Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Flickan med snö i håret" av Ninni Schulman

120427

Kvällen spenderades i Ljungsbro i familjen Rydénns fina uterum! Det bjös på ubbel och diverse tilltugg. Proppen hade slagit påstort och serverade en utsökt tomatsoppa till förrätt, mycket god lasagne till varmrätt och en fantastisk kladdkaka med grädde OCH glass. Mums!

Som vanligt avhandlades bokdiskussionen efter ett antal glas vin och i ett litet stressat tempo. Mycket tid gick åt att diskutera hur Ninni är släkt med Alex.

Guggu: hade lite bråttom när jag valde boken, gick in på Adlibris på pockettoppen och såg namnet Schulman och blev nyfiken. Tyckte att boken var lättläst och att man drevs vidare hela tiden. I efterhand kan man kanske ha misstänkt Stefan. Tyckte om relationsbeskrivningarna. I Love relationships!

3,75

Karin: jag älskar deckare, tyckte även att denna var bra. Tycker att hon har lyckats som deckarförfattare, slutet var snygg gjort, det var ingen okänd mördare. Tyckte väldigt mycket om den när jag läste den men har kanske inte så mycket behållning av den efteråt.

3,75

Sofie: Tyckte den var bra. Positivt med verklighetsanknytning. Hur mycket koppleri finns det egentligen? Det tog ett tag innan jag kom in i den och började tycka den var bra men jag fick ihop tvistarna men föll kanske inte helt pladask för den. Stefan kunde vara misstänkt men det var inte givet. Var lite svårt att få ihop alla namn på bifigurerna.

3,75

Malin: jag gillar också deckare och den här var riktigt bra och jag fastande i den. Sen måste jag bara gilla den för jag älskar ALEX! Tyckte storyn var mycket bra!

4

Ikis: deckare är oftast bra och det här var inget undantag, en bra story men kändes lite oavslutad. Hoppas på att det kommer en fortsättning då det kändes som mycket mer kunde sägas i de olika relationerna. Gillar att man inte kunde gissa mördaren direkt utan misstänkte lite olika personer.

3,25

Medelbetyg: 3,75

"En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.

En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.

Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja."
27 April 2012  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida