Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Istvillingar" av S. K. Tremayne

160415

"Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.

Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.
Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare - hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.

Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie - eller är det Lydia - bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah - vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?"

Denna bokklubbsafton sågs vi - i något mindre skara än vanligt då både Malin och Ikis fattades oss - hemma hos Jenni. Där bjöds vi på ost, kex, snacks och druvor, i både fast och flytande form. Sedan en härligt fräsch Ceasarsallad och avslutningsvis blåbär med vit chokladmousse och mandelcrunch. Mumma!! Och så bokrecensionerna....

Guggu: Lättläst. Drevs vidare av historien. Tyckte den var spännande, ville veta vad det var som låg bakom alltihop. Bitvis blev det lite rörigt. Hade gärna sett mer spökinslag.

Betyg: 3,5

Sofie: Lättläst. Vissa delar röriga och tillförde inte så mycket för att driva historien vidare. En kall och mörk berättelse, men ändå med en lite twist på slutet.

Betyg: 3,5

Jenni: Hade också hoppats på att det skulle vara mer av en spökhistoria. Handlade främst om en trasig familj.

Betyg: 2,25


Karin: En ångestfylld historia. Håller med Jenni om att det mer kändes som en berättelse om en dysfunktionell relation/familj än en spökhistoria. Inte så imponerad.

Betyg: 2,5

Ikis: Bra bok, spännande. Svårt att förutse vad som skulle komma härnäst. Höll nästan hela vägen men föll de sista 20-30 sidorna. Kan inte riktigt förklara varför men det kändes så. Lämnade Sara huset med ett spöke eller hallucinerade hon och trodde att hon hade med sig dottern?

Betyg: 3,75


Malin: Gillade de lite spökliga inslagen. Men alldeles för utdraget, resulterade mot slutet i en väldigt ältande historia. Betyg: 3.0


Medelbetyg: 3,1 (utan Malins betyg)

Vad gäller vem som valt boken lyder gissningarna som följer:

Jenni: Guggu
Sofie: Ikis
Guggu: Sofie
Karin: Guggu
Ikis: Sofie
Malin: Sofie
15 April 2016  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida