Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Det vi inte visste var lycka" av Agnès Ledig

160318

"Julie har sedan länge slutat tro på under. Hon sliter i kassan på stormarknaden och uppfostrar ensam sin lille son Lulu, som är det enda som ger hennes liv mening.

Men en särskilt dyster dag är det en kund som ler mot henne, där hon sitter och kämpar med gråten. Veckan därpå återkommer Paul, som den vänligen mannen heter, och bjuder ut henne på lunch. Julie har dåliga erfarenheter av män och är först skeptisk, men bestämmer sig sedan för att lita på honom och går med på att ses.

Trots att de är så olika och åldersskillnaden stor, finner de genast varandra. Och när Paul föreslår att hon och Lulu ska fly den grå vardagen och följa med honom till hans sommarhus i Bretagne, tackar hon efter viss tvekan ja. Det blir inledningen till en stark vänskap, och för Julie en ny tillvaro. Även Paul och hans son har haft en svår tid, men tillsammans upptäcker de att det även i den djupaste sorg kan finnas känslor av lycka."


Bokklubbvärdinna denna kväll var Ikis. Hon välkomnade oss med bubbel, ost och kex och annat smått och gott. Till varmrätt blev vi serverade en läcker fisksoppa (förutom Sofie som fick en variant med kyckling), aioli och baguette. Mariannetårta med Daim på browniebotten intogs tillsammans med kaffet lite senare på kvällen. Allt mycket gott!

Vi bestämde att vi gör ”Vem har valt boken?” till en tävling. Den som har gissat rätt namn till flest böcker vinner en flaska vin. Den person som har sista bokklubben för den här omgången 6 böcker ansvarar för att köpa in en flaska vin. Vi swishar 20 kr var till den personen innan den bokklubbskvällen.

”Vem har valt boken?” Så här gissade vi denna gång:

Karin: Malin
Malin: Karin
Ikis: Guggu
Sofie: Jenni
Guggu: Jenni
Jenni: Sofie


Bokrecension - Det vi inte visste var lycka av Agnes Ledig

Malin:
Det var en fransk stämning. Oväntade händelser blandas med stundtals orealistiska karaktärer och känslor samtidigt som den inger hoppfullhet. Bien Mierde!

Guggu:
Många olika känslor som kom fram när jag läste den. Allt från glädje till sorg till banalitet. Oväntad historia som jag sammantaget gillade på något sätt trots/p.g.a. alla svängningar.

Sofie:
Bra bok. Kan ha svårt att fastna i böcker, men tyckte den här var bra från början.

Ikis:
Olika stilar blandade i en bok. Känns som att författaren inte har hittat sin stil än. Svårdefinierad bok.

Karin:
Lättläst. På något sätt drogs jag med i boken. Det känns å ena sidan banalt och klyschigt, å andra sidan finns det något verkligt och djupt i den. Läsvärd.

Jenni
Tycker att författaren har försökt få med lite för mycket händelser och känslor i en och samma bok. Gillar inte språket, för mycket klyschor. Väldigt mycket Hollywood, ser den som en film.

Karin: 3,75
Sofie: 4
Malin: 3,5
Guggu: 4
Jenni: 2,75
Ikis: 3,5

Medelbetyg: 3,5
18 Mars 2016  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida