Hemma hos mig
Startsidan Vänner Debatt Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Sluta gnäll

 

Hemligheten för dig som har några kilon du vill bli av med – Sluta gnäll och gör något åt det!
Hemligheten för dig som har för lite tid över – Sluta gnäll och gör något åt det!
Hemligheten för dig som känner dig ensam - Sluta gnäll och gör något åt det!
Hemligheten för dig som vill komma i form - Sluta gnäll och gör något åt det!
Hemligheten för dig som har många idéer men som inte får dem förverkligade – Sluta gnäll och gör något åt det!
Hemligheten för dig som har drömmar som aldrig blir uppfyllda -

SLUTA GNÄLL OCH GÖR NÅGOT ÅT DET!

Ur en bok som heter "Hemligheten som löser 95 % av alla dina problem" av Stefan Ekberg

 

 

 

 

31 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Ta en paus

29 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Sju underverk

På en gymnasieskola skulle man studera världens sju underverk och eleverna fick i uppgift att skriva ner vad de tyckte var världen sju underverk. Även om det fanns en viss oenighet så kom de fram till att det var följande:

1. Egyptens pyramider
2. Taj Mahal i Indien
3. Grand Canyon i Arizona
4. Panamakanalen
5. Empire State Building
6. Peterskyrkan
7. Kinesiska muren

Men det satt en liten flicka i klassrummet som inte hade sagt vad hon trodde var de sju underverken. Så läraren frågade henne om hon tyckte att det var en svår uppgift.

Den tysta flickan svarade, "Ja, lite. Jag kunde inte riktigt bestämma mig eftersom det var så många."
Läraren sa: "Berätta vad du har kommit fram till så kanske jag kan hjälpa till."

Flickan tvekade lite men började sedan att läsa, "Jag tror de sju underverken i världen är:
1. att beröra ...
2. att smaka ...
3. att se ...
4. att höra ...
Hon tvekade lite, och sedan fortsatte hon ...

5. att känna ...
6. att skratta ...
7. och att älska.

Hon fortsatte: …. och vi behöver inte resa någonstans för att uppleva dem.

Författare okänd

28 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
En tanke idag

"För världen kanske du bara är en enda människa.
Men för en människa kan du vara hela världen" 

24 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Tänkvärt

Hittade den här berättelsen på facebook idag...

Jag gick runt i en stormarknad när jag såg en kassörska ge den här lilla pojken sina pengar tillbaka, pojken kunde inte ha varit mer än 5-6 år.Kassören sa: "Jag är ledsen, men du har inte tillräckligt med pengar för att köpa denna docka.'' Den lilla pojken vände sig till den gamla kvinnan bredvid honom. ''Mormor, är du säker på att jag inte har tillräckligt pengar?'' Hon svarade: ''Du vet att du inte har tillräckligt för att köpa dockan, min kära.'' Hon bad honom att stanna där i 5 minuter medan hon gick för att se sig omkring. Hon lämnade honom. Den lille pojken höll fortfarande dockan i handen. Slutligen gick jag mot honom och jag frågade honom vem han ville ge denna docka till. "Det är dockan som min syster älskade mest och önskade sig så mycket till jul. Hon var säker på att tomten skulle ta med den till henne." Jag svarade honom att kanske jultomten skulle ge den till henne trots allt och att han inte skulle oroa sig. Men han svarade mig tyvärr: "Nej, jultomten kan inte ge den till henne där hon är nu. Jag måste ge dockan till min mamma så att hon kan ge det till min syster när hon går dit." Hans ögon var så ledsna när han sade: "Min syster har gått för att vara med Gud. Pappa säger att mamma kommer att se Gud mycket snart också, så jag tänkte att hon kunde ta dockan med sig och ge den till min syster.'' Mitt hjärta nästan stannade. Den lille pojken tittade upp på mig och sa: "Jag bad pappa att be mamma att inte gå ännu. Hon måste vänta tills jag kommer tillbaka från köpcentret." Sen visade han mig en väldigt fin bild av sig själv. Han skrattade. Han berättade för mig: "Jag vill att mamma tar min bild med sig så hon inte glömmer mig. Jag älskar min mamma och jag önskar att hon inte behöver lämna mig, men pappa säger att hon måste gå för att vara med min lillasyster." Sedan tittade han igen på dockan med sorgsna ögon, mycket tyst. Jag sträckte mig snabbt efter min plånbok och sa till pojken: "Antag att vi kontrollerar igen, ifall du har tillräckligt med pengar för dockan!'' "OK!" sa han och: "Jag hoppas jag har tillräckligt." Jag lade till några av mina pengar till hans utan att han såg och vi började räkna dem. Det var nog för dockan och även en del extra pengar. Den lille pojken sa: "Tack Gud för att du gav mig pengar!" Sedan tittade han på mig och tillade: "Jag bad Gud igår kväll innan jag somnade att se till att jag hade tillräckligt med pengar för att köpa denna docka, så att mamma kunde ge det till min syster. Han hörde mig!'' "Jag ville också ha tillräckligt med pengar för att köpa en vit ros till min mamma, men jag vågade inte be Gud om för mycket. Men han gav mig tillräckligt för att köpa dockan och en vit ros. Min mamma älskar vita rosor." Några minuter senare återvände den gamla damen och jag stod kvar med min korg. Jag avslutade min shopping i en helt annan sinnesstämning från när jag började. Jag kunde inte få den lille pojken ut ur mitt sinne.

Då kom jag ihåg en lokal tidningsartikel för två dagar sedan, som nämnt en berusad man i en lastbil som kört in i en bil med en ung kvinna och en liten flicka. Den lilla flickan dog direkt och läget för mamman var kritiskt. Familjen var tvungen att besluta om att stänga av den livsuppehållande maskinen eftersom den unga kvinnan inte skulle kunna återhämta sig från koman. Var det familjen till den lilla pojken? Två dagar efter mötet med den lilla pojken läste jag i tidningen att den unga kvinnan hade gått bort. Jag kunde inte hejda mig själv så jag köpte ett gäng av vita rosor och jag åkte till minnesplatsen för den unga kvinnan där människor kunde ta farväl innan hennes begravning. Hon var där, i kistan och höll en vacker vit ros i handen med bilden av den lilla pojken och dockan placerad över hennes bröst. Jag lämnade platsen, tårögd, med känslan av att mitt liv hade förändrats för alltid. Den kärlek som den lilla pojken hade för sin mor och hans syster är fortfarande till denna dag svårt att föreställa sig och på bråkdelen av en sekund hade en rattfyllerist tagit allt detta ifrån honom.

23 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
En tanke

Försök aldrig vinna

tillbaka en person

som valt att 

förlora dig !

22 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Lånad tid

En pappa kommer hem sent från jobbet, trött och mycket  irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren.
Sonen: Pappa får jag fråga dig en sak ?
 Pappan: Ja, vad är det ?
Sonen  :Du  Pappa, vad tjänar du i timmen ?
.Pappan: Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt ? Svarade pappan argt.
Sonen: Jag vill bara veta, berätta va du tjänar i timmen !
Pappan: Om du absolut vill veta de, så tjän
ar jag 100 kr i timmen.
Sonen: ohhhh .... kan jag få 50 kr ?
Pappan svarade irriterat: om den enda anledningen till att du fråga är att du ska få låna pengar för att köpa något fånig leksak eller något annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum!  Tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt varje dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så barnsligt !   Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren.
Mannen satte sig ner och blev ännu argare över pojkens fråga. Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar ? När en tmme hade gått hade pappan fallit till ro och började tänka..... kanske vae de något som han verkligen behövde dom 50 kronorna till, för han ber väldigt sällan om pengar  Han gick till pojkens rum och öppnade försiktigt dörren....

Sover du, min son ? Frågade han. Nej pappa jag är vaken.
Jag har tänk, kanske var jag lite hård mot dig innan, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, Här har du dina 50 kronor som du frågade om !

Pojken satte sig upp och log, "Åååhh, tack snälla, snälla pappa !"
Så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar.

Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen.
Varför ville du ha mer pengar när du redan har ?  frågade pappan.

Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
"För ja inte hade tillräckligt men nu har jag ! Pappa jag har 100 kr, nu kan jag köpa en timme utav din tid sa pojken och räckte pengarna till pappan !...... Var snäll att komma hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!.

Pappan blev så förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom.

Detta är bara en påminelse till alla er som arbetar så hårt i livet, vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dom som verkligen betyder nåt för oss , dom tätt inpå våra hjärtan. Kom ihåg att dela för 100 kr av din tid ihop med en du älskar.

Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv !!

Lås inte ditt hjärtas dörr....

21 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Fjärilen

En man hittade en gång en kokong, en plats där fjärilen precis hade påbörjat den mödosamma kampen för att göra sig fri. Mannen satt fascinerad och betraktade detta naturens drama i flera timmar.Men det gick ett bra tag och ingenting hände på en lång, lång stund.

Det verkade som att fjärilen inte hade några krafter kvar och att den omöjligt skulle kunna ta sig igenom den sista biten av kokongen. Mannen som studerade fjärilen ville så hemskt gärna hjälpa den kämpande fjärilen, så han gick och klippte försiktigt upp den sista delen i kokongen som just hindrade fjärilen. Nu var fjärilen fri och kunde enkelt frigöra sig.

Men dess kropp var svullen och vingarna små och skrumpna. Mannen väntade och väntade därför på att få se vingarna bli större så att de kunde bära kroppen och fjärilen flyga iväg. Men så skedde inte. Fjärilen fortsatte att kravla på marken.

Mannen hade tydligen inte förstått att kampen i kokongen var nödvändig för fjärilen. Genom kämpa så skulle vingarna växa sig starka så att fjärilen var redo att flyga när den blev fri.

Ibland önskar vi kunde gå genom livet helt utan att möta några svårigheter, men ett liv utan kamp skulle göra oss handikappade.

Vi skulle aldrig bli så starka som vi kunde ha blivit och vi skulle då aldrig heller kunna flyga.

 

13 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Kloka Pippi

En äldre man fick frågan  -Kan du spela fiol ? Jo, Det är mycket möjligt jag har aldrig provat

Om man hade den tron på sig själv skulle man kunna gå hur långt som helst.....

 

10 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Var rädd om glädjen

Så sant,var rädd om glädjen det finns så mycket vi kan glädjas över.

 

9 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Lämna avtryck

Som en penna...

Penntillverkaren tog pennan åt sidan just innan den skulle läggas i pennasken.

"Det är fem saker du behöver veta innan jag kan skicka ut dig i världen", sa han

"För det första: Du kommer att kunna göra storslagna saker, så länge du låter någon annan hålla dig i handen.

För det andra: Ibland kommer det göra ont ibland när du formas, men du behöver det för att kunna bli en bättre penna.

För det tredje: Du kommer att begå misstag,men de går att rätta till om du är villig att vända om.

För det fjärde: Det viktigaste kommer alltid att vara det du har inuti dig. Du kommer att möta pennor i olika former och färger, men de, liksom du, har sitt värde inuti.

För det femte: Sluta aldrig skriva. Var du än hamnar och vilken yta du än möter - fortsätt att lämna avtryck. Det är din uppgift."

--Jag säger samma sak till dig som penntillverkaren sa till pennan.

För det första: Du kommer att kunna göra storslagna saker, om du låter någon hålla dig i handen.

För det andra: Ibland kommer det att göra ont i livet, men du behöver det för att bli en starkare människa.

För det tredje: Du kommer att begå misstag,men de går att ångra om du "vänder om" och ber om förlåtelse.

För det fjärde: Det viktigaste är det du har inom dig - och likadant är det med de människor du möter.

För det femte: Lämna avtryck var du än hamnar.Du har en uppgift i världen - det finns ingen som Du!

Från boken "Det är aldrig kört"
 

7 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar
Glädje

5 Mars 2013  | Länk | Tänkvärt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elizbeth X                                             Skaffa en gratis hemsida