Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "1984" av George Orwell

150411

En riktigt ljummen och skön vårkväll samlades vi hemma hos Gunsan för lite bokklubbsmys. Snacks, ost, kex och rosé bubbel serverades på den soliga altanen. En lite mindre skara en vanligt, då Malin var sjuk och Ikis skulle på galej på annat håll.

När solen började gå ner och kylan krypa in på, så var det dags att gå in och äta kvällens varmrätt. Det serverade en fläskytterfilé a la Guggu (röra med crème fraiche och brie), potatisklyftor och tomatsallad.

Mätta och belåtna slog vi oss ned i soffan för bokklubbsnack. Där blev vi serverade en vit choklad panacotta och till den hallonsås och stora blåbär.

Boken fick Guggu tips om av en kille på hennes jobb. Hon ville ha tips på en klassiker som man borde ha läst och blev då rekommenderad 1984 med George Orwell.

Guggu: Första halvan på boken var trög. Den blev mer lättläst när det kom in en relation i boken. Slutet var hemskt och man ville veta hur det skulle gå. Glad att jag läst den, en tänkvärd bok. Skulle rekommendera den.

Sofie: Boken i sig var jobbig att läsa, det var svårt att komma in i språket. Det var även svårt att komma in i vissa partier. Boken i sig får inget bra betyg, men den är bra i efterhand för att man kan applicera den på saker som händer i vårt samhälle.

Karin: Tycker också den var svår att komma in i. Men det finns en poäng med att det var svårt att komma in i den, för att förtydliga att de hade det svårt. Den väcker mycket tankar, vilken verklighet vi lever i och vad människan är kapabel till. Svårläst men väl värd besväret.

Jenni: Trög och mörk bok som inledningsvis var svår att komma in och lätt att somna till. Den blev enklare att hålla sig vaken till när den började handla om en relation och nästan för spännande/hemsk för att somna till i slutet. Den fick mig ändå att fundera på många saker och då bl.a. den övervakning som han beskriver och som bara ökar i vårt samhälle.

När det var dags att sätta betyg så kom vi fram till att vi alla skulle vilja dela upp betyget på boken, på läsupplevelse och behållning.

Läsupplevelse: Guggu: 3,5, Karin: 2,75, Sofie: 2 och Jenni: 2

Behållning: Guggu: 4,25, Karin: 4,25 Sofie: 4 och Jenni: 4

"Om den ständigt pågående striden mellan de tre staterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget upphör aldrig men konstellationerna ändras fortlöpande. Via den ständigt vakande teleskärmen hålls invånarna uppdaterade om vem som är fienden för dagen.Överallt i Flygbas Ett, som tidigare hette England, möter man bilden av Storebror, Oceaniens ledare. Han och partiets valspråk är: Krig är fred Frihet är slaveri Okunnighet är styrka. Ny pocketutgåva av George Orwells klassiska framtidsskildring som utkom första gången 1949. Thomas Warburtons översättning gjordes till återutgivningen 1984."
8 Mars 2015  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Låt vargarna komma" av Carol Rifka Brunt

150227

Denna trevliga bokklubbskväll sågs vi hemma hos Karin, som numera huserar på Ullstämmavägen. Och trots att de nyligen flyttat hit möttes vi av en fullt iordningställd och mysigt inredd bostadsrätt. Bubbel och tilltugg i form av kex och ost (Greven och Primadonna) serverades följt av en middag bestående av orientalisk högrevsgryta med ris och till efterrätt en utsökt Crème Brûlée.

Under bokklubbsdiskussionen visade det sig att vi var indelade i två rätt så olika läger. Karin, Malin och Jenni var de mest positiva till boken, de fastnade för den direkt och ansåg att den var skriven på ett unikt och speciellt sett och att den skildrade relationer på en hög nivå medan Ikis, Guggu och Sofie var lite mer negativa. Den var visserligen lite småmysig, men levde inte upp till förväntningarna. De blev inte sugna på att fortsätta läsa och upplevde boken som lite småseg. Betyg: Karin; 4,75, Malin; 4,5, Jenni; 4,5, Ikis; 3,25, Guggu; 3,5, Sofie; 3,25. Medelbetyg: 3,96

/Sofie

"New York 1987. Fjortonåriga Junes morbror dör i aids. Han var den viktigaste personen i världen och hans död lämnar henne ensam och tyngd av sorg. Tills hon träffar Toby, en man som också sörjer Finn. Mellan honom och June växer en oväntad och annorlunda vänskap fram, en vänskap som får hemligheter som länge varit dolda att dras fram i ljuset. Och June lär sig saker om sig själv och sina närmaste som förändrar henne för alltid. "Låt vargarna komma" är en mångbottnad och gripande skildring av kärlek, sorg och vänskap."
8 Mars 2015  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida