Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Jellicoe Road" av Melina Marchetta

131018

Kul med en annorlunda bokklubb - vi ses på Spa i Nyköping!

Guggu: Jag hade verkligen problem att hänga med bland personer, tider, händelser och allvaret i vissa situationer. Ibland slogs man för glatta livet och ibland var man vänner. Jag väntade mest hela boken på att det skulle lossna och att polletten skulle ramla ner. Slutet var dock bra och då hade jag fått lite mer koll.
Betyg: 3,0

Jenni: Inledningen var lite förvirrande och svårgenomtränglig. Men när jag väl fått grepp om karaktärerna, händelserna i nutid och dåtid, var jag fast. Gillade att man får följa två generationer parallellt och hur historierna flätas ihop på slutet. Kunde gärna gärna fått vara lite längre! En bra ungdomsroman som passar en ungdom som mig.
Betyg: 4,5

Ikis: riktigt bra bok på lagom nivå. Jag fastnade ganska direkt. Svårt att lägga ifrån mig boken. Tycker att storyn höll hela vägen, med en bra blandning av intrig, spänning och lite humor.
Betyg: 4,5

Sofie: har glömt lägga in recension så sätter enbart betyg 3,0.

Karin: Har också glömt att lägga in recension men minns att jag tyckte att boken var bra. Betyg: 3,5

"Som elvaåring överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Många år senare hinner historien ikapp henne. Samtidigt väcks gamla konflikter till liv på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.

Jellicoe Road är en lika vacker som skakande skildring av två generationers vänskapsband, mörka hemligheter och hjärtslitande tragedier. Ett finmaskigt nät som spänner över tid och rum. Parallellt med att Taylor tvingas konfronteras med sitt livs största utmaningar, visar sig ett manuskript innehålla nyckeln till det förflutna. Vilka var barnen som var med om det fruktansvärda för 22 år sedan? Är deras öden på något sätt sammflätademed Taylors?"
15 Oktober 2013  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Konsten att vara kvinna" av Caitlin Moran

130823

Denna augustikväll träffades vi hemma hos Guggu och vi välkomnade vår nya boklubbsmedlem Jenni! Kvällen bjöd på snacks och bubbel, rostbiff med potatisgratäng och kantarellsås samt mascarponecreme med physalis och hallon. Allt helt utsökt! Kvällen bjöd även på feminism, sexprat, manligt och kvinnligt allt inspirerat av kvällens bok. Tyvärr var diskussionerna under kvällen mycket roligare än själva boken.

Guggu: minns inte riktigt varför jag valde boken, den låg på pockettoppen och jag tänkte nog att feminism med humor är ett bra diskussionsämne. Jag hade föreställt mig hur rolig den skulle vara men den levde ej upp till det. Det var tydligt vad som skulle vara roligt men det var det inte. Den gick mig helt förbi och jag skulle inte rekommendera den till någon.
Betyg: 2,5

Sofie: den hade vissa poänger men hela boken kunde ha kortats ner. Det var inte alltid roligt när det skulle vara det. Mycket ordbajseri! Hon drog mycket paralleller med brittiska kändisar som man inte har en aning om vilka de är.
Betyg: 2,5

Jenni: först tyckte jag den var ganska så rolig, fnissade lite och ville läsa högt för Markus men efter hand blev den tristare och tristare.
Betyg: 2,5

Karin: rolig men svår att ta sig igenom, den hade ett ganska schysst feministiskt perspektiv.
Betyg: 2,75

Ikis: levererade inte alls! Trodde jag skulle skratta massor men den var mest tråkig och svår att ta sig igenom. Väldigt tjatig i diskussionerna, upprepar sig.
Betyg: 2

Medelbetyg: 2,45

"Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor...varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn?

Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt. Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest."
14 Oktober 2013  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida