Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


"En helt vanlig familj" av Mattias Edvardsson

2020-10-17

Den här bokklubben spenderade vi på The Lamp vilket är ett spa-hotell i Norrköping. Vi anlände fredagkväll och började med bubbel och snacks i ett av rummen. Vi hade spanat in Burgers & Bangers innan men vi fick bord där ganska sent så det fick bli ett dryckesstopp på Ölstugan Gull-Olle. Fantastiskt trevligt ställe med stort utbud. Burgarna som vi sedan åt på Burgers & Bangers var vi alla mycket nöjda med. Vi gick tillbaka till hotellet för rumshäng innan vi somnade glada och trötta efter en härlig första kväll.

Frukosten var superfräsch och följdes av shopping på stan för alla utom G som stannade på rummet och nätshoppade istället :) På eftermiddagen hängde vi i spat och fick varsin massage av Miguel innan vi piffade till oss inför kvällens tre-rätters i hotellets restaurang. Alla var supernöjda med maten som bestod bland annat av hummertacos, dumplings, tonfisk, ryggbiff och kardemummapanacotta. Desserten var så god att Ikis och G bestämde att G ska försöka sig på att efterlikna den till nyårsmiddagen.

Vi har ju kört ett hemligt varv och nu hade vi kommit till sista boken, "En helt vanlig familj" av Mattias Edvardsson:

"Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Mattias Edvardsson har skrivit en oavlåtligt spännande roman som skildrar varje förälders mardröm. En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning. Den har redan sålts till 29 länder."

Betyg:

Karin: 3,5. Tror att Proppen valt boken.
Jenni: 3,75. Tror att Ikis valt boken.
Proppen: 3,25. Tror att Ikis valt boken.
Ikis: 4,25. Tror att Guggu valt boken.
Guggu: 4,25. Tror att Jenni valt boken.

Medel: 3,8

Sedan kom de spännande avslöjandena om vem som valt vilken bok, nämligen:

Innan ni tog oss: Jenni
Cirkusflickan: Ikis
Jag for ner till bror: Guggu
Jag ska egentligen inte jobba här: Karin
En helt vanlig familj: Proppen

Det visade sig att vi gissat sämre än den förra hemliga omgången och Karin korades till vinnare med två rätt. G hade ett rätt och de andra gissade inte rätt på någon bok alls. Förlorarna swishade 50 kr var till Karin som bidrag till god dryck. Grattis Kaka! :)

Till nästa omgång bestämde vi att vi ska välja böcker vars titlar börjar på bokstaven P, bara för att hitta på något nytt. Vi ses hos G den 20 november!

/G
17 Oktober 2020  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida