Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Norwegian Wood" av Haruki Murakami

111216

Vi samlades på Vargstigen den här gången. Efter det sedvanliga bubblet och snacksandet, fick vi en limekyckling till varmrätt, och en repris på blåbär och kakdesserten.

G: Gillar den jättemycket! Relationer och snusk- bra kombo. Tvungen att påminna mig om att den handlade om den japanska kulturen emellanåt. Ett härligt porrfilmsslut. Ville läsa vidare!
Betyg: 4,5

Ikis: "Godmorgon till den skumma kvinnan asså". Vissa partier flöt på, andra kändes mer tröga. Vad var syftet? Om man inte ligger, tar man livet av sig då? Kanske vanligare med självmord i Asien? Men på det stora hela en trevlig bok, ingen bajsbok. Men inte den bästa. Lagom.
Betyg: 3

Karin: När jag började läsa var det lite trögt, men sedan blev det ett bra flyt, en lättläst bok. Bra språk, intressanta personskildringar, intressanta tankar. Roligt galna människor. Tänker emellanåt lite fördomsfullt: "Japaner, kan de genomföra det här?". Svårt att visualisera då och då. Det är ju enklare att föreställa sig en vacker japanska, än en vacker manlig japan.
Betyg: 4

Sofie: Tog ett tag att komma in i den. Gillar inte den mörka, tragiska ådran, ingen feel good- roman direkt. Fick lite vibbar från "Julia Roberts-romanen". Mycket text. Men ju mer man lär känna karaktärerna, desto mer flyt får berättelsen. Pianosekvensen var dock alltför lång.
Betyg: 3,75

Malin: Gillar språket! Bra flyt. Ett relationsdrama med existentiella funderingar som inte lämnar något platt. Schysst driv, men en stillsam stämning. Händer egntligen inte så mycket, men anser att Murakami är en stor författare som ändå lyckas hålla spänningen uppe. Man vill läsa vidare!
Betyg: 4,5

Medelbetyg: 4,15

"När den trettiosjuårige Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood" spelas i en sliskig orkesterversion i ett flygplan så är det som om hans huvud sprängs i bitar. Som av en blixt väcks minnet av en kärlek han upplevt i skarven mellan tonår och vuxenhet.

Hon hette Naoko, och var flickvän till en av Torus vänner. När vännen tog sitt liv drev de isär, men när de båda träffas igen av en slump blir han kär och får uppleva en förälskelse som till lika delar är öm, intensiv och omöjlig. Naokos psyke är bräckligt. Hon försvinner till ett vårdhem och Toru bestämmer sig för att vänta, skriva brev och leva för några få korta besök. Samtidigt är han starkt dragen till en studiekamrat, som tydligt visar sitt intresse för honom. Toru lever i förvirring och ensamhet i spänningsfältet mellan dessa kvinnor."
12 Januari 2012  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida