nu på lördag utställning. Händer inte så mycket just nu. Igår kväll jagade jag en stackars igelkott som gäckade mig i buskarna utanför där jag bor. Den rackarn lurade mig totalt. Medans jag letade i en buske som jag vet att den lilla fulingen kröp in under, så sprang den lille över gräsmattan åt ett helt annat håll som matte såg, men inte jag. Inte säger matte något åt mig om det heller... Insperationskällan är lite tom just nu,men jag får väl återkomma efter helgen, då det finns mer att skriva om. Ha´det så läng, hälsningar Scrat med mattar.
16 Juli 2008  | Länk | mitt liv som hund | 0 kommentar
VÄRLSUTSTÄLLNINGEN

Helloj världen,
nu var den biten i mitt liv avklarat. Jag kom först....UT, på Lördagen med ett blått band och åkte ut så det visslade om öronen. Passade inte domaren i smaken, men han och andra sidan var inget för mig heller....! Söndagen blev det iallafall ett rött snöre,men sist i klassen. Med tanke på att det fanns de som åkte ut med blått band så får man vara nöjd. Jag fick träffa tjejer och det var det bästa med mässbesöket. Matte hade jobbat fredag natt mot lördag och från lördag till söndag natt, vilket betydde att matte bara fick sova ca 1 1/2 tim, innan det var dags att kliva upp och åka till utställningarna... lite mör skulle jag nog kalla matte på söndagskvällen. Till vardags så kör matte slambil och har rätt så långa arbetspass. Matte tyckte lite synd om matte denna helg. Men vad gör det om så där 100 år? Inte ett dugg. Det är jag värd. Men nu ska mattarna lugna ner sig lite med utställningarna tills dom har något att konkurrera med, jag måste visst lägga på mig lite. Köping blir min sista utställning for a long,long time... Tror jag. Man ska egentligen inte planera så mycket, för det hinner hända saker som gör att framtiden ändrar sig. Under tiden får jag väl lära mig att äta ordentligt, fixa lite päls och bygga muskler. Kort och gott, som den norska domarn sa, jag behöver lite mer av allt. Matte anlitade sin bror som fotograf denna helg och där är alla bilderna kvar, så det får bli en bild på matte in action på jobbet istället. Ha det gott nu så hörs och störs vi, hälsningar Scrat med mattar.
9 Juli 2008  | Länk | mitt liv som hund | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Scrat och Orava edeängs zebb Risan gårdens Gurgla                                             Skaffa en gratis hemsida