Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Efter attentatet" av Yasmina Khadra

091023

Denna recension är lite smått försenad sisådär ett par månader, men kvällen då vi sågs var inte desto mindre rolig och smakrik! Vi bjöds på lite smått & gott med dipp när vi anlände, och Ikis var våghalsig och bjöd på god fördrink, istället för den gamle förljeslagaren i livet; Chapel Hill. Till varmrätt inmundigades en himmelsk kycklinggryta & pasta, och hemmagjord ananaspaj med glass till efterrätt.

S: Den var skaplig i början, men mycket dialoger som inte ledde någonstans; "dessa jävla talstreck!". Kände inte att man direkt fick någon förståelse för självmordbombningens avsikter, jag trodde att jag skulle bli mer berörd.
Betyg: 2,5

G: Avsaknaden av relationer ledde till minskat intresse. Den var bättre i början. Jag hade nog fått en större behållning av läsningen om jag varit mer insatt i konflikten och de n historiska bakgrunden. Jag har svårt att se helheten om inte mitt intresse fångas på personligt plan, och det lyckades inte författaren med här, enkelspårig berättelse.
Betyg: 2,25

K: Lättläst och ett bra språk. Intressant att läsa omvärldsorienterade böcker. Den skildrar konflikten och hopplösheten på ett trovärdigt sätt, vilket såklart ger en behållning av läsningen. Att jag har varit i landet, och haft en relativ uppfattning om bakgrunden till konflikten underlättar nog också.
Betyg: 3,25

I: Intressant bok, men lite svår eftersom jag inte varit insatt i konflikten. Man förstår ändå ångesten och hopplösheten i huvudpersonens jakt efter svar och förståelse. Saknar också till viss del en fördjupning i relationsdelen- men är ändå sammanfattningsvis nöjd.
Betyg: 3,5

M: Ur ett allmänbildande syfte är den suverän, jag fick en anledning att luska i konflikten, något jag har funderat på i kanske tio år, men aldrig fått tummen ur att göra. Men som historia håller jag med föregående recensenter, den berör inte, tjatig.
Betyg: 2,75

Medelbetyg: 2,95

"Amine, en israelisk kirurg med palestinska föräldrar, har alltid vägrat att ta parti i konflikten mellan palestinier och israeler. Det viktiga i hans liv är hans arbete och hans fru som han avgudar. Fram till den dagen då en självmordsbombare spränger en restaurang i centrala Tel Aviv. Många dör, ännu fler blir skadade och förödelsen är total. Amine opererar oavbrutet hela dagen för att rädda liv. När han slutligen kommer hem vid midnatt, blir han återkallad till sjukhuset där hans vän Naveed, en högt rankad polistjänsteman, väntar på honom och som ger honom det ödesdigra beskedet. Amin måste inte bara identifiera sin fru Sihems vanställda kropp, han får även beskedet att hon är den misstänkta självmordsbombaren."

24 Januari 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida