Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Gåvan" av Cecilia Ahern

111111

Detta magiska datum träffades vi hemma hos Ikis som bjöd på bubbel och tilltugg, taccopaj och hallonpannacotapaj till efterrätt.

Tyvärr kunde Malin inte joina oss denna gång.

Kuriosa: läste en recension i våras och tyckte att boken verkade lagom och passande och inte så lång.

Guggu: lättläst, sensmoralen är bra, men gillar inte sättet den lades fram på. Många frågor som inte fick några svar. Ingenting vävdes samman. 2,5

Karin: störde mig på hennes sätt att skriva, en platt resa. Slutet berörde vad som är viktigt. 2,5

Ikis: gillade inte magigregen. Lättläst, flöt på bra. Hon kunde tagit bort bisakerna, förstod inte vad de hade med saken att göra. Men jag är ju ett hormonstinnt troll så jag tjöt i slutet. Kan tänka mig att rekommendera den. 3,5

Sofie: har lite svårt för magi, men tyckte ändå att det var lite spännande att få reda på hur Gabe kunde vara så snabb med allt. Men håller med Ikis och Guggu om att det var för många bisaker och många frågor som inte fick svar. 3,5

Medelbetyg: 3

"Varje dag för Lou Suffern en kamp mot klockan. Han måste alltid vara på flera ställen samtidigt; han har knappt hunnit ut ur ett möte förrän han måste vara på ett annat. Han försummar sin fru, glömmer sin fars sjuttioårsfest och har aldrig blytt en blöja på sin ettåriga son. På väg till jobbet strax före jul träffar Lou den hemlösa Gabe. Lou blir nyfiken på honom och ser till att han får ett jobb på firmans postavdelning. Men snart börjar Lou ångra att han hjälpt Gabe. Hans blotta närvaro gör Lou illa till mods - och hur är det möjligt att Gabe lyckas vara på två ställen samtidigt? Men Gabe har en gåva till Lou - en gåva som på något mystiskt vis kommer att förändra honom för all framtid. "Gåvan" är en rörande och varm berättelse om kärlek, saknad, hopp och nya möjligheter. Med charm, humor och en liten dos magi ger Cecilia Ahern oss än en gång en medryckande historia som talar till hjärtat."
15 December 2011  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken"av Thomas Sjöberg

111007

Denna kväll träffades vi hemma hos Guggu i Lambohov. Tyvärr var vi en medlem kort då Malin var bortrest.
Vi bjöds på snacks och bubbel för att sedan få njuta av en helt fantastisk saffranskyckling med färsk pasta. Därefter avnjöts hallon och mangosorbet samt choklad. Allt smakade perfekt!

Diskussionen om boken avlöpte enligt följande:

Guggu: jag valde boken för jag tänkte det kunde vara kul med en icke skönlitterär bok. Sen har det ju varit mycket ståhej kring boken och kungafamiljen. Mamma och jag har diskuterat angående att ex. Hänt Extra har ett "hemligt löfte" att inte skriva om kungen i dessa sammanhang. Men varför? Första delen var intressant historiskt sett men varför snöa in så mycket på morfadern? Och varför har man inte vetat om detta, det tillhör ju allmänbildningen. Senare delen av boken var ju fokus på om han är en bock eller inte. Han är kanske en större bock än vi tror? Den har en historisk del och en snaskig del. Man undrar ju hur mycket av allt i boken som kungen var med på? Jag skulle definitivt rekommendera den till andra.
3,5

Sofie: Innan efterordet dissade jag boken. Nu i efterhand kan jag inte sätta fingret på vad som var dåligt. Tyckte det var mycket som berördes i boken som ej rörde kungen. Håller med er andra, varför får man inte granska kungen? Varför säger inte Silvia ifrån? I och för sig så har ju inget bekräftats av kungen. Sen var det svårt att läsa sig till om detta hände före eller efter Silvia och barnen. Tycker det hela är lite tragiskt.
2,75

Karin: tror det ligger mycket i det som skrivs. Många fruar vet nog vad de ger sig in i. Tyst överenskomelse om det som händer, de får leva i lyx medan männen gör vad de vill. Det kändes som de tyckte att grejen med morfadern var en storsäljare, blev lite för mycket, kunde ha kortats ned en del. Gubbarna har en nedvärderande syn på unga tjejer - äckligt. Jag har en slags hat-kärlek till såna här snaskeriböcker. Boken är lite ologiskt skriven, kanske var en strategi från författaren. Den är lite hafsigt skriven men jag hade behållning av den historiskt. Tyckte dock inte den var så rolig att läsa. Störde mig lite på hur vissa saker skrivits - vill de att läsaren ska tolka som de vill?
2,75

Ikis: jag vet inte riktigt vad jag tycker och tror om boken. Får lite känslan av att den mest skrivits för att väcka sensation inte så mycket för att "granska" kungen, vilket jag i och för sig tycker att man ska få göra. Sen är det ju upp till kungafamiljen hur de vill hantera det som skrivs, de har ju ingen skyldighet att visa hur de hanterar det i media. Själva boken var lite upp och ner att läsa. Den historiska biten var jätteintressant, men jag är ju lite historianörd. Vet inte vad jag tycker om kaffeflickorbiten. På ett sätt måste det ju ligga nåt i det men frågan är hur stor roll kungen hade i det eller inte. Sen har det självklart betydelse när allt hände, författaren är ju inte direkt exakt med tidpunkterna, förmodligen en strategi för att läsaren ska tro att allt hänt efter han gift sig. Vet inte hur synd jag tycker om de tjejer som var med på festerna, känns som de var ganska införstådda i vad som gällde och de har ju ett eget val. Däremot är gubbarnas syn på dessa tjejer inte så tilltalande men jag är inte förvånad. Boken är lite rörigt skriven men jag tror det beror på att man vill skapa så mycket sensation som möjligt.
3

Medelbetyg: 2,88

"Ingen i vårt land har över tiden varit så uppmärksammad, omskriven och hyllad som kung Carl XVI Gustaf. Men hur är han som person och hur uppfattas han av människor i sin omgivning?

Genom samtal med personer som stått honom nära får vi här ta del av en ny bild av vår statschef. Gamla klasskamrater, lärare, lumparkompisar, befäl, adjutanter och livvakter berättar för första gången om sina minnen av kungen. Fram träder bilden av en helt vanlig människa och av en motvillig monark.

Utgångspunkten för boken har varit att belysa de okända sidorna hos kungen, de som tidigare inte skildrats och de som vi inte vet så mycket om. Vi får också ta del av monarkens inofficiella liv. Vilka är hans privata vänner, hur ser kretsen kring kungen ut och hur umgås de på fritiden?"
15 December 2011  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida