Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Hjärtdjur" av Herta Müller

100226

Eftersom det var så länge sedan vi alla var samlade var vi nog alla taggade till tänderna inför den stundande kvällen. Den inleddes mycket lovande i den otroligt blå villan med bubbel (ja, såklart Chapel Hill, vad trodde ni?), ugnsbakade nachos med ost och jalapeños och diverse fräscha grönsaker med goda dippsåser. Vi fick också tillfälle att välkomna vår nya söta lilla medlem, Felicia.

Kvällen avlöpte oerhört snabbt, såsom kvällar ofta gör när man har sådär trevligt… Vi bjöds på mamma Annikas grönpepparkyckling (Ikis, vissa väntar fortfarande på receptet…) med ris och krispig sallad och till kaffet serverades Marianne-karamell (en del kallar det visst för kola)-kaka med vispad grädde. Fantastiskt! Efter att ha diskuterat Jenna Jamesons bok styrde vi så småningom in samtalet på nobelpristagaren Herta Müllers ”(St)Hjärtdjur”…

M: Det var intressant att ha läst en nobelspristagare men jag såg det som ett jobb, behövde läsa om en del sidor och det krävdes full uppmärksamhet. Tidsödande och jobbigt. Jag försökte verkligen förstå men kände mig stundtals korkad. Vartefter flöt det på lite bättre och jag kunde ana en berättelse ta form. Kanske att man skulle fatta mer om man läste om den? En låt kan ju växa om man har den fler gånger… Betyg: 1,25

I: Jag valde boken eftersom jag fått den i julklapp, baksidan såg lovande ut och jag tyckte att det var kul att introducera en nobelspristagare. Men, boken gav mig ingenting. Jag satte upp 10 sidor som mål att läsa varje kväll. Av någon konstig anledning flöt det ändå på, kanske var det för att jag ändå inte förstod nånting så jag brydde mig inte om att läsa så noga…ville bara bli klar. Betyg: 0,5

G: Jag tänkte att jag måste vara extremt trött för jag fattade ingenting. Läste om men fattade ändå inget. Läste sedan på utan närmare ansträngning och var glad att boken var så kort. Jag tror att jag har förstått historien med förföljelse, förhör etc men tycker att det skulle ha kunnat förklarats på ett bättre och enklare sätt. Visst är det intressant att ha läst en nobelpristagare men den gav mig inget att läsa... Betyg: 0

K: Vad är det som är så bra med Herta Müller? Är det något mellan raderna som man måste vara litteraturexpert för att kunna greppa? Känns som att det finns ett stort snobberi inom nobelpristagarvärlden… ju mer ofolkligt och obegripligt desto större chans att vinna… En tråkig bok att läsa och mycket som jag inte förstår. Någonstans förmedlade den ändå en känsla för hur det kunde vara att leva i en diktatur. Betyg: 1

S: Jag är glad att jag inte läste mer än 10 sidor… (Eftersom Sofie nyligen blev mamma har hon inte läst boken och är således inte heller med och sätter betyg…)

Medelbetyg: 0,69

"Den lilla gruppen vänner måste hela tiden akta sig för Securitatemännen i Ceausescus Rumänien. De vet aldrig när det är dags för nästa förhör, så det är lika bra att försöka göra det bästa möjliga av situationen. Med hjälp av språket, berättelserna och humorn försöker vännerna överleva det totalitära förtrycket."
31 Mars 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Att älska som en porrstjärna" av Jenna Jameson

100115

Eftersom Sofie låg på BB och Malin låg i halsfluss så ställdes denna bokdiskussion in för att senare tas upp innan den tunga diskussionen om Hertas (St)hjärtdjur. Men Guggu, Karin och Ikis tog tillfället i akt och sågs i Lambohov där det bjöds på Chapelhill och smått och gott till försnack, romtårta, ost och kex och goda pizzaslice var bara några av läckerheterna som stod på bordet. Därefter intogs russinkyckling....mycket gott trotts att 1/3 av sällskapet hade en russinhög kvar på tallriken:). Därefter var det dags för kladdkakemuffins med vispgrädde och ett dessertvin allt var helt fantastiskt!

Så till diskussionen om porren!

Malin: en av de enda porrskådisar jag har hört talas om. Jag var nyfiken på boken. Vi har ju pratat om att vi behöver mer porr i bokklubben så det här passade ju utmärkt. Jag är galet glad över boken och rekommenderar den till alla!
Betyg: 4,75

Guggu: Jag gillar boken! Det är verklighet med verkliga människor och riktiga relationer. Den har humor och enkelt lättförståligt språk. Inga krusiduller utan rak och ärlig!
Betyg: 4,25

Karin: Kommer tyvärr inte ihåg så mycket....nybliven mamma som jag var när jag läste den. Lättläst och intressant. Uppfriskande att se att det finns en annan sida av porren!
Betyg: 3,75

Sofie: Jag vågade inte köpa boken i bokhandeln, utan beställde den på nätet då jag trodde att den skulle innehålla väldigt mycket porr...blev därför ganska förvånad över att det var så pass lite porrbeskrivningar som det var. En lättläst och ganska enkel bok.
Betyg: 3

Ikis: Jag tyckte det skulle bli jättekul att få läsa lite porr. Tyckte att boken var bra, men ju mer jag läste desto mer störde jag mig på delar av den. Kändes lite överdrivet i vissa fall och lite platt i andra. Men helt klart en läsvärd bok.
Betyg: 3,5

Medelbetyg: 3,85

"I "Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse" berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.

Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider."
31 Mars 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida