Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


"Sjuka själar" av Kristina Ohlsson

Den här kvällen sågs vi hemma hos Malin. Efter gott tilltugg och bubbel, åt vi hämt-mat från Miss Bui. Supergott!! Och lite härligt att ingen behöver stå och röra i grytorna under kvällen;). Så småningom drog själva bok-diskussionen igång. "Sjuka själar" av Kristina Ohlsson: "Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.

Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.

Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.

Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?"

Malin: Jag valde boken för att jag har stött på många av Kristina Ohlssons barn-. och ungdomsböcker i skolans värld, och blev sugen på att läsa någon av hennes vuxenböcker. Men så rädd som jag var när jag läste har jag nästan aldrig varit. Läskig bok som gjorde att jag fick installera en natt-lampa i sovrummet...
Betyg: 4

Ikis: Först tyckte jag att boken var så jävla bra, men sen hände nåt som gjorde att den inte blev så bra. Gillar ju happy endings... Hatar de två jävla ap-personerna.
Betyg: 4,5

Jenni: Hade egentligen alla komponenter för att bli en bra deckare. Lite seg i början men tog sig vartefter. Kanske lite orealistisk emellanåt. En bra bok som hade potential att kunna bli ännu bättre.
Betyg: 4,25

Sofie: Jag tycker att boken är bra. Kanske lite besviken på slutklämmen när hon skulle väva ihop allt. Kändes som att det påminde lite för mycket om andra böcker, typ "Män som hatar kvinnor". Men hon skriver bra.
Betyg: 4;25

Guggu: Otroligt bra språk! Så bra att jag inte ens tänkte på att jag läste, historien liksom bara kom till mig. Väldigt spännande, jag var fast direkt. Fick verkligen en obehaglig känsla och drevs vidare för att se hur historien skulle utveckla sig.
Betyg: 4,5

Karin: Läskig bok som jag i någon form av skräckblandad förtjusning hade svårt att lägga ifrån mig - man både vill och inte vill veta hur allt kommer sluta. Har läst Kristina Ohlsson förr och kommer absolut att göra det igen. Gillar språket och sättet att skriva.
Betyg: 4

Medelbetyg: 4,25

Vid pennan: Karin
24 Mars 2018  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida