Hemma hos mig
Startsidan Vänner Debatt Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Lagom

Lagom —– inte för mycket och inte för litet,lagom är bäst. Är jag lagom ?
Är du lagom ? Hur vet man när man är lagom? Vem är det som sätter måttstocken? Man får inte sticka ut, man ska inte ta för sig så mycket, utan man ska bara vara lagom…. När jag tänker på ordet lagom, så kommer jag att tänka på Jonas Gardells monolog om vi som bor i mellanmjölkens land. Vi ska vara så slätstrukna som möjligt för att passa in. Det är så lätt att blir stämplad som en udda figur, om man är lite för intensiv ,och avvikande.
Jag tror att ordet lagom är nåt som är typiskt svenskt,att vara som alla andra. Tro inte att du är nåt, var lagom pratsam, lagom trevlig, lagom duktig, lagom städning, lagom snäll ……..
Ja, vem sätter måttstocken ?? Du, jag …….

Lagom
Må Du få lagom mycket smärta för att uppskatta
alla små glädjeämnen i livet så mycket mera.
Må Du få lagom mycket lycka för att hålla humöret uppe
Må Du få lagom med sol för att bli på gott humör.
Må Du fä lagom regn för att uppskatta solskenet..
Må Du få lagom många framgångar för att känna dig nöjd med livet.
Må Du få lagom många förluster för att kunna uppskatta det Du har.
29 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Snö

Det finns ett gammalt talesätt att snön ska visa sig innan Mikaeli dag om men den ska få gå med käpp och stav, så det var nästan väntat att vi skulle få snö i veckan. Snöblandat regn har vräkt ner i dag ,som sen övergick fram på kvällen till stora vita flingor ,så nu ligger ett vitt puder över marken.
Varje årstid har sin tjusning, snön med sitt vita täcke, är en sån kontrast till höstens färger,det blir lugnt och stilla i naturen.
Nu blir det till att djupdyka in i garderoben och rota fram ylletröjor och långkalsonger, kläder som inte sett dagens ljus på länge.
28 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Alltid barn


Barn är man alltid till sina föräldrar oavsett hur gammal man är. Som damen på drygt 90 år som var så glad att hon fått in yngsta sonen på hemmet .
Det finns speciella band mellan barn— förälder å förälder— barn. Barnen finns dagligen i mina tankar, likaså min gamla mamma. Oro, längtan, glädje….. ja alla känslor blandas, man vill så väl, och att alla ska må bra.
Vilken skön tanke det finns alltid någon som har omsorg om ens liv. Det är viktigt att vårda banden, knyta vackra rosetter och försöka undvika blåknutar.
27 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Kläderna gör .....

Tänk vad viktigt det är hur man klär sig.Det är så lätt för mig som ”bara” är hemma på dagarna att hasa sig ur sängen och ta på det första bästa man hittar. Ja, visst kan man såsa runt hemma i ett par gamla nötta träningsbyxor, men man känner sig där efter .Vill man må riktigt väl så tar man på sig en snygg tröja och ett par fina byxor, fixar håret och ett par snygga örhängen, mer behöver det inte vara för att man ska må väl. Kläderna gör mannen sägs det, de ligger viss sanning i det. Man dömer ofta människorna efter deras klädval,,, klädstil. Kläderna fungerar som en spegel på vilken personlighet man är. En som jämt är slarvigt klädd, med smutsiga kläder tar man för en riktig slarver, ingen man kan lita på. En som är snyggt och propert klädd ser man som en ordentlig och skötsam person, han kan man lita på.
Klädstilen avslöjar också vilken typ man är ,hipp hoppare, bohem,märkesguru, snobb,raggare, kontorsråtta……..
Det blir nog att titta sig i spegeln en extra gång innan man går ut idag.
26 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Att ta till vara

Brr ... minus 6,9 har det varit i natt,Kung Bore har lämnat spår efter sig,gräsmattan var vit och frusen.Nu är ochså bärtiderna över,min man plockde några hinkar lingon i lördags,som ska bli till härligt god lingondricka.
Jag har tänkt mycket på det här med återanvändning.Min mamma var duktig på att skapa nytt av av gammalt,det var en viktig del i hushållet att ta till vara,och se möjligheterna.Det var baskunskaper som hon lärt sig av sin mamma och generationer tillbaka.Många av de kunskaperna har vi förlorat,så i dag måste vi gå kurser för att läras oss det som förr var en självklarhet.Mamma var duktig på att sy hon sydde kläder till hela familjen,och många gånger sydde hon om nåt gammalt plagg.Allt skulle tas tillvara,dragkjedjor,knappar och plagg som inte gick att sy om blev mattrasor.Gamla dagstidningar blev mösterpapper när hon skissade upp nya modeller.Sylta,safta,var ochså en självklarhet, att ta tillvara vad naturen bjöd på.Vi har mycket att lära oss,att se möjligheterna.
25 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Söndag

Söndag...,ja,tänk så skönt med en slappardag,söndagarna för oss har blivit viktiga då ska man inte göra nånting,bara det mest nödvändiga.Som idag, vi haft goda vänner på middag,en sån där riktigt gammeldags söndagsmiddag med älgstek och gräddsås--- de smakade mumma.Jag tror det är bra att man en dag i veckan kan släppa allt och bara umgås och ha trevligt.Det är viktigt att ladda batterierna,för med välladdade batterier orkar man mer.
I morron måste jag börja med att städa bort alla utekrukor och göra klart för vintern, de känns allt lite vemodigt att sommaren är över,men vi har ju haft en kanonsommar.Varje årstid har sin tjusning,jag tycker om hösten och dess färger är så härliga,sen kommer mörkret och man får tända ljus,och kura inne om kvällarna.
24 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Nåt att tänka på

Det här läste jag i en bok ikväll och jag kan inte annat än hålla med
JAG ÄR TACKSAM......

....för skatterna jag betalar
- för det betyder att jag har ett jobb.

....för att jag måste städa efter en fest
- för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga
- för det betyder att jag har mat på bordet.

....för att gräsmattan behöver klippas,
fönster tvättas och hängrännor rensas
- för det betyder att jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete
- det betyder att jag är ute i solen.

....för alla klagomål på politiker
- för det betyder att vi har yttrandefrihet.

....för att parkeringsplatsen är längst bort
- för det betyder att jag har råd att ha bil.

....för min höga elräkning
- den betyder att jag har det varmt.

....för kvinnan bredvid mig som sjunger falskt,
- för det betyder att jag kan höra.

....för tvätthögen på bordet
- för det betyder att jag har kläder att ta på mig.

....för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen
- för det betyder att jag har kunnat arbeta hårt.

....för väckarklockan som ringer på morgonen
- för det betyder att jag lever.
22 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 1 kommentar
Barometer

Det är så typiskt,min kropp är som barometer.Det slår aldrig fel,vid väderomslag är jag helt däckad.Vaknade tidigt ,... så där vid halv sex med värk i hela kroppen.Så det var bara att stiga upp,och försöka att komma igång, man får försöka att se positivt,för det kunde ha varit värre.
Det märks att hösten har slagit till,regn och rusk,grått och trist är det idag.
Tur att det inte snöar som det gjorde i Kiruna i går.
En skön varm filt att krypa in i, en bra bok och lite soft musik gör en sån här trist dag mycket lättare.
21 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
September = älgjakt

Med en älgjägare i familjen,så räknar vi tiden före och tiden efter jakten.
Varje år blir vi lika förvånade ----- Oj,då har ett år redan gått !! Det känns som att åren går fortare, ju äldre man blir.Som barn tyckte man att ett år från jul till jul var en evighet.Älgjaktstiden är en rolig tid om än jobbig, för mig som står för markservicen.Första veckan i september kom ett gäng jägare från södra Sverige, hem till oss ,för att jaga i Norrland.Att sitta vid kaffeelden och lyssna på deras jakthistorier och se deras glädje inför jakten,de är sådana minnen man kan leva länge på.När sen jakten avslutas och frysboxarna är välfyllda då känner man sig rik.Även i år har det varit en lyckad jakt ,med en och annan stolt jägare som fällt sitt byte.
19 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
En ny dag

Varje dag börjar med nya möjligheter !

Ja, visst är det så,dagen blir vad man gör den till.För mig som är hemma på dagarna gäller det att skaffa fasta rutiner utifrån dagsformen.Vi har ju haft en otrolig sommar med mycke värme och de har märkts på mig att jag har haft mindre värk i kroppen,vid högtryck mår jag som allra bäst.Sådana dagar kan man känna att livet är härligt.Men så kommer hösten och det är alltid en tung tid för mig,jag kan känna mig lätt deprimerad.Alla runt omkring mig återgår till sina jobb efter en skön sommarsemester.Men jag då......... jag som inget jobb har att gå till.Då gäller det att se möjligheterna....... dagen i dag är min,den blir till vad jag gör den till.
18 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Ta det lugnt !

Min man fick en gång ett par hemstickade sockar och ett kort av en bekant,inte för att han fyllde år utan bara en spontan omtanke.På kortet stod det

Det är svårt
att slappna av
med alla"måsten"
"ska" och krav.

Ja tiden flyr
av jäkt och stress.
Och allt som sker
blir mest en press.

Men Du är fri
att sakta in.
För tänk på att
din tid är din.

Så ta det lugnt
en liten stund.
låt här och nu
bli din sekund.

17 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Syskonkärlek

Syskonkärlek---- vad är det, inte är det samma kärlek som man känner till sina barn eller sin man ,det är nåt helt annat.Banden finns där man kan känna längtan och saknad,vi har nåt gemensamt som ingen annan har.En relation till syskonen kan se väldigt olika ut,det jag saknar är den nära vardagskontakten en enkel kopp kaffe i köket,att gå ut och äta tillsamman eller ett biobesök.
Blod är tjockare än vatten sägs det,visst är det så.Ibland kan man undra vad som gör att syskon kan bli så olika som individer.Men varje människa är ju unik med olika förutsättningar.Att möta varandra med respekt ooch kärlek,att förstå att vi alla är unika,med olika packningar i vår ryggsäck.... det är syskonkärlek.
16 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Medmänniska

Medmänniska----- det ordet grubblade jag på i går.Att vara med någon.Är jag det ?Jag sökte på morron på google och fick upp 128.000 träffar.Vågar Du vara medmänniska ? Var en av rubrikerna på första sidan,man hajar till.... vågar man..
det handlar om människans rädsla att hjälpa någon,är jag rädd,vad är jag rädd för ?Jo min rädsla sitter nog i att man inte vill störa och lägga sig i nån annans liv.
Medmänniska kan man vara på så många olika sätt,bara genom att prata en kort stund med någon i t.ex kön i kassan eller på bussen,kan bli ett otroligt möte.
Jag kom i samspråk med en äldre man på ett cafe en tidig morron,vi pratade om väder och vind och han berättade om sig själv och sitt liv.När vi gick därifrån sa han- Vet Du nu känns min dag mycket lättare,jag är så glad att jag fick prata med dig.
Medmänniska--- det är vi nog lite till mans varje dag utan att vi tänker på det.Att våga gå med någon,se människan.Det behävs så lite för att glädja någon.
15 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Tröst för en tygsamlare

Det här hittade jag på nätet här om dan när jag sökte efter nån som säljer trikå stuvar, jag tyckte att det kändes skönt att få det bekräftat att min mani på tyger var helt OK.
Tänk på att
* Tyg isolerar skåpet där det förvaras
* Tygköp hjälper till att hålla affärerna igång
* Tygköp är billigare och roligare än psykoterapi
* Tyg behöver inte förvaras i kylskåp för att hållas färskt
* Tyg behöver inte snytas,matas eller motioneras
* Tyg är inte omoraliskt eller olagligt
* Tyg lungnar nerverna och tillfredsställer själen
* Tyg är bra att täcka tidigare tomma ytor t.ex strykbrädan,matrumsbordet och gästrummet.
* Tyg tillfredställer längtan efter skönhet och inspiration,åtminstone fya gånger
1.när du köper det
2.när du tittat på det
3.när du syr av det
4.när du använder den fantastiska sak det blev till sist

Tyg är oftast billigare än verktyg av alla de slag,bildelar och fiskegrejer
Du får köpa mer tyg-----Det är du värd !!
14 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar
Va då sjuk ....

Jag sitter och läser min personliga sida,slås av tanken på yrket .... sjukpensionär
vadå sjuk.. visst jag har kronisk värk som kommer och går,men jag känner mig inte sjuk för jag har lärt mig att leva med det.Och jag känner mig då inte som pensionär för dom är ju i mina ögon betydligt äldre.Undrar vad man kan skriva i stället som låter lite bättre,karnse hemmafixare,är man hemma på heltid så finns det alltid nåt som ska fixas,... tvätt.. städning... mat...Skönt är det då att kunna vara hemma,jag har då inga problem med att hitta nåt att göra om dagarna,problemet för mig kan vara att vissa dagar går så otroligt fort att man inte hinner göra allt man planerat.

12 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 1 kommentar
Välkommen

Hej där gör nu mitt första försök att skriva en blogg,känner mig allt osäker på vad det kommer att bli.Men det är klart det blir en spännande resa,man har mycket att lära sig.Just nu testar jag olika desiger för sidan och det tar sin lilla tid,men kul att det är på gång.

Det förflutna blir allt längre
framtiden blir allt kortare
Men det förflutnas skuggor
får aldrig
falla över
framtidens ljus
11 September 2006  | Länk | Hemma hos mig | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elizbeth X                                             Skaffa en gratis hemsida