Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson

Vi sågs hemma hos Guggu en onsdag, eftersom vi hade fått flytta lite på bokklubben pga lite kräksjuka. Det bjöds som alltid på drink och snacks, mycket uppskattat. Därefter fick vi en fantastiskt god köttfärspaj med pizzasallad och god god dressing. Till efterrätt serverades det glass med chokladsås och chokladpinnat. Allt mycket utsökt!

Guggu: valde boken då flera hade sagt att den var rolig och bra. Vilket också gjorde att jag hade höga förväntningar som jag tyckte boken levde upp till. Heja Allan! Jag skrattade högt flera gånger. Tyckte att de gamla bitarna var lite sega och längtade tills det skullle bli nutid igen. Man fick köpa att det var lite too much. En mycket lättläst bok!
4

Sofie: jag var tvungen att kolla upp de historiska bitarna och de stämde ju. Tyckte den var lite trög ibland framförallt de gamla bitarna men jag skrattade högt ett par gånger. Elefantbiten gillade jag mest, många av nutidsbitarna var lite småroliga. Undrar hur många som åker omkring på en dressin egentligen?
4

Karin: mamma var anti till boken så jag ville inte ha för höga förväntningar men jag tyckte den var lite smårolig. Helt klart en läsvärd bok. Lättläst trots att den var skruvad:). Rekommenderade den till Marcus. Fascinerande historier som vävdes in i varandra. Finns säkert en massa gamla människor som varit med om en massa de inte berättat om.
4

Malin: tyckte den var lite trög är inte så intresserad av historia - somnar mest av det. Men det fanns en hel del festliga bitar. Jag inbillade mig att jag inte hade några förväntningar. En ganska charmig historia - påminner lite om Forrest Gump - men går inte att jämföra då Forrest Gump var jättebra. Jag saknade lite bitar som kärlek och drama. Lite dråplig bok. Jag är inte helt såld men jag har svårt att sätta fingret på vad det var som jag inte gillade. Saknade lite allt runt omkring.
3

Ikis: den var inte så bra som jag hade väntat mig. De gamla bitarna var lite tröga och det blev för mycket att han skulle ha varit med om allt. Men nutidsbitarna var bra och jag småskrattade en del åt dem. Författaren måste ha en otrolig fantasi för att få ihop alla dess olika personlighet. Den gick ganska lätt att läsa och det är ingen bok jag ångrar att jag läst.
3

Medelbetyg: 3,6

"Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig. "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa. Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen."
20 April 2011  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida