Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Mörka platser" av Gillian Flynn

131207

Denna (mörka) kväll var vi hemma hos familjen Glanz. Det bjöds på glögg, pepparkakor, bubbel och snacks. Till varmrätt serverades risnudlar med kyckling i röd curry. Ikis hade bakat en kladdkaka med smak av ingefära, nejlika och kanel som var otroligt god. En kopp kaffe till den och så var vi redo för lite boksnack.

Ikis: Länge sen det var en deckare! Recensionerna var lovande. Gick på känslan. Bra och spännande bok. En annorlunda deckare, mer beskrivande och berättande. Handlade inte bara om själva fallet utan mer om personerna.

Betyg: 4,5

Guggu: Skitbra! Lättläst. Svår att lägga den ifrån mig. Annorlunda på ett bra sätt. Ingen klassisk deckare. Rekommenderar den starkt!

Betyg: 4,75

Karin: En bok som handlar om social misär och sjuka sinnen. Svårt att lägga den ifrån mig. Språket var bra. Intressant att man får ta del av samma story fast från olika människors perspektiv.

Betyg: 4:75

Sofie: Gjorde inte boken rättvisa. Störde mig på Libby i början. Mycket beskrivningar som kunde ha kortats ner. Helt ok att läsa ändå.

Betyg: 3

Jenni: Mörka Platser var precis lagom spännande, en deckare att somna till. Väldigt mörk och dyster. Välskriven och lättläst. Gillade den!

Betyg: 4,5

Medelbetyg: 4,3

"Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.

Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas för henne. Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare."
7 December 2013  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida