Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Little Bee" av Chris Cleave

130614

Denna fantastiska afton träffades vi hemma hos Sofie i Ljungsbro. Delar av kvällen hade vi även trevligt sällskap av hennes man Rickard och dotter Felicia. Det bjöds på ost, kex, snacks och bubbel till förrätt. Huvudrätten bestod av grillspett i mängder med klyftpotatis och kalla såser som tillbehör. Till efterrätt serverades en fräsch fruktsallad med vaniljglass. Allt smakade kanon!

Nu till recensionerna:

Ikis: Little Bees delar av boken var inte lika lättlästa som Sarahs. Little Bees historia blev lite platt och kunde varit mer beskrivande. Det gällde dock inte avsnitten kring systern och Andrew.
Betyg: 3,25

Kaka: En trovärdig, skickligt skriven historia. Blygsamt budskap ändå om vad som försiggår. Jag gillade boken och en del partier var väldigt bra. Jag drevs att läsa vidare.
Betyg: 4,5

Sofie: Valde den då jag såg att den låg på topplistan. Boken var inte så berörande som jag trodde. Men... Skulle jag hugga av mig fingret? Lättläst.
Betyg: 3,5

Guggu: Bra bok men en del av historian blev väldigt platt. Delvis riktigt humoristisk. Lättläst och jag ville läsa vidare för att se hur det skulle gå. Gripande historia.
Betyg: 3,5

Medelbetyg: 3,7

"I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.

Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen.

Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew ORourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah ORourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee..."
6 April 2013  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida