Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "En sång från havet" av Katherine Webb

170113

"I en liten by i södra England lever Mitzy Hatcher vind för våg. Mamman slänger ut henne ur huset när karlar kommer på besök, och Mitzy vandrar ensam längs kusten. En dag lyser det i den öde granngården, konstnären Charles Aubrey har flyttat in med sin familj. Plötsligt förändras allt. Under några somrar vid 1930-talets slut väcks Mitzys hopp om en annan framtid, och starka känslor sätter hennes tillvaro i gungning.

Många år senare skriver galleristen Zach en biografi över den berömde konstnären. Han är som trollbunden av Aubreys tre målningar som finns i hans ägo. Vem är den unge pojken Dennis som ingen känner till? Lever bondflickan med den intensiva blicken fortfarande? Och vad hände med Charles Aubrey under andra världskriget? I jakt på svar reser Zach till södra Englands kust. Men de sanningar han möter ligger bortom allt han hade kunnat ana."

Denna fredagskväll var vi hemma hos Ikis där vi bjöds på bubbel och småplock innan maten och därefter en vegetarisk lasagne som fick bli startskottet på bokklubben vegetariska år. Efterrätten bestod av citrussallad med mascarpone och glass. Efter att ha avhandlat vad som hänt sen sista samt lite planering av vår tjejresa så satte bokdiskussionen igång.

Jenni: den fick upp min läslust igen. Blir imponerad av en författare som skriver en så osannolik historia sannolik. Visar hur viktigt det är med kärlek och omtanke tidigt i livet. Rekommenderar den till alla som vill läsa en riktigt bra bok.
Betyg: 4,75

Sofie: inte riktigt lika begeistrad som övriga. Helt ok. Trög att komma in i. Första 100 sidorna hände ingenting, sista 100 sidorna hände allt. Bra beskrivningar som inte var för utsmyckade. Tog sig på slutet.
Betyg: 3,25

Guggu: fantastisk bok. Fastnade totalt. Bra språk, smart skriven. Svårt att sätta fingret på varför men man dras vidare. Väldigt fascinerande historia, kändes som en sann historia.
Betyg: 5

Karin: en av de bättre böcker jag läst på länge. Håller helt med övriga positiva kommentarer.
Betyg: 4,75

Ikis: väldigt medryckande bok, något trög i början men tog sig verkligen sen. Tragiska öden som visar på hur viktigt omtanke och kärlek är för att få en sund uppväxt.
Betyg: 4,5
17 Januari 2017  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida