Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Sekten" av Peter Pohl

090403

Denna gång återvände bokklubben till den blå villan i Hjulsbro, dock en träff tidigare än planerat pga diverse ombyggnader och renoveringar hos en del i klubben. Som vanligt serverades bubbel och lite småplock som förvärmare. Till varmrätt var det fläskfilégryta med ädelost, ris och sallad. Smakade gott, även om det fanns vissa invändningar mot val av ost i maten. Detta ledde till att en lång lång NoNo-lista skrevs över mat som INTE passar att serveras, pinsamt för dagens bloggare som tillsammans med sin kusin stod för ca 99,99% av det som inte uppskattades till middag. Efterrätten föll alla i smaken och vem gillar inte glass, bär och kex? Mums! Nu till bokomdömet!

Malin: Jag är förvirrad! Tycker inte att författaren lyckas skildra om det är en roman eller en dokumentär. Det är en fängslande historia som är mycket intressant men det stör att det framställs som en sann historia när det egentligen är ihopplock från olika intervjuer som sen satts samman till en roman.
Sektledaren verkar totalt psykotisk! Det syns tydligt hur primitiv man som människa är i sina behov - lite beröm betyder så mycket! Instinkter i kroppen verkar ta över när man hamnar i en situation som denna! Tyvärr tycker jag att läsaren luras lite att tro att detta är en sann historia. Men en läsvärd, intressant och ibland upprörande berättelse! 3,75

Sofie: Jag tänkte inte så mycket på hur författaren hade fått fram historien. Blev fascinerad av hur hela familjen kunde bli så fast. Har man lättare att bli "hjärntvättad" om man har en viss tro?? Varför satte sig ingen över Irja? Och hur mår Irja egentligen? Jag skulle vilja träffa henne och testa hur jag själv reagerar. Kan barn verkligen tänka såna tankar som de gör i boken, kan så små barn se sammanhang på det sätter som de gör i boken? Jag är mycket fascinerad av Irja! 4,25

Karin: Mamman är en riktig fegis, mjäkig och mesig! Jag blir förbannad på henne, det gäller ju hennes barn - varför gör hon inget när hon inser att det inte står rätt till med Irja och hennes församling? Någonstans i sig själv har man med sig om man stannar eller går. Dålig självinsikt och självförtroende gör nog att man inte känner sig värd något bättre. Jag störde mig på hela boken! Som vanligt vill jag veta om det är en roman eller en dokumentär jag läser - ska det vara så jäkla svårt för författaren att ge klara besked om det??! En ej hackad eller malen bok!
2,5

Guggu: Jag tror inte vem som helst skulle kunna bli medlem i en sekt! Varför säger ingen av föräldrarna något när deras barn behandlas illa? Jag drar vissa paraleller med kvinnor som blir misshandlade men stannar i förhållandet ändå. Tycker att den är för platt skriven, jag blir inte berörd som jag trodde jag skulle bli. Förstår inte hur han kan få en sån intressant historia att bli så ointressant?
2,5

Ikis: Jag börjar känna mig gnällig, blev inte jätteförtjust i den här boken heller. Känner mig inte berörd av det som händer, möjligtvis att jag blir förbannad på föräldrarna att de är såna mesar! Vill de inte hjälpa sina barn? Eller är de bara riktigt riktigt korkade? Har också svårt att förstå om det är en dokumentär eller en sann historia, det bidrar nog till mitt låga omdöme. Dock är det ett mycket intressant ämne som lockar till mycket funderingar! 2,75

Medelbetyg: 3,15

"Sekten är den sanna berättelsen om en familj som slogs itu av en sekt. I boken beskriver Peter Pohl en verklighet som han återskapat efter telefonsamtal, tidningsartiklar, radioprogram och samtal med några av de inblandade. Berättelsen följer familjens liv under några märkliga år. En uppskakande läsning för alla som vill sätta sig in i hur tillvaron i en sekt kan te sig, och försöka förstå vilka mekanismer det är som får människor att ge sig in i ett sådant liv."
7 Maj 2009  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida