Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Gul utanpå" av Patrik Lundberg

140404

"I hela sitt liv har Patrik Lundberg blivit kallad kinesjävel. 1983 adopterades han från Korea. Han skickades över halva jordklotet och landade mitt i den svenska småstadsidyllen Sölvesborg. Där växte han upp i en vanlug dysfunktionell familj och uppfostrades som vilken svensk pojke som helst.

24 år senare reser han tillbaka till sitt födelseland. Där blir han the awesom guy västerlänningen som alla tjejer vill ha. Han bli tilltalad på koreanska och konfronteras med en kultur han bara har läst om. Framför allt söker han efter sina biologiska föräldrar. Ska han hitta dem?

Gul utanpå är en berättelse om utanförskap. Om hur det är att inte känna sig hemma någonstans. Det är också en livsomvälvande resa och ett sökande. Efter rötter. Efter ursprung och efter tillhörighet. Patrik Lundberg är journalist och aktiv i adoptionsdebatten."
5 April 2014  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "En man som heter Ove" av Fredrik Backman

140221

Vi sågs hemma hos Karin, som den här gången vågade sig på att servera lammgryta med saffransris (som självklart uppskattades!) och därefter bjöds vi på en mycket god lingonparfait.

Bokförslaget togs upp redan till spa-helgen, men det blev inte dax att läsa boken förrän till den här bokklubben. En kort sammanfattning är att alla tyckte att boken var bra, mestadels för att det var rolig, men tragisk, humor med en igenkänningsfaktor av "en sur gubbe". Vissa skrattade så de grät och någon hade högläsning för sin partner.

Betyg: Karin; 4,75, Jenni; 4,5, Guggu; 4,5, Ikis; 4, Sofie; 4,25

Medelbetyg: 4,4

"Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden."
2 April 2014  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Livet efter dig" av Jojo Moyes

140110

Efter jul- och nyårsfirande var det så dags med ytterligare en kväll i litteraturens tecken. Vi sågs hemma hos Jenni, som bjöd på snacks och bubbel (såklart!), härligt rubbad pulled pork med coleslaw, bakad potatis och bröd á la Ronaldo och avslutningsvis frukt med glass och hemmagjord chokladsås- mums!! Med detta i magen var vi väl rustade inför kvällens boksnack:

Jenni: Jag valde boken eftersom den har legat på topplistan och också för jag tänkte att vi kunde behöva en liten kärlekshistoria såhär inför julen. För mig blev den en varm, kärleksfull historia, med flera mysiga karaktärer, även om man visste att den skulle sluta sorgligt.

Betyg: 4,5

Sofie: Jag fastnade direkt! Kunde inte sluta läsa utan drevs hela tiden vidare. Stark story som fick mig att reflektera över sånt som jag inte brukar fundera så mycket på annars.

Betyg: 4,75

Guggu: Mycket lättläst! Stark historia, som berör. Ville läsa vidare hela tiden. Rekommenderar den starkt! Sneglade på slutet redan tidigt i läsningen, då jag ville stålsätta mig inför vad som komma skulle. Sorgligt!

Betyg: 4.75

Karin: En varm kärlekshistoria med ett fint slut, om än tårfyllt. Lättläst och mångfacetterad. Rekommenderar å det varmaste!

Betyg: 4,75

Medelbetyg: 4,69"Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid."
2 April 2014  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida