Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Öppnas i händelse av min död" av Liane Moriarty

161125

Så var det dags för en helt vanlig bokklubbsrunda utan någon twist denna gång. Först ut var Sofie och det var en liten skara som hade hittat ut till henne Ljungsbro. Vi saknade Malin och Ikis, som var hemma och myste med den nya familjemedlemmen Felix.

Som vanligt inleddes kvällen med bubbel i glasen och snacks till det. Till middag bjöds vi på en läcker buffé av diverse kallskuret samt en pastasallad. En alldeles utsökt after eight pannacotta serverades till kaffet.

Kvällens ord: Speciell

G: Mycket lättläst och bra bok. Saknade inget. Jag är imponerad av hur hon fick ihop det på slutet – ”What goes around comes around”. Skulle varmt rekommendera den!

Betyg: 4,25

K: En feelgood bok men ändå med lite ljup. Behaglig att läsa. Blev lite överraskad av twisten på slutet. Hon lyckades fånga komplexiteten i relationen till andra och till sig själv.

Betyg: 4

S: En väldigt bra bok. En typisk Sofiebok. Hade svårt i början att få grepp om historierna men det är också det som driver en vidare. Sättet som hon skriver på fascinerar mig. Inga utsvävningar ” a la araben”. Jag förstod vad jag läste.

Betyg: 4,75

J: En lättläst och enkel bok men förmodligen någon som jag kommer att glömma bort ganska snart. Lite klyschig.

Betyg: 3

I: bra och lättläst bok. Tyckte till en början att den var för förutsägningsbar men tvisten i slutet bevisade mig fel. En skön läsupplevelse.
Betyg: 3,75

M: Gillade drivet och tvisten på slutet. Kanske var författaren något övertydlig i epilogen. Fascineras av relationsdramatiska texter.

Betyg: 3.5

Medelbetyg: 3,9

"Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes liv är välordnat och det är också hennes hem. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla där hennes man sparar gamla kvitton. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul är på tjänsteresa men när han ringer berättar Cecilia om brevet, han avfärdar det och ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa, eller? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig..."
4 December 2016  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida